發新話題

[Left 4 Dead] Left 4 Dead 舊抱怨貼 ( 非罵戰區 )

[Close]
我都係覺得係d人唔夠打成日走場, 無d大志
team work呢d野一夾就夾到既咩... 可能有d新手真係唔識,, 但邊個未做過新手者?
人地比hunter撲, 打爆左boomer噴到佢,, 佢地就小人硬膠, 但自己比人撲又小人唔救佢...
試過我自己開場, 做tank 佢地個個都唔幫拖得我一個打4條友, 比人秒殺左...
又話我硬膠.... 佢地自己又企係度唔知做咩...  幾想kick晒果兩條友.. 但廢事比人開post話我小器 (唔知點解會有d咁膠既人..)

講起就燥... 不過過左就算, 都係打機者...
有時都會遇到d拍得到既戰友!!!

引用:
原帖由 7_11 於 2009-4-15 00:37 發表

我客觀咁分析你o既問題 ,

第1 , 比 hunter 撲 , 有時企位企好少少 , 都可以免於被撲 25 , 見到隊友大模斯樣企o係露天25位 "嬲撲" ,
都仲話唔聽o既話真係會炆 ........
呢樣 新手/未知o既人 真係要認真學習學習 ...
都係既,  但我係炆係唔係都鬧人**侮辱成份**自己又唔係勁既人者.....

引用:
原帖由 kitten415 於 2009-4-15 02:31 發表
其實打機為乜-.-"
我覺得打機都係為開心
打機打到咁鬼火,又大家小黎小去
真係打到冇曬引
呢幾日轉去同其他人玩
反而happy左好多
最起碼人地唔會一開咪就小人呀媽
最憎d人同我講:快x d去死啦,咪x頂住隻bomber/smoker
...
完全認同, 有咩好鬧者... 打機仲要受人氣....
由奇自己又唔係勁果d...

不滿 : 點解d人會post埋d"邊個邊個實力勁唔勁?"之類既post......
擺明比位人地開波... 好無聊 其實勁唔勁個個標準唔一樣, 洗咩討論呀??

大家亦都唔洗咁勞氣.. 清者自清.. 唔駛罵戰既.. 唔需要同呢d人一般見識.....
打機求開心者, 下下都粗口真係好無癮....
大家唔好令兩位版主難做啦... 平息佢算啦....

p.s. 我想打落果個post度, 不過已經lock左, 版主唔好ban我

引用:
原帖由 nkf1990 於 2009-7-29 05:31 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=1184151&ptid=137047][/url]
自己一個人打機入人地房玩
人地有fd一齊玩  
自己同唔識既人玩
侑慢d又要比人開咪話句 做乜野 跟住玩多陣就比人踢
試過玩對抗做boomer
玩機埸係個咁闊既天台 唔知點去噴 係d牆爬下等下 就比人催話 去噴la
真係想 ...
好多時唔係自己問題而比人kick既, 一笑置之, 無需要太介懷的
打機遇著太多怒青啦, 而家見到只會覺得: 好彩你踢我, 我都唔想同你一隊
引用:
原帖由 tomtang617 於 2009-7-30 01:08 發表
唉, 我睇左咁耐教學- -
都末試過有一次係成功開到場既- -
=.=   若果你係跟足教學, 而且l4d主程式係vlan dl既, 一定唔會開唔到場囉

引用:
原帖由 Nightmare夢 於 2009-8-19 19:24 發表

其實最主要都係想依家D玩家明白..L4D係玩合作....

依家已經完全冇興趣夾路人....根本上都吾會聽.....

講得多一陣又比人上黎開POST話...今日呀 又撞到個隊友

成日系度指指點點......之類果D..

講真....已經冇 ...
唔好咁嬲, 下次你我聯手打咪得囉 A_A

請使用抱怨帖既功能

引用:
原帖由 matthewhln 於 2009-9-13 01:54 發表
唉...
我新手諗著入VS新手場...
點知一堆高手=.=

跟手仲要自己有時唔小心做錯白目野=.=
又唔走得場
就比人串到實一實

來這度是想同被我困櫌的人講聲唔好意思

同抱怨自己冇料到...入親場玩都orz

PS:有冇技術片看 ...
打多d就ok架啦, 邊個高手唔係由新手開始練番黎 ?!

串你果d聽下算啦, 唔洗擺係心度既

技術片可以上youtube 搵 , 或我地L4D既貼圖/影片區都有d!

引用:
原帖由 yesterday5617 於 2009-9-16 01:06 發表
最新版規最尾果一條=紀敏大哂 冇交嗌   真係悽悽慘慘

最尾果條就係呢條""16.如果有受到緋議的違規(是否算是違規),以  超級版主  紀敏 的判定為最終判定,不得異議"" ...
=.=  我相信公道自在人心者 =.=
若果你無行差踏錯, 無犯規既仲咩要同你嗌交者 ?!

趁我記得, 我都有野要抱怨!

真係一樣米養百樣人, 自問我都已經算好皮氣, 但我發覺呢排玩L4D成日都好暴燥!

有D玩家又真係唔係好識呢隻GAME既規則, 搞到我好燥, 唔合作都唔緊要了

唔好累埋其他隊友我已經好感激 =.= 好似boomer明明比我推左,

我退緊後果陣突然"嘭!"一聲比我個好隊友爆死左, 真係多得佢唔少

有一次做怪, 醫院第4關開電梯果度, 4個人開制之後比我地整散左分2個一堆守唔同位

我同我個fd撲左其中一面果兩個, 其餘果兩個趕緊黎救既時候,

要留意既係佢地趕黎仲有好大段路程, 2個走廊頭, 2個走廊尾, 仲要敵人來襲緊, 正常係唔可能咁快可以黎度我地果邊

我同我個fd就叫個"好隊友"快d重生(佢做hun仲未重生) 阻住佢地黎救人

點知佢就一味行行行, 唔知佢做緊咩. 好啦, 到我同我個fd比人殺左之後, 個"好隊友"仲好意思鬧番我地轉頭,

話我地一味催佢, 無時間比佢搵位 =.= 我o晒囉.. 仲好意思出聲鬧人, 呢d人真係十個珍,

之後再比我同場見到佢幾次, 我就次次都即刻轉隊啦 =.= 我覺得技術唔好唔緊要, 人品唔好你比錢我都唔同佢打

發新話題