發新話題

夜半驚魂...撞到膠人...

[Close]
係某d打tank打witch會跌包o既場,你執人地打完o既包,俾著係我都會射低你
但如果係場上面o既補品,不嬲都係先到先得
係乜插件都冇,所有野都仲行返最原裝咁玩,邊個執到個包都唔重要,隊友有事都係要用

引用:
原帖由 samlau0459 於 2010-1-22 19:47 發表

不同意
先到先得?
你可以這樣說
這誰沒血就誰用啊...有差嗎?
反正是同一隊
如果係個d殺witch跌包/殺tank跌包o既場
咁理所當然係有份殺o既人執o家啦
紅血要人包o既可以打字或者開咪麻煩人地包一包佢
而唔係過黎冷手執個熱煎堆拎走人地殺怪後得到o既物資

引用:
原帖由 samlau0459 於 2010-1-22 20:21 發表

沒差
反正一起用

神愛世人
俾人搶你o既功勞都冇問題?
未免太慷慨了

或者你會覺得係一隊o既,邊個包都冇所謂
如果所有玩家都自覺地互包互幫的話,的確冇咩所謂

但有好多情況玩家都係搶完個包就自用,唔會幫其他玩家
見得太多,搶左唔緊要,係去包有需要o既玩家都還好,自用都仲講得通
但搶左唔係拎黎包其他人,咁用賊仔冇咩分別o既行為
最好都係令佢用左個包,咁想要都係想用ja,咪俾個機會佢囉

仲有好多人係隊友拎燃燒彈/高爆彈個陣就執人地個包
都係留黎自用,呢d咁自私o既玩家搶得人地o既野都係想用ja,咪幫下佢囉

引用:
原帖由 samlau0459 於 2010-1-22 20:40 發表

那這是隊友質素問題
不是包包誰屬的問題了吧-0-

還有 你拿了包包後幫人包
一段時間兩人無法行動

但給別人自包 卻只有一人無法行動
被包者仍然可以做基本射擊動作,只有願唔願意幫隊友做cover o既問題
拎走個包,係紅血o既都仲可以接受
但綠色呢,走埋黎搶包,唔係包自己而留為己用

當然好多野都係睇情況,有少少禮貌o既咪拎走囉
咪聲唔出就拎走,會唔會有點兒那個?

遊戲o既物資本來唔太重要,但真實地反映出玩家質素
對住惡劣o既玩家,我實在幫佢唔落

引用:
原帖由 samlau0459 於 2010-1-22 21:56 發表

以我本人來說
我管它是誰的 我看到包就拿
誰沒血我就包誰
就這麼簡單
每位玩家定義都唔同
你識得主動去幫隊友呢個心態已經係難能可貴 :-)

引用:
原帖由 samlau0459 於 2010-1-22 22:00 發表

不幫隊友不如去玩單機-0- 囧
有好多玩家上網連線打o既目的係要做英雄俾其他人睇
唔理其他玩家死活
佢有佢享受,理得你難受
正如多人戰役場特登嘈醒隻witch去殺正身o既無品玩家一樣
佢地都只係會話之你死~
當然有部份玩家都好似你咁,識主動幫人 :-)
但我所見o既真係好少數

引用:
原帖由 samlau0459 於 2010-1-22 23:15 發表

看到witch啊...
我會先開mic告訴其他人她的position
之後例行關燈
有人不小心吵醒了就先(自然地)說一句粗口
之後集火殺了她...
除左農場搭船走個版之外,基本上所有witch我都係主動去搵佢黎殺
因為佢叫喊聲真係好嘈 -_-
而殺之前我都會知會d隊友,加上通常係多人場我都會做正身
失手死都唔駛累到人丫嗎
但之前試過係多人場度俾d型人九丈遠射醒隻witch黎害死我,最後咪就係團滅囉 XD
唔係好多,restart左8次咁ja XD
第3次滅團個陣已經個個都爆住粗咁打 XD
最後火滾得滯就完全無視其他人,同自己夾慣個幾個跑到最前用最快o既方法賣甩後面班友仔
然後開制搭lift直跑入安全室 -.,-

引用:
原帖由 joyyu 於 2010-1-23 13:24 發表

哇哇哇,甘样距应该撑爆个肚咯喔....
有咁自私o既人,自然有慷慨o既人
有呢d咁自私o既玩家,我一定會好慷慨咁送佢兩粒麥林彈

發新話題