71 12345
發新話題

[交流] 革命機都幾好睇 更新至第12集討論 AI娘*2 哥哥

[Close]

革命機都幾好睇 更新至第12集討論 AI娘*2 哥哥

革命機都幾好睇

未睇個D人去睇..

男主角好Q勁...不死+可以上人身體
女友一死爆SEED
D機超型...唔知邊個渣邊個呢...紅色一定係隊長..主角用...綠色女配角用...紫機女主角用

藍黃機男配角用 橙機第2號男主角用

每部機既能力都唔同

1號機能力係吸血鬼..可以上人身體....回復力無限不死能力 666模式秒殺人

1號機火人:VVVI(Valvrave I)= 羅馬數字 VI VI VI(666)

2號機???:VVVII(Valvrave II)= 羅馬數字 VII VII VII(777)

3號機火神鳴:VVVIII(Valvrave III)= 羅馬數字 VIII VIII VIII(888)

4號機火之輪:VVVIV(Valvrave IV)= 羅馬數字 V+IV V+IV V+IV(999)

5號機火打羽:VVVV(Valvrave V)= 羅馬數字 V+V V+V V+V(101010)

6號機火遊:VVVVI(Valvrave VI)= 羅馬數字 V+VI V+VI V+VI(111111)

1-6集自己睇

第7集..

一開波直跳200年後....

再OP完去返正常時間

一位眼鏡娘因為在這集戲份加重後,結尾被領便當..

當有人死就會有人想報仇...最後..革命成功..革命係必需有人死先會發起

第8集打左一輪...黃機模型開始賣...下集男機出現

圖就唔貼啦...都無人會睇...

第9集黃機藍機一齊出現...都知咩人用架啦

黃機8隻手..遠攻近攻都OK勁

藍機我覺得幾屈機...絕對防禦..人地主炮都反彈到..唔洗玩啦外掛黎

藍機近攻好似無..遠攻幾屈機..幾重炮...

姐係紅機 (666模式+主角光環)

綠機 (偶像跳舞...200年後)

黃機 (8隻手+2隻手=10隻手(手可以拎槍10支槍+背部2支主炮)

藍機 超屈機既防禦

不過最型最帥都係紫機..所以最後出場..拎魔法杖..完全諗唔到係點...因為機戰入面魔法係好少出現

魔法杖武器...真係R爆頭呀..好想快D見到係咪用魔法陣整D炮比人地..

第10集...重點係SEX 同啪啪啪
變態男主角上身就...唉..

女主角羸左個選擇,輸左個男友

第11集..因為男主角搞完流木之後,佢都幾好男人,有責任感,就與流木話結婚...

首先問題就係都未戀愛就結婚...好明顯係負責任既表現...女主角咁就輸左= =

今集男主角重要無晒晒斬死左女主角個阿爸..無行XD所以就向流木求婚

我發現流木野羸既原因係隻AI娘幫佢= ="

本身男主角鐘意指南....最後就同另一條女結婚

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 bmbm0606 於 2013-5-16 16:18 發表
革命機都幾好睇

未睇個D人去睇..

男主角好Q勁...不死+可以上人身體
女友一死爆SEED
設定係VERY GOOD= =但係吐槽太多啦
但係D機械人真係好型 早幾日已經敗左初號機1/144
砌左我5粒鍾

引用:
原帖由 0123456 於 2013-5-16 16:39 發表

設定係VERY GOOD= =但係吐槽太多啦
但係D機械人真係好型 早幾日已經敗左初號機1/144
砌左我5粒鍾
\

第一集同高達SEED同步= =一位學生見到有機械人..之後上左去...

之後變左魯路修....國家

都唔知邊個先係女主角....D女角色太強大= =

最後係咪有6部機呢..紅橙黃綠藍紫?  橙機未見到...綠機應該係第2號男主角用

系咪高達動漫?

引用:
原帖由 To-波. 於 2013-5-16 22:25 發表
系咪高達動漫?
唔係高達動漫..因為唔係高達黎..但同一間公司..

呢套野有好多動漫既影子

包括高達SEED....獨立...學生渣機械人

包括魯路修....有屈機控制人能力上身...男主角強..

又好似罪王..

所以咁多套結論..一定有幾位女角色愛男主角而死左..之後男主角因為某女角死左而爆SEED(100%)

男主角愛既或被愛既都好大機會死

之後D機種超型...唔知邊個渣..定男主角一個渣晒

追返約會大作戰就到呢套

引用:
原帖由 無撞 於 2013-5-19 03:11 發表
追返約會大作戰就到呢套
呢套野堅係正

好多罪王同魯路修既影子

遲D佢地國家會修改正戰船...之後個5架機應該屈機過N個國家= =

得紅色機有AI娘係重點....依家推斷...

的確有罪王既影子 但吾好有罪王既結局 我會吊死大河內一樓

始終都系吾明d機既能力
ときさき くるみ Tokisaki Kurumi

我覺得一定有女主角會死

呢種類型既動漫一定死好多女..死左之後男主角變強

高達SEED 上身 嗚嗚
個白色頭主角 出左好少場

引用:
原帖由 碎.星 於 2013-5-20 02:01 發表
高達SEED 上身 嗚嗚
個白色頭主角 出左好少場
佢遲D應該會同男主角合作....佢都會有部機

之後個國家會變戰艦.....5部機出動..滅晒其他大國..應該超正..

已經知有第二季..時間好充足
有女主角會死..男主角爆SEED....呢D劇情真係99

眼鏡娘已死....感覺女主角死的機會非常大....

200年後第2女角未死..但係第1女角可能會死XD

2個一齊OP         ,話說有7部機??

跟數字掛...應該唔會..3號係大隻佬用...紫色係女主角用..之後就一樣

71 12345
發新話題