發新話題

[疑問] 進撃の巨人..主角都比巨人食左- 仲有咩睇?

[Close]
其實巨人肚入面係另一個世界
從此 主角過住一個幸福美滿既生活了
完!!!!!!
人生若只如初見。

我睇左漫畫 不過唔想講出黎

睇到我o哂咀
人生若只如初見。

有一段話 主角 老豆 幫打針係咪咁樣 佢先變到巨人

我仲未睇 漫好多野唔係好明

有冇人可以收我入團

引用:
原帖由 秒﹏晨 於 2013-5-6 23:32 發表
有一段話 主角 老豆 幫打針係咪咁樣 佢先變到巨人

我仲未睇 漫好多野唔係好明
D戰隊不嬲係咁

隻怪物死左之後會巨大化..次次都係咁架啦..之後正義味召喚機械人同巨人打

男主角下集會變15米巨人
奇策士とがめ。

引用:
原帖由 3.14 於 2013-5-6 23:55 發表
男主角下集會變15米巨人
用拳頭打巨人定用劍打巨人=_=

引用:
原帖由 bmbm0606 於 2013-5-7 02:15 發表

用拳頭打巨人定用劍打巨人=_=
由巨人個口入面伸番隻手出黎
奇策士とがめ。

知唔知咩叫主角光環?
L4D2:★Tyler〞

留名j女巨
願你亦看清楚

為免估計正確 俾人屈話劇透 己反白
以下屬個人猜測
既然巨人唔洗食人生存既話又點會走去食人 得閒娛樂咩
同埋巨人點生出黎都係一個迷
照道理巨人出現既可能性有3個:
1:好似GAME咁 spawn 出黎     [無咩可能,又唔見巨人spawn係城入面]
2:人食人 生出黎 (喪屍原理 俾人殺佐 自己變巨人)
3:有個巨人工廠 量產巨人  [有可能,但係前提要數名人類叛徒]

如果係好似2既話可能性都好大,無理由自己spawn出黎,
如果用喪屍原理主角將會變巨人,而以一直以黎既動漫作例
主角將會有生前意志地好似超人咁自由變換狀態幫人
但係有一點好重要既係 主角會唔會私下殺佐食佢呀媽既巨人
同埋會唔會出現撞返巨人呀媽既狗血劇情都係一個迷

以下內容含有劇透成份

主角已集得技能:閃現plus變身

引用:
原帖由 あずさ 於 2013-5-7 14:43 發表
留名j女巨
咁你都唔放過

引用:
原帖由 hgc081413 於 2013-5-7 22:00 發表
為免估計正確 俾人屈話劇透 己反白
以下屬個人猜測
既然巨人唔洗食人生存既話又點會走去食人 得閒娛樂咩
同埋巨人點生出黎都係一個迷
照道理巨人出現既可能性有3個:
1:好似GAME咁 spawn 出黎 http://www.ipve.com/b ...
9成係比巨人食完嘔番出黎D屍骸變既
奇策士とがめ。

引用:
原帖由 3.14 於 2013-5-8 00:02 發表

9成係比巨人食完嘔番出黎D屍骸變既
D巨人條頸比人斬完之後 好似燒脂狀態而死

發新話題