標題: 希望作者可以考慮將呢幾隻英可以改改佢Plz [打印本頁]

作者: choigor    時間: 2019-1-29 21:07     標題: 希望作者可以考慮將呢幾隻英可以改改佢Plz

1.骨頭佬 ------ 技能過時加上選用率太低

2.仙石 ------- 玩法太單一,血裝上甲上甲上甲,可能有人認為仙石既定位就係血牛,唔應該改佢機制同玩法,但係最少都加強下招1技,爆LV都係得2XX傷,不如好似大友神原個D咁,換個被動+力量算啦

3.牛牛 -------技能魔力問題要改改佢,起跑線輸太多.....
作者: LKW_823    時間: 2019-1-30 06:22     標題: 回復 1# 的帖子

本願技能組以輔手而言其實系中上級
系技巧要有先切合岩隻英  
單計輸出佢仲系少數3招技都系輸出技既英黎 (其實真系得佢一隻系3招都系傷害技黎 就算有其他我諗都吾多過3隻)

仙石而言事實玩法系好單一  
但1技你要用黎做傷害系有技巧性 (玩得多既人都明)
大技E家系救世界 OR 屈你機推你深入敵營用  都算一招幾好用既技
可惜隻英以技能組黎講 D技系毫無配合
本人都覺得隻英無咩前途 要改一改

牛牛  起跑線輸太多 <<<呢D就吾好講啦 其實幾無謂
而且都已經加左基智比佢
作者: choigor    時間: 2019-1-30 18:06     標題: 回復 2# 的帖子

我覺得最少都要將本願既技能飛行速度加快
仙石就期待大大們既改動
牛牛就可能要搞搞招爆擊 變做勝賴既輔加法傷 OR 變成同本多一樣
因為法傷定位玩法既英有招爆擊已經好反智 仲要係最廢既爆擊 3.5倍既英都有成幾隻

最後感謝大大既回復~~
作者: 呀ken.    時間: 2019-1-30 21:36

首先講下本願寺先

你提到本願既技能飛行速度加快應該係講緊3技
但其實佢唔算太慢, 對反應快既人黎講抗到 但亦好多人都被暈中,
甚至配合吹箭接技,其實都算不過不失既一招技

最主要令到本願寺一直都係冷門既原因係佢既定位好模糊
1. 輔手流清唔到CP
強力遠距單體暈(R)
扣魔單體輸出(W)  
兩招最主要輸出技都係食唔到CP  令到本願寺根本好難係CP區發育
所以都比較少人拎佢玩輔手
2. 打線法師
打線洗兵 , 當然主點E技除魔經去洗
但對比其他同類型洗兵法師 , 毛利, 宇佐美
佢比較難洗之餘肥起作用仲唔算好大

所以其實希望可以重製佢既技能組
令到佢係輸出同點樣清CP有一個平衡

之後就到仙石

提到1技輸出得2XX 印象中招技係可以食晒3下  姐係輸出X3 ....同埋其實一直都有一個玩法係仙石法裝  配合國剛冰計吹箭大技

Overall 其實對仙石都冇咩意見  暫時覺得幾好 , 想玩硬裝既洗兵都幾爽  法裝殺人又得

最後牛牛
唔知樓主有冇玩過舊版(S12.5C)姐係GG絲台灣SER而家玩緊既版本
通常個版D人玩法都係出攻裝 , 因為本身佢智障,同埋1 2 技升爆都係暈1.2秒左右?!根本就接唔到技
所以其實所謂定位只不過係佢1 2 技被BUFF完之後,D人開發出黎既一種玩法
你中意其實都可以照玩攻裝/半攻法/坦裝都得

作者: LKW_823    時間: 2019-1-31 01:41

引用:
原帖由 choigor 於 2019-1-30 18:06 發表
我覺得最少都要將本願既技能飛行速度加快
仙石就期待大大們既改動
牛牛就可能要搞搞招爆擊 變做勝賴既輔加法傷 OR 變成同本多一樣
因為法傷定位玩法既英有招爆擊已經好反智 仲要係最廢既爆擊  ...
期待下就好 吾一定有
作者: Misuki    時間: 2019-1-31 05:21

要講牛牛同仙石
套用ALS一句話
因為佢地部份技能強勢, 所以其他技能差少少算係合理
牛牛本身智力已得到提升
仙石在現時META應該比13.2B更強了
很多物品的改動都有利於仙石

本願, 可參考台版, 將2技改成接近直江2技咁加快CP (D 咒附似火甲咁周圍燒)
或另一隻台版, 大技係可以切換成召喚隻巨魔出黎不斷強暈 (似村上大技)

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0