19 12
發新話題

[交流] 嗚人為什麼會出現六道仙人的印記?

[Close]

嗚人為什麼會出現六道仙人的印記?

你們認為是什麼原因導致出現六道仙人的記號?
如果是因為打敗了九尾而產生的,那麼九尾和六道仙人的關聯很密切了.
還是另一種原因?當查克拉強到不再是人的級數的話,就會進入仙人級別?
請問意見如何.

我諗應該係鳴人同佩恩打果時臨死前比佢的力量掛=.=

實情我都唔係咁知道
尊嚴★

邊到有比力量佢
YUI*FlowerFlower*

現狂有點眉目了,原來嗚人是漩渦一族,而千手一族和漩渦一族是遠房血親。
我們在前話得知,六道仙人有兩個兒子,千手的有仙人之體,宇智波的有仙人之眼.
嗚人修練仙術的時侯,正好有仙人之體才會進步神速,而查克拉到達另一個境界時,就把六道仙人的印記顯現出來.而六道仙人頭上好像是有兩隻狐狸耳朵,那麼九尾真的和六道仙人有某種關係.
六道仙人選擇繼承人時,是選擇了仙人之體的千手(有相同血統的漩渦一族也被選擇了),所以說,佐助是不會出現六道仙人的印記的

引用:
原帖由 orangejuice 於 2010-7-24 10:24 發表
現狂有點眉目了,原來嗚人是漩渦一族,而千手一族和漩渦一族是遠房血親。
我們在前話得知,六道仙人有兩個兒子,千手的有仙人之體,宇智波的有仙人之眼.
嗚人修練仙術的時侯,正好有仙人之體才會進步神速,而查克拉到達另一 ...
其實九尾同六道仙人既關係..

六道仙人系十尾人柱力 !

跟住佢將十尾既力量.份成九份.變成1-9尾

引用:
原帖由 KeiRo 於 2010-7-24 11:07 發表

知得咁清楚..
果然係版主

引用:
原帖由 KeiRo 於 2010-7-24 11:07 發表

那麼六道仙人的兩隻狐狸耳朵是成為十尾人柱力後出現?
還是他早就這雙耳朵?
如果他早就有這雙耳朵,那麼可能九尾是根據六道仙人的本體而彷製出的尾獸了,你說對不對?

引用:
原帖由 orangejuice 於 2010-7-24 11:33 發表

還是他早就這雙耳朵?
如果他早就有這雙耳朵,那麼可能九尾是根據六道仙人的本體而彷製出的尾獸了,你說對不對? ...
引用:
還是他早就這雙耳朵?
依2題問題我就唔知了
引用:
如果他早就有這雙耳朵,那麼可能九尾是根據六道仙人的本體而彷製出的尾獸了,你說對不對?
有咁既可能..因為之前系講.十尾力量太強.

六道想分散開佢既力量..所以分成1-9尾.(分既時候好似六道都死埋)

所以有機會系根據六道既本體彷製出1-9尾

引用:
原帖由 orangejuice 於 2010-7-20 21:49 發表
你們認為是什麼原因導致出現六道仙人的記號?
如果是因為打敗了九尾而產生的,那麼九尾和六道仙人的關聯很密切了.
還是另一種原因?當查克拉強到不再是人的級數的話,就會進入仙人級別?
請問意見如何. ...
版主已解釋六道仙人就是十尾人柱力
即是九尾本體是之前六道仙人的其中一部份
那出現六道仙人的印記也正常

引用:
原帖由 絕夜s劍乂 於 2010-7-21 13:13 發表
邊到有比力量佢
可能我估錯了=.=
尊嚴★

之前好似話六道仙人唔係有2個仔?(唔記得係2個咩)
我覺得可能一個係佐助 一個係嗚人掛

聽講六道好似係十尾既人柱力黎(月亮既物體??)

將佢d力量1分為9姐

#4講得好 同意哂你講ge野

引用:
原帖由 ×LiGhT°影 於 2010-7-26 17:24 發表
之前好似話六道仙人唔係有2個仔?(唔記得係2個咩)
我覺得可能一個係佐助 一個係嗚人掛
仔??

應該系佢將力量分比2個家族

同埋...

六道仙人系十尾人柱(佢將十尾分做 1-9尾)

所以其實1-9尾入面都可能有六道既力量

不過只系差在你有冇能力解開佢既力量咁解

以上純粹個人意見

引用:
原帖由 KeiRo 於 2010-8-11 23:07 發表

仔??

應該系佢將力量分比2個家族

同埋...

六道仙人系十尾人柱(佢將十尾分做 1-9尾)

所以其實1-9尾入面都可能有六道既力量

不過只系差在你有冇能力解開佢既力量咁解

以上純粹個人意見 ...
照喱個假設咁講 點解8尾佢地冇喱d特徵?(九尾化後出已既野)
定抑或係主角先有既外掛

19 12
發新話題