發新話題

[2146] Laputa伺服群

[Close]
引用:
原帖由 RDiver 於 2014-1-29 00:44 發表

查實無用架喎 ! vLan 都唔向玩家提供 2135 更新檔 , 冇人入點測試呢 ?
alan就係俾左個vlan 2135 upgrade 我做基本測試
如果冇問題就放去做正式既l4d2 vlan 2135 patch
出通知係因為我會收起2個ser位去做2135 testing
Laputa群主

引用:
原帖由 steamneedle 於 2014-1-31 21:50 發表

Ruination
所有U場都用同一set map pack
你玩唔掂UH難度,可以去U1玩

Ruination…係難打DD既
但唔夠QE同埋MIC難打XD
Laputa群主

引用:
原帖由 steamneedle 於 2014-2-2 09:21 發表

個次係UH 場黎,set死左hard 難度, 改唔到
U1滿曬,姐係無得玩
呢個…就真係幫唔到了…
Laputa群主

引用:
原帖由 katat1 於 2014-2-2 11:51 發表
這種插件過時了- -

最常用的插件
一人多就自動性更改難度,唔洗投票,全是自動化

柏斯最好用這個插件-.-........自動化轉換難度唔係難事.....
要知道難度設定o係多人場時要分兩個方向去構思
1) 因為多人,所以屍既數目增加 (就算你玩專家,如果12個人只係對2隻特感,點都講唔過去啦)
2) D屍既易打程度(即攻擊力,TK扣血數等,亦都即係l4d2本身既難度設定方向)

其實o係多人場,絕對唔可以因為人多就可以硬改2呢個設定,因為該設定會影響到TK扣血量,間接表示人多一定會TK死
而且就如1) 所講,你唔改屍數,12人玩原本4人既屍數設定,其實等同冇屍一樣,咁你又點樣控制難度呢?

相反,如果由1) 入手,用數量去增加難度,就可以有效咁控制多人場難度
至於2),o係1)受到控制時,由玩家去投票決定,咁就可以某程度保留返玩家對於難度設定既控制權而本身個ser既難度唔會過於失平衡
Laputa群主

引用:
原帖由 lok550 於 2014-2-2 14:51 發表
支持laputa 不失l4d味 果d升lv 果d rpg完全個人認為冇曬味道 前排玩12人場見到一d遺愛人間既玩家

雖然12人場堅係正 同埋有樣野不足 就係冇得睇曬12人既血量

如果有得睇既 會唔會更多合作感人熱淚既闖關

亦都係呢 ...
多謝讚賞

最好就唔敢當
我只係盡可能將l4d2既感覺套用去多人場姐
RPG o個D我唔覺得有乜野大問題
只係場主將l4d2套用落去第2種玩法
各有喜好而已

其實我唔係冇諗過血量顯元問題
但問題在於可以用畫面既邊個位去放呢個資料而唔會阻到玩家視線…

你有冇乜野想法?
Laputa群主

引用:
原帖由 steamneedle 於 2014-2-2 09:21 發表

個次係UH 場黎,set死左hard 難度, 改唔到
U1滿曬,姐係無得玩
UH係一個高難度場黎
所以有難度下限設定
Laputa群主

引用:
原帖由 steamneedle 於 2014-2-4 22:42 發表
很奇怪點解uzi 子彈改左650--->800, 但係m16又無改,搞到唔知汁唔汁好
呢個只係我手痕改多少少姐
Laputa群主

引用:
原帖由 乂皮爾修乂 於 2014-2-7 01:17 發表

我都係咁 之前新年唔想等位入啦 長爆240
買左個VIP 點知用VIP就會見唔到呢個SER
最後都係要我用哂一般AC

乜野VIP 根本就係呃人 中左一次伏下次唔會再中 ...
你不如試下入到coop 1後
求其係chat room打D字,佢應該會ping晒區內所有人
咁樣應該會好少少
Laputa群主

引用:
原帖由 katat1 於 2014-3-11 18:40 發表
你話 CS 槍嗎- -..... 唔係早就開放呀咩-.-?
我不嬲都冇開
Laputa群主

引用:
原帖由 thomas95924 於 2014-3-17 15:54 發表
u場成9日断
**侮辱成份**!!!
你火都冇用
睇落似係有某D玩家既l4d2會搞到死場
Laputa群主

我冇熄過場呀
Laputa群主

引用:
原帖由 samfong425 於 2014-5-22 00:39 發表
柏斯, d ser去曬邊?
早排冇開咪冇囉
你火黎做乜?
引用:
原帖由 fong5028 於 2014-5-23 23:12 發表
柏斯可以更新非官方圖條link嗎 down到57%左右就無曬聲氣
我試o左,完全冇事
引用:
原帖由 22komachi 於 2014-5-26 01:00 發表
你個非官方圖包Down完開唔到-,-"
請用7zip軟件解壓

Laputa群主

31/5/2014 --- 2121 -> 2135過渡通告

因為ipve已發佈l4d2 2135 update
本群將會開始進行2135系統測試
重點如下
1) coop1會同時出現2121及2135之伺服器
2) 因要調用coop2資源作測試,Laputa2之伺服器將會出現於coop1中,直至測試完成
3) 如有插件出錯,請玩家於此post回報
4) 因本人6月極忙,今次過渡期會極長,最遲七月中完全過渡,而伺服群運作情況亦會受影響
5) 身份認證系統於2135場會暫時停用,直至完全過渡才恢服運作 (2121場唔受影響)
如有不便之處,敬情原諒
Laputa群主

引用:
原帖由 Juliano125 於 2014-6-15 20:42 發表
冇佐UH戈D場??
冇開場??
2121冇開U場

請上2135玩U場
Laputa群主

引用:
原帖由 tonylover 於 2014-6-15 21:47 發表
支持柏斯
感謝柏斯為我地班玩家提供一個多人連線伺服器.
同時也感謝你抽出私人時間把伺服器升級做2135, 辛苦哂!!!
在此再次講聲"多謝你呀柏斯!!!" ...
你…
Laputa群主

發新話題