發新話題

d人玩絕信 都bug錢 信長拾義少 話你啊

[Close]
引用:
原帖由 星幻乂夢 於 2012-10-30 19:36 發表

-----------------------------------------------針對樓主極度嚴重的文法錯誤-----------------------------------------------
本人真係覺得香港d人打機連大陸佬都不如 更不用説臺灣人,,失望
請問,閣下所指香港D ...
請問,閣下所指香港D人,係指香港邊D人?
閣下中文多少讀到多少級了?
明明自己講香港全部人連大陸佬,台灣人都不如,定係閣下文法錯扮野呀?
明明係閣下所指香港D人,又冇啦啦縮成香港部份人,
咁我話你學校D人係學生同老師等人組成,你洗唔洗幫我縮成一班呀?

糖你竟然睇得明  我到而家都唔明佢呢段講乜

臺灣打機不知幾有品
點似我地郁D粗口

回復 17# 的帖子

係,台灣人勁有品,唔MH唔BUG唔走場
我暫時未見到佢地MH,BUG,走場
情緒或高或低如此詭秘   陰晴難講理

引用:
原帖由 kal043207 於 2012-11-6 17:49 發表
係,台灣人勁有品,唔MH唔BUG唔走場
我暫時未見到佢地MH,BUG,走場
而家就連大陸佬 打機都漸漸有品啦  之前係大陸ser玩瑪奇英雄傳 d人勁友善同幫忙..
真係唔似香港d___ 高lv小小就串柒柒 又爛口 又幼稚
再係甘香港個朵遲早因爲班___臭曬

回復 19# 的帖子

正明我地hk開始 比d 咩咩 搞_曬

回復 4# 的帖子

你話香港D人 咁姐係話全部?_?  你自己係5係?  我自問我真係未走過場BO

良性討論,不宜激烈

引用:
原帖由 基魅.甚龍 於 2012-11-5 23:53 發表
如果玩一次BUG要 BAN AC,咁仲搵鬼玩咩,聰明,
有冇聽過一次不忠百次不用   玩BUG唔洗比人BAN    仲有遊戲平衡?   用下腦啦 聰明
再加上抱怨區係比你吐苦水,唔係比你責罰他人
樓主有責罰人咩?   樓主係請版主去責罰人 用下 ...
咁請問,IPVE是否有定立任何一條規則
內容關於:「於魔獸爭霸三遊玩含BUG地圖並開BUG,便要BAN AC」?
先不說這,若引用閣下的「一次不忠,百次不容。」(雖然原句應該是用於夫妻關係之上。)
咁我想問,如果你同你朋友講左粗口,而你老師行過黎聽到,是否要踢你出校?
第二,再加上抱怨區係比你吐苦水,唔係比你責罰他人,
此句本人文法用得錯誤,本人意思是指:
「抱怨區只是用作吐苦水,但並沒有任何權力,BAN掉別人帳號或IP。」
當然,以上本人所說的「BAN號、IP」權力,是指遊戲方面,論壇方面,心知肚明。
引用:
原帖由 ❤糖糖 於 2012-11-6 01:03 發表

吐苦水+建議=責罰. 我想反問你一句. 你中文幾多分?

呢句文法上毫無問題..    書面語: 香港的人比不上內地及台灣的人

不嬲都系縮成1間學校.  xxxxxxx學校既人都幾好wo.  xxxxx學校d人好中意幫人

自相矛盾.  你問 ...
責罰一事已解釋,本人暫不回答。
自相矛盾.  你問人地系講緊邊堆人.又話人地縮小到某堆人.
此處本人所犯之過失是文法問題沒錯,一時氣興,未有好好整理。
但最後,
不嬲都系縮成1間學校.  xxxxxxx學校既人都幾好wo.  xxxxx學校d人好中意幫人
本人極度不同意。
一所學校當中,有一千名學生。
當中有一百名學生經常到處助人,而其他人卻無此好心,請問是否該學校的學生都是到處助人的學生?
---------------------------------------------
本人對此帖回覆至此,不管如何,本人亦不會再回覆任何一分字句。
以免內容過激,產生火花,最後演變成罵戰。
亦希望其他會員能夠自重,回覆不要過份激進,減少引起罵戰的機會。

昔日盛,不再興。衣袖拂,就此去。

引用:
原帖由 基魅.甚龍 於 2012-11-6 07:22 發表
請問,閣下所指香港D人,係指香港邊D人?
閣下中文多少讀到多少級了?
明明自己講香港全部人連大陸佬,台灣人都不如,定係閣下文法錯扮野呀?
明明係閣下所指香港D人,又冇啦啦縮成香港部份人,
咁我話你學校D人係學生同老師等人組成 ...
~_~ 你暗串我同佢LEVEL1樣~__~?
引用:
原帖由 星幻乂夢 於 2012-11-7 18:37 發表
責罰一事已解釋,本人暫不回答。
自相矛盾.  你問人地系講緊邊堆人.又話人地縮小到某堆人.
此處本人所犯之過失是文法問題沒錯,一時氣興,未有好好整理。
但最後,
本人極度不同意。
一所學校當中,有一千名學生。
當中有一百名學生經常到處助人,而其他人卻無此好心,請問是否該學校的學生都是到處助人的學生?
---------------------------------------------
本人對此帖回覆至此,不管如何,本人亦不會再回覆任何一分字句。
以免內容過激,產生火花,最後演變成罵戰。
亦希望其他會員能夠自重,回覆不要過份激進,減少引起罵戰的機會。

系正常人眼中不嬲都系甘.
Eg,Band3學校大部份人都吾乖. 甘系吾系代表全部? 吾系. 但系全部人都系覺得佢地=讀吾到書+吾乖.
 -  讓每段愛歌都唱恨`♥
-  舊情逐位變敵人`♥

不能說太多 樓主你自己犯賤玩009
明知 多人開post話玩bug
試問點解你又繼續玩009?
貪新鮮?神技玩哂?
次次玩bug圖令到你自己咁火
倒不如玩返007

台服菁英 ad carry

其實BUG呢係真係無品
但係我唔同意用一次BUG就BAN AC
或者可以有幾次(三次之內)警告禁啦,再用先BAN AC
希望玩家可以自律D,自已DEL晒BUG圖佢
------------------------------我係分界線------------------------------------
我地係到都只係發表自已既意見
每個人都有唔同既諗法
唔會個個人都一樣
希望大家唔會引起罵戰
情緒或高或低如此詭秘   陰晴難講理

只能說樓主無技術要入009場
發現係bug圖
就將責任推比人

引用:
原帖由 星幻乂夢 於 2012-11-7 18:37 發表
咁請問,IPVE是否有定立任何一條規則
內容關於:「於魔獸爭霸三遊玩含BUG地圖並開BUG,便要BAN AC」?
先不說這,若引用閣下的「一次不忠,百次不容。」(雖然原句應該是用於夫妻關係之上。)
咁我想問,如果你同你朋友講左粗口,而你老師行過黎聽到,是否要踢你出校?
你要講到規例
的確 vlan冇明文規定唔比開BUG圖  甚至 BUG圖亦係綜合圖既一種  只不過係將一d原本有遊戲平衡既圖 改到不平衡

但係你咁講  不如諗下小飛豬為何要開個走場/BUG舉報區?
引用:
原帖由 小飛豬 於 2012-2-9 16:39 發表
1.註明遊戲

2.
註明BUG使用過程

註明惡意擾亂遊戲進行過程

3.保留相關圖片或 遊戲RP

4.註明時間及專區名,如有區域截圖更佳.
玩BUG圖  係唔係惡意擾亂遊戲進行過程

再講到"講粗口"呢個例子  一睇就知你既眼光只係留係學校啦
入正題
第一 從來冇人會單單因為講粗口而比人踢出校

呢個唔係因為冇明文規定  而係懲罰與罪行不符 ( 唔作詳細說明 希望你會明到我講乜 )
第二 此例子同而家呢個情況根本不符

你要舉例子  不如舉下其他Online Game 我就唔信會有一隻GAME唔會因為用BUG而封帳

引用:
原帖由 barryguo1989 於 2012-11-5 21:29 發表

我發覺你真係好無聊...個個人用"廣東話"俚語都有不同用發.就好似 "起機"甘 有人會用尼個詞來形容 "開始" "起飛"
有d人會用來表達"勃起"  扯旗 都有不同用法同意思啦 係米一定要只可以有一個意思 一個範圍啊??
而且我標題都講得好清楚啦 明明我個意思就係  標題度我話d人用bug 已經講明係某d人啦 甘我標題話d人 係米都話緊你用bug阿?

另外,如果連d人用bug GM都唔理ge話 甘同**廣告** 有咩分別??? 如果人人用bug都無所謂 閙完算ge  甘我都去用bug lo
其實我想問你 有無玩過其他網遊??其他連綫場如果有人用bug 100%會被人ban ac囉
只能說WAR3的事不關vlan論壇事.....玩bug更冇可能ban ac....一日有千千萬萬(比喻,此只作解釋,廢事比人話冇千千萬萬咁多人)既人喺度玩緊bug....如果個個都ban,咁vlan會小左一大部分人玩 再加上你話其他網遊100%ban ac.....vlan係咁架喇 綜合區玩BUG冇得ban,你想唔玩bug咪去你所講既"其他網遊"度玩囉 黎vlan做咩?仲有其他網遊就其他網遊 有得拉入黎同vlan比?兩個跟本唔同既平台

深綠部份不作討論
引用:
原帖由 基魅.甚龍 於 2012-11-7 20:11 發表

你要講到規例
的確 vlan冇明文規定唔比開BUG圖  甚至 BUG圖亦係綜合圖既一種  只不過係將一d原本有遊戲平衡既圖 改到不平衡

但係你咁講  不如諗下小飛豬為何要開個走場/BUG舉報區?

玩BUG圖  係唔係惡意擾亂遊惡意擾亂遊戲進行過程

再講到"講粗口"呢個例子  一睇就知你既眼光只係留係學校啦
入正題
第一 從來冇人會單單因為講粗口而比人踢出校

呢個唔係因為冇明文規定  而係懲罰與罪行不符 ( 唔作詳細說明 希望你會明到我講乜 )
第二 此例子同而家呢個情況根本不符

你要舉例子  不如舉下其他Online Game 我就唔信會有一隻GAME唔會因為用BUG而封帳
我想講你既"走場/BUG舉報區"只能適用於信長區....呢度係綜合區&綜合區子版→抱怨區,所以你個區係唔適用於綜合

藍色部份不作討論

紫色部份.....我想講vlan唔係一隻Online Game,呢個係一個遊戲平台,比你入區之後連game用,所以你既比較&例子都係唔適用於呢度

PS:我只係以事論事,而不是加入罵戰

引用:
原帖由 朽木★白哉 於 2012-11-7 21:08 發表

只能說WAR3的事不關vlan論壇事.....玩bug更冇可能ban ac....一日有千千萬萬(比喻,此只作解釋,廢事比人話冇千千萬萬咁多人)既人喺度玩緊bug....如果個個都ban,咁vlan會小左一大部分人玩 再加上你話其他網遊100%ban a ...
我舉 走場/BUG舉報區  係為左指出  
vlan雖然冇明文規定唔比玩BUG   但係亦會有一個空間比玩家舉報  以此帶出  玩BUG依然不被接受

當然  如果一玩BUG就BAN AC, VLAN的確會冇左好多玩家  呢個亦係現實  因為綜合區的確"冇皇管"

只不過   真係可以由此睇到  vlan玩家既品質

而且你又講得岩既 vlan只係一個平台  遇到呢類事  都只有吞聲忍氣啦  因為你點抱怨都冇用  

建議 VLAN不如 Del左綜合抱怨區佢丫

發新話題