發新話題

[交流] sTop

[Close]
可以打到十尾, 開到死門, 根本就係無敵.
不過代價就係死.
突發奇想, 如果不死二人組, 學左八門遁甲, 然後狂開死門, 咁咪好屈機?

引用:
原帖由 KeiRo 於 2010-12-12 10:38 發表

九尾再生能力.你點打得低

同埋開到死門.招可能只出得1招就已經要死.
一代火影可以打敗宇智波斑.
宇智波斑可以控制九尾.
四代火影可以封印九尾.
嗚人用仙術炸飛了九尾.
證明自來也能擊敗九尾..
八門遁甲死門可以超越火影, 可以打敗九尾, 所以可以打到十尾.

引用:
原帖由 萬般的蠢事 於 2010-12-17 16:50 發表

傻仔咩道理;
八門遁甲未打十尾就比十尾打死啦
嗚人同四代打得贏九尾唔代表自來也都得囉;
我發覺好多細路都唔多中意自來也這角式.
點都好, 自來也的仙人形象, 即使鳴人練成了仙術都不可取替.

引用:
原帖由 噎ㄝ鑀您. 於 2010-12-17 21:26 發表

讚好x10先

您都五知十尾既料子.
再講.十尾系六道仙人整出黎家.
點解會張十眉分到一尾去到九尾.
全部都系六道既意思.
事實冇得打.五好以為火影就收到.
九尾會輸.系因為佢得返查克冇個身.
佢再生能力快都您五信.咁您 ...
十尾好似唔係六道整出黎,
十尾在古代為禍蒼生, 後來被六道收服,
六道仙人都只能將十尾分開成九隻尾獸, 以地爆天星封印十尾的實體.
即是說, 就連六道仙人都未能澈底把十尾擊敗.
能夠達到控制九尾的水平, 已經很了得.
我相信達影級的人都有這種能耐.
而四代火影封印九尾時, 我相信佢都是無視九尾的再生能力, 把他直接封印.
當時四代火影有一種忍術叫飛雷神術, 閃來閃去, 令九尾都不能以致命一擊打中四代..
當八門道甲升至第四門, 速度都已經不能用肉眼捕捉, 除非是寫輪眼.
開到死門, 速度提升至不可置信的地步. 令我覺得可以應付九尾,
十尾不能應付也不為奇.

引用:
原帖由 爛桔小心 於 2010-12-18 01:05 發表

少年自來也同嗚人沒差
只要自來也召喚三隻大蛤蟆, 然後化身成仙人, 未見得會輸比九尾.

引用:
原帖由 萬般的蠢事 於 2010-12-18 16:52 發表

只得兩隻,何來三隻?
世事無絕對,仙人模式未必打得贏九尾;
三隻蛤蟆是指這三隻
這種靈獸有著卓越的查克拉,

既然仙術不能勝九尾, 應該怎樣解釋鳴人卻用仙術擊敗了九尾?

引用:
原帖由 萬般的蠢事 於 2010-12-18 16:46 發表

我只係唔同意你講打贏九尾就可以贏十尾
不是不喜歡自來也;
如果用火影忍者漫畫自來也的能力,跟十尾的能力比較的話,自來也99%輸
我並沒有說過打贏九尾就可以打贏十尾.
請你看清楚一點, 我只是說可以打到十尾, 我也不能肯定戰果. 才這樣說.
事關我不肯定, 也不知道十尾的能力是什麼.

引用:
原帖由 萬般的蠢事 於 2010-12-19 11:15 發表

為何自來也爆仙人模式得兩隻?
肩膀上的兩隻是蛤蟆仙人.
另外的三隻蛤蟆, 是鳴人打佩恩時召喚過的, 會忍術, 其中蛤蟆文太曾經和鳴人合力擊敗一尾.
亦能夠輕易解決佩恩召喚的"三頭地獄犬".

回復 23# 的帖子

為了節省時間, 這只是粗略簡介, 留給你自己想一想是否合理, 其中詳細分析, 早就在此貼的留言中出現了, 不是相生相克的問題這樣簡單. 而是根據實際的能力去分析見#11 #12 #16 #19

發新話題