發新話題

[交流] 路飛老豆

[Close]
引用:
原帖由 cheukkin 於 2009-11-9 22:16 發表
咁你解釋下點解佢上次9 路飛果時 有強風
有強風代表食左果實!!?
咁路飛就黎比巴基斬頭果陣
又有個雷打埋黎,佢又食左行雷果實!!?

龍好明顯唔係勁過白胡子啦~
都講到明 白胡子 係最強的男人
龍 只係最惡的男人

3次,有次係人妖王回憶入面~

引用:
原帖由 DEAD曖 於 2010-2-19 04:39 發表
你錯喇,路飛就黎比巴基斬頭果陣
係巧合,但係龍救路飛個時唔係巧合,明嗎?
巧合
2種都是天然現象!
同時都是突如其來,只不過強風較明顯!
你又知果個雷唔係佢老豆整出黎!?
引用:
原帖由 DEAD曖 於 2010-2-19 04:40 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=1745716&ptid=164587][/url]

有強風又唔一定有,但係機會會大d
娜美果個空島,以證實唔係一定要果實先可以製造強風!

引用:
原帖由 DEAD曖 於 2010-2-20 05:34 發表

龍救路飛個陣有強飛,龍講左"暴風突起",先出現強風,明白嗎?
仲有,路飛佢地去到空島,聽到d字點解係諗起羅傑唔係龍?
咁就證明龍無上過空島,如果真係有其他物品可以造出強風,咁我無話可說 ...
可能翻譯問題,我睇果句係"起暴風了"。唔係你的疑似招式名"暴風突起"
首先,你要知道個強風唔係 龍 講句野就出黎(更何況果句"起暴風了"唔知係唔係佢講)
因為娜美,索隆 佢地先前都Feel到會有強風黎緊!
之後雖然煙男問,就咩救路飛。但完全冇表明係龍整果個風出黎!
可能只不過係當住煙男去路~這只是一個可能*

講返空島。你知唔知我講緊咩嫁!?
我指空島係娜美比熊但飛去果個空島呀!
有D繩只要一解開,就會起風~明白嗎?

引用:
原帖由 banana0309 於 2010-2-20 23:52 發表
每個都被翻譯組害得叫錯了名字
都已經說過他叫多拉格比較合適
而且不要討論他是什麼果實好不好?
漫畫都沒有出.討論不會有任何結果....
呵呵!名字是很難總一的說!沒有合適不合適,
只要其他人也看得明就可以了~不是嗎?

估未來發展可能在這裡只是紙上談兵!
但這也是看漫畫樂趣之一,如果估中了很有成功感的說!

引用:
原帖由 夜影狂月 於 2010-3-1 19:01 發表

但係海軍淆最惡既男人多過淆最強既男人
革命軍既知識太少了!
但可以知道他的勢力差不多可以等於世界政府!
論勢力,白胡子只不過是一班海賊團~

引用:
原帖由 哈哈 於 2010-3-12 20:40 發表

之前夠講過cp9路基 係最強既男人 咪又係廢既
幾時有講過?
你搞緊gag?

發新話題