發新話題

[Close]
引用:
原帖由 altonydom 於 2012-2-23 19:32 發表
其實jass有好的ui配合都可以很易上手
有函數提示功能,不記得也能即時查,即時搜尋
jass碼亦上了色,非常易看

例圖:
具有漸減速特性,計算了質量並且支援多重施展的擊退系統
173749 ...
咩黎??
...

引用:
原帖由 阿平 於 2012-2-23 18:52 發表
jass不合適新手,我所知道樓主是接觸了WE不夠2日,所以都是先用ydwe.s/we吧

173745我係咁

英文勁=去用JASS
一樣彈........................
...

引用:
原帖由 『嫩↘b』 於 23-2-2012 20:16 發表

咩黎??
jass是高階地圖野.我都唔識==BUT如果學會左係比普通WE好用
引用:
原帖由 『嫩↘b』 於 23-2-2012 20:29 發表

一樣彈........................
咁我唔知個原因係咩==
一係你TRY下
http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=479133&extra=page%3D5
#2同#4

引用:
原帖由 阿平 於 2012-2-23 20:36 發表
jass是高階地圖野.我都唔識==BUT如果學會左係比普通WE好用

咁我唔知個原因係咩==
一係你TRY下
http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=479133&extra=page%3D5
#2同#4 ...
點樣將柳生同上泉, 好似其他英雄咁,放入間屋個道==?
得宮本同佐佐木本身係英雄屋個道
...

引用:
原帖由 『嫩↘b』 於 23-2-2012 20:51 發表

點樣將柳生同上泉, 好似其他英雄咁,放入間屋個道==?
得宮本同佐佐木本身係英雄屋個道
柳生同上泉都係一早放係間屋到= =
如果唔係你點會知道有E2隻英..
如果係要加就去搵>>
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

JASS系一種針對WAR3而成既語言
佢系WAR3既高級程序語言,最後都會還原做C
而GUI就系圖型介面編寫
佢系一種推廣用既設計,為左無程序概念既人服務
佢最後都會翻譯做JASS
GUI--->JASS-->C#-->C
可以話,當你認為自己既邏輯觀念已經成熟就最適合學習JASS

引用:
原帖由 komica 於 23-2-2012 20:54 發表
佢最後都翻譯做JASS
可以話,當你認為自己既邏 ...
小小錯字.
TO,樓主.
GUI=原版WE,YDWE.S,apple ui 等等
新手都係用GUI理解左先,到真係GUI唔夠用/自己有能力去學更高級先去學jass吧

回#1新問題1.
事件改做咁

2.

引用:
原帖由 komica 於 2012-2-23 20:54 發表
佢最後都會翻譯做JASS
可以話,當你認為自己既邏 ...
C#我連HLEEO WLORD都未識=_=

剛剛出於好奇之下,將版主的icon進行了反色

引用:
原帖由 altonydom 於 24-2-2012 02:19 發表
剛剛出於好奇之下,將版主的icon進行了反色
哈......
比人發現左

圖1,呢個係吾係姐係可以,自己友打自己友?如果吾係,可吾可以整做(打一個指令,可以傷害隊友/自己部隊/將自己部隊轉做敵人,再打一個指令就回後正常)
&
可吾可 打指令 整一隻英雄裝甲做無敵,而其他英雄不變(打指令就回後正常)?
&Wc3MapMax++ 跟你咁set都係會無回應,有無D舊版?
&閃介應該係邊道改距離? 搵到顯示係技能

另:我無心連回,黎*左兩日,無睇版規
可吾可以比番20蚊我

...

引用:
原帖由 『嫩↘b』 於 2012-2-24 13:25 發表
圖1,呢個係吾係姐係可以,自己友打自己友?如果吾係,可吾可以整做(打一個指令,可以傷害隊友/自己部隊/將自己部隊轉做敵人,再打一個指令就回後正常)
&
可吾可 打指令 整一隻英雄裝甲做無敵,而其他英雄不變(打指令就回後 ...
第一:事件:打某字啦,冇條件,動作就係關觸法,事件:打某字啦,冇條件,動作就係開觸法,
第二:唔理住
第三:都話用1.2
第4:技能入面有個叫物品,有得改

另:你有冇銀行,我會送錢比你^_^

引用:
原帖由 極死●朽木 於 2012-2-24 16:38 發表

第一:事件:打某字啦,冇條件,動作就係關觸法,事件:打某字啦,冇條件,動作就係開觸法,
第二:唔理住
第三:都話用1.2
第4:技能入面有個叫物品,有得改

另:你有冇銀行,我會送錢比你^_^ ...
吾明你第一講咩
...

唔可以打自己友呢樣野根本就唔係用觸發做

發新話題