發新話題

《有些玩家素质太差》

[Close]
見識過好幾位入房純粹搞事o既vlan玩家
最近期個位叫**禁止提名**
玩戰役教區最後跑橋未開制,入game就射殺玩家
射低兩三個人之後俾人開咪插,最後俾我射低佢,跟住佢就Quit game

又試過有玩家入14人場帶路死跑爛跑俾屍圍死後爆粗問候人

嘈三嘈四冇道理
總會有人射低你
入人地場冇禮貌
冇人救就抵L死

引用:
原帖由 紀敏 於 2010-1-20 02:22 發表
唔好提名得唔得.係咪又想禁言三天
版規冇話Left 4 Dead2區唔可以開名喎

尋人post又俾開名??
尋人post o既名就唔係私隱?
呢d選擇性執法好有問題啵

做得出預左俾人爆出黎
就係因為一條咁o既犯定,保障晒所有搞事玩家
倒返轉係vlan包庇呢d玩家搞事,因為玩家們唔可以開名
就冇人知佢地做過乜

你地原意係咪咁?

引用:
原帖由 紀敏 於 2010-1-22 07:44 發表

枉你做過見習版主
FPS區係冇獨立版規
得統一版規
http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=159201

你尋人果陣會唔會數落人地既不是?!
會既話一樣唔卑開名
噢~ 咁下次一定係圖
講到尾都係包庇差劣玩家為先
完全明白

引用:
原帖由 EDDIE6446 於 2010-1-23 09:51 發表

說什麼包庇 , 我根本覺得無必要開名

學你地話齋 , 你開左人名 , 人地唔識改名嗎 ?

那你舉報無品玩家這個決定又是否有效 ? 我唔覺得有囉

加上已經有"抱怨區"比你地去發洩 , 我覺得唔需要再係主版開POST唱衰人咁 ...
咁我諗作為版主o既你有需要將呢類"咁無聊"o既post一個不漏咁移晒去抱怨區喇
要講私隱又選擇性執法

事隔接近10小時
版主仍然冇將呢個抱怨post搬去抱怨區
問題係出係邊呢
唔通呢個唔係抱怨post? 還是有人選擇性執法視而不見?

還是版主認為呢個post未夠怨氣?
定係版主有自己o既準則去界定呢個唔算係抱怨post?

答唔答,做唔做都唔關我事o既
版主又唔係我,請我都唔會做
小弟只係對呢d做法一笑置之

引用:
原帖由 Nevsi 於 2010-1-27 17:29 發表

算啦~ 人地做版主 都係義務 又唔係有糧出
入l4d 殺殺喪屍出下氣仲好
總叫見識到乜野係選揀性執法

引用:
原帖由 天條院沙姬 於 2010-1-27 19:46 發表

我覺得 有冇必要開名 係個人睇法 你 呀版主覺得無謂 唔等於大家睇法 不如你又整返句 "我既意思代表左vlan大部分會員既意見" 咁丫
姐係我覺得身為一個版主 係唔係要客觀 封post 禁言 甚至係指摘 都應該係跟版規做事 ...
第一,呢個點睇都係抱怨post
但到今日都冇移去抱怨區

第二,差唔多日子所出o既幾個抱怨post已經移左去抱怨區

即係版本有心揀黎搬,"佢"認為係抱怨,就係抱怨
"佢"認為係罵戰,就係罵戰

原來版主係咁做

引用:
原帖由 SamChoy 於 2010-1-28 00:24 發表
食住花生睇好戲

會員挑戰板主~gd~好有可觀性
既然版主認為呢個唔係問題
咪引導個問題出黎俾佢睇下囉
佢大可以用版主o既權力去ban、封我account
我又唔介意"佢"用d咁o既方法去處理問題

引用:
原帖由 SamChoy 於 2010-1-28 00:44 發表

Orz...小弟愚見
我中文極差~唔知見解岩唔岩><

佢大可以用版主o既權力去ban、封我account
我又唔介意"佢"用d咁幼稚o既方法去處理問題

中文入面就有舊野叫代名詞
雖然佢係口語,但係亦相對於書面語的"他","她”,"它"

而 ...
噢噢....感謝網友提醒
不過呢度o既幼稚係指個方法,並非直接指向任何人
使用o既方法幼稚唔等於人幼稚的~

如果指"佢"係幼稚的話
個句就應該係以下咁樣打喇
“我又唔介意幼稚o既"佢"用d咁o既方法去處理問題”

引用:
原帖由 SamChoy 於 2010-1-28 01:05 發表

但係事實上,呢樣動作係連續的

係呢句入面:我又唔介意"佢"用d咁幼稚o既方法去處理問題

如果意指緊一個人用的方法十分幼稚

試問,當如果你解作方法幼稚唔等於人幼稚的
道出來的結果亦都是意指板主行為幼稚

故此,這句 ...
你又有道理喎...
我轉頭改改佢~

冇錯,版主並非職業,但唔代表可以求其了事
出現幾個有罵戰成份o既抱怨類post
好快手咁搬幾個,但偏偏呢個post可以幸免
直到今日,要超級版主親自去搬
真係辛苦晒

致 : EDDIE6446

閣下是否刻意本人唔清楚,只知道o既係眼見o既事實。
即係呢個post比當日移去抱怨區係日期上明顯地有出入
1月23號10:00左右你移過邊幾個post去抱怨區呢樣你自己應該好清楚
你1月23號09:50左右你係呢個post度reply過,你同我講你唔係特登而係大意走漏眼o既,我諗都幾難令人信服,因為你自己親身reply過個post,咁都可以走漏眼? 呢個亦係本人對閣下作出"選擇性執法"呢個質疑o既原因。直到1月28號01:21勞動超級版主黎搬,呢個笑話會唔會大左少少?

既然開得抱怨區,都唔爭在開多個尋人區
你地開得個抱怨區就係想將有罵戰post出現係主版o既機會減到最低
盡量將呢類罵戰post搬去第度,防止阻到正常用家(點先算正常就自己定奪)
但有讚必有彈係一個定律,有好o既玩家自然都會有品行差劣o既玩家
你地話尋人post唔會有罵戰可以留低而開機品差玩家名會引來罵戰,冇問題!
但麻煩你地諗一諗點解要出個post開人地名,事出必有因,而本人目的只係希望其他玩家遇到呢d機品差劣o既玩家會小心一點,並非引起罵戰,其他論壇用家點諗係佢地o既問題,加上每個人表達方式唔同,我只可以表代我自己發言。至於版主們意思係點,小弟無權亦無意過問,或者包庇係嚴重左,但防止開名只能夠減少罵戰o既發生,並冇解決玩家質素問題,當然本人都明白玩家質素唔到你地去控制,但你地有冇諗過點解決? 無視了之?

何謂抱怨? 對遊戲或其他玩家有所不滿先會係度開post,呢點相信係你地開個抱怨區o既原因,但抱怨都係發洩o既一種,有罵戰發生你地應該都預計得到,至於會唔會變成好似本post#23 o既情況,只可以講句唔排除可能,至於點避免或者點解決,還是另類方案呢d都唔係我o既責任。

講版規,任何論壇o既版規一樣有灰色地帶,點來去改善呢點唔到我黎提,加上閣下都話無能為力,只能等上頭回應咁已經非你我o既能力範圍之內。有好多野係應該就要做,加上定版規但未定義,不如諗好先改。何謂未定義? 閣你23號搬o既幾個post當中,乜野係粗言穢語、人身攻擊?係你未搬之前已經有疑似粗言穢語o既出現,依家個post搬左去抱怨區仲會唔會跟進? 該區冇版主係咪超級版主跟返? 還是由未搬之前個區o既版主負責返?

至於ban account,你唔話我知我都唔知版主冇權咁做,閣下人格係點小弟唔清楚。但你講得冇錯,呢樣係完全冇證據,但從我自己角度上只係一個保障自己免得被ban o既方法。而對你作出人格上o既質疑,係度呢對你講聲Sorry。
下次再有類似情況我會有耐性一點等夠一日的,放心。

講到尾都係希望你地明白問題出係邊度,可以點解決,既然依家知就最好。

發新話題