17 12
發新話題

過年想砌部新機玩war3

[Close]

過年想砌部新機玩war3

逗埋d利是有5,6千蚊左右,可以點砌呀?有冇人可以幫幫手?

war3唔使好勁都玩到la,買個AMD 2xALThon..64

不過玩game主要係顯卡,買個平的,anti 1650Pro都ok

AMD 2xALThon係咩黎架?我係電腦白痴,咩都唔識

引用:
CPU: Intel Core 2 Duo E6300 (1.86GHz) CPU/2MB BOX HK$ 1,479.00
M/B: GIGABYTE GA-965G-DS4 G965 M/B HK$ 1,480.00
RAM: A-DATA DDR-2 800MHZ 1G Ram (連散熱片) HK$ 878.00
display card: Sapphire藍寶石 X1950Pro PCI-E 256MB DDR3 HK$ 1,340.00
HDD: Seagate 250.0GB ST3250820/24AS SATAII/NCQ HD HK$ 575.00
DVD-RW: LG GSA-H42N 18X Super Multi DVD Writer Bulk HK$ 245.00
power supply: DELTA ServerPower 550W GPS-550AB A P.S. HK$ 690.00
case: around $200.00
total: HK$ 6,887.00
部機都夠你玩好多新game, 唔只war3

引用:
原帖由 alan_wong8 於 2007-1-24 01:02 發表

部機都夠你玩好多新game, 唔只war3
使唔使E6300ar?等遲一陣出E4300仲好la,超頻勁過佢多多聲@@

E4300 FSB 得800, E6300FSB 有1066, 玩超, 我個人建意E6300好玩d..
況且差價太少..買E6300仲好

引用:
原帖由 alan_wong8 於 2007-1-24 20:42 發表
E4300 FSB 得800, E6300FSB 有1066, 玩超, 我個人建意E6300好玩d..
況且差價太少..買E6300仲好
但係佢超到3.6Ghz都仲可以上wor...

你試下用DDR2 800+E6300, 將ram 由800超上1066, 之後再將cpu 由1.86G 超上3.2G, 你睇下邊個快d

引用:
原帖由 alan_wong8 於 2007-1-24 21:55 發表
你試下用DDR2 800+E6300, 將ram 由800超上1066, 之後再將cpu 由1.86G 超上3.2G, 你睇下邊個快d
對唔住,對唔住,俊哥,係我錯

引用:
原帖由 williamkhw 於 2007-1-24 22:08 發表

對唔全,對唔住,俊哥,係我錯
交流下姐, 唔駛咁誇張

引用:
原帖由 alan_wong8 於 2007-1-24 21:55 發表
CPU外頻即係咩...同埋結合ram頻一樣會有d咩化學反應@@,會勁好多?

發揮功能會更好=.=

引用:
原帖由 williamkhw 於 2007-1-25 19:48 發表

CPU外頻即係咩...同埋結合ram頻一樣會有d咩化學反應@@,會勁好多?
簡單來說 外頻 =陪頻 x 內頻

人地唔太熟電腦,幾好超都無用啦~
6千包唔包mon先?

大家真富貴,用56千蛟來玩電腦

大家真富貴,用56千蚊來買電腦,玩war3使乜用咁勁,最重要ram多,顯卡gforce6600gt或7600gt都ok幾佰蚊張,19吋lcd仟3左右,cpu用P4 已經OK,有錢剩買多D RAM仲好個.
唔好吓吓教人超頻,好大代價,知唔知點解可以超頻 ,唔係實得,要講彩數,但後果連機都玩完,正常都熱到七彩,超頻後可想而知,對新手來說實在不宜.

17 12
發新話題