20 12
發新話題

[漫畫] Naruto423話~*天道的能力

[Close]
引用:
原帖由 斷玉 於 2008-10-31 12:07 發表

咩佢好多原創咩
我見到只係得一個惡搞(gundam00)係
果個我會認同係原創
因為結構上真係自己整出來
但係呢個恕我接受唔到都可以叫原創

似乎無咩必要投訴掛
之前都出現過相關事件
後來都多左個"自 ...
咁你嘈乜?
呢個原創你唔爽右要嘈 o_O 怪就去怪版主吧加左分wo

引用:
原帖由 斷玉 於 2008-10-31 11:57 發表

講翻譯工作
我唸唔會係得你先可以囉
我而家工作需要上都會翻譯啦
難道我就可以周圍張揚全部都係我原創咩??

你仍然要認為自己咁樣可以叫原創
你咪繼續講囉
事實點先叫原創
我相信大家心中都有一個客觀性的認 ...
OK YOU WIN
你可以講岸本先係原創 論翻譯我看你跟我差之千里
假若冇接收畫源者沒譯者 原創都冇了/ \
【我相信大家心中】你右黎呢套=[?去開個投票玩下吧記住SET權限費事有人開帳狂自投

嘛 OK you Win  轉番轉貼=[

岸本=原創 譯者=無野 Sosad我看你還是不要再看我們豬字 FN漫出品既品作好了

我唔會再同你嘈 斷先生^^ 只不過你小心你同見習版主講野既言語扣分o.o *

你要再回我唔阻你,,你喜拿尾彩,給你,,去吧去吧

引用:
原帖由 斷玉 於 2008-10-31 13:26 發表

我無否認你翻譯能力比我強
我都好欣賞做翻譯D人為我地服務

但係好明顯係你自己器度小
以為人地玩針對姐
但係如果你認為所做係咁有成就~係超群的話
要人欣賞同尊重
咁你自己係咪都要尊重返人地:hands ...
什麼針對 器度小o_O 還不如你爬下上次吹水區有關信長貼櫻雨同我地兜兜撐撐左D乜
另外呢好似一直都係講緊任件論壇雀跟你無關,你要幫佢加把口Fine-.-阻你唔到

但願你係討論漫畫內容O_o 就唔好同隻論壇雀唱雙蔩=[ 我同隻論壇雀慢慢搞 ,
貼就轉番為轉貼,不喜                  我們作品 你有權不看 無謂多說

嘛 OK you Win  轉番轉貼=[
岸本=原創 譯者=無野 Sosad我看你還是不要再看我們豬字 FN漫出品既品作好了
我唔會再同你嘈 斷先生^^ 只不過你小心你同見習版主講野既言語扣分o.o *
你要再回我唔阻你,,你喜拿尾彩,給你,,去吧去吧

說多無謂基本上細心想想 AB會唔會咁易比卡卡西死?
此外木葉最強既忍者出名冷靜分析會唔會咁易比人一野GG?
再說, 就當果下攻擊係中左 都冇可能一野致命, 加上未開埋眼
死既機會率=0 還有照畫中對話來說,  卡卡西大多數都有後計,
大家都無謂亂估=.= 等星期二三既情報出左咪一清二楚 。

再講之前鼬同佐佐打, 佐佐同迪打, 幾乎連續幾集個主題都講到
好似會死咁,結果都係冇野-.-,, 因此我深信今次都係同一手法,
大家都唔好愈估愈遠吧=.=

20 12
發新話題