發新話題

【己截止】vLan Left 4 Dead 2 比賽 2010 預賽參賽者詢問區

[Close]
系唔系一定要2.0.3.1先得-.-
我升級左2.0.3.3
咁點-.-?

引用:
原帖由 絕對乂中仔 於 2010-8-25 23:49 發表
系唔系一定要2.0.3.1先得-.-
我升級左2.0.3.3
咁點-.-?
降版就ok了

引用:
原帖由 EDDIE6446 於 2010-8-25 01:10 發表

第一句唔明你問咩...
第二句係因為本身hunter蹲低時的咆哮聲是給倖存者察覺位置的一種方法
相信遊戲有這個設定都係balance番倖存者一方可以用聲音辯認hunter方向
如果用左無聲hunter會影響遊戲本身的公平性,咁就唔 ...
我係度問樓上問例如係第4關黑加   撞撞車之后的路<---
唔係好明白是在那一個位置

我無打過l4d1的match 所以都唔清楚

我想問下,例如第2,3,場係a打b,c team,我d team 第4,5場先打b,c team,咁我可唔可以比約定先架呢?

引用:
原帖由 +少文+ 於 2010-8-24 11:45 發表
小弟 有一個小問題  無聲HUN  能否使用  因為絕對影響比賽公平
例如係第4關黑加   撞撞車之后的路  1隻HUN  係到無啦啦無聲HUN(姐係唔洗CTRL就捉 )
咁可能會有幫助一個攻勢   因為禁CTRL  大約要1秒  唔洗禁會少左時 ...
唔係幾明?你係咪指碰碰車?如果係我唔係幾明同無聲hun有咩關係?
因為一個map入面有好多地方都用到無聲hun所以"撞撞車之后的路"唔明...

引用:
原帖由 EDDIE6446 於 2010-8-25 01:10 發表

第一句唔明你問咩...
第二句係因為本身hunter蹲低時的咆哮聲是給倖存者察覺位置的一種方法
相信遊戲有這個設定都係balance番倖存者一方可以用聲音辯認hunter方向
如果用左無聲hunter會影響遊戲本身的公平性,咁就唔 ...

我個人認為用無聲hun真係無咩問題....btw, 我覺得宜家越問越多問題....

就快比賽, 好似仲會有好多未明既問題/bug

其實你地有無一個list係列明咩先為之bug會犯規...因為好多野都要羅個共識

如果咁樣問落去真係唔知點開始比賽...

引用:
原帖由 EDDIE6446 於 2010-8-25 23:53 發表

降版就ok了
點樣降版-_-`
有冇教學 `

發新話題