23 12
發新話題

[交流] 歷史上日本電視動畫作品數量從廣播電視動畫觀看歷史

[Close]

歷史上日本電視動畫作品數量從廣播電視動畫觀看歷史

歷史上日本電視動畫作品數量從廣播電視動畫觀看歷史

我睇到尾...發現我睇個D都係每年既大作...

高達79年

95年 EVA LO
最大變化係

1998年神作 -百變小櫻

你可以睇個表..係立即跳上勁高 當年有132部作品...都競爭大

1999年繼續上升原因係海賊王= ="

2000年就下降...我睇犬夜叉同遊戲王,套拳王無興趣

01年就唔洗講啦 棋靈王..神作

02年...火影- -" 套套長篇動漫都係咁..不過我睇好高達SEED多過火影

03年 廢話黎...係人都諗到係鋼練...立即又上升返D人氣

04年 之後有升無降....軍曹就有D保留...留返比我童年睇...我睇死神好D同魔法少女奈葉

05年  夏娜呀我女神呀...地獄少女呢D..唔怕獵奇就睇...蟲師拎第一就唔知點解..我無睇既野...(重有套妖精的旋律)

06年 又係一個新突破....立即升左1倍...你估係邊套? 緊係迷死咁多位宅男既涼宮春日的優屈...首套女配角(長門)人氣高過女主角(涼宮)..銀魂都唔錯

07年 就變晒萌向...頭3名..幸運星..CLANNAD...SCHOOL DAYS..機戰就天元突破但人數又少左

08年  又係一個無進步既一年...比較出色就魔禁...強宅魔女就唔太鐘意..D短腳女..點解無CLANNAD AS?

09年...一年比一年下降...就緊係K-ON..化物語個類

10年...應該同大家比較接近...諗到既就KEY社既AB...失敗作 估唔到侵略吧..個套觸手娘都有份..不過我睇晒應該都唔錯

11年...打破左咁多年下降既作品....應該係虛XX既作品..魔法少女小圓,但本人覺得呢套作品唔係太好睇

咁多年計得3013套動畫..如果你有FD話我睇左3000以上既日本動漫佢一定係昆你

估唔到動漫既最高點係06年...真係神人先做到~_~

原來小櫻比one piece 早出... 都系岩岩先知

引用:
原帖由 愛影。揚仔 於 2013-6-9 22:48 發表
原來小櫻比one piece 早出... 都系岩岩先知
98 99年 都未太認識呢類動畫..唔知係正常..

我之前重諗住海賊王係2000年- -" 可能係1999年 年尾

我最多應該睇過二百幾三百套到

引用:
原帖由 To-波. 於 2013-6-10 02:58 發表
我最多應該睇過二百幾三百套到
三百幾我就應該有

我得十幾咋
我愛心乃枝:$

睇佐百五套左右

都冇緣之空

引用:
原帖由 ゞVizarB_- 於 2013-6-10 21:18 發表
都冇緣之空
你到底係邊個
終於搵到個知音人

引用:
原帖由 AZB_TPA_Toyz 於 2013-6-11 06:06 發表
你到底係邊個
終於搵到個知音人
我只係一個妹控既穹妹fans

引用:
原帖由 ゞVizarB_- 於 2013-6-11 13:01 發表

我只係一個妹控既穹妹fans
俾你做小穹FC會長
DarkFlameMaster

回復 12# 的帖子

比我做OK?
午餐

引用:
原帖由 寒蟬 於 2013-6-11 13:13 發表
比我做OK?
有電腦個D先係朕面前出聲
DarkFlameMaster

引用:
原帖由 漆黑烈火使 於 2013-6-11 13:06 發表

俾你做小穹FC會長
公次ZZ

23 12
發新話題