發新話題

[交流] 綜合動漫吹水帖

[Close]
引用:
原帖由 sM× 於 2014-3-24 22:39 發表
野牛強吻
未睇...依家BT緊

引用:
原帖由 3.14 於 2014-3-25 02:36 發表

正一跟尾狗
見到野牛依家個樣...就諗返起一開波有個傻仔時光倒流打O爆

今集張圖,,,,女主年輕個時係野牛係OK帥..重點雛係雙馬尾蘿莉

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 3.14 於 2014-3-25 15:27 發表
東京食屍鬼今年夏季動畫化。流曬口水。
當見到利世 係香菜已經想棄

點解唔係釘宮

香菜把聲咁甜 點配

引用:
原帖由 3.14 於 2014-3-25 20:47 發表

釘宮把聲甘姣。
咁利世係要少少姣 =_="..如果唔係點引男主角入局

頂你..黑我釘宮

引用:
原帖由 3.14 於 2014-3-28 00:13 發表
最近DOWN左悠久之翼2季BD版

睇左2集我已經嘔晒白泡

悶到唔明想講咩....不過我一定可以克服睇晒佢

D男主角衰到垃圾人渣...D女角白痴到無人有

其他配角係隱晒形...成套野明明係校園類..見唔到上課..見唔到老師

明明聽首OP...係神曲咁...應該神作材料...希望我睇得晒..

係CLANNAD AS 相近作品..點解會咁
首OP勁有藝術

睇下黑白位置

佢首OP好多英文字係背景...我有機會查下咩意思

我睇完CL 手繪入EF OP之後...我繼續堅持

http://www.bilibili.tv/video/av9654/
呢段B站片 值得堅持到最後...最後係好好睇...睇8次就可以睇到...要堅持

引用:
原帖由 3.14 於 2014-3-28 01:09 發表

冇路人既片比人感覺神秘同抽象所以我甘鍾意物語。BTW我新房FANS
PS.你未睇1就睇2
下...

我見有[ef_-a_tale_of_melodies][BDrip][1-13]

同[ef_-a_tale_of_memories][BDRIP][1-12+sp]

邊個先係第一季?

我之前睇過4集TV版...同依家睇個隻BD版D劇情都唔同-_-
結構上呢套野...比較特別,..同前衛..因為我係完全睇唔明XD

悠久之翼應該等我睇晒全部先明

睇返WIKI資料...我睇左第2季-___-

唔怪得知唔明套野UP乜鬼啦...R爆個頭

依家睇返第1季變返TV版個陣..但畫質提升左唔少
睇完第1集....回憶返N年前睇個陣D資料...

D女有D恐怖...危險既感覺..無個正常

之後見到第2季出現既主要角色...變左配角...??

第一集無OP聽...不過應該風格一樣

第一季同第二季唔同就係比較多萌妹子...有D同CL似...第一季多女..第二季無女

但係全部都係單對單....每次對話都係得2個人...有一種孤獨既感覺

套野太前衛....不過聽咁多老手話係神作...只能繼續睇落去....

第一季第一集張圖...萌妹子令我繼續堅持..女主角初音島視感

首OP好似第二季好聽D

引用:
原帖由 3.14 於 2014-3-28 03:26 發表

1主要係講千尋同埋宮子
2先係講優子同瑞希
套野我都係睇左幾次先搞清楚曬d人際關係。
btw雖然d角色全部有關係。但住唔同地方。
住既地方唔同....但又有關係-口-"

我應該睇晒之後睇維基/巴哈了解下算

引用:
原帖由 3.14 於 2014-3-28 23:55 發表

第2季開頭火村就有講世界上有2個一模一樣既城市
都開始明白...

我依家拆緊個OP1 背景D英文..但成日有D野阻住左睇唔到

暫時翻譯左咁多

The girl is only one in the world.這個女孩是唯一一個在世界上。

That made her the god of this world.這使得她成為這個世界的神。

She found herself on an island when she began to understand things around her. 她發現自己在一個小島上,當她開始理解她周圍的事物。

There was a mansion on the island, connected to an old castle by a island. 有一個豪宅在島上,由小島連接到一個古老的城堡。

She did not  know  why for what purpose those  structures, which completely seemed to be unfit in the environment, were built there.

她不知道為什麼是出於什麼目的這些結構,從而徹底似乎是不適宜的環境中,分別建在那裡。

She did not need to know why. And besides, the girl never wondered why because she had been there before she realized.
她也不需要知道為什麼。除此而外,這個女孩從來沒有想過,為什麼,因為她曾經在那裡她才意識到之前。

There were a huge amount of preserved foods and daily necessaries inside the warehouse of the castle, so she did not have to starve
當時有大量醃製食品和城堡的倉庫內日常必需品,所以她並沒有餓死

(although she was hungry until she realized these were eatable).
(雖然她是餓了,直到她意識到這些都可以食用)。

But she almost died several times because of sickness and injuries.
但她幾乎因為疾病和傷勢過重死亡了好幾次。
In most cases, she almost got herself killed by eating either spoiled food or plants and inorganic things around her.
在大多數情況下,她差點殺了自己吃或者腐爛變質的食物或她周圍的植物和無機物的東西。

引用:
原帖由 3.14 於 2014-3-29 02:00 發表
"

e段野係講千尋
千尋...睇得出係講千尋...第2季係講優子?

引用:
原帖由 3.14 於 2014-3-29 09:38 發表

優子火村,瑞希小提琴佬
果條友 我覺得似壞人XD...不過等睇完第1季先睇第2季...有排都見唔到佢

引用:
原帖由 3.14 於 2014-3-29 23:56 發表

我覺得宮子同千尋幾ok,
優子就悶d
我覺得成套野都好悶....幾鐘意無路人個D效果...但好少

睇成套野好鬼孤獨寂寞....睇到好DOWN

我覺得 得千尋OK..其他悶到爆...千尋係咪中二病>_<

引用:
原帖由 3.14 於 2014-3-30 04:53 發表

你睇得完1季先算
BTW我自己都睇左幾個月
係咪好難頂=_="

明明睇緊BD版...應該趣味性好高...點解一樣咁悶XD

引用:
原帖由 3.14 於 2014-3-30 23:25 發表

睇完就唔會甘講
我緊係知...睇完唔會咁講..問題要睇得完先得..---__---

勁痛苦

引用:
原帖由 3.14 於 2014-3-31 00:34 發表

你睇到邊請問。
第3集 第一季

第2季都係睇到第3集..同步...

引用:
原帖由 3.14 於 2014-4-2 04:38 發表
BUDDY完左。應該有下季
飛行都完埋唔知有冇,個尾似完。
佢有妹子又有機戰..應該BD銷量唔錯....好大機會有下一季XD

發新話題