22 12
發新話題

[交流] 一年計劃,明年動漫節 招人Cosplay 灼眼的夏娜角色

[Close]

一年計劃,明年動漫節 招人Cosplay 灼眼的夏娜角色

一年計劃,明年動漫節 招人Cosplay 灼眼的夏娜角色

2014年 灼眼的夏娜 COSPLAY 自組團
RC:26453702

招角色名﹕

坂井悠二-可COS
約翰-可COS
卡姆辛·奈夫哈維-可COS
「壞刃」沙布拉克-可COS
「教授」丹塔利歐-可COS
貝露佩歐露-可COS
黑卡蒂-可COS
瑪蒂達·桑特美爾-可COS
夏娜-可COS
平井緣-可COS(買件冬季校服...幻想工房賣280)頭飾屋企都有...簡單
瑪瓊琳·朵-可COS
威爾艾米娜·卡梅爾-可COS
蘇菲·薩法利修 -可COS
拉米- 可COS
蘇拉特-可COS
蒂麗亞-可COS大量銀....玩分身術可COS

COSPLAY服..價錢..可貴可平...
可以試下買二手平D...
香港COSPLAY 都有好多網上店淘寶就夠平...

呢個10套起批http://item.taobao.com/item.htm?spm=a230r.1.14.166.f2BB8B&id=19374071579

今年D相= ="
http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=592267&extra=page%3D1

招 同樣同我一樣係灼眼的夏娜既角色

咁我個樣本身就生得唔似男仔....所以做悠二就最好不過

而且我排牙(微哨)...明年就應該整得7788(牙齒矯正手術)...可以笑到xd..今年張張笑唔到..勁慘

BMBM廢叫...有時間可以睇..反白

今年係我第一年cosplay,真係好好玩架...
所以睇下有冇人一齊試下,經過今年既經驗,學到影相點樣會顯得比較好
合照技巧...好多樣野。

我係6月尾先一時衝動去整,超級遲,因為所有cosplay店都唔收動漫節既生意...
咁我重好搞笑咁自己做....真係辛苦自己
好彩辛苦都值得....當你比人搵你..

可唔可以同你影張相?(合照)
可唔可以影相? (單照)
]喂..同一套動畫就一齊成班影 (大合照)
之後去同自己喜歡既女角色cosplay合照都比較簡單容易入手...變左一個搵夏娜任務
雖然我都覺我整得好爛...係因為時間唔夠..
如果我4月開始整..可能會做到更多神奇效果同外觀更好..
我噴漆唔識噴...買又買錯顏色...中途真係有時好絕望..見住個時間就到26號..係超驚自己整唔完

唔好諗住20日時間好長...其實係勁短...我用a+b膠..2支就5x蚊..我買左無數支
咁a+b膠係我用左咁多種膠最好用...因為夠清潔...又硬到飛起..但合左之後要等一日先真係勁硬..每日就係接駁位加a+b膠..等一日..咩都做唔到,,,一日一日時間就過去..好快就26號= ="
最後我覺得我無整COSPLAY道具既天份..同技術...都係搵D 訂造店到整...

咁我明天就會去銀城中心行下..做我一年計劃..做一年既道具...古語有一句..慢功出細貨..因為我想做到超真實..唔似玩具

我諗住可以用幾年..而且我會落重本...想做到成班人圍住我狂閃光彈個種慾望

大約會用幾千蚊..按近一萬左右...因為係真係好鐘意呢個角色

開始個想法就係咁...

件甲呢張好明顯表達到

大量圖參考

鞋..

劍紋..我想做LED燈

想做個零時迷子

講返今年...我係勁鐘意捉D蘿莉女角色一齊影相..10個8個蘿莉合照都係我主動...有時係無啦啦一齊影相@@

我覺得做COSPLAY最緊要就係特別...與眾不同,顯示到你係勁喜歡呢個角色

咁夏娜其實都算多人COSPLAY...

唔知你地有冇阿妹可以推介佢去玩下啦...因為真係未見過有蘿莉既夏娜- -"

我覺得夏娜..如果真係要COSPLAY唔洗紅髮...直接同自己既頭髮黑長髮就足夠

第三季呢件
頭髮係假雙馬尾短...兩個包包

設計都OK簡單而令人舒服..反而件校服我唔太鐘意...

之後就我係夏娜第三鐘意就係同樣與我一樣既將軍

為了蘿莉而自殺...真係...偉大...COSPLAY數目係全球接近0..

所以真係特別..
件衫...唔一定COSPLAY衫...普通似西裝既舊衫就係..

並黑超...而且要阿叔COSPLAY..D道具就容易...搵阿叔玩就真係難..

武器...神鐵如意...我都幾鐘意...可伸長伸短...呢個要點知呢XD
容易整

之後就人氣角色頂之座...黑卡蒂..
佢件衫係蘿莉之中...最可愛>_<不過對鞋好似唔係咁..我一陣解釋舊片 我幾鐘意...夏娜VS頂之座個到

為左大家更了解佢2層係點樣...呢個應該解釋到..無18+

武器都超可愛...用杖..超大張全身照...我有時會覺得頂之座係可愛D...夏娜暴力XD

最後2男2女...五個人組合最好..

我選平井緣...呀...我點解會去睇灼眼的夏娜?

因為我係接受唔到一個咁可愛既角色咁樣比作者作到佢消失左...完全破壞了我睇動漫既世界觀..

好彩最後佢復活左...超人氣最早消失角色

無武器..但我相信一定有大量粉絲..呢個角色..可能會多過夏娜d粉絲

校服...全綠...個頭超容易= ="學生妹頭

最後我都知我發夢...ipve  d人招極都係0人..

所以我估計明年自己單機cosplay..記得搵我影相...你話你係ipve既..立即同你合照

其實如果講得唔想比人認到...可以做D朦面既角色

壞刃 雙刀流....誤...係萬刀流

銀都得架但成本又貴又唔抵-_-

偽娘岩唔岩  
有朋自遠方來,必先苦其心志,勞其筋骨,餓其體膚,空乏其身,行拂亂其所為,不亦樂乎?

引用:
原帖由 ReDo 於 2013-7-28 02:17 發表
偽娘岩唔岩  
唔建議..無人會搵你影相..如果咁做..一係做晒男角色

回復 2# 的帖子

如果你做,我第一個利同你影
睇我個小說

引用:
原帖由 夏川真凉 於 2013-7-28 11:01 發表
如果你做,我第一個利同你影
你睇左呢段影片就唔會認為

http://hk.apple.nextmedia.com/entertainment/art/20130727/18351238

今年都未完
  

引用:
原帖由   -Kzrk★ 於 2013-7-28 11:06 發表
今年都未完
所以呢XD

我期侍明年....今年唔太成功

回復 7# 的帖子

得la我放棄la佢做既話我唔會影,不過我有興趣~_~我OK嗎?_?
睇我個小說

引用:
原帖由 夏川真凉 於 2013-7-28 14:03 發表
得la我放棄la佢做既話我唔會影,不過我有興趣~_~我OK嗎?_?
你扮邊個@_@

如果一堆悠二都好XD

玩分身術既COSPLAY..影相好特別

今不如搵個聯絡方法,
係個到講
睇我個小說

引用:
原帖由 夏川真凉 於 2013-7-28 16:45 發表
今不如搵個聯絡方法,
係個到講
咁RC

有冇mic?

回復 11# 的帖子

OK聽日搵你,就唔用得電腦
睇我個小說

引用:
原帖由 夏川真凉 於 2013-7-28 17:31 發表
OK聽日搵你,就唔用得電腦
= ="

聽日下午11:30-6:00我會上線...

cosplay服...咁多時間..淘寶可以解決...

想cosplay邊個講定先..1年計劃xd

我就去訂= ="因為想型d

講真...如果有人似夏娜既話...我全包訂一套衫比佢又點話~_~

對夏娜有愛...但先要搵到人

22 12
發新話題