發新話題

[交流] 直覺話我知路飛最後一位同伴就係....!

[Close]
引用:
原帖由 siu死亡影姬 於 2011-12-15 18:16 發表
一隊軍隊
將軍多定係士兵多先

而且我都覺得青如果入革命軍真係冇咩用
跟返故事黎講,,,海賊同革命軍其實唔同路線
入左草帽, 集集ice-age完場

無可能加入

如果佢加入左對路飛有好大幫助
能力者既壞處就係唔可以係水中戰鬥
如果遇到要係水中戰鬥既敵人佢可以張水幫成冰
然後就可以戰鬥 夠唔夠sm先

我都希望青雉入既!!
佢有品,又勁
最可怕的事莫過于…
我被這個國家吞噬
變成一堆行屍走肉…!!
所以我不會回頭的!!

引用:
原帖由 阿平 於 2011-12-15 12:17 發表
佢有可能會去賣刨冰之後路飛話好好食要佢加入      @@
第二位廚師嗎

引用:
原帖由 10.Decade 於 2011-12-15 22:16 發表
如果佢加入左對路飛有好大幫助
能力者既壞處就係唔可以係水中戰鬥
如果遇到要係水中戰鬥既敵人佢可以張水幫成冰
然後就可以戰鬥 夠唔夠sm先 ...
山治可以空中戰鬥
黃猿都可以空中戰鬥, 唔洗佢幫嫁其實

我覺得青雉會加入 因為岩岩果集講到黑胡子佢地咁勁揪 如果冇番一個有一定實力既人充撐場面 好似會唔夠打咁

我味睇 @@

青雉加入革命軍既機會先高
好簡單火狗係咩人推薦?
咁青雉唔做海軍既完因係咩?
革命軍既目標係咩?
呢d係我既個人意見

佢入革命軍又點睇?

直頭有睇頭啦  
christina

加入都唔錯
大將加入既話會提升個團既戰力`將來同黑胡子既決鬥更加有睇頭

引用:
原帖由 郁雯 於 2011-12-17 15:07 發表
加入都唔錯
大將加入既話會提升個團既戰力`將來同黑胡子既決鬥更加有睇頭
通常入草帽的新船員, 唔會一開始就咁勁
加上如果泥人加入路飛的話, 佢的果實能力都已經能幫到路飛很多....
泥人的果實, 有自然系的好處, 卻不像赤犬般有毀滅性的力量
基本上兩者都是用泥土/岩石的能力..但殺傷力就完全不同...
一個擅於輔助, 一個擅於殺人..
即使泥人加入了黑胡子, 黑胡子不稀罕他的果實能力...
你說, 這角色的創造是為了什麼? 打又打不過路飛, 黑胡子也不稀罕他
明顯就是為了讓他入草帽一伙, 跟住路飛都仲有可能變勁, 跟住黑胡子邊有得佢發圍?
青雉不是沒可能幫路飛, 和甚平一樣, 應該是很後期的事了

別人常常說泥人的樣子很7和很奸.....唔奸唔7就不是海賊, 佢入草帽有象徵海賊意義
兇悍的樣子背後, 其實是小女子娜美/羅賓/喬巴都能差遣的小契弟..這樣不是更好看?
你睇番羅杰的樣子, 都係笑到好奸, 奸到出汁...一樣都係路飛的偶像

別人不能接受他的原因, 我估大概不是他的樣子, 也不是他的個性
是他活埋假路飛海賊團, 射殺海軍小兵的殘忍手段吧?

回復 27# 的帖子

回應番你

別人常常說泥人的樣子很7和很奸.....唔奸唔7就不是海賊, 佢入草帽有象徵式意義
你睇番羅杰的樣子, 都係笑到好奸, 奸到出汁...一樣都係路飛的偶像

咁路飛好_好奸咩?

引用:
原帖由 BSL 於 2011-12-17 16:18 發表
回應番你

別人常常說泥人的樣子很7和很奸.....唔奸唔7就不是海賊, 佢入草帽有象徵式意義

咁路飛好_好奸咩? ...
路飛不是正常人, 他的船員也不用太正常吧?(包括樣子)
奸到好似小丑巴基咁都一樣幫過路飛唔少...
最初佛郎基出現的時候, 也不是忠良的人
反而我就覺得黑胡子先係大奸大惡的人

如果泥人一加入.就係全隊第2強了.0.

發新話題