25 12
發新話題

[交流] 漫畫490話兜所召喚的第六道棺材?!

[Close]
引用:
原帖由 天鷹。小田 於 2010-7-28 21:00 發表
好明顯
E家講到六道..你地=_=
佢只係一個傳說..係唔係真實都冇人知
所謂班同五影講d野= =佢只知十尾ga事=.=
佢都講六道...佢都講未知佢係where,
六道又點...佢做到d咩=.=幫所謂班,?
佢死人黎嫁wo十成唔聽班講囉
so六 ...
已證實六道仙人不是傳說
還有帖已更新 大家可能看看

引用:
原帖由 天鷹。小田 於 2010-8-1 15:17 發表
錯哂=.=師苦?
幾時講.....請例圖^^唔該
GAG 睇黎同你講多都哂氣

引用:
原帖由 KeiRo 於 2010-8-2 08:43 發表

我只系中途插口的...

1.斑的真身 : 我覺得冇咩可能啦..叫自己真身做"那東西"??

2.六道仙人 : 都系冇咩可能啦..佢連同十尾真身自封系月亮到..我諗佢都系用佢既術..
                     佢系忍術始祖.而且佢既術 ...
回應紅字 我諗係香港翻譯成咁
係日本應該吾係咁講

引用:
原帖由 [★]__逝儿 於 2010-8-2 20:43 發表
我估是六道仙人
因為六道仙人最近很流行 gag
認真 因為六道仙人足以令斑驚訝
六道仙人是十尾的人柱力 可令斑的計劃(月之眼計劃)
輕易成功
大家有意見/想法歡迎回覆

這點不能認同更多
如果是六道仙人的話, ...
未諗到呢點 但兜認為佐助重要過六道仙人-     -

引用:
原帖由 [★]__逝儿 於 2010-8-4 20:01 發表
綜合咁多位既意見
小弟認為第六個是從未出現過的人物
即是模樣,特徵都沒有在火影所有系列中出現過
但有可能曾經提及過此角色,因為我想:AB沒什麼可能再創作1個新角
所以我想此人應該與曉裡的面具男和絕有莫大的關係

...
你說山椒魚半藏不是沒可能
不過有兩點懷疑
第一 山椒魚沒有寫輪眼 動漫畫都有說帶面具男是寫輪眼的
第二 佩恩當年去不是打敗他 而是叫他當自己老大?

引用:
原帖由 KeiRo 於 2010-8-4 23:36 發表

有能力抵抗天照(已經中左都冇事)

除左班同鳴門.我諗唔到第2個
鳴人點抵抗天照-   -??

引用:
原帖由 ゞRs 於 2010-8-5 01:04 發表

影分身之術
老實講 吾好引我笑la-.-
火影忍者淨係得鳴人識用影分身-  -?

引用:
原帖由 絕夜s劍乂 於 2010-8-5 11:19 發表

主角光環   你可以稱佢為外掛
主角永遠無敵

引用:
原帖由 [★]__逝儿 於 2010-8-7 12:58 發表

1.但有提及到山椒魚半藏曾經同團藏合作過...唔排除寫輪眼佢都有
2.佩恩只說他已殺山椒魚半藏,但說不定半藏再次時空忍術走掉呢
我說半藏有可能原因是:當長門使出了外道魔像時,半藏說了句:這小子... 之後就瞬身掉,可 ...
點寫都係作者決定 不過我諗吾會係半藏

引用:
原帖由 [★]__逝儿 於 2010-8-7 20:34 發表

我記得之前有個路人甲曾經講過火影漫畫將來既去向
佢講果陣漫畫只係啱啱講到佩恩決戰嗚人
佢講既野中晒...(至505話)
先係佐助將會打敗團藏,後來會得到 永恆萬化筒寫輪眼,再中埋 嗚人會遇到八尾人柱力
並從八尾人柱 ...
係邊到見到 論壇?

25 12
發新話題