發新話題

[討論] 有關外堡的問題

[Close]

有關外堡的問題

1)尼排d人興要爆左門先可以過橋,咁如果被人爆門既玩家出左村係爆左門既位置起番度門,敵方玩家仲洗唔洗重新爆番度門先過得橋呢?

尼個問題睇落去好似好無聊,但係我發覺好多玩外堡既人都有唔同既標準,所以先想統一下。因為我試過同 獨愛 玩外堡爆左佢一度門跟住過橋打佢,接著佢就無神神彈3字經呼喝我要爆曬兩度門先比過橋,要爆左門先比人過橋已經多左限制啦,仲要爆埋兩度門,爆少座都唔得,真係每個人都有唔同標準。我自己玩開就係任人過橋既,都唔知邊個搞到話要爆左門先過得,有d人話要我地問番d老手啦。頂,我未就係老手囉,我都答唔到24=.=
歡迎發表意見,講下你地對門既愛恨情仇。

2)有人打打下機問我學院入面既磚瓦技術同建築學入面既+x建築防禦工事有咩效果,即刻考起我啦,一路諗一路打機,搞到差d輸都諗唔到,係實測過有數據先好答,唔好fake人。

第一題贊成與反對都冇話對與錯既,但第二題亂答不如唔好答。

第一題
潮流興你就一定要跟風
咁潮流興跳樓 你試唔試?
第二題
加建築血 加幾多 自己留意 好似15%
有腦打遍天下,無腦寸步難行

引用:
原帖由 29殺二號 於 2011-9-17 09:55 發表
第一題
潮流興你就一定要跟風
咁潮流興跳樓 你試唔試?
第二題
潮流興一夜情我就會試,跳樓變得成潮流先算啦。
認真d講番先,有d1p唔係人咁品,好狼好狠,我見過唔少激進玩家唔聽人講照過橋,最後都係落得比1p踢收場,興幸我自己未試過因為咁樣而比人踢,替被踢者抱不平而出聲就試唔少,不過我最多呻幾句有問題之後仍可以保存自己繼續玩落去。有時潮流唔係你話唔想跟就以你既意志為轉移既,除非你唔玩。

有次我阿茲特克,盟友薩拉森,同1p招人xx敵對,我旁邊有敵人出緊村,薩拉森過橋阻止佢then兵死曬,跟住就同1p嘈過橋問題,我心諗外堡1p咁正咁多特權,邊會嘈得輸傻既先會同佢嘈,果然過左10分鐘到1p借d意就t左佢,跟住我就被圍死左。1p又叫我地唔信既未問番d老手未爆門比唔比過橋,我就順便係到問埋啦,邊個老手同我出來解答下啦。

1P唔鍾意人地過橋可以DEL左同盟橋,
佢唔DEL既咪過橋囉.

29殺就唔岩 >< 重點唔係跟唔跟風既問題
如果我地唔統一個標準( 雖然好難)
一陣自己用個人風格玩 (  就咁過橋 )
到時引起罵戰. 大家唔開心就唔好.

btw. 不過玩開爆1個門就ok

引用:
原帖由 29殺二號 於 2011-9-17 09:55 發表

第二題
1分鐘驗算:加血個part已經係強化建築+10%到包埋,冇額外再加血,加血同建築防禦工事+x係無關係。

唔使搞咁多規矩喇 ming你再改下map 刪唒D橋 一了百了   ,奇實我想D人早D過橋打我 俾D塔食下 快D上帝 haha
Keroro

遊戲姐,駛唔駛咁樣呀-,-

回復 9# 的帖子

有人既地方就有火藥味,想和諧共處無爭執係發緊夢個時先會有,打機再認真既人我都遇過,有次我書左未爆門過橋拆左人地兩座建築,跟住佢就好理直氣壯咁話我未爆門唔過得橋,咁我話好,未走回頭重拆門囉。反正sure win ,但佢又話唔得要我賠,要我d書唔好封住佢等佢過番橋拆番我兩座野,我笑完就自己棄左算數啦。個次係我第一次聽人講外堡要先爆門先可以過橋,由於以上原因其實我對尼條新增既rule係好反感既,玩到成個傻仔咁。

引用:
原帖由 ccminghk 於 2011-9-17 10:21 發表

潮流興一夜情我就會試,跳樓變得成潮流先算啦。
認真d講番先,有d1p唔係人咁品,好狼好狠,我見過唔少激進玩家唔聽人講照過橋,最後都係落得比1p踢收場,興幸我自己未試過因為咁樣而比人踢,替被踢者抱不平而出聲就試唔少,不過我 ...
認真d講 潮流呢家野唔係 你同我去決定到 係群眾一齊做造成趨勢 先叫潮流世界未日 集體跳樓 你係一齊先
話說回來
認真d講番先
有d 1p 真係唔係人咁品 一開波就踢人 咁你仲 過唔過到橋
何況 你自己立場都去左 不可以過橋果邊 咁問黎做咩 明知自己有答案 仲問?
係咪想罵戰挑機?

有腦打遍天下,無腦寸步難行

有如果無傻婆。
認真d講, 如果真係世界未日 又如果潮流集體跳樓 我會一齊囉,滿意無?
話說回來
認真d講番先
我立場係點係你上層樓到就提左,同你諗既答案完全調轉,你連我問咩都唔知唔通要我再問多次?立場唔係屈出來既。
另外,歡迎挑機,我同你打左咁耐好似無點輸過比你。

罵戰唔好啦,我都唔知你仲有冇3號,4號,你就大把號我真係無咁多精力註冊多幾個email+vlan 帳號來展開罵戰&你個1號去左邊?前車之鑑,你仲想來害人?

發新話題