發新話題

我與星願的日子@到此為止...

[Close]

我與星願的日子@到此為止...

由中二開始
我由一個aoc/cs既玩家
轉到去發展war3

初初因為興趣同埋朋友既關係
我選擇左三國去玩
由一個乜都唔識新手,
每日係咁玩,係咁玩,
相比起之前玩過既遊戲
war3為我帶黎左唔少新鮮感
一年好快咁就過左
實力當然都有一定既程度...

玩到一個我認為叫停滯期既時候...
意思係實力已經唔會點樣再提升
剩下既就只係越玩越悶,越玩越悶.....

之後經我班同學一而再,再而三既推薦...
加上新鮮感既關係...
我行上左呢條路...."信長之野望"
之後都係同班FD得閒玩下
不過比我想像中易上手...
可能因為有D 三國底

第一隻用既英,到E家我重記得
最上義姖...庫..再生...能量,陣太,陣太,菊一...
之後每個人物d技開始越記越多...

信長比起三國...
類形雖然一樣,但特效畫面,技能,快感
都係三國比唔到我
之後同之前既日子無分別

直到有一日..
我返去nakuz...
原來當年有一班
aoc既戰友....一樣同我一樣...無玩aoc之後去左玩信長...
自自然然又一齊玩...
自從nkz團成立之後
我就跟豪(e家都係星願-御光)
打下團...當初我從來都未打過團
俾人小都好正常,亦係我預算之內
果陣時實力係街場已經到左停滯期...
係豪帶我去打團,係你令我對呢個地圖有新既感覺...
無論u只係唔夠人搵個新手頂定係有心想我學打團都好...
係到我衷心多謝你...

團戰打多左,自然實力會提升,好正常既事
而豪一直都係kyo既smap族
而我就一直係WaR3
但可惜WaR3只係一個小圈子,勁既一班有勁既玩
新黎既有新黎既玩...基本上..我入左個幾月...同無入過一樣
最後我決定左入去smap,始終都有個熟人
又成日一齊玩...我諗要埋堆唔會有咩問題
順理成章...日日就同一班族人一齊玩
終於有d叫家既感覺~_~tommy亦係果陣識的
無幾耐,因為我同豪因為想去vlan發展
事關kyo太少團啦...亦慢慢知道delay既影響好大
之後就入左個小團仔...叫style...亦係呢個時候識呀逸
打團更加多,最後我重成功說服smap族長黎vlan發展
日日如是...
直到nakuz論壇搞比賽...
我同一班以前aoc既戰友亦姐係e家nkz既團友報左
可惜...始終經驗少...係27強就輸左
其實我一直都想玩埋呢個比賽就唔玩了...
因為上左中四,d野深左,d教書既又唔識教...
成績比起中三...退步左都幾多下...

有一日呀逸同我講佢入左星願...
因為星願係我心目中..一直都係一個高手團...
我都好想試下...同呀b test完之後...我真係估唔到我入左-.....-
正當係我想放棄war3之際
從新我又再次得到希望,另一個使命

係之後既日子都係打下團
但感覺真係特別唔同,進步亦都快左好多...

kyo比賽到了
係nakuz比賽27強輸左之後既第一個比賽
今次既隊友轉了...tommy,我,empty,逸,kin
今次既目標係4強...
經過一輪風風雨雨已經到左目標
野心當然就更大
我同tommy 想拎既係冠軍...
到左最後...冠軍雖然唔可以順以成章咁拎到
但係我心目中,係大部份人眼中...都係我地福仔239 拎左冠軍
果幾日真係好開心
多謝你地咁認真咁努力打左一場又一場...tommy,呀b,流星_k,彬,逸...
kyo比賽完後...
另一個比賽就係vlan盃
遺憾相信大家都同我一樣~_~
我知我文筆唔係太好,
多謝大家睇到黎呢一到,
心血來潮想講既野都差唔多lu...

豪,
你是我第一個最想多謝的人
如果當天你沒有讓我進了第一個團
如果你沒有讓我吸取經驗
如果你沒有給我機會....
如果......
我根本沒有這一天
是你在我沒有方向時帶領我
是你帶我走到信長的另一條路
是你引領著我應走的方向
我不會忘記教我玩信長的人是你_豪。

Tommy,
雖然我玩信長的時間有年半以上
但最恆久,陪伴著我最長的隊友是你...
從入smap開始,我就認定你是個罕有的膠人...
跟你一起膠過的風雨有太多了
直到現在,你係我心目中仍然係我認同的最好
最恆久既隊友.....最令我進步既隊友
我不會忘記在我玩信長時
一直陪伴我膠下去的人是你_ToMmY228。

呀b,
我記得我認識你是我跟你1on1開始
你的技術我相信沒有人會懷疑
亦是我最尊敬的隊友
要不是當天你讓我進入星願
我早已放棄了信長
要不是你讓我變成隊友
我實力絕對沒有今天這樣子
我不會忘記讓我在低潮時再次提起勁的人是你_呀B

呀逸,
在我一群的隊友當中
你的年紀最輕,最可愛的是你
當初是你向我建議加入星願
是你制做到這個機會給我,
在我心目中你的毛利
是比誰都要帥,比誰都要強,
style至今...大家都進步了
而我要先退出一步了^^"
我不會忘記能使我跟tommy的快攻
更加可怕的毛利是你_呀逸。

流星_k,
在這麼多人中
我認識你的時間雖然較短
但你的領導,你的指揮
在我心目中沒有人能及。
雖然你在網絡上平較沈默
但該次比賽令我改變了我對你的印象
該次給我的感覺,
你是一個重情義,有責任感的隊長
我不會忘記一個經常自誇帥哥
,將我們這埋散沙團結成石頭的隊長是你_流星k。
想感謝的人還有太多了,彬,家寶,明,軒等....

只是一個網絡世界
但給了我的不只是快樂興成功感
令我最感安慰的是有你們這一班好隊友
一起努力過,一起挑戰過,一起走出網絡世界,
一起在網吧打下一場場漂亮的仗
冠軍,我們拿不了,但我深信以你們的努力
指日可待。
魔獸爭霸令我花上了不少的時間
但我從不後悔過,因為每天都精彩地活過了
一班天天引誘我團戰的隊友
我亦從不認為你是我的損友
因為你讓我快樂過。

我不會忘記在星願的日子我是如何地過著每一天。

by aTheNa×°

回復 1# 的帖子

那麼感觸..希望你去住自己既方向發展吧!!

...
我有小小眼濕濕
一直以來
我都唔發現我好臭脾氣
我一路都唔覺
我自從 係扮kai 走入smap
識左你 同tommy
先開始知 原來我係幾黑人憎

我係kyo 暑假 喪打2個月  
係中二返學的第一天  9月1日
加入12星
跟住 嘈有嘈過 x 有 x過
加入無數團 被人x過無數次
傻下傻下咁識左你
當初我覺得你好嘴炮
但豪同我講 你對人好好 好好 好好
我漸改觀..原來 一個人 唔相處 真係唔會認識
表面 太膚淺

直到而家 我玩信長 有一年了
同你一樣 成績大幅下滑
由我考第2的b班
可以變成a班的尾幾@_@
但係我唔覺得 打團戰 吹水 係令我阻滯
反而 我覺得 我要珍惜相處的時光
在我心中
女第一 朋友就係第二.......
你在我朋友列表中 ..算係vip

雖然你 平時成日串 9 我 成日 x 我
但係 你永遠係我好朋友!
我會記住 你對我所講的每句說話....
天下無不散之延席
要去的 總會去
我希望你 原諒我 之前所犯的過錯.......
我那臭脾氣 我那討厭 我那嘴炮
我會改 我答應!!!
祝你一路順風!!!

w0w0w0w0w0w`
估吾到
(★) 昂起頭. 看遍世界我也會有我的氣勢` *

u 打咁大篇野 無非都係想搏人記得你
我地5玩信長之野望
我地玩信長之野望11.2b ok??

引用:
原帖由 趙雲 於 2008-5-8 20:16 發表
u 打咁大篇野 無非都係想搏人記得你
我地5玩信長之野望
我地玩信長之野望11.2b ok??
你d gag 堅爛-.-

你地兩個打既野都好鬼感動= =

點算

不錯阿.

每人也會有退出信長時.

視乎 早 同 遲而已

~ ~ 希望你早日找到自己真正的路

希望妳繼續努力呀 大家1齊加油

你退出信長之野望
我們便不會再一起了
永遠做FD      

我與信長的日子

20-12-2006 ~ 8-5-2008 (21:17)
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

再見了 88

引用:
原帖由 aTheNa×° 於 2008-5-8 21:14 發表
我與信長的日子

20-12-2006 ~ 8-5-2008 (21:17)
- -好似- -
就黎死咁- -
講下姐-口-

秋仔
打埋我既感想我念我會接受D

雖然我唔係星願,旦我也對你說聲:再見了..

發新話題