發新話題

[交流] 真心一問 所謂[神作]既定義

[Close]
引用:
原帖由 樂7.7樂 於 2013-10-26 13:31 發表

例子:巨人=地產霸權
香港人恐懼李嘉誠為首的地產霸權,因為香港的高昂地價直接或間接地扼殺了他們許多的夢和文化。香港地產價格長期高企,新樓成過幾萬一尺,年輕人未能負擔上車,安居樂業成了許多人遙不可及的夢。高房價令 ...
你如果話約會大作戰同刀劍神域無深度 證明你都無睇輕小說

只係動畫公司問題..偷工減料

神作呢D野..一般黎講都係自己話係就係...每人既神作都不一樣

你所舉既例子..可以公認為好作品..但唔一定係每個人既神作

引用:
原帖由 hgc081413 於 2013-10-27 21:46 發表

d人作出黎炸ma
姐係咁 神作係完全主觀立場
咩地產霸權 個作者有無咁勁念到香港地產霸權 啟發到作巨人..
姐係你同讀書一樣 讀到d古文有深度有意義 其實作者都無念到呢一點 ==
講真如果有人肯吹 我夠膽講每個動漫都 ...
垃圾作都可能有深奧意義

最重要有冇人捧

引用:
原帖由 無撞 於 2013-11-13 22:44 發表

但我見反應係50 50
佢唔鐘意SCHOOL DAYS 佢好大機會係唔認同花心既後果xd

我都唔認為罪王好睇..只係覺得罪王條女靚

巨人就...見仁見智...起碼我睇到16集之後無再睇

神作呢d野...只係就算去到咩年代都會有人睇..咁樣會好d

eva 高達 <--例子

或者勁出名

百變小櫻= ="

童年..

數碼暴龍
寵物小精靈

引用:
原帖由 小神不小心 於 2013-11-14 19:57 發表
對我自己黎講 好睇就系神作
夜夜都係神作?

引用:
原帖由 R-果然翁 於 2013-11-14 23:51 發表
原罪對小朋友黎講好睇 對青少年黎講唔係
劇本太多人唔喜歡..

其實每個人既神作都唔同

就算最好睇既作品..都一定有人唔鐘意..所以無全能既動畫

真真正正全能既神作..係就算唔睇動畫..好憎日本人既阿伯都睇完都話超好睇..超鐘意...去比錢買佢D碟

呢D就真係神作..何惜未有呢套神作出現..可以控制到人地思想既神作

引用:
原帖由 小神不小心 於 2013-11-15 03:31 發表

55夜夜神作
\
你ICON+簽名已經沒了說服力...

發新話題