20 12
發新話題

[交流] [新海誠新作]言葉之庭 #3已更新聖巡圖

[Close]

[新海誠新作]言葉之庭 #3已更新聖巡圖

以下有部分白字內容屬劇透成份 宜觀看結束再反白

31/5-2/6係德福MCL上映左 唔知各位有冇睇呢呢套係小弟期待已久既作品 秒速五厘米作者既新作

同秒速五厘米一樣 聲些仍然係用一貫既風格黎抒發作者既感情
用周圍既色彩同環境 再加上適量既獨白 黎表達兩位主角既第一身感受
至於聲些既畫功方面

套野得短短45分鐘 小弟覺得都係意猶未盡 並唔係因為內容 而係因為唔捨得聲些d景物畫
至於內容方面
如我所說 聲些大部份時間都係用獨白同背景黎塑造氣氛 要交代既都交代哂
唯獨係今次聲些反高潮後再反高潮之後結局再留白

同秒速五厘米有所唔同

另一方面 小弟感到遺憾既係
聲些選用了兩位主角既對白作為高潮既主要部分 可能睇慣聲些玩獨白 反而覺得對白有d平凡
縱使如此 營造氣氛方面既出色仍然能夠補足缺陷

總括而言 如果鐘意秒速五厘米等新海誠風格既作品既話 呢套絕對係值得係一再回味既作品
同時亦都係花澤香菜fans 足控 姐弟戀控可以係觀賞既作品

順帶一提 小弟六月尾會去聖巡此作地點一次 屆時再放圖俾大家對比下原圖都畫作

版規問題唔放seed同link 不過凍慢花完有

妹控點算3333333333333333
願你亦看清楚

估唔到個公園真係好大zzz
路上

進入戲中場景

隱約雷鳴 陰霾天空 但盼風雨來 能留你在此

引用:
原帖由 R-果然翁 於 2013-6-7 00:44 發表
當男主角係女人當女主角係男人就得333333333333
願你亦看清楚

秒速五厘米 你有冇睇?

呢套野我好早留意左

個人覺得冇秒速咁身同感受

一個15 一個27 感覺都幾嘔心

代入現實既話其實係真係幾噁心架
但係動畫勝在夠脫離現實 將個27歲既女人畫成20左右咁
所以就咁睇畫唔去著重個年齡既話 我諗男女主角個差距都冇咁大既

已睇 開頭睇落d畫風好似怪怪地咁
睇真d又幾配
我鍾意佢落雨果陣

前日睇左
27歲都唔係好老姐 我反而幾中意呢種姐弟戀

btw 腳
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 花小奶 於 2013-6-7 10:32 發表
個人覺得冇秒速咁身同感受

一個15 一個27 感覺都幾嘔心
姊弟戀我覺得沒咩問題,但相距12歲就真的有點多。
不過未到嘔心的程度。
引用:
原帖由 R-果然翁 於 2013-6-7 11:42 發表
代入現實既話其實係真係幾噁心架
但係動畫勝在夠脫離現實 將個27歲既女人畫成20左右咁
所以就咁睇畫唔去著重個年齡既話 我諗男女 ...
其實現實中都有人可以keep到個外貌不老,
以女性舉例的話,你看看堀江由衣↓(還是說張圖係fake?)
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 Ratkirani 於 2013-6-7 18:39 發表

姊弟戀我覺得沒咩問題,但相距12歲就真的有點多。
不過未到嘔心的程度。

其實現實中都有人可以keep到個外貌不老,
以女性舉例的話,你看看堀江由衣↓(還是說張圖係fake?)
214720 ...
有咩分別 97年同2012年

姐控姐控

花澤香菜fans 同 足控<---戳中左我既愛好~

佢地既心靈年齡都差得唔多

所以我覺得佢地相愛都冇問題!!

秋月幫雪野量腳個時,我睇到好興奮

(琴晚先睇言葉之庭的人)

好多足控

20 12
發新話題