發新話題

[交流] 漫畫490話兜所召喚的第六道棺材?!

[Close]
六道係冇可能! 因為如果係六道仲洗威脅班?!
個人認為而家戴住面具既並唔係班! 而真正既班可能就係第六個官材入面

我估是六道仙人
因為六道仙人最近很流行 gag
認真 因為六道仙人足以令斑驚訝
六道仙人是十尾的人柱力 可令斑的計劃(月之眼計劃)
輕易成功
大家有意見/想法歡迎回覆

這點不能認同更多
如果是六道仙人的話,兜就不會拿條件跟班作交易
相信熟悉火影的朋友,就會知道據說六道仙人是忍界的始祖
而且據說六道仙人曉所有忍術,因此可說是無敵
(大家有意見/想法歡迎回覆) 已回覆

綜合咁多位既意見
小弟認為第六個是從未出現過的人物
即是模樣,特徵都沒有在火影所有系列中出現過
但有可能曾經提及過此角色,因為我想:AB沒什麼可能再創作1個新角
所以我想此人應該與曉裡的面具男有莫大的關係

另外,小弟開始不認為曉裡的面具男未必是班
因為沒有實際證據證明班懂時空忍術!
而且記得有集,班vs團藏那2個廢柴手下,班使出時空忍術就把他們秒殺了...(當時他說,我已把他們送
到我創造的空間裡,我會把空間及他們一拼消失)
如此強大的時空忍術,為什麼班在終結之谷時不使出來?!
大家都認為是[永恆萬化筒寫輪眼]的血界限界,但為什麼不試試逆思考去想想...
就像水門1樣,就算他沒有寫眼,他也能夠使用時空忍術!
大家不要忘記還有1人也曾使出時空忍術-山椒魚半藏 !!!

引用:
原帖由 SaKuRa︱S 於 2010-8-4 22:03 發表

你說山椒魚半藏不是沒可能
不過有兩點懷疑
第一 山椒魚沒有寫輪眼 動漫畫都有說帶面具男是寫輪眼的
第二 佩恩當年去不是打敗他 而是叫他當自己老大? ...
1.但有提及到山椒魚半藏曾經同團藏合作過...唔排除寫輪眼佢都有
2.佩恩只說他已殺山椒魚半藏,但說不定半藏再次時空忍術走掉呢
我說半藏有可能原因是:當長門使出了外道魔像時,半藏說了句:這小子... 之後就瞬身掉,可能他就在這時候找到
有輪迴眼的人
引用:
原帖由 KeiRo 於 2010-8-4 23:36 發表
有能力抵抗天照(已經中左都冇事)

除左班同鳴門.我諗唔到第2個
我諗到  六道仙人
班有虛同實,話唔定佢中天照個1刻即變虛
引用:
原帖由 SaKuRa︱S 於 2010-8-5 21:54 發表

主角永遠無敵
但佐助都係主角之一
所以我個分析帖話可能最後佐助並不是與嗚人 面對面/背對背/面對背
而是....2個都面向同一方 前進

引用:
原帖由 SaKuRa︱S 於 2010-8-7 19:54 發表

點寫都係作者決定 不過我諗吾會係半藏
我記得之前有個路人甲曾經講過火影漫畫將來既去向
佢講果陣漫畫只係啱啱講到佩恩決戰嗚人
佢講既野中晒...(至505話)
先係佐助將會打敗團藏,後來會得到 永恆萬化筒寫輪眼,再中埋 嗚人會遇到八尾人柱力
並從八尾人柱力中得知控制九尾的方法,後來又中埋 嗚人會遇見奇奈

可惜,而家想搵返哩個路人甲都搵吾到了

引用:
原帖由 SaKuRa︱S 於 2010-8-8 20:03 發表

係邊到見到 論壇?
火影忍者粉絲家
先前追緊school days , 遲來的回覆

已經知道了....
第六個官材並唔係咩人...而係班以前個把武器!
詳細睇我新開個po吧

發新話題