19 12
發新話題

[交流] 火影兩大主角和未來發展

[Close]

火影兩大主角和未來發展

佐助對上鳴人的結局只有輸..
佐助雖然有衰左之男,但係好似要好大負擔?
而家鳴人已經去到擊敗佩恩既實力
而佐助就連8尾都唔知打唔打得過
其實ab都將佢地整到d忍術好相似
千鳥-螺旋丸
咒印-九尾
寫輪眼-仙人
草劍-分身
但係ab就忽視左鳴人既連丸,螺旋手裹劍...仲有召兩隻仙人..
我估計未來既劇情,都係好舊式既-
鳴人對佐佐=千手一族對寫輪眼
但係照估計,應該鳴人同佐助會夾份打斑
而結局就係佐助同鳴人番番木葉.

咒印-九尾     分別好大

咒印 力量系勁 ... 但九尾既力量可以ko成個忍者世界

千鳥-螺旋丸   分別都系有

千鳥 / 千鳥流 ... 系勁.

但系爆了仙人的嗚人可以用螺旋丸手裹劍

螺旋丸手裹劍 的威力比千鳥 / 千鳥流勁n倍

寫輪眼同仙人都好大分別!_!
一個消耗自己.一個就係吸受自然
結局有排完...好多伏筆.
不過佐助同嗚門已經可以去到火影既階級,不竟佢地係主角
發展如何.難以估計
本人喜愛我愛羅,不知沒了1尾,.實力可以去到邊

草薙劍同影分身差好遠wo=.=

一把係三大神劍之一

一個係禁術

嗚門又系既 ... 一開始偷本書 ...

學都學d勁d嫁啦   學d比人1招ko既野
引用:
原帖由 運吉魔囝 於 2009-9-28 21:27 發表
寫輪眼同仙人都好大分別!_!
一個消耗自己.一個就係吸受自然
結局有排完...好多伏筆.
不過佐助同嗚門已經可以去到火影既階級,不竟佢地係主角
發展如何.難以估計
本人喜愛我愛羅,不知沒了1尾,.實力可以去到邊 ...
冇左尾獸既我愛羅都唔廢 ...

都算救左雷影

學左招多重影先可以
連開幾次仙人模式bo...

引用:
原帖由 [KuSo]茶=] 於 2009-10-1 20:08 發表
學左招多重影先可以
連開幾次仙人模式bo...
逆向分身並唔係係禁書度學 (逆向術式都唔係嗚仔施術的
伏筆雖然多 雖然仲有第3部 但照現況分式 佐助同嗚人實力相差都唔係好大 (我愛羅實力深不可測

等我以我現家睇過既分析簡短講講

先講我愛羅吧
我愛被抽走一尾 正常黎講各方面能下都會下降 但係
我愛e家可以用沙防禦擋下佐助天照雷影的神拳
可見我愛實力比起之前升了幾班 不枉風影名譽
+上使用沙的能力既之快速 能追上雷影同佐助的光速對決
可見同之前小李佐助8門的第1門速度放掉完全唔同
此外 既然我愛羅用沙的速度 沙的能力 都提升到咁高 實力有待分解

e家講下佐助同嗚人
先係主角不死論 嗚人絕冇可能死的   而佐助都一定唔會死
到第2部完結 最大可能都只係雙方對立 係終結之谷既一場做最後畫面
基本術式
佐助                    嗚人
千鳥                    螺丸
寫眼                    仙人
麒麟
咒印                    
                           九尾
白蛇能力

術式變化
佐助                             嗚人
千鳥流                      大玉丸
千鳥劍                      螺旋連丸
千鳥千本                   螺旋手劍
天照(火遁迦具土命)  逆向仙人分身
須佐之男                  
                 分析
好多人都覺好奇怪
點解佐助會有咒印同白蛇能力
咒印關係就可能係因為xx所影響(xx係佐助隊伍戈個大隻佬)
白蛇能力係佐助吸收大蛇丸能力所致

跟住  d廢術閃過啦
不可不提的麒麟   麒麟威力大家都知
可以同螺旋手劍(正常/仙人)都有得比
雖然佐助e家要用術引導天雷使用麒麟係好哂mp
先用火遁等天雷出然仲要用千鳥作引導 用天雷攻擊
但係威力有過之而無不及
禾打左咁多字都好攰 所以須佐之男跳過 天照跳過
後記:
e家講水影vs佐助  嗚人最少都要3-5集先出到黎
出黎之後又會say一大輪野 佐助走了 過多一排 xxxxxx劇情 跟住到最終一戰
冇100都有幾十集 到時兩個又唔知變態到去邊
到最終一戰又有好多變數 (我愛 卡卡西 4代殘魂(有機會的) 鼬的力量 斑  (最大變數的[小櫻]

呼 打完 係唔係要+分先
YUI*FlowerFlower*

佐佐應該已經冇左白蛇既能力
因為大蛇丸已經係佢體內走左出來
而且佐助係呢幾集道既突變
令我覺得佢又向屈進發了
無限用的衰左之男,需然要好大既精力
但係佢都用左好耐
而鳴人就好似冇變過咁
"睇黎要改改篇野

引用:
原帖由 BiTcH_Evil 於 2009-10-3 19:42 發表
佐佐應該已經冇左白蛇既能力
因為大蛇丸已經係佢體內走左出來
而且佐助係呢幾集道既突變
令我覺得佢又向屈進發了
無限用的衰左之男,需然要好大既精力
但係佢都用左好耐
而鳴人就好似冇變過咁
"睇黎要改改 ...
嗚人冇變到 =____=?

佢練左好多新招wo

引用:
原帖由 豆腐_小丁 於 2009-10-4 08:41 發表

嗚人冇變到 =____=?

佢練左好多新招wo
好多高強物理攻 but須佐對物理=無視
YUI*FlowerFlower*

happy ending 啦

以我睇左十幾年電視既經驗 90% 都係happy ending

p.s.我好小睇電視  除左對某d劇情有獨鍾先追

嗚人一定贏,因為主角係必勝

鳴人d招一定唔似佐助...

佐助係速度型

鳴人係力量/硬上型

嗚人D招有得避- -佐助個D天照幻術要有光速先避到麒麟一定避唔到==麒麟加天照威力一流....其實雷影都唔夠佐助打..唔係我愛羅-0-我諗雷影隻腳都斷埋..

左左不是蛇了 是飛鷹

19 12
發新話題