發新話題

™ ヾౄ ♩♪ 信長玩家有禮貌守則 ♬♫ ೀღ♀

本主題被作者加入到個人文集中
[Close]
「只供參考」

囧囧

囧囧囧

引用:
原帖由 禁止訪問 於 2007-3-24 23:53 發表
「只供參考」

囧囧

囧囧囧
有甚麼問題?

睇個人o既喜好啫~~~

可以係開波之前 講明 唔殺馬拎裝  唔供裝

我覺得樓主講果D中應該去做
因為玩Game都要玩到有品都開心架

引用:
原帖由 純愛↘艾倫 於 2007-3-25 08:50 發表
睇個人o既喜好啫~~~

可以係開波之前 講明 唔殺馬拎裝  唔供裝
也是一個不錯的提議,

一開始說明「唔供裝」。

完全認同死神
其待再有好怗

引用:
原帖由 Evil0406 於 2007-3-25 20:41 發表
完全認同死神
其待再有好怗
有新帖了

ヾ 最強對決™ ◦ 宮本武藏 vs 上泉信綱 ೀ

引用:
原帖由 締ξ死神ψ 於 2007-3-26 23:47 發表
有新帖了

ヾ 最強對決™ ◦ 宮本武藏 vs 上泉信綱 ೀ
正 繼續努力!!

有時d新手問野 老手一開聲又話人垃圾-.-咁點問落去= =

引用:
原帖由 締ξ死神ψ 於 2007-1-16 20:24 發表
信 長 玩 家 有 禮 貌 守 則 :

(稍作了受改)
1.不開圖,不嘴砲,不中離。
2.當有一邊跳時,請尊重人少的一方,並讓他們決定是否決定要重新開始。
3.新手不會玩就要問人,別不知醜的死撐。老手也要教導~誰沒新手過?
4.沒有詳細 ...
我唔同意你話供裝無品,供裝可以反敗為勝
同馬一樣,如果作者唔想人地殺馬,佢就會改到隻馬 無敵/不死
作者如果唔想人地供裝,佢可以整到唔可以比裝備人
供裝係team work既問題,唔關有無品事
唔通你見到你隊既本多肥唔到,唔通你唔供裝比佢?
佢一有裝就殺到人
我唔明點解唔可以供裝囉

引用:
原帖由 羊西 於 2007-3-27 16:18 發表

我唔同意你話供裝無品,供裝可以反敗為勝
同馬一樣,如果作者唔想人地殺馬,佢就會改到隻馬 無敵/不死
作者如果唔想人地供裝,佢可以整到唔可以比裝備人
供裝係team work既問題,唔關有無品事
唔通你見到你隊既本多肥唔 ...
閣下可看看,本人寫了解釋的。

供裝會使遊戲不公平 直接破壞現行遊戲的進程的解釋
引用:
(供裝是戰術?)

若果供裝是戰術,會令信長完全變為另一種遊戲:
大家一開始就要供裝,因為供裝可使裝備威力增強數倍。
誤解*:很多人覺得供裝只是實力的傳遞,但事實上是全隊實力增強
例如:若供裝給一個攻速高3倍的人,一件100攻擊力的裝由1秒扣100變為1秒扣300,
(e.g.雖然令供了裝給別人的英雄減弱1格能量 可是令全隊增強3格能量)

(路人戰可以供裝 團戰不可以供裝?)

大家請細心: 路人戰團戰玩的是「同一個遊戲」「同樣的玩家數目」「基本上甚麼都一樣」
唯一的不同並不在於遊戲,只是「玩家之間」的關係。
那麼你們有甚麼原因要分開團戰和路人戰來說呢?
是否因為想在路人戰欺負不供裝的人,逼使路人戰成為一個純供裝的遊戲?

(作者為何不改到不能供裝?)

這純粹是技術上的問題。官方比賽是禁止供裝的。
因為禁止供裝,變相要禁止放下裝備。即所有物件都和 loading 的技能道具一樣不能夠出售。
這樣就會使很多物件不夠空位合成、不能夠轉換裝備:回血鋼、靈活鞋子等再不會出現。
支持這帖的請回覆 讓更多人認識這些守則

官方比賽禁供裝,唔等於 供裝=無品
其實,供裝又唔係玩哂,做乜要禁呢?
供裝係團體合作精神
你都識講,供裝會勁d,點解唔供得裝?
又唔係得一隊可以供裝
你可以供裝,人地都可以供裝
供裝又唔係bug,又唔係2隊其中一隊先做到,
點解要話供裝係無品既行為呢?

羊西是西西里團的新團員嗎-_-'?

引用:
原帖由 和西 於 2007-3-27 17:26 發表
羊西是西西里團的新團員嗎-_-'?
我見到你地個名都覺得奇怪
羊西係我幾年前就用開既名
我之前係綜合區成日用羊西e個名,加上我d fd名又叫 x西
玩下玩下,好多人都跟左我地個名叫X西
你地團長可能同 我/我D FD玩過-_-
你問佢有無見過 羊西/超西/莊西

冇可能個個跟足晒既 -3-''
總有人會破壞規則的'

發新話題