標題: 今次vlan盃有好多搞笑問題,(請vlan有關官方人員交代清楚) [打印本頁]

作者: SLY_SiuYiu    時間: 2008-7-1 02:29     標題: 今次vlan盃有好多搞笑問題,(請vlan有關官方人員交代清楚)

http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=83005&extra=page%3D1
正如yip同2樓所說
vlan不用出一分一毫
大家是心知肚明

如果有128隊參賽:
8 強 到網吧比賽
第一名  獎金 2000  + 證書  +終極特大信長獎盃
第二名  獎金 1500  + 證書  
第三名  獎金 1000 + 證書

vlan收到的錢=128x100=12800
獎金=2000+1500+1000=4500
12800-4500=8300
3張証書值幾多錢?當你印3張紙100蚊
8300-100=8200
獎盃,又幾多錢?當你500蚊一個
8200-500=7700
網吧錢又要幾多錢??
i one星期一至5,1粒鍾5蚊
當你玩4強,10粒鍾完場
5x10=50蚊1人

4強=5x4=20人
20x50=1000

7700-1000=6700

重有6700去左邊?
比vlan食左 ?

千萬不要跟我說冠軍獎盃含有鑽石,寶石等成份

問題2:
vlan官方人員一直逃避比賽地圖問題
先前投票決定
投票結果為11.2b大大領先
之後轉換12.1c

問題3:
官方人員解答送vip3個月比一隊
這樣是強逼參賽隊伍購買你們的vip嗎??
比賽還比賽
支持還支持
請不要張兩者混為一談

本來vlan舉辦比賽是一件開心的事
後來官方人員反口復舌
由起初比賽地圖投票決定
至今錯誤仍多
希望你們進行檢討

作者: ★YIpO_ov    時間: 2008-7-1 03:33

獎金放面真係少左d....其實vip要唔要都沒所謂
作者: 小輪    時間: 2008-7-1 07:30

1.咁我覺得 搞得個比賽 Vlan 就約左賺錢
冇得話個6700去左邊  唔同 vlan唔賺錢 不停咁搞活動咩
3.送vip 係方便比賽入ser 用
作者: 高橋海楓    時間: 2008-7-1 07:42

網吧場地租借你認為真係租幾部電腦的網吧只會收你租用既電腦費用?...到時相信會有好多人去睇比賽....你認為唔駛包場?.....
而且不用工作人員?...工作人員不要收錢?...唔收錢都應該要比食飯錢或車錢....

你話vlan食左會員的錢....試問vlan開左咁耐有無收費.....而且vlan租用伺服器既費用有無收過你一分一毫?...個個月伺服器既費用 無2千都要8百一個月......試問邊個食左伺服器的費用呢??

上次搞既比賽vlan出左幾多錢你知嗎?.........
你只會希望得到免費....不會想下別人提供給你既服務消耗了甚麼?

有問題提出係好但係希望可以成熟一點注意一下自己的言語
不要只看到表面就判斷一切

這只是本人個人立場與ipve論壇無關

另外教教你一些 詞句 是反口覆舌 而不是 反口復舌

作者: 鄉中*肥展    時間: 2008-7-1 07:56

嗯嗯 支技樓上講  包網吧場 D錢唔平的  
作者: 7171    時間: 2008-7-1 09:43

不如樓主去搵下人租網吧幾錢先係到講啦

仲話搞笑問題,好似係你個個先係搞笑問題
作者: YsL_Wa    時間: 2008-7-1 09:47

真不知vlan處境 上屆vlan信長盃 vlan都係貼錢搞  仲有e家又要轉ser 都要金錢 e家叫你畀錢 幫下vlan仲有vip送仲想點 100蚊7個人有vip3個月唔抵? 咁多人合錢買vip 家境真係唔點既話 唔建議你參加比賽 租場和工作人員樓上已講了
作者: 水原ありさ    時間: 2008-7-1 10:05

人地咁努力搞個比賽俾你地玩 .. 仲要係到搞事   

我諗vlan 蝕多過 賺囉
作者: alan_wong8    時間: 2008-7-1 10:35

我想你要明白一點....終極特大獎盃, 花費需要成二千元左右.單單上次信長盃...獎盃花費已經要千八元
還有你地落網吧既在場工作人員人工呢?看似我地有賺錢, 但係實際是買大包, 如果你地依然覺得賺你們的錢, 真的沒話好說

如果你覺得真係逼你要vip~, 比賽後結束, 你可以直接聯絡我, 我可以唔比vip你
作者: 『楓』﹏杰    時間: 2008-7-1 14:10

算吧啦,樓主,你咪一樣報左名

130 ufo炸地球 SLY_SiuYiu 1 2008-07-01 註冊團 0 0 0
作者: 稀飯l3    時間: 2008-7-1 15:19

樓主笨得很
網吧錢又要幾多錢??
5x10=50蚊1人
咁都講得出0.0
仲有工作人員
獎盃可以好貴架有D
~~~~
作者: YaUp_LomO    時間: 2008-7-1 15:55

奇怪係點解唔搵贊助商-.-?
可以減輕支出了吧
作者: 花戀楓    時間: 2008-7-1 18:49

如果要爭執地圖的問題

更可以說為什麼不跟隨官方速度?.? 而只是留守在後座...等待死亡
作者: windsang    時間: 2008-7-1 21:42

引用:
原帖由 SLY_SiuYiu 於 2008-7-1 02:29 發表
http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=83005&extra=page%3D1
正如yip同2樓所說
vlan不用出一分一毫
大家是心知肚明

如果有128隊參賽:
8 強 到網吧比賽
第一名  獎金 2000  + 證書  +終極特大信 ...
數你就識計
甘吾計埋你入ser 玩?
我又不如用返現行 點數制黎計算
一張點卡 300點 計你每粒鐘 5點
我就當你一個月玩60個鐘
68蚊
要賺你 隨時賺得到你
甘叻你吾開返個ser 黎玩?
整ser 吾洗時間 開ser吾洗錢?
就算系賺 賺你小小 你都嘈之巴閉?
你玩vlan 有冇付出過先 濕9種 明話你既!
vlan 收左皮 你玩jj牙?
"vlan不用出一分一毫
大家是心知肚明 "
你老味玩甘耐vlan 夠吾洗出一分一毫
吾該你自己 分下是非黑白
冇人強逼你參加
就算 vlan 而家 熜晒區 都吾洗向你 負責啦!
最多都系向 買左vip 出過錢既負責
但第一個一定吾系你!
吾好以為 識計下 小學加減數 講出黎 就岩啦
講野做野 吾理後果
vlan 獎金 送夠一萬  之後摺埋
你吾好嘈牙 傻仔
作者: tom719    時間: 2008-7-1 22:02

支持樓上~~~~~~~~~~~~~~
作者: boblau12888    時間: 2008-7-1 22:29

引用:
原帖由 SLY_SiuYiu 於 2008-7-1 02:29 發表
正如yip同2樓所說
vlan不用出一分一毫
大家是心知肚明

如果有128隊參賽:
8 強 到網吧比賽
第一名  獎金 2000  + 證書  +終極特大信 ...
就算有賺咁又點

我情願vlan會賺

講真 vlan賺就應該  

叫你比少少又係度吊曬鬼咁

如果vlan 真係唔夠經費汁左

我第一個吊7你...
作者: boblau12888    時間: 2008-7-1 22:31

引用:
原帖由 稀飯l3 於 2008-7-1 15:19 發表
樓主笨得很
網吧錢又要幾多錢??
5x10=50蚊1人
咁都講得出0.0
仲有工作人員
獎盃可以好貴架有D
~~~~
算啦 佢個腦裝屎

咁鬼自私 呢種人 為左自己利益可以唔理人感受

根本就係廁所入面既一條屎蟲  不要為一條屎蟲而動氣
作者: kei123    時間: 2008-7-1 22:37

睇完樓主既論點,我覺得係企唔穩
首先,你計小左好多野,
背後工作人員既努力,管理,升級vlan,包網吧場等
全部都要錢,難道樓主貼嗎?
第2.你話比賽明明多人支持11.2b,但改用12.1c
一邊鬧vlan故步自封,一邊又話人改用新版,真係笑話
咁之前又點解咁多人開post要求唔再用11.2b?
(唔信可以爬文)(迷之聲:唔通11.2b你就嬴到冠軍?)

第3:希望你可以查下字典,送vip唔等於強迫你買vip
請唔好將2個詞語混談,送vip只係獎勵你,你可以唔要,完全冇後果/陷阱,強迫從何談起?

第4:如樓主咁多不滿,大可以自己整個比賽,比你每隊200又如何,我就看有誰會參加?
作者: 夜月銀星    時間: 2008-7-1 22:41

哈哈哈哈哈 睇完笑到肚痛  除左用hi god之外 真係冇咩野好講
siuyiu 你係得ga
作者: SLY_KIN    時間: 2008-7-1 22:49

siuyiu你好搞gag
笑到我死
作者: Shuai_hins    時間: 2008-7-1 22:54

其實
vlan 食左錢 or 冇食錢 唔係重點
我只係覺得 頭3名 太小錢-.-
你用2千蚊整個盃-.-
你不如拎返2千蚊出黎 唔要個盃 比返第一名啦-.-
打咁辛苦..128隊之中..嬴到第一
你比得2000..5個分 or 7個..
冇乜肉食...仲有..要100報名費..唔係一定嬴.....其實係5係有dd問題=.=
作者: windsang    時間: 2008-7-1 23:28

引用:
原帖由 Shuai_hins 於 2008-7-1 22:54 發表
其實
vlan 食左錢 or 冇食錢 唔係重點
我只係覺得 頭3名 太小錢-.-
你用2千蚊整個盃-.-
你不如拎返2千蚊出黎 唔要個盃 比返第一名啦-.-
打咁辛苦..128隊之中..嬴到第一
你比得2000..5個分 or 7個..
冇乜肉食...仲有 ...
你吾系以為 打機真系有出路?
冇肉食?
個個都在於娛樂
以為打信長當返工 嬴左真系,,有錢收-.-?
你呢d人 咪 打假波個堆lo...
人地比錢多過你獎金 就可以專登輸比人
如果 我同你個隊 打到冠軍賽
我同你講 比我嬴冠軍 我d獎金比晒你
甘系,,咪又輸比我...?
作者: ming007    時間: 2008-7-2 00:13

就算vlan系賺你錢又點!??
你吾中意咪用lor
作者: Shuai_hins    時間: 2008-7-2 01:14

引用:
原帖由 windsang 於 2008-7-1 23:28 發表

你吾系以為 打機真系有出路?
冇肉食?
個個都在於娛樂
以為打信長當返工 嬴左真系,,有錢收-.-?
你呢d人 咪 打假波個堆lo...
人地比錢多過你獎金 就可以專登輸比人
如果 我同你個隊 打到冠軍賽
我同你講 比我嬴冠軍 ...
你睇少林足球睇上腦?打假波??????????????????
嬴 係好 錢 更加好
5係 信長當返工...但係搞得比賽 嬴 想拎多d錢 有乜問題?
個個在於娛樂?咁叫vlan拎 冠軍得0蚊丫 笨..洗鬼拎2000出黎
第一 就係第一 要唔要個盃 都係第一
哂錢整個盃 不如拎返d錢出黎 如果第一名果隊同意 係咪先?
咁辛苦 要係咁多隊之中 嬴出黎 你估易?
咁辛苦練黎  除左為個名 黎肯定自己實力..當然都想要錢
你問心啦..你5想要錢?挑
不過你可能冇機會拎

作者: SLY_SiuYiu    時間: 2008-7-2 03:05

引用:
原帖由 Shuai_hins 於 2008-7-2 01:14 發表

你睇少林足球睇上腦?打假波??????????????????
嬴 係好 錢 更加好
5係 信長當返工...但係搞得比賽 嬴 想拎多d錢 有乜問題?
個個在於娛樂?咁叫vlan拎 冠軍得0蚊丫 笨..洗鬼拎2000出黎
第一 就係第一 要唔要個盃 都 ...
a貨定堅料
sgc d人果然係串d
作者: SLY_SiuYiu    時間: 2008-7-2 03:06

引用:
原帖由 windsang 於 2008-7-1 21:42 發表

數你就識計
甘吾計埋你入ser 玩?
我又不如用返現行 點數制黎計算
一張點卡 300點 計你每粒鐘 5點
我就當你一個月玩60個鐘
68蚊
要賺你 隨時賺得到你
甘叻你吾開返個ser 黎玩?
整ser 吾洗時間 開ser吾洗錢?
就算系 ...
搞笑,得vlan一個ser玩?
當kyo同ggc死左?
重停留係vlan既神童
作者: SLY_SiuYiu    時間: 2008-7-2 03:08

引用:
原帖由 『楓』﹏杰 於 2008-7-1 14:10 發表
算吧啦,樓主,你咪一樣報左名

130 ufo炸地球 SLY_SiuYiu 1 2008-07-01 註冊團 0 0 0
因為我win就win硬
睇下win幾多
作者: Shuai_hins    時間: 2008-7-2 03:35

其實
樓主 ge 問題3
唔多唔小都有d 道理-.-
作者: 戰俘    時間: 2008-7-2 06:09     標題: 回復 1# 的帖子

1. 你的所謂成本計算... 真的是全部的支出嗎? 事實並非如此
2. 那個地圖純粹是聽取意見 , 那個人說過結果=決定?
3. 在聽取完你的意見後是不是要向龍大說 : 取消比賽隊伍的VIP , 一心回贈VIP 給會員 卻被說成強迫購買VIP .... 相信三管會認真考慮 , "SLY_SiuYiu 建議成立 , 取消所有報名團隊所得到的VIP獎勵"

最後想說的是
即使vLan 賺了點錢 要不要向你交代... 所有東西都要錢的 , 早點步出社會看清現實吧
作者: ×UnioN﹏Siyin    時間: 2008-7-2 06:58

錢用來食飯姐
夠就得  200-400食咩都夠

最緊要係有個大杯

威威
作者: joelam§    時間: 2008-7-2 07:41     標題: 回復 26# 的帖子

咁你就出kxo 同GGX

kyo delay 走場 mh 做齊

GGx你都唔讚成用12.1c做比賽地圖

你去到GGx=gg ,個度得12.1c同13.5c
作者: 夜月銀星    時間: 2008-7-2 10:16

delay 走場 mh  有邊個ser 冇d咁ga野- -
vlan 100% 冇?
唔讚成12.1c 唔代表唔可以讚成13.5c
你又知佢會比人GG?

咁你第一次玩信長果時唔GG ga?
定你係天才 第一次玩就勁到GG人?
作者: joelam§    時間: 2008-7-2 11:08     標題: 回復 32# 的帖子

你是樓主分身?

你在玩的也不是vlan嗎?

你這番話是什麼意思?
作者: LaFs︱淫狼    時間: 2008-7-2 12:23

一人少句吧
最後既結果都係又負責人黎定的
以和為貴^^
作者: 夜月銀星    時間: 2008-7-2 13:46

對事不對人 講過80次野 點解你一比人針往 就應為我是樓主的分身?
我是在vlan
但我只是對你個句"咁你就出kxo 同GGX  kyo delay 走場 mh 做齊"
唔服咁解

GGx同kxx同vlan 一樣有delay mh同走場    (唔通你場場vlan都完場 ?=])
到你第二句的問題"你去到GGx=gg ,個度得12.1c同13.5c"

都係對事不對人  你應該一個玩開11.2b ga人 玩12.1c同13.5c  會比人gg
咁樣你第一次如何玩信長呢? 12.1c同11.2b 分別不大 玩幾場已經可以上手 都點比人GG呢?

唔好一話你 你就針往個人來咬la  你講野有point  邊個會串到你呢?
作者: SIU〞    時間: 2008-7-2 14:48

有必要同vlan計得咁緊??  當支持下vlan也可以吧
作者: 水原ありさ    時間: 2008-7-2 14:54

樓主係vlan + ggc 搞事 .. 威威         
作者: 花老野    時間: 2008-7-2 15:04

比小小錢vlan搵下喇
人地搞比賽唔洗人手?
正個網頁系統出呢唔洗人

/.\支持 vlan

作者: guess2000    時間: 2008-7-2 16:15

都唔知嘈黎做乜,正如某版主所講一隊100蚊又唔係多,連咁樣都畀唔到既就留返D錢讀多幾年書.

同樣道理,冇咁多錢就咪學人搞比賽,正所謂冇咁大對波咪帶咁大個bar,right?

不過,依家佢又冇逼你一定要參加,一個願打一個願挨,你估個個好似GGC咁出錢又出力,一毫子都唔收你咁筍咩,商業社會現實D啦
作者: 冰紅茶    時間: 2008-7-2 18:42

其實我都係覺得把vip日數減少已經ok
作者: KxAsh★    時間: 2008-7-2 19:09

引用:
正如yip同2樓所說
vlan不用出一分一毫
大家是心知肚明

如果有128隊參賽:
8 強 到網吧比賽
問題1 ;
請問vLaN由1開始到而家.都冇乜賺過錢
而家搵番小小係吾係吾得?
你會吾會太自私0.0?
人地為你付出就ok
而家要你拎番小小出黎就係度嘈黎嘈去

問題2 ;
順你地意又吾得.
而家轉番12.1C你地又吾中2
好簡單既1個問題
用11.2B比賽; 玩開12.1C就吾鋸
用12.1C比賽; 玩開11.2B都吾鋸
想點做?

問題3 ;
本來隊隊100蚊.
有D人覺得吾抵..
咁管理員好人.
你地就算第幾場輸都好
都送個vIP比你地
你地又話逼你地買vIP.
你想人地點做?

串D黎講;
個vIP係送比D嫩B輸左比賽既安慰
你地吾要罷就*

不過..
     第1名同第2,3既錢真係相差好小
3000 - 1200 - 500   咁先平衡番*

最後結論*
              你係1隻自私既屎忽鬼=D

我實在睇吾過眼先打出黎

作者: 柯史誘次子    時間: 2008-7-2 20:02

龍大自己吃虧幾十萬出黎都唔知??

你以為1個平台平呀?.?.....月租相信過萬....而家只係靠大家買VIP OR

去VLAN SHOP買電腦維持生計.....而家佢地話既盈利都補唔到VLAN初初開

業吃虧果幾十萬啦.....仲有3管既精力誰來補償???睇下上屆信長盃D相...

龍大笑得幾開心....因為個比賽係佢一手一腳搞出黎.....唔該拎獎果D都俾D笑容啦 會死?

佢而家賺唔賺都唔關你事,,你又唔係老細.....如果

你幫VLAN平台交租既話....任你嘈...唔係既話請閉口

作者: ﹏永恆    時間: 2008-7-2 20:09

其實整個比賽出來無非就係為左俾大家玩來開心?
錢唔錢ge野唔算係咩大問題lo
既然樓主咁多意見的話又玩?
玩來係為左錢的話倒不如將d錢羅去進修讀書/去創一番事業?
你倒返轉來諗下,你將你ge身份代入去整比賽ge人度
你會點諗?
"個人認為"
樓主諗ge野極為自私主觀同埋唔完全"
請樓主識得諗戈時再出來討論呢d事,
自問幫唔到官方人員任何野,但都支持vlan ge官方人員,你地整個ser來俾我地玩真係唔簡單,整活動俾我地,卻攪d咁ge野出來,實在對不起
樓主真係咁多意見的話真係希望你整一個出來睇下,你睇下你整到出來,就算有活動都好,你會整幾多獎出來!?

有意見的話請有意見者回帖來討論一下
作者: windsang    時間: 2008-7-2 21:16

引用:
原帖由 Shuai_hins 於 2008-7-2 01:14 發表
嬴 係好 錢 更加好
第一 就係第一 要唔要個盃 都係第一
哂錢整個盃 不如拎返d錢出黎 如果第一名果隊同意 係咪先?
咁辛苦 要係咁多隊之中 嬴出黎 你估易?
咁辛苦練黎  除左為個名 黎肯定自己實力..當然都想要錢
你問心啦..你5想要錢?挑
不過你可能冇機會拎
拎2000出黎 系 拎黎作一個獎勵
如果個個都系為個2000蚊 參賽 仲會吾會有人參賽牙?
袋吾到既2000蚊 仲要拎100蚊出黎?
吾系作娛樂當乜? 賭博?
你有見我參加? 入呢個區吾一定要系玩信長
引用:
原帖由 SLY_SiuYiu 於 2008-7-2 03:06 發表

搞笑,得vlan一個ser玩?
當kyo同ggc死左?
重停留係vlan既神童
甘你鍾意玩咪玩
有人逼你一定要玩vlan ? 神童!
我作個比喻 比個傻仔 你黎接收做乜?
你吾用vlan 吾等如 其他人吾用
又多個鑽左落個屎坑到
作者: kaka123    時間: 2008-7-2 22:11

唔鐘意就唔好參加   簡單
作者: LuNgOy﹏    時間: 2008-7-2 22:37

幾多關你j事         
你有份拎再算啦           
7.7     
作者: 高達貓    時間: 2008-7-2 22:54

先回樓主
你的數學如何我先唔理了,你真的計得出...
只可以說你資料不足吧
總之簡單來說...
咁多問題唔好去玩囉,走囉
VLAN多你一個唔多,小你一個唔小
人地搞活動...用錢來講,你估VLAN係紅十字會?唔洗經費個D?
連紅十字個D一樣要抽D錢來做經費啦
人地比活動你仲係到嘈
問地圖只係[意見]
[意見]多唔代表要接受,最終決定比VLAN佢地
始終最後...
唔鍾意咪鬼玩囉
咁多問題又唔係犯法犯法至講野啦
作者: W_a    時間: 2008-7-2 23:21

杞人憂天
作者: 囧鼠    時間: 2008-7-2 23:24

你自己咪又係參加左
你搞笑多d囉
作者: Shuai_hins    時間: 2008-7-3 03:54

引用:
原帖由 windsang 於 2008-7-2 21:16 發表

拎2000出黎 系 拎黎作一個獎勵
如果個個都系為個2000蚊 參賽 仲會吾會有人參賽牙?
袋吾到既2000蚊 仲要拎100蚊出黎?
吾系作娛樂當乜? 賭博?
你有見我參加? 入呢個區吾一定要系玩信長

甘你鍾意玩咪玩
有人逼你一 ...
gag
獎勵
咁我覺得獎勵唔夠 ok?
作者: Shuai_hins    時間: 2008-7-3 04:03

問題1:
比vlan袋錢 冇問題
唔知vlan賺定蝕 不過ok的.但係應該小左隊參加
問題2:
香港信長發展比台灣慢
如果仲停留11.2b..恐怕追不上了..而家12.1c 已經算遲好嗎
問題3:
vip其實..唔係個個都覺得有用..
有d..唔想要vip..但係想參賽..唔想比錢咁點?
仲有..團戰多數網路fd...比錢呢家野都幾煩=.=

之後...第一第二第三名d錢 真係好似..有d問題-.-...
正如上面某位話..3000 1200 500 唔錯@_@
0.0"
作者: W_a    時間: 2008-7-3 05:38

難道玩家們對信長這地圖的認真程度到了 玩信長搵錢了嗎?
作者: Misuki    時間: 2008-7-3 05:57

我只想反問一樣野 :" 128係唔係真係會交哂錢先== ?"

同埋我發覺.. 要係VLAN到唱反調 , 冇返咁上下"斤兩" 真係唔得

就好像樓主一樣
要講得服人 單單一條爛鬼數真係唔多夠
反而被一堆人捉住幾十樣野來罵
或者你應該試搵狗仔隊查下3管點洗D錢
再來講出何來 "搞笑問題"

作者: 無錢    時間: 2008-7-3 09:38

GGc同kyo都好似有贊助
點解vlan唔搵ga
作者: ROsE〝MinG    時間: 2008-7-4 21:40

同意你講既野@@
你都講得岩
作者: 疾風ㄨ影刃    時間: 2008-7-5 00:44

不如收平少少 如50$咁 小弟真係家境貧窮
作者: windsang    時間: 2008-7-5 02:19

引用:
原帖由 疾風ㄨ影刃 於 2008-7-5 00:44 發表
不如收平少少 如50$咁 小弟真係家境貧窮
-.- 你可以夾份既姐,,
又吾系一個人出晒.. 一隊計算姐
作者: SinGLe★kEy.    時間: 2008-7-5 03:00

同意如上=)..
而且舉辦比賽的成本.
高昂.
每隊分擔一小部分都好平常
作者: 天壤的劫火    時間: 2008-7-6 16:30

引用:
正如yip同2樓所說
vlan不用出一分一毫
大家是心知肚明

如果有128隊參賽:
8 強 到網吧比賽
人地食你錢米食你錢囉
你米唔好參+囉
作者: 戀星_秋風    時間: 2008-7-7 04:12

始終,我覺得將比賽同vip拉埋一齊講唔係咁好..

咁會令vip數量過多...可能到時好多區會長期處於254人,,vip變左都要撞區..

但vip要撞區唔係最大問題,問題係有d唔係vip ge要入區難上加難,,

我諗到時唔普通玩家基本上要花好多時間先入到自己想入ge區

可能有人話果d人(普通玩家)自己比錢出泥做vip咪得囉...

但咁做可能會令佢地又要白白咁出錢....如果唔係要入真三基本上係無可能

不過點講到好..vlan我係支持的~

作者: W_a    時間: 2008-7-7 06:49

引用:
原帖由 戀星_秋風 於 2008-7-7 04:12 發表
始終,我覺得將比賽同vip拉埋一齊講唔係咁好..

咁會令vip數量過多...可能到時好多區會長期處於254人,,vip變左都要撞區..

但vip要撞區唔係最大問題,問題係有d唔係vip ge要入區難上加難,,

我諗到時唔普通玩家基本上 ...
有二個問題會出現

第一:個個為左個vip去比賽 到時又像上次咁n咁多組比賽

第二:當比賽有vip比左佢地果時 果三個月 信長1 一定係變左vip ser 唔洗諗

總結:vlan想用vip吸引玩家加入比賽(因為要收錢) 但引來出現vip ser 問題

作者: 小飛豬    時間: 2008-7-7 09:13

希望大家.現實 D 等128隊伍.有同埋交左錢.先算拉..目前不足..5隊交錢

32隊..都成問題..

地圖.投票..只是一個參考..你講到..XX反口....我無話可說

每個月..舖位.你比租..人工火吃.你比..伺服器.費用.你比..網羅雜費..你比,,,

就算有錢入袋..我地唔係義工..搞 vLan 比你玩..樓主.我真係好想 xxx 你..何奈我是管理員..

由第一頁.到最後...原來最搞笑果個.係你..

講完..
作者: siu翔    時間: 2008-7-7 12:56

引用:
原帖由 小飛豬 於 2008-7-7 09:13 發表
希望大家.現實 D 等128隊伍.有同埋交左錢.先算拉..目前不足..5隊交錢

32隊..都成問題..

地圖.投票..只是一個參考..你講到..XX反口....我無話可說

每個月..舖位.你比租..人工火吃.你比..伺服器.費用.你比..網羅雜 ...
佢一早已被公幹過了,
呢d人自的自利/.\
作者: W_a    時間: 2008-7-7 13:51

因為太多vlan會員對12.1C地圖不滿=]......
引致沒人玩比賽=]..........真的想玩只有5隊不出奇=].
作者: 欠噯一滴淚    時間: 2008-7-7 16:28

你老鼠
我玩vlan玩佐1年幾 冇比過vlan乜野
不過vlan就俾佐我一個優質既遊戲平台
講完 88
作者: Shuai_hins    時間: 2008-7-7 16:54

引用:
原帖由 ㄨ無名﹏華 於 2008-7-7 13:51 發表
因為太多vlan會員對12.1C地圖不滿=]......
引致沒人玩比賽=]..........真的想玩只有5隊不出奇=].
咁多人冇比錢..你認為關12.1c問題-.-?
而家 叫佢轉地圖 轉11.2b  都係一樣咁小人交錢
香港就係咁現實架啦....
明知 難嬴 又唔想要vip 會唔會拎100蚊出黎-.- 雖然每位14.5...但網路fd參賽..d錢咁亂..
加上我都同意秋風講法
vip 同 比賽 唔應該拉埋一齊講
就算拉埋一齊講...可以分階段比vip
如果有500個vip...頭3個月..250個用......過完3個月..到另250個用...
咁樣可以鬆返d 0.0
作者: Misuki    時間: 2008-7-7 17:27

引用:
原帖由 小飛豬 於 2008-7-7 09:13 發表

32隊..都成問題..

每個月..舖位.你比租..人工火吃.你比..伺服器.費用.你比..網羅雜 ...
可能人地連中四都未讀
連opportunity cost咩都未識
作者: 欠噯一滴淚    時間: 2008-7-7 18:11

引用:
原帖由 Misuki 於 2008-7-7 17:27 發表

可能人地連中四都未讀
連opportunity cost咩都未識
我讀佐中四都唔識 點搞- -....
作者: RGOD    時間: 2008-7-7 19:38

係唔係機會成本............我未讀個ECON 但個字好似 唔係你咁用法....
作者: W_a    時間: 2008-7-7 21:41

引用:
原帖由 Shuai_hins 於 2008-7-7 16:54 發表

咁多人冇比錢..你認為關12.1c問題-.-?
而家 叫佢轉地圖 轉11.2b  都係一樣咁小人交錢
香港就係咁現實架啦....
明知 難嬴 又唔想要vip 會唔會拎100蚊出黎-.- 雖然每位14.5...但網路fd參賽..d錢咁亂..
加上我都同意 ...
係其中一個原因
大把原因可以0到玩家們唔比錢
作者: SLY_SiuYiu    時間: 2008-7-8 03:06

引用:
原帖由 RGOD 於 2008-7-7 19:38 發表
係唔係機會成本............我未讀個ECON 但個字好似 唔係你咁用法....
理科原來有機會成本
loser d人真係勁
不過我都聽過
當選擇一樣野
所放棄的價值最高既一樣野
大約意思吧
作者: siu翔    時間: 2008-7-8 11:37

被放棄的選擇之中最喜愛的第1位選擇,就叫 機會成本
作者: 夜月銀星    時間: 2008-7-8 19:23

唔係全部放棄左ga 選擇都會機會成本 來ga咩?
我冇讀econ 唔係咁清楚
作者: 熾烈紫龍    時間: 2008-7-8 20:27

多謝樓主為我們提供娛樂
作者: 冰晶淚    時間: 2008-7-8 23:43

家陣有50隊比左錢了
作者: caoshichun    時間: 2008-7-9 06:00

如果有128隊參賽:
8 強 到網吧比賽

網吧錢又要幾多錢??
5x10=50蚊1人

4強=5x4=20人
20x50=1000

重有6700去左邊?
比vlan食左 ?

作者: alan_wong8    時間: 2008-7-9 10:59

一個大獎盃價值二千元~500蚊冇人買比你, 而且仲要訂做
況且~依家都未有128隊比錢, 你地想點?
凡事不要從自己既觀念出發...多方面思考吧
作者: 欠噯一滴淚    時間: 2008-7-9 12:52

樓上認同+1...................
作者: Misuki    時間: 2008-7-9 19:49

引用:
原帖由 SLY_Clement 於 2008-7-9 11:48 發表
小弟不才, 會考ECON拿A . LOSS AND BENEFIT- 機會成本(COST) 如沒讀ECON的說就簡單說是代價吧. 這個是中3學的, 我也不太記得了. . . 不過代價及利益也分有形/無形的. 這些去買本中3ECON書睇到你唔想睇都得. . .要講 ...
同意+1

本人上次親身去看決賽
看到3管盡心盡力去搞好一個比賽
左搬右搬 一些架生
佈置地方 影相 等等...
一切一切都是不收錢的
只為提供娛樂給VLAN的玩家

反正VLAN 一直為大家提供很不錯的遊戲平台
是次活動雖然 對某些人 BURDEN太大
低 計算後 只要14.5 就可以有 3個月VIP
相比平時 50蚊 半年已經平左了

通過比賽又可以找到團戰的樂趣
雖本人今次沒參加到比賽 但亦好希望會多點人參加
讓比賽變得更有意義更有意思

作者: 【rocky】岩    時間: 2008-7-9 20:12

引用:
原帖由 Misuki 於 2008-7-9 19:49 發表

同意+1

本人上次親身去看決賽
看到3管盡心盡力去搞好一個比賽
左搬右搬 一些架生
佈置地方 影相 等等...
一切一切都是不收錢的
只為提供娛樂給VLAN的玩家

反正VLAN 一直為大家提供很不錯的遊戲平台
是次活動雖然 ...
-.- +1  我都覺得算平了
但系d隊友冇1個想交
林住招d人進來幫交錢=.=
作者: siu翔    時間: 2008-7-9 21:36

唉,我搵yahoo知識解答= =
http://hk.knowledge.yahoo.com/question/?qid=7007042804156
作者: cansam    時間: 2008-7-9 23:21

個人的自以為是

不爽味唔好參加/.\
作者: S_YiU    時間: 2008-7-10 00:36

比多左就當係支持 vlan好吧
一個平台不是一個人獨佔的
咁有本事你開一個平台給我們玩
vlan 搵小小錢都好應該
作者: Misuki    時間: 2008-7-10 04:40

引用:
原帖由 S_YiU 於 2008-7-10 00:36 發表
比多左就當係支持 vlan好吧
一個平台不是一個人獨佔的
咁有本事你開一個平台給我們玩
vlan 搵小小錢都好應該
VLAN 有否從中搵錢 大家都不知道
而這也不重要

只不希望因為一些自私自利,不負責任的說話
會影響 VLAN 上下的士氣
怕 "好心做壞事"

樓主"好心"為大家分析是次比賽是否物有所值 可惜思量不足 才做成現在情況長(壞事)

既然一切都解釋清楚
大家也沒需要作什麼批評

版主們加油

作者: W_a    時間: 2008-7-10 10:16

引用:
原帖由 SLY_Clement 於 2008-7-9 11:48 發表
小弟不才, 會考ECON拿A . LOSS AND BENEFIT- 機會成本(COST) 如沒讀ECON的說就簡單說是代價吧. 這個是中3學的, 我也不太記得了. . . 不過代價及利益也分有形/無形的. 這些去買本中3ECON書睇到你唔想睇都得. . .要講 ...
得咁小隊玩=]......
有錢比你算好

大家志在交流一下
作者: 帥氣名人    時間: 2008-7-13 08:44

樓主真係
人地cs個d成300蚊一隊咪又係咁打...
vlan幫我地搞個比賽先收100蚊一隊...你仲要唔知有冇咁多隊打呢 = =...到頭來可能都仲要自己貼錢...
vlan已經好好人

12.1c同11.2b都唔係差太多姐...合野個度有小小分別ja嗎...咁多時間比你練...如果13.5c就真係好大分別啦

送vip比你咪好lor -.-入ser唔洗煩...加上平時50一個人既vip變到100蚊5-7個人...

作者: handsome1994    時間: 2008-7-13 14:26

引用:
正如yip同2樓所說
vlan不用出一分一毫
大家是心知肚明

如果有128隊參賽:
8 強 到網吧比賽
人地vlan管理員唔洗生活咩..
昆番少少都應該la....
作者: mark40464115    時間: 2008-7-18 14:12     標題: ==

今次vlan盃有好多搞笑問題,(請vlan有關官方人員交代清楚)
http://www.ipve.com/bbs/viewthre ... &extra=page%3D1
正如yip同2樓所說
vlan不用出一分一毫
大家是心知肚明

如果有128隊參賽:
8 強 到網吧比賽

網吧錢又要幾多錢??
5x10=50蚊1人

4強=5x4=20人
20x50=1000

重有6700去左邊?
比vlan食左 ?

問題2:
vlan官方人員一直逃避比賽地圖問題
先前投票決定
投票結果為11.2b大大領先
之後轉換12.1c

問題3:
官方人員解答送vip3個月比一隊
這樣是強逼參賽隊伍購買你們的vip嗎??
比賽還比賽
支持還支持
請不要張兩者混為一談

本來vlan舉辦比賽是一件開心的事
後來官方人員反口復舌
由起初比賽地圖投票決定
至今錯誤仍多
希望你們進行檢討
作者: mark40464115    時間: 2008-7-18 14:25     標題: -.-

我都覺得算平了
但系d隊友冇1個想交
作者: mark40464115    時間: 2008-7-18 14:26     標題: -.-

我都覺得算平了
但系d隊友冇1個想交

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0