18 12
發新話題

比賽: ☆中國團〞 vs ★Star`08Team

[Close]
今晚1定唔可以了

對方提出的零晨5時和晚上10時比賽,我方主要成員也是學生,對於我們來說是極度苛刻
所以我方真的不可配合
而我方供給敵方的時間可在明天早上10點至9點向我方人員約戰
假如不可配合,我方可能會根據守則:不積極一方導致無法進行比賽而作出投訴

大佬,你星期6,日都係提出零晨5時和晚上10時比賽
根本對於一般人黎講,點都係早上10點至9點更加合理掛
回應返我已經答左你既問題,你會唔會為左打機而同你屋企人嘈呢
即係就算你牙媽狂嘈你,你會叫佢死開咪嘈跟住關埋房門打機比賽?

對不起,我不想引起罵戰

但我方隊長一早已和你msn商討中
你認為佢真係忘記左比賽既野咩?
回應返你問題,你一早同我地傾唔代表你地積極
問題係你地d時間個range同可行性明顯不夠積極啦掛

引用:
原帖由 中國王爺 於 2009-10-31 20:06 發表

請問你有冇出過黎做野???
星期日一定要放假??一定有假放??
我稔你都係拎返你牙媽個年代出黎講
你出過去做野再同我講星期日啦
但我想說我看見幾乎所有post話返工既,都係話:要返工牙,星期日打牙
這不是你方的問題嗎?
仲要星期5,6,日都係返朝11晚9,1個星期放1日假仲要睇更表
我勸你方的隊員可從勞工法投訴老板

其實你們的隊員總多
中國長毛  
中國皇帝  
中國王爺  
中國王妃  
中國波子  
中國妓女  
中國國民  
中國神聰  
中國鴨王  
中國狗肺  
中國肥料  
中國小小  
中國格格  
中國流氓  
中國女排  
中國女優  
中國男優  
中國寶寶
你們真的是真的想積極配合我們嗎,還是18隊員也抽不出5個呢?

引用:
原帖由 中國王爺 於 2009-10-31 20:21 發表

龍大都話左~~呢d時間係方便返工返學既人
好心你地冇時間都唔好打比賽啦~~
中5生..10點就話要訓??
係咁乖既就唔會打機係去溫書啦
仲要去網吧?? ...
我想要你要清晰一點
是10點開始進行比賽

即是全部打機也必須是不乖
我們打機,也會溫書

那請你也post埋我向你提出是有3個隊員有問題ok?
我隊總會有d知得清楚多d隊員既情況(因有手提連絡),有d知得冇咁多隊員既情況
呢位隊員所講既係1位隊員,他說那位隊員情況只是那3位其中1位
我們明明已提出明天10點至9點極大的range,但你地提出既時間點都理虧掛
要在10點開始不是有點兒不正常嗎,而我們的9點開始而是極大極大的退步

引用:
原帖由 中國王爺 於 2009-10-31 20:37 發表

~08Ms~silly_sm未來是個迷 帝國超人花月.dicksonhang
你地都有6個人..你係msn同我既對話係你有1個隊友唔可以咁夜玩
會俾老母小...
咁你地都有後備~~
咁都證明你地唔想出幣英 ...
你明6對18的差異嗎?

你的是有隊員不出,減去你說有問題的人,你們不是從13人找2人也有困難嗎?
又是誰不積極呢?
而我們是只得6個隊員
小一數學題,要係你地時間打既,6-3=幾多?

ps:請就算你是和中國團很熟既人也不要在不是你要比賽的post發表影響他人既言論
事關這是中國團與本團的事,請合作唔該

引用:
原帖由 IS.英雄 於 2009-10-31 20:51 發表

我的說話絕對可以代表中國團
這樣還有異議嗎?
假如你說你是需要代表中國團比賽的人
我一定沒有異議

引用:
原帖由 中國王爺 於 2009-10-31 20:55 發表

很抱歉~~那13人都不是打團的ok??
你叫我搵d唔識打團既人去比賽..那不是叫我白白去輸場比賽??
我地唔積極??由頭到尾都好積極囉sor~~
只係你地拎住10點唔玩得既理由..係都唔很打
ps:今天係星期六仲要係萬聖節~~你同 ...
那請你post我和你的對話紀錄
我已在前的post說了我們有些隊員比較會熟悉其他一些隊員
他所知的是一位,而我也老早同你講了3位
只是我同佢既交流不足
有衝突嗎?

倒轉頭說,那我方可以說你們拎住朝早10點至晚上9點都唔玩得既理由嗎,係都唔打嗎?

引用:
原帖由 中國王爺 於 2009-10-31 21:00 發表

個比賽係為方便返工既人..
係你地去就下我地囉
你所講既讓步全都係我地返工既時間
咁叫讓步??
例如:我d隊友咁岩係星期一/二放假的話
       咁我約朝早8點至下就3點~~
      全部都係你地返學既時間..叫我讓步都好 ...
對不起,我們星期一,二要返學,假如可以放假,我會和你約約其他比較早的時間

引用:
原帖由 IS.英雄 於 2009-10-31 21:17 發表

SMU 999
其實我地唔係針佢冇返過工
係佢真係唔明乜野係返過工
返過工既都知時間係老細話事
唔係唔俾佢讀好d書
只係佢地唔諒解我地d人要返工
覺得返工只係朝9晚5既事
真係好難令人唔反駁 ...
請問能吾真的說說是什麼工種
一星期朝11晚9仲要一星期一天假
如果是真的想證明積極的話,向老細提出星期日早3小時回家是很過份嗎?
請你唔好再拎未返過工黎達我,但我都略知一二勞工法既條約
假如是政府工就絕對可以請有限的有薪假,就算不是政府工,如果是長工的話也要簽條約
假如你的條約有列明不能請假話早退,我真的無奈了

18 12
發新話題