發新話題

[交流] 綜合動漫吹水帖

[Close]
引用:
原帖由 ★洪九_× 於 2012-4-1 19:52 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=5141678&ptid=472517][/url]
rXqJNdIV2Yg
一聽到D音樂已經嗚呀左
終於啊
動畫希望比番京阿尼做啦

說到書 ...

人設很像某輕音樂動畫的兩本新入手小說

引用:
原帖由 洛雪 於 2012-4-2 20:40 發表

桐人都係要黑色先型

話時話cv係神父黎
神父 ... dxd果個?

引用:
原帖由 CrAzY-傑仔xd 於 2012-4-19 23:03 發表

我多數都係土豆睇....但係有好多大陸人先睇到要搵一搵先得
土豆存貨好齊但畫面殘念到接受唔到
都係下載好

引用:
原帖由 ★洪九_× 於 2012-4-20 09:53 發表

我見有D寫住好似好清但香港睇唔到
以前用過 , 高清要LOAD好耐→_→

N記8MB PLAN 揮手
仲要幾個月先升級 , 原本得6MB

考完試突然GAL癮起
於是隨便找遊戲毒一下
然後 ... 我被綾瀨桶了 ..........

那邊的, 你笑神馬?
被女神"插"一聲的吉了一刀後我的心情你真的明白嗎?

深受打擊求安慰                  

引用:
原帖由 ★洪九_× 於 2012-5-16 14:18 發表
MY ANGEL 小綾瀨
我都考完試隻GAME係PSP? ...
係, 出左都幾耐
睇完俺妹11後果斷成為綾瀨黨

引用:
原帖由 洛雪 於 2012-5-16 19:42 發表
諗番起school days
鮮血的終末
每次說到school days都總係首先記起噴石油

引用:
原帖由 ★洪九_× 於 2012-5-17 00:53 發表
睇左刀劍搞到想玩ONLINE GAME
中左魔獸世界伏
呵, 上年我都因為刀劍而重溫左陣魔力

引用:
原帖由 ★洪九_× 於 2012-5-17 20:13 發表

我可以吐糟乳量嗎, 完全不像由木由

引用:
原帖由 shui541 於 2012-5-29 22:36 發表

未睇過 試下得唔得先 順便睇多套

不過對萌野無咩興趣
藍球部份幾燃下, 睇得過!

咁岩我琴日睇晒

引用:
原帖由 ★洪九_× 於 2012-5-29 22:46 發表
其實首OP幾GD
上年暑假都有聽下
r98VpSeuVt8

小說/動畫?_?
動畫

op同感! 第一次聽, 頭幾句我就直接飛; 但去到最後果個比賽再播, 改晒觀
後來一查下原來作曲又係fripside果條友仔(加速ed都係佢手筆)
無怪既視感滿滿

引用:
原帖由 bmbm0606 於 2012-6-2 00:08 發表

你有冇研究CLANNAD既劇情架

琴美篇咁就完左

琴美爸媽係研究幻想世界...之後琴美再研究...而管理員就係小渚同小汐..好多邪惡內心既劇情要小心字眼 ...
以前玩過game.. 戲情堅係千絲萬縷 ..每條線都交代少少故事真相

琴美雙親係將幻想世界吹到去弦論 ... 解釋機械人同少女由來

仲有光玉, 雖然響動畫到係垃圾, 但係game到就係關鍵物

引用:
原帖由 bmbm0606 於 2012-6-2 01:51 發表

@_@你識D野...你CLANNAD 100%晒?知咁多野既
我對動畫智代最後無內容有D傷感,因為智代是第2大女主角- -"

動畫望住個山崖唔知做咩...如果走左去智代路線會好似智代after咁...都唔錯

動畫結局係咁..
http://i214.pho ...
未到玩true end, 太長了

智代as(好似係psp平台)既主要成份係閃光彈同埋h, 紳士向啊

個人黎講整個clannad除渚之外, 最催淚係杏線, 最貼近現實係智代線

所以動畫後來有2集ova補完呢兩條線(不過實在太短了)

引用:
原帖由 bmbm0606 於 2012-6-2 20:47 發表

有冇人會研究風子線..

智代 連續技..踢春原可以幾多下?
(所有白反=嚴重劇透+忠告觀者最少要看完動畫clannad)

風子之所以會短暫重現人世係因為曾進入幻想世界得到汐的力量(還記得失敗的機械人嗎?那是原本風子的容器)

同時動畫因為無光玉概念所以大部份人都應該會好奇as中風子的重現(朋也對風子使用了一粒光玉)

另外, to對clannad有愛的人士, clannad研究帖link

http://keyfc.laputachen.com/bbs/showtopic-24562.aspx

發新話題