25 12
發新話題

[Close]
引用:
原帖由 『嫩↘b』 於 22-2-2012 23:21 發表
同埋加密左係咪100%無得用WE/其他程式/方法開番個地圖出黎架?

新手多問題,吾好意思
唔係100%,但因為太邪惡.不教

#1問題
1.nocd指令同-lvup指令(區域聯機),3.關閉地圖迷霧

入面有2條指令範例同關閉地圖迷霧(YDWE.S)

2.可以解除隱英限制

4.吾知點解隻隻英290~490甲= =

5.我改左英雄移速,但係兵仔移速同英雄一樣

咁你就要去改兵仔移速了,同英雄改法一樣

6.睇吾明個改地圖icon教學= ='(我有BMP同TGA檔,吾知要邊個放入去&吾係幾識放)

TGA檔.禁E到

之後入到去右禁空白位,選舉第一個搵反你個TGA檔

之後咁
同埋我想學E2版個 信長地圖加密方法 點樣整架 ?

http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=330118&extra=page%3D1
入面

優化器
Wc3MapMax++.rar(991.32 KB)

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 『嫩↘b』 於 23-2-2012 07:50 發表
範例.w3x

加密左        .
唔係加密左.係用左YDWE.S= =
如果要原版WE我就回答唔到你=[  
我自己用YDWE.S
http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=495314&extra=page%3D1
引用:
原帖由 『嫩↘b』 於 23-2-2012 07:59 發表
Wc3MapMax++.rar

優化個陣停止回應,係咪有D選項吾比開?
正常係冇野==你係點SET

引用:
原帖由 altonydom 於 23-2-2012 15:57 發表
站在我的角度來看,ydwe和普通we的gui系統的效率和能力都很低,最好就是用cjass或者vjass
jass不合適新手,我所知道樓主是接觸了WE不夠2日,所以都是先用ydwe.s/we吧
引用:
原帖由 『嫩↘b』 於 23-2-2012 12:40 發表
YDWE.S 定原版WE好用?
==========================
我咁樣SET
我係咁
引用:
原帖由 liho2001 於 23-2-2012 14:57 發表
YDWE.S好用
你英文勁咪原版WE
英文勁=去用JASS

引用:
原帖由 『嫩↘b』 於 23-2-2012 20:16 發表

咩黎??
jass是高階地圖野.我都唔識==BUT如果學會左係比普通WE好用
引用:
原帖由 『嫩↘b』 於 23-2-2012 20:29 發表

一樣彈........................
咁我唔知個原因係咩==
一係你TRY下
http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=479133&extra=page%3D5
#2同#4

引用:
原帖由 『嫩↘b』 於 23-2-2012 20:51 發表

點樣將柳生同上泉, 好似其他英雄咁,放入間屋個道==?
得宮本同佐佐木本身係英雄屋個道
柳生同上泉都係一早放係間屋到= =
如果唔係你點會知道有E2隻英..
如果係要加就去搵>>

引用:
原帖由 komica 於 23-2-2012 20:54 發表
JASS系一種針對WAR3而成既語言
佢系WAR3既高級程序語言,最後都會還原做C
而GUI就系圖型介面編寫
佢系一種推廣用既設計,為左無程序概念既人服務
佢最後都翻譯做JASS
GUI--->JASS-->C#-->C
可以話,當你認為自己既邏 ...
小小錯字.
TO,樓主.
GUI=原版WE,YDWE.S,apple ui 等等
新手都係用GUI理解左先,到真係GUI唔夠用/自己有能力去學更高級先去學jass吧

回#1新問題1.
事件改做咁

2.

引用:
原帖由 altonydom 於 24-2-2012 02:19 發表
剛剛出於好奇之下,將版主的icon進行了反色
哈......
比人發現左

我睇唔明你想問咩==
咩打到隊友..
你個範例係防止普攻打隊友

引用:
原帖由 altonydom 於 24-2-2012 18:47 發表
點解你有錢既            
VLAN金錢?
唔同區都有唔同.E個區回貼係冇錢冇分
吹水區就有1金,中合區有2金
多玩活動多回貼就有

引用:
原帖由 『嫩↘b』 於 24-2-2012 18:57 發表

我見佢打住TK=,= ,我想要係可以打指令>攻擊到自己/隊友
可吾可以比番20金我
我之前無睇版規
20金,好易有反.本身跟足版規係扣2分
見你第一次先扣20金打指令>攻擊到自己/隊友這好似改是否同盟就得

if 玩家打ABC

引用:
原帖由 『嫩↘b』 於 24-2-2012 20:55 發表

可吾可以set英雄無敵裝甲?
有部隊技能係無敵

引用:
原帖由 極死●朽木 於 25-2-2012 01:10 發表

-nocdoff,你睇下你係關邊個(偷笑中)
試下張完成施展變做開始施
錯,係等待0.幾秒先重技
有D技係會開始完先開始CD

Warcraft 3 Viewer只可以一個一個咁開

25 12
發新話題