標題: 信長之野望 HK版 意見集中區 [打印本頁]

作者: Misuki    時間: 2018-7-25 06:11     標題: 信長之野望 HK版 意見集中區

請有意見的在此提出, 方便作者跟顧問集中看.

請盡量具體及加上修改原因.

PS: 如果想私下表達, 可PM 作者, 不要再PM我了

作者: LKW_823    時間: 2018-7-28 22:00

自選是否禁英<果心00>

考慮埋啊市
我自己玩信就無論對家定自己隊都吾太想見到呢幾隻英(我自同FD打信直頭吾會比佢地用)
搞到場信長技術成分大減 但團戰又有需求
所以有D想有咁既措施

另都可以考慮下
http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=643955&page=2#pid6381227

作者: EnS.    時間: 2018-7-28 23:57

3大無品英
作者: ☆_Ho〥    時間: 2018-7-29 01:28

街場Ban阿市 timpaul1997 同 有毒可樂似乎可以del game
利申:支持
作者: LKW_823    時間: 2018-8-1 01:13

我就自己推到作者/制圖者 有回應為止
作者: Misuki    時間: 2018-8-1 01:34

個人看法.

多年來都有呢幾隻英雄
以前都未見過人投訴.
定係今時今日的果心同寧寧玩家更強了?

不過團隊的確在想要將寧寧NERF一下
作者: LKW_823    時間: 2018-8-2 00:55

引用:
原帖由 Misuki 於 2018-8-1 01:34 發表
個人看法.

多年來都有呢幾隻英雄
以前都未見過人投訴.
定係今時今日的果心同寧寧玩家更強了?

不過團隊的確在想要將寧寧NERF一下
我只能說以前不同現在.
以前上軍團戰會出本多服仔
今日都吾會見到有

以前都未見過人投訴. 我諗系因為出呢幾隻英吾一定嬴>

只系我個人覺得 用呢幾隻英嬴既信長 你有幾多靠自己既技術去嬴
我自己就嬴左都無感覺 當然嬴到呢3隻英又系一番享受
作者: Misuki    時間: 2018-8-2 02:45

我想信服部仍有他的受歡迎程度
至於本多應該自

F12版開始已經開始被冷落,
也應該是7年前的事

看不懂什麼叫 "沒人投訴因為出呢幾隻英不會嬴"

我相信每一隻英雄都需要特定的技術先可以玩得好
只是某些英天生就比較強一點
例如小弟就不解為何直江一招技就可以秒殺人
或是變身英好像只有稻姬能打得痛
以上原因很簡單, 都是配套問題,
令部份英雄可以更穩定

作者群之中有人經常想拿直江義龍武田等英雄NERF, 何不反過來想, 把不受歡迎的英雄強起來?
或在配套上令某些英雄都變得有作用起來.
例如毒泉和黑風的出現令到很多英雄都強起來了.

我相信一個平衡既遊戲係沒有一家獨大, 是可以互相克制, 除了考技術之外還需考玩家的團隊合作還有對遊戲的認識.
以我所知F13.2B 好像是 信8盃和信9盃的比賽地圖
有幸我們小組的成員都有2次比賽的4強成員在內.
相信他們能提供一個作為玩家能接受的改動.

如果有得計算勝率我也想知道拎寧寧果心的勝率是否高於60%
如有此數據提供就好了

重點在樓上也說了, 的確, 團隊都認為寧寧或有被NERF的需要.

多謝你的意見,

作者: EnS.    時間: 2018-8-2 13:35

00 果心 都差唔多係開住圖同你打
作者: ALS    時間: 2018-8-2 16:24

果心E技自行出石對抗吧, 跟你遇到加仔服部要買石一樣
不過問題是石太貴
目前正在討論是否應該將石降價,然後BUFF石合成裝
除了果心的問題,主要忍者實在太好用,還有隱卷之類的

我是覺得偵測型英雄的存在對整體設計來說不是壞事就是了
只是我是覺得比起寧寧其實果心問題更大
大技強暈控場可拆塔(6LV爆你150)
WE雙重偵測技外加W技後期配特定英雄非常強力(森、稻T之類的)
然後R技又能幫助食兵CP又能拆塔
還有自身天生技移速比正常英雄快
功能性太高了, 雖然是有血少的缺點啦, 但寧寧敏血也不多還有一堆代價

作者: 霸氣_詹★    時間: 2018-8-2 22:55

寧寧果心好勁咩? 打團第1個棄果心  比你出寧寧都係輸
上次打水火戰   比對面出00 都係輸      對面好似係風信子用既隻00
作者: C-O-L-O-R    時間: 2018-8-2 23:55

00只要改為有限距離拖法(距離上限半個地圖)跟本得已解決
果心唔識講
作者: 霸氣_詹★    時間: 2018-8-3 10:28     標題: 回復 12# 的帖子

卡拿哥你都唔會用果心00   你都係用大友既姐   
不如改你隻大友算啦
作者: LKW_823    時間: 2018-8-13 23:22

想問下 點解1E版要整走番下面果4隻CP
作者: AoBa.    時間: 2018-8-15 10:23     標題: 回復 14# 的帖子

E+先睇到你TIM -3-

其實小強會160秒+原地位復活 已經係BUFF左好多 (其實原意都係BUFF織田CP區, 不過睇黎唔加下面4小強都夠)
當然, BUFF埋聯合, 所以加多左2隻比織田GA-3-

PS: 原本係唔知幾多秒+會係上CP區隨機位置復活 - 所以最後會係強王上名刀個位集中曬
作者: Misuki    時間: 2018-8-15 13:25     標題: 回復 15# 的帖子

其實我希望會加返, 不過在下CP另一位置.
目前團隊還在商量.
作者: C-O-L-O-R    時間: 2018-8-18 01:32

請問會否加上杉新模組?
檔案如下

附件: 上杉謙信.rar (2018-8-18 01:32, 272.68 KB) / 該附件被下載次數 136
作者: AoBa.    時間: 2018-8-18 17:38     標題: 回復 17# 的帖子

好 14.1G我記得就加-3-
作者: 荒烈驅主    時間: 2018-8-21 23:41

希望平蜘蛛釜 CD減半

如果因為會出現二次魔免,大可以兩種CD共用
作者: Misuki    時間: 2018-11-1 06:07

如果咁改 玩主力企線既會更爽 更無腦
作者: hamsterod1    時間: 2018-11-13 13:44

可唔可以upload d 英雄資料上黎,想拎黎做比較同參考.
作者: AoBa.    時間: 2018-11-13 22:43     標題: 回復 21# 的帖子

冇時間整資料站= =...
目前每次更新, 我都係一日之後update HK版全更新內容(對比F13.2B)
我唸如果想E+要做比較同參考
你要睇我呢份野(HK版區置左頂)+11.2B資料站+腦內填補少少13.2B改左GE野

其實我就想整資料站
or 有冇人好得閒又想整= =? 我可以將原圖有關步隊同技能ge資料匯出比想整GE人整

ps: 其實我都可以將原圖有關步隊同技能ge資料匯出send比你, 比你做參考
(都係地圖用WE開, 但係就只有相關資料可以copy and paste, 真. 原圖我就先keep secret-3-...)
不過最快可能都下個sem先得閒...呢個sem好CHUR...

題外話:
其實下個SEM有2日DAY OFF又只係讀3科...ME仲想寫新圖...
目前唸法係 x-hero crossover impossible bosses...不過只係一個唸法ONLY...
or有冇其實邊方面GE地圖想玩~_~下個SEM應該有時間整一張...
(PS: 唔整極複雜ge save/load RPG...)
作者: Misuki    時間: 2018-11-16 04:15

做返張 信長/三國版 FOOTMEN
作者: ReBorN.x    時間: 2018-11-16 13:27

引用:
原帖由 Misuki 於 2018-11-16 04:15 發表
做返張 信長/三國版 FOOTMEN
FOOTMEN之神在此
作者: hamsterod1    時間: 2018-11-18 12:30

我係網上連11.2b資料站都搵唔到..
作者: AoBa.    時間: 2018-11-18 13:57     標題: 回復 25# 的帖子

http://sky.geocities.jp/icearbaby/

入面某D資料是錯的(少量ONLY), 或者我遲D係SEM BREAK睇下有冇時間整資料站

作者: henrychw    時間: 2018-11-25 17:01

建議修改德川家康大技。

宜家大技定位糊模,增加回血同增加移速其實唔太夾。大技使用時間大概有兩個,一個係會戰,一係個帶兵推塔。增加回血最明顯嘅作用就係帶兵推塔,但推塔時其實又唔需要加移速;增加移速係會戰比較有用,但都只限追擊,最重要嘅係,倒過嚟講增加回血係節奏極快嘅會戰中又冇乜明顯效果(除咗小數魔免肉盾型英雄外,你唔覺會得其他英雄好打咗/硬凈咗)。所以,招技俾我嘅感覺係兩頭唔到岸。

建議一係往會戰方向改,一係往帶兵方向改。如果係前者,就要係會戰有即時效果,例如即刻回復指定血量;如果係後者,就要將增加移速,改為一啲可以令士兵戰力更持久更嘅效果,例如係加甲。甚至,配合德川家康嘅真實歷史地位,不妨考慮將大技改為對全體部隊生效類型嘅技能,咁會更加貼合佢嘅領導角色身份。

以上我只講個方向,具體細節當然係留返比最熟悉遊戲平衡嘅作者。

作者: AoBa.    時間: 2018-11-26 22:47     標題: 回復 27# 的帖子

感謝意見
Me prefer會戰向改動, 會同地圖組傾下

一於就base on你GE意見黎改-3- 15.1B

作者: C-O-L-O-R    時間: 2018-11-26 23:44

林崎改1技: 600距, 100/250/400/550傷, 取消攻擊X數傷害
2技改指定技, 目標範圍400同目標暈眩
3技提高機率同+攻速變+攻擊, 持續幾耐你定

呢隻野全部超後期技, 仲要後期都未必勁[因為全部法傷]

前期又唔高傷, 仲廢過義輝
作者: 琉璃若花    時間: 2018-11-27 01:26     標題: 回復 29# 的帖子

今日開單機圖試用新英
只能玩全法裝   玩完感想係   有外表 無乜作用
就算比你肥到太典吊地7800神甲3日月   都係秒1個
仲要開水秒  同埋後其大家都多血  可能一隻都秒唔到  
作者: 單哂3條路    時間: 2018-11-27 02:24

岩先玩過一場
唔知係WAR3問題定係點
行路唔識行最短距離
又扭下扭下咁
咁樣真係只可以站摏打

同埋雙電洗兵極度無腦
鼓勵玩家自閉 0交流
好似玩D卡GAME咁 儲齊D卡OTK
當然 如果你要我俾建議 共同CD就直接砍死雙電
增加電卷CD我就認為比較合理 例如砍到30-40秒
利申:我本人是一名無玩唔知幾多年信長既人 咁當然試下舊時既無腦玩法玩下 結果就靠著雙電到中間已經最高兵
作者: Misuki    時間: 2018-11-27 05:42

引用:
原帖由 henrychw 於 2018-11-25 17:01 發表
建議修改德川家康大技。

宜家大技定位糊模,增加回血同增加移速其實唔太夾。大技使用時間大概有兩個,一個係會戰,一係個帶兵推塔。增加回血最明顯嘅作用就係帶兵推塔,但推塔時其實又唔需要加移速;增加移速係會戰比較有用,但 ...
終於有人跟我想法一樣  - BUFF德川

感覺,

打路容易被壓,

CP慢, 就算出吹, 隊友沒暈技都係難開場
會戰: 追又不算很好追, 回血又不是特別快, 帶總攻兵都是被法傷一波清兵, 根本隻英本身豆

我本來有的想法:
W技: 施展目標周邊400距敵人都會受到70%的傷害,
如果是同盟則會補血. (如此一來又可以似現在的改版路線, 一招技能可以有2種用處, 亦可洗兵)

大技參考: S版 德川大技係會加埋自身攻同抗性 (但本人認為套用在HK版會太屈,視數值而定 )

作者: Misuki    時間: 2018-11-27 05:50

引用:
原帖由 單哂3條路 於 2018-11-27 02:24 發表
岩先玩過一場
唔知係WAR3問題定係點
行路唔識行最短距離
又扭下扭下咁
咁樣真係只可以站摏打

同埋雙電洗兵極度無腦
鼓勵玩家自閉 0交流
好似玩D卡GAME咁 儲齊D卡OTK
當然 如果你要我俾建議 共同CD就直接砍死雙電
...
原來的12.1 F版 第一版就開始雙電.
當時設定是為了讓遊戲易玩一點.
因為有些主力被壓塔前的確難尾刀又難還拖

原來的11.2B
則沒有雙電這回事

的確, 我都曾想將電刀的CD 加長 但作為補償可以增加少少傷害.
作者: 忘掉了    時間: 2018-11-27 22:53

岩岩先睇到呢個post
我提議 增設cp, 加強團戰機率,令遊戲更緊湊。
詳情係以下條link有講
http://www.ipve.com/bbs/viewthre ... &extra=page%3D1
作者: Misuki    時間: 2018-11-28 17:37

呢樣野大家好似傾左好耐 仲未有結論
地圖組內都沒人敢拍心口係好事

係1個好大既改動

本人還停留在慢慢優化為主
作者: henrychw    時間: 2018-11-28 22:20     標題: 回復 32# 的帖子

認同為w技增設範圍傷害,畢竟德川前期無論打路定cp都好令人苦惱。

s版大技可以參考但要留意一點,就係要避免對自身強化太甚。如果我無記錯,s版德川大技應該係獲得1.x倍攻速同抗性,頓時令佢變到好揪得,然後好多人開大時間唔再考慮整個團隊,而係單殺。

但其實德川唔使咁好打嘛。

作者: 忘掉了    時間: 2018-11-28 22:27

引用:
原帖由 Misuki 於 2018-11-28 17:37 發表
呢樣野大家好似傾左好耐 仲未有結論
地圖組內都沒人敢拍心口係好事

係1個好大既改動

本人還停留在慢慢優化為主
明白。
但我想問 地圖組內 覺得加cp係 唔好既人員
佢地既考慮點係咩?

同埋如果加cp 製作時間會唔會好長?

利申:我好感謝你地既付出,純粹想提供意見,交流下,無惡意。
作者: Misuki    時間: 2018-11-29 04:59

引用:
原帖由 忘掉了 於 2018-11-28 22:27 發表
明白。
但我想問 地圖組內 覺得加cp係 唔好既人員
佢地既考慮點係咩?

同埋如果加cp 製作時間會唔會好長?

利申:我好感謝你地既付出,純粹想提供意見,交流下,無惡意。 ...
利申, 我係感謝而家既玩家會係讚多過罵. (可能信長接近沒落, 仲有玩既人比較會珍惜)
但最尾果D客套說話係可以慳返. 有意見就講係應該, 作者會衡量.

我係支持加CP, 畢竟我有玩過新版 (FN) 同 S版. 覺得上下路英雄好易成日因唔夠兵食要兵CP搞到同隊友嘈交係一件大事, 特別係下路英雄 (聯合軍只有2隻龜同熊, 織田軍只有3隻狼, 仲要上高位好易被人埋伏)
加上地圖資源一直缺乏, 導致很多慢肥主力都比較難生存,

至於地圖組一直沒達成共識原因我不是100%清楚, 我最後記得的主要原因有2
1) 難找地點, 怕會只有一方得益
2) 好像地圖組想在CP上加少少功能, 想完善好才一次過推出

(A)例如S版某些大CP係有技能, 殺掉後可以短時間得到該技能 ; 或像LOL加BUFF
(B) 到底CP要不要改佢地既敏感度(易不易拉), 最擔心有時拎火甲既主力行一圈就食哂, 或毛利一招2技就可以殺哂, 呢一點都係考量之一, 或有時D好進取既輔手會先用馬拉CP再比自己食.

至於現在,
都好像很久沒討論過此事
作者: 忘掉了    時間: 2018-11-29 11:38

引用:
原帖由 Misuki 於 2018-11-29 04:59 發表

利申, 我係感謝而家既玩家會係讚多過罵. (可能信長接近沒落, 仲有玩既人比較會珍惜)
但最尾果D客套說話係可以慳返. 有意見就講係應該, 作者會衡量.

我係支持加CP, 畢竟我有玩過新版 (FN) 同 S版. 覺得上下路英雄 ...
都係同返個有理智既人討論好D,
你提到無共識原因有二:
2) 好像地圖組想在CP上加少少功能, 想完善好才一次過推出

針對第一點,我認為買忍果到係比較好既選擇 ,不論上下軍,買忍果到係相對最中間位
至於出咩CP, 好似我之前提到, 出一隻可以 全隊加成( 殺左+ 500-1000$) OR 加攻( 5-10%) 既CP會更好
而家呢個版,令到玩家更傾向單機, 因為主力保命能力同輸出都比以前提升左, 令到玩家係傾向單機.
而我認為呢點唔係咁好,信長雖然話係好睇個人技術,如單殺能力,反應等等.
但係傾向單機會令到大家小左互動, 個人認為, 隊友之間既合作係最好玩既地方.
所以我先提議 加[龍] OR 其他CP 係可以提高 團戰機率, 從而令到遊戲更緊湊, 減低單機情況.
其實講真, 而家就算森仔稻機呢D敏英, 出南蠻,柔軟刀, 就算係直江都好難話一定殺到( 3000血左右,直江要忍刀吹OR大爆彈先殺到), 莫講話其他主力, 本多肥川神原等, 再講, 而家真係比以前少左人玩法師,連直江呢隻前期最高輸出法英都難殺人,其他輔英真係好難生存, 前期已經冇咁易殺人,後期基本上係比人斬豆腐咁斬.
呢個都係我提出加CP原因, 一黎會戰合作, 會戰係技術上較量, 畢竟會戰黎講,再硬既英都係有機會比人圍死, 法師既技能可以發揮最大作用.
第2點, 個人提議加藍BUFF, 回魔同加快CD, 原因係法師弱勢, 加功能可以平衡返DD
例如加仔CP, 而家法鋼加小左魔, 其實果DD 影響唔小, 以2500血為例, 7LV既加仔有吹, 以前可以連埋1技再A殺到, 而家唔夠魔連1技, 變相增加左被反殺既機會.
所以希望地圖組認真考慮下加CP 既提議 THX
作者: Misuki    時間: 2018-11-29 11:57

引用:
原帖由 忘掉了 於 2018-11-29 11:38 發表

都係同返個有理智既人討論好D,
你提到無共識原因有二:

針對第一點,我認為買忍果到係比較好既選擇 ,不論上下軍,買忍果到係相 ...
剛剛下班, 請容許我短回, 回到家後再詳談.

關於加"龍" , 我們有想過跟你想法一樣的 "下忍位" 重生, (更有人開玩笑說要重生一隻火滾忍者), 只是還在商討, 另一地點是強王會重生.. 有點像以前的佔領比X山功能一樣, 但改成了打王

關於CP, 早期HK版是有加過幾隻在織田方, 後來又覺得太偏坦, 所以要再想想, 所以後來才有了 "讓英雄拿到CP技能"的想法, 例如 聯合上上C的破甲 / 織田軍上CP的法術書回血 / 3狼的加攻 ETC... 有D係想抄LOL (但其實係S版), S版的熊有A暈 (酒井3技), 以前打團很多時都因為那招而改變了CP抓殺的風向... 再一次, 很多東西還在商討, 因不想改太快所以HOLD住了想法.

關於主力天下, 其實目前所有的改動都在藍圖之中, 因為如果大家有玩開 11.2B或現在台灣人仍在玩的12.1. 以前的信長都是傾向 主力肥到後期可以威威, 但爾在F版加入了有趣而大家都受落的 毒泉和黑風. 在 ALS 和我剛合作時已有共識要先讓主力強起來, 因為13.2B 可以玩的主力有限, 就算肥起都係被控場 黑風玩死. 而AOBA加入時也認為可以在短時間先讓主力強起來再因應情形作平衡. 例如有金剛杖及三日月.. 只是CP值還是很低而不受歡迎...

AOBA 最近都有提及想信長回到以前輔手輔路是需要主力幫忙輸出打架, 而不是純殺人英的個人秀. 可以逼使大家早點打會戰. 但在最新版都能看見我地已將街場被投訴的吸血刀 同 血甲稍作NERF.
, "主力天下" 只是短期性質, 如果你有注意街場 5隻主力如果沒輔手控場都係被屠殺.

平衡遊戲其實是很簡單的工作, 數值隨便改改, 廢英都可以變強英. 只是看作者願不願意.
例如我當年跟爾斷交時最後一句, 我問了他除了稻姬同花女之外仲有咩英係可以後期A得痛武田.
相信HK版的 %刀作用已達到多年來F版做不到的.

我們要談的, 正是閣下在問的.
長遠來說信長點樣先可以創新又好玩又跟到時代.
例如一場LOL時間是25~35分左右, 吃雞也是差不多
如何可以令一場信長速度更快以配合?

一定要想想加龍及加CP是否有效
但我也提過多次
當年英雄傳. 我和NL大大提高 獎金, 結果令到輔手都可以輕易出黑風去守大本,
到底加資源是否足夠?
要否在兵種上都作修改?

剩下的就交給地圖組, 及各位玩家的寶貴意見

作者: 忘掉了    時間: 2018-11-29 12:28

引用:
原帖由 Misuki 於 2018-11-29 11:57 發表

剛剛下班, 請容許我短回, 回到家後再詳談.

關於加"龍" , 我們有想過跟你想法一樣的 "下忍位" 重生, (更有人開玩笑說要重生一隻火滾忍者), 只是還在商討, 另一地點是強王會重生.. 有點像以前的佔領比X山功能一樣 ...
出隻"火滾忍者"其實都係可行,主要係真係要加CP,提高團戰機率。希望地圖組盡快達到共識
其實係因為另外個POST 果個人既言論令我覺得地圖組係BAN左加CP呢個想法 ,而佢講既POINT係好冇LOGIC, 所以我先有D燥底.

至於你講到主力天下, 我個人認為而家強化左主力係好事, 因為好似你話13.2B之前, 主力係輸贏重心.主力唔勁,點解叫主力.
但係我會感覺輔手既定位變得太弱, 畢竟13.2B 玩左咁耐, 個人認為輔手係前期係要有一定既優勢.
原因係,輔手後期既作用唔大(唔大既意思指整體輸出, 如傷害推塔等), 當然有D輔英係可以單殺,如三成直江等, 但後期好多時都係換命OR 被反殺. (太高血) 呢點亦都引申到玩家揀英問題 ,正如你話5主力果隊係會比人屠,但係係玩家揀英之前冇共識,而而家呢個版主力好吸引人玩,因為改勁左, 導致到有時真係變左5主力. (個人經驗:呢個情況我玩10場有4-5場都係咁)
所以輔手要有前期優勢,吸引返玩家玩輔手, 平衡返成個陣容. 當然玩家點揀英係佢控制唔到.但係裝備強弱,英雄技能等既因素係會直接影響玩家揀英.
例如: 之前有雙丁,加上冇忍破, 令情況雪上加霜, 邊有人想玩輔係冇忍情況下要破雙丁, 而家變返單丁,呢點改得幾好.
但係輔手既優勢都係唔明顯, 畢竟禁左忍,好難有方向地CAMP/知道殺人方向.所以我目前提議加CP, 令到輔手回150既時間相對減低, 前期發揮最大作用, 呢點係需要地圖組商討.

最後講到時間性問題.
基本上而家一場60-90分鐘, 呢個時間對老玩家黎講接受到,對我黎講打愈耐愈有成功感(贏左果刻)但係短時間係大勢,想要多D人玩, 減時間係無可厚非.
個人認為首先試下縮短至 50-70分鐘, 試下水溫.( 方法- 我提到既加CP - 增加經濟/強化兵線/加攻等 OR 其他可行性)
如果變到25-35分鐘,暫時黎講未必可行, 畢竟信長整體節奏慢, 殺人部份佔左7成,呢個都係特色.

感謝理性討論

作者: 琉璃若花    時間: 2018-11-29 13:16

冇左雙丁?你試左?我宜家先知 係就正
作者: Misuki    時間: 2018-11-30 04:56

簡單回應 時間問題

由於武士服和神甲的加成, 及攻裝變容易上裝了

現在中後期只要一場好的會戰已足夠直爆大本

只要判斷好形勢 指揮正確便行

或令人覺得不公平的就是本多直爆吧...
作者: KayeungS    時間: 2018-12-30 22:12

玩左信長好多年,亦都冇玩好多年,見到有再更新,有小小個人意見講下
利申:只係望過全更新記錄,冇落場玩過

購買馱馬改動:覺得要保持原狀,因為比人殺馬跟住要買返隻馬嘅麻煩可以視為一種唔控馬嘅懲罰
唔明點解買忍要突登打指令,建議唔比買先要打指令
棄保係咪棄3保2?
大炮大技建議改做6/5秒
柴田大技建議保留,因為我個人有種情意結:一日有柴田,就有機會直爆反cap,新大技好似難D
森仔2技:覺得閃避指定目標性法術係一種特色,應保留
風魔火腳用魔太多
毛利隻馬建議保留:上馬下馬好有用,20移速同埋可以cut起手,連技感覺上會順D
鬼小2技保留13.2b原狀 加快飛行時間 暈0.5/1/1.5/2
其實水計應該要大重制,13.2b水計好似得山王可以配合?

足利1技D騎兵希望有buff
片倉2技起手希望加快
忍刀合成改做要用忍卷

針對遊戲時間過長嘅問題,其實有冇考慮過係玩家問題,唔係遊戲問題
街場D人連最簡單嘅雙總C金硬推都唔識 5-600兵力留到完場都未用
應唔應該為左班玩得廢嘅人而去大改信長?請團隊慎思慎想。

隨左地王白甲之外,名刀鋪會唔會有新甲,產生裝甲流主力嘅可能性?
就咁睇D新裝,感覺下軍武龍湖會更加冇解?

本多00正信果心800都改得幾好
作者: 霸氣_ChunG    時間: 2019-1-1 17:17

引用:
原帖由 KayeungS 於 2018-12-30 22:12 發表
玩左信長好多年,亦都冇玩好多年,見到有再更新,有小小個人意見講下
利申:只係望過全更新記錄,冇落場玩過

購買馱馬改動:覺得要保持原狀,因為比人殺馬跟住要買返隻馬嘅麻煩可以視為一種唔控馬嘅懲罰
唔明點解買忍要突登打指令 ...
不如更新返資訊先
作者: AoBa.    時間: 2019-1-1 22:40     標題: 回復 45# 的帖子

有時間又想做先~_~
反正都係差一個版本ge野未更新...而且係小改版...
作者: s09151002    時間: 2019-1-12 04:49

強烈建議每人只可-rej一次
成日有on_/小學_做埋晒d幼稚野
又要唔肯投 係到玩場
浪費時間
作者: Misuki    時間: 2019-1-12 05:23

引用:
原帖由 s09151002 於 2019-1-12 04:49 發表
強烈建議每人只可-rej一次
成日有on_/小學_做埋晒d幼稚野
又要唔肯投 係到玩場
浪費時間
深受其害
作者: 琉璃若花    時間: 2019-1-12 06:04

嘩 如果有25仔狂禁投降 咪輸硬
到時咪又係深受其害?
rej 永久係好事
你想快d完場 大可送裝送頭比對面
你叫人改rej
無非都係想放25仔 狂禁投降姐
作者: s09151002    時間: 2019-1-12 11:31

可以投降+rej各一次
想狂rej唔得
想狂投都唔得
我諗每隊5次投/rej既機會已經好足夠
作者: C-O-L-O-R    時間: 2019-1-12 21:00

林崎甚助

拔刀.千緋櫻 (W)  [MP: 100/120/140/160]

向自身正面瞬間拔刀並作出回旋衝刺斬擊,對一直線上500距離的敵人造成[250/350/450/550]傷害。
區域範圍300
等待時間11秒

浪返.十六夜雨 (E)  [MP: 165/185/205/225]

對指定目標周圍區域400內的敵人進行突擊,每隔0.2秒突擊一次並造成[1.4/1.8/2/2.2]倍自己攻擊力的法術傷害(不計算任何有關攻擊力的效果加成)最多可攻擊7名敵人,完成突擊後使出血振對目標突擊及造成1.1秒暈眩。最少能夠造成[100/200/300/400]點傷害。
目標周圍無任何敵人將直接使出血振。
等候時間24秒

可唔可以改到咁, 有返暈技
作者: 我來自台灣    時間: 2019-1-13 04:15     標題: 以團戰角度來看地圖改動方向

你好,我是台灣的玩家,雖然有一陣子沒有玩了,但是自從發現vlan還有在改版,就想發表一下意見,我相信很多元老級玩家肯定玩過《s版》,這裡所說的S版並非s12.5c那個很多bug的版本 ;我想說的是《地圖》大家都是互相模仿,在從中修改成獨有版本,所以我有一些建議

建議如下:
松姬《  戰國無雙s版》好玩太多,又有能夠打團的技能組,T+跑速+攻速+迴避率提升
直江  R技變身能否改成其他比較大的物體明顯好分辨,例如《s版的殭屍》
隴川  個人有個想法使用兩套技能組  
         第一組   跟現在一樣
         第二組   天生技 《隱形》,虛化調整功能為受到的<所有傷害增加20%>,原先效果只有        法術才能造成傷害,T改成燒傷及增加自身物傷還有物防<且還是物理攻擊狀態>
島佐近   建議增加天生技   效果為讓E技的火球可以直接朝受到天生技影響的英雄攻擊
               R技建議增強無視魔水緩速  傷害可視有無魔水增減
                對建築物的傷害在稍微增高一些    讓他打團更有人想選

蜂須《智力缺乏問題》魔量跟傷害永遠都是她打團很少出現的原因,
建議修改魔力值,T建議修改造成的傷害<毒傷>持續效果延長及《殘血不會繼續扣血的問題》
修改原因,s版蜂須強到有斬殺技能360血以下直接死亡,T的毒傷不會因為喝魔水不會繼續扣,也不會有殘血不繼續扣的問問題,還有貓頭鷹可以放在樹上比上忍當眼還猛;變身技能建議修改變身距離的長度稍微比直江還有火神長一點

孫子兵法價格建議下修一點點,讓大炎上能夠更快影響整個戰局

正宗武士刀<增加10%敵人當前血量傷害>  打血牛類的角色後期才不會都打不動人

作者: AoBa.    時間: 2019-1-13 11:40     標題: 回復 52# 的帖子

首先多謝台灣朋友的意見

談一下我個人意見及透露一下將來版本 (下一版應該這個月會推出了) 會改的東西吧~

1. 瀧川,島左近都會在下一版本有技能上的調整
實際上改甚麼就不說,但島左近E的想法就是"針對武將來追蹤"~~

2. 大炎上下一個版本會減價到和"妖魔狂風之書"差不多的價錢 (當然,傷害要NERF一下,0.5秒就有250傷害實在有點高)

3. 蜂須已經在14.1系列加了基礎智力和減少W及E用魔量,應該比起以前好了
至於T,這一直是用11.2B的設定,在阿爾年代也沒有改動
是否調整到"可以直接毒死敵人"又或者"加入收割類技能",我與團隊會考慮一下

4. 邪法類技能,有HK版有試過將所有邪法類技能統一為變化2/3/4/5秒,也試過將直江/秀吉的"邪法"技能調整至變化1/2/3/4秒+動物變大,但收到的意見也是"不調整比較好"

5. 至於貓頭鷹,在現今HK版街場禁止顧用忍者的情況下,加上將真知甲/十字槍額外加入"望遠鏡"效果,不再考慮任何強力提供視野的技能 (果心E與寧寧E也因為"禁忍"NERF掉了)

6. 正宗現在是有25%攻擊力輸出提升的效果 (等同S版獅子母衣/白甲),但是HK版是限制了這個效果不能夠疊加,這個效果看起來是很不錯的 (能夠達到當初"all or none"的想法了)

而且HK版加入了新名刀"童子切",已經達到"你可以打得入血牛,但又唔會令血牛過廢"的效果,而且還有"妖魔狂風之書"這件非常令人討厭的裝備...(當然,要一萬塊...)

在我角度來看,我是將"極限物理輸出"及"生命直接%傷害"分類為不同裝備的
也參考過S版正宗的效果,但我認為將這兩類效果分開為2把名刀會比效好 (我是不想裝備太過"萬用",阿爾想出來的毒泉是好物但也就是太萬用了...)

7. 至於松姬,現在的版本並不弱
當然,大家不能期望玩好像酒井今川這樣的武將會有"很大樂趣"吧...
以現在的版本來看,松姬有改進的空間,但暫時沒有很好的idea (如果把S版直接抄來用也不是很好,這是版本的問題...)

8. 順便講下林崎,呢隻英後期咁限極輸出 (普攻上同技能上都係)
其實點解要令到佢W+E洗唔到兵,就係唔想佢太易肥之後壓死人
同埋就係唔想有暈技效果令到佢可以係物品上專注只係出D加攻擊力GE裝 (佢WT都係無起手技,一禁就開)

作者: 貪字得個貧    時間: 2019-1-13 18:34

我覺得逆刃刀可以減下價,太貴又唔好用
作者: C-O-L-O-R    時間: 2019-1-14 13:25

咁會唔會改下上杉,咁多隻變身英最垃圾

呀國招暈用係上杉到得唔得?
作者: 我來自台灣    時間: 2019-1-23 10:54     標題: 雨鐵砲 不實用問題

改成單純+傷害比較實用
不然有雨鐵砲的角色  出法球刀根本爛爆了
一堆刀不能出,  就算真的出了  技能還要浪費4點不能點

動雲發動機率建議上修至10%  or  12%      原先7%太低     角色滾學球能力很低

長毛象捲  建議修改能力值   +  回血功能    實體長毛象存在時間改長血改多    (原先無實質效益)
地圖  上中下   主要道路    可以修改一下嗎?      一堆坑洞    視野忽暗忽明,整平一點有利追擊

作者: Misuki    時間: 2019-1-23 12:55

引用:
原帖由 我來自台灣 於 2019-1-23 10:54 發表
改成單純+傷害比較實用
不然有雨鐵砲的角色  出法球刀根本爛爆了
一堆刀不能出,  就算真的出了  技能還要浪費4點不能點

動雲發動機率建議上修至10%  or  12%      原先7%太低     角色滾學球能力很低

長毛象捲   ...
雨鐵炮 此改動也是參考S信或 FN吧?
我其實同意此改動 , 感覺孫市 成政都不太夠力作為大炮

希望地圖組能考慮
作者: 我來自台灣    時間: 2019-1-31 17:20     標題: 建議 新增一些功能

10位玩家中    ( 最快達成) 吃兵100隻的 +400元   吃兵200隻+400元     (讓大家有競爭的概念不然都不吃兵)
擊殺   (對方) 場上最後一位玩家   造成  對方全部死亡者     +500元
破壞對方糧倉   可以使對方所獲得的金錢減少一些           糧倉要改硬一點血多點(打仗靠糧食,沒有糧食當然會弱一點)

作者: 我來自台灣    時間: 2019-2-28 06:49     標題: 發動總攻的問題

建議新增一個  快速  總公   消耗兵力320    兵都在各線上中間的部分出現

原因   有時候   需要總攻快速推線
但是每次發動的時候等兵線走到對面    都來不及了XD

S版無雙版    總攻就有分2種類型   1個是一般  需要時間倒數的總攻
                                                       1個是快速總攻
作者: 我來自台灣    時間: 2019-2-28 06:52     標題: 本多政幸 R技

建議R技改動
原因  點R技   躲在旁邊因為R記範圍的關西都會被發現=.=
作者: 霸氣_ChunG    時間: 2019-2-28 12:30

引用:
原帖由 我來自台灣 於 2019-2-28 06:52 發表
建議R技改動
原因  點R技   躲在旁邊因為R記範圍的關西都會被發現=.=
現在已經是可開可關狀態
作者: Misuki    時間: 2019-3-1 04:30

引用:
原帖由 我來自台灣 於 2019-1-31 17:20 發表
10位玩家中    ( 最快達成) 吃兵100隻的 +400元   吃兵200隻+400元     (讓大家有競爭的概念不然都不吃兵)
擊殺   (對方) 場上最後一位玩家   造成  對方全部死亡者     +500元
破壞對方糧倉   可以使對方所獲得的金 ...
這個在幾年前的港版有實驗過
感覺經濟差太快
特別是以前聯合軍相對比較多CP

的確在HK版CP已平衡的情況下再作討論
作者: AoBa.    時間: 2019-3-1 09:19     標題: 回復 59# 的帖子

會考慮有關快速進攻手段的建議~
作者: Misuki    時間: 2019-3-1 10:13

引用:
原帖由 我來自台灣 於 2019-2-28 06:49 發表
建議新增一個  快速  總公   消耗兵力320    兵都在各線上中間的部分出現

原因   有時候   需要總攻快速推線
但是每次發動的時候等兵線走到對面    都來不及了XD

S版無雙版    總攻就有分2種類型   1個是一般  需 ...
S版還有一種 堅守戰法 好像是守大本用的.

都值得討論.
作者: 我來自台灣    時間: 2019-3-1 11:37     標題: 回復 64# 的帖子

S版  確實值得  討論  
但是S版的質量其實有其他的輔助模組幫忙才有辦法達到如此成就

一個極限模組包容量就高達  50M以上   我記得沒錯的話XD

HK版   最近發現一個問題   '裝甲太高  怎麼打?    沒有切血量的刀   戰士後期超無力
本多滿裝  開大決   砍不動一枝立花宗懋
作者: CoBLa    時間: 2019-3-6 11:44     標題: 長宗 1技問題

長宗   1技  改成不用受到攻擊就能產生燒傷效果           原因:原本1技太沒用.........滾學球能力超低
作者: CoBLa    時間: 2019-3-6 14:36     標題: 建議 新增一些功能

單機  可以新增一個接技用的模式嗎?
作者: henrychw    時間: 2019-3-7 15:19

引用:
原帖由 我來自台灣 於 2019-3-1 11:37 發表
S版  確實值得  討論  
但是S版的質量其實有其他的輔助模組幫忙才有辦法達到如此成就

一個極限模組包容量就高達  50M以上   我記得沒錯的話XD

HK版   最近發現一個問題   '裝甲太高  怎麼打?    沒有切血量的刀    ...
可看看法術書妖魔狂風之書,或銘刀童子切。

作者: AoBa.    時間: 2019-3-7 15:37     標題: 回復 65# 66# 67# 的帖子

以模組黎計, 真係認為E+版本會比極限模組S版差? 其實唔會... 模組質量都唔係以檔案大小黎決定

至於單機接技用模式, 會考慮下加, 但係就只係SET隻野係中路比你接咁樣

長宗W, 考慮下改

裝甲太高問題, 其實真係有E個問題= =?
本多真係唔夠立宗打= =?
裝備差距= =???
作者: CoBLa    時間: 2019-3-7 17:04     標題: 地形問題

有某些角色會跳到特殊地段上讓人打不到  可以修改一下嗎?地圖邊界  修改成上去直接死亡 ( S版有這種機制)
作者: 我來自台灣    時間: 2019-3-8 23:55     標題: 建議新增功能

建議1.距離顯示   
       台版都會有距離比較好算   不然根本不知道多少=.=  如附件圖片   
        S版角色技能都會有施法距離顯示  算距離超好算不然要摸索很久
        S版地圖我手邊沒有  所以沒有附圖   Q.Q
2.阿松T技   
   模式1    T技改成跟毛利一樣控場  (像S版 極凍世界範圍900內強制冰凍1.5-2秒)
   模式2    T技跟現在HK版一樣
   選擇模式1    W技冰凍時間改為2秒(0.5/1/1.5/2)  選擇模式2  W技冰凍時間不變
   很多人很喜歡那個超帥的冰凍
3.淺井長政T技
   模式1    T技改成  萬牙(原先18等技)   強制暈眩2秒
   模式2    T技跟現在HK版一樣
   模式1 .2   總傷害量都一樣    1個是2秒內輸出  1個是瞬間輸出

4.堅守戰法   用來守大本   強制大本跟被水的兵不會受到魔法傷害且會自動回血20%持續3分鐘,效果結束後在3分鐘內大本所受到的傷害增加20%

(使用一次要等待8分鐘後才能再次使用)

5.快速總攻
   在各路中間部分直接出兵   並附加加速效果(都快速了  沒跑速跟沒有一樣)

圖片附件: 距離.jpg (2019-3-8 23:55, 39.93 KB) / 該附件被下載次數 84

作者: henrychw    時間: 2019-3-12 17:16

引用:
原帖由 我來自台灣 於 2019-3-8 23:55 發表
建議1.距離顯示   
       台版都會有距離比較好算   不然根本不知道多少=.=  如附件圖片   
        S版角色技能都會有施法距離顯示  算距離超好算不然要摸索很久
...
非常反對第五點。

叫總的時機本來就考驗玩家技術,遊戲裡會看到有人殺人殺得很爽,卻錯失進攻時機;有人能預先叫總,殺人後馬上兵臨城下。叫總時機的優劣能決定輸贏,為何要加入無腦的快速總攻將這技術抹去?

作者: Misuki    時間: 2019-3-13 08:19

引用:
原帖由 我來自台灣 於 2019-3-8 23:55 發表
建議1.距離顯示   
...
小弟都係S版粉

當年退出打團之後都因S版而回到賽場上

但, 喜歡是一件事, 實踐亦是另一回事

我們都曾希望S版能在港區普及

無奈當年的玩家思想仍太封閉, 不能接受一點點改變

其實HK版在很多元素上都參與S版而改

亦因為了解S版的缺點而作了改動

始終港版的F版經過2年的改動其實與 S版的原型 12.5C是大有分別

光是毒泉及黑風已經改變了遊戲玩法

快速總攻我們亦曾考慮, 但因為S版推塔的節奏與港版是有分別, 萬萬不可能盲目跟從, 或會以其他形式示人.
作者: Misuki    時間: 2019-3-15 08:53

在HK版早期我已跟作者AOBA表示過 S版有很多不公平的地方

以白甲為例 (請看影片)

https://www.youtube.com/watch?v= ... hKAvqsz8GVg8kWhl_L0

為確保這些事件不發生, 作者都進行不少推算
(的確之前的本多3正宗直爆大本都係計算之外)

地圖組的人不是神算子, 亦不是每個人都玩過所有版本

只能依靠大家實戰的經驗去慢慢改進.
作者: AlItTlEpAiN    時間: 2019-3-27 22:50

F13.2B改版以來的確好玩了很多.
AOBA的努力有目共睹.
暫時不滿的地方是新英雄數目太少,對於一張舊地圖,新英雄有必要大幅度增加數目。
而舊英雄,例如一鐵的技能和英雄模型外觀都不好看,應該改.
地图最重要的两样野,
1,元素多少.
2,英雄和技能帅不帅.
作者: AoBa.    時間: 2019-3-28 02:21     標題: 回復 75# 的帖子

請期待三分比賽後的下一個大改新版本
作者: 呀ken.    時間: 2019-3-28 13:57

引用:
原帖由 AoBa. 於 2019-3-28 02:21 發表
請期待三分比賽後的下一個大改新版本
期待下一個Nerf x吉 的版本  
作者: ★綱吉★    時間: 2019-3-29 12:52     標題: 回復 77# 的帖子

:'( :'( :'(  冇機打
作者: AoBa.    時間: 2019-3-29 20:40

反對一切"針對性"行為
作者: 香蕉愛鮑魚    時間: 2019-3-31 13:09

建議無得再簡敵方英雄   想玩咩英咪去咩軍   係咪先
作者: AlItTlEpAiN    時間: 2019-3-31 15:09

我又來給建議喇,
1英雄技能方面
一般學習技能會先從3招技能中選擇兩招去學,這樣會形成了不同人有不同的玩法。令到英雄玩法不會太固定,但這是建基在3招技的功效都較平均下才會出現,如果有一招技能明顯地作用不大,就會造成英雄的變化減少,我第一個建議就是令英雄3招技能都有明顯的用處從而讓玩家自行選擇適合自己的玩法。

第2先從裝備說起,打一個比喻,以前我會用咒禦之鎧玩肉盾同時又可以加攻速,現在咒禦之鎧效果改了後就沒有再用,也就是裝備上的選擇是因人而異,我覺得不需要每件裝備都有大的差別才值得放入地圖裹,有時候裝備上的細微差別也可以造成很大的影響,希望增加同類但同時存在分別的裝備,令玩家可以使用更多的策略。

3這一點我之前都有提過,玩信長的趣味應該在於:策略性裝備配搭,策略性技能選擇,和策略性進攻。大家玩遊戲都是想輕輕鬆鬆地玩,不想自己的遊戲體驗被小部分英雄破壞掉,這也是玩信長的人數沒有持續提升的原因之一。所以我是反對英雄技能過於強大。例如石田新英和直江的大技威力是不合理。

4相比同類遊戲,信長之野望地圖裹面的活動範圍太小。我覺得要增大一些。
作者: AlItTlEpAiN    時間: 2019-3-31 15:31

還有一個建議:
本來魔法護身符同時配合魔法護身符甲(制魔腹卷)一直都不多人用。
不知為何這兩件裝備突然變成不能夠同時使用。
遊戲裹面存在著手裹劍,所以為何會怕這兩件裝備?
我覺得這兩件裝備的搭配是一個策略性玩法。
同時大家要知道這兩件裝是一個防禦性裝備,人們只是想透過裝備去保命。
希望信長係一個有進有退的戰鬥模式而不是取決於被捉(松9道3)被變(羽柴直江)的一刻。
作者: AlItTlEpAiN    時間: 2019-3-31 15:36

只要改進遊戲的體驗,玩家自然會變多。
當然令到遊戲體驗變差也關於有人用MH和走場的問題。
如果在改善地圖上和舉報走場MH制度上嚴格推行,會真正令玩家增多。
無論是官方平台還是DOTA2等等都是嚴禁MH外掛。
VLAN隻眼開隻眼閉,係真正令信長衰落。
作者: CoBLa    時間: 2019-4-11 23:10     標題: 給個建議 關於 立花女(雷女)

給個建議 關於 立花女(雷女)立花闇千代
原先效果 : W技能   需要使用滑鼠右建開啟     或者按一次W  在點人

建議修改 : 按W來決定   開啟 跟  關閉

原因  讓玩家玩起來比較方便   像我們這種老人家    手速沒很快  原先使用方式實在難用

另外建議   類似的技能都改成類似的方式
作者: ching621    時間: 2019-5-9 16:33

霧忍R技 同樣熾焰焚身 有無得改進返係0.2 80傷 ( 依家係 1秒 400傷
作者: AoBa.    時間: 2019-5-9 23:41     標題: 回復 85# 的帖子

會考慮將呢招重制, 方向都會係高傷食兵用技能
(PS: E+係0.5秒400傷)
作者: 576    時間: 2019-6-13 23:50

打手又強了
作者: AlItTlEpAiN    時間: 2019-9-25 17:15

信長裹裝備要增加.
作者: AlItTlEpAiN    時間: 2019-9-27 21:30

山本隻英招風連魔法護身符都擋唔到,隻英太屈.改改佢
作者: AlItTlEpAiN    時間: 2019-9-29 23:46

鼓勵玩家玩-AR全體V,設計一D英雄要-AR先抽得到 .
作者: AlItTlEpAiN    時間: 2019-10-3 14:44

技能唔好太屈,先有團隊合作。
清水不但暈得耐,而且高傷害,D技仲可以CP。
大友全血甲都會比佢秒。同直江差唔多。兩隻都要改。
直江大技入身最少無3500,有時候敏英成場可能都無3500血。
只係一招技。屈就屈在直江早期只係需要一個閃介配合大技就殺到人。之後配合隱卷吹箭,一隻普通英雄可以令對面所有路都怕。
無理由因為一隻英就令所有英雄出護身符同石去打。
而且只要唔小心就比人手裹劍破護身符殺。
我知作者你有玩直江,但我就一直都唔玩直江,係因為覺得隻英太屈玩黎無意思。

作者: AlItTlEpAiN    時間: 2019-10-5 23:57

可唔可以比返之前有加攻速既甲比我= =?
以前有嗰件甲,我成日用,隻英勁好多。
你想改件甲效果無問題,你要保留原本件甲比我。
作者: AlItTlEpAiN    時間: 2019-10-6 22:03

石甲石刀算係中期裝備,但係後期石甲石刀係好弱。
應該新增一些比較貴的後期顯隱裝備。否則對方玩隱令到對手少了一個位置會令到某些英雄處於劣勢。

作者: AlItTlEpAiN    時間: 2019-10-6 22:44

頭先望左一下直江,多左一招鬼步。
E家可以免費飲酒,多一個位。
佢就算未有招技都已經夠屈,加招鬼步係荒謬。
作者: AlItTlEpAiN    時間: 2019-10-9 15:40

以前伏魔大衣是增加智慧的,
現在的效果當然不同了,但以前的效果是可取的。
因為以前的伏魔大衣對於法師玩物攻是很大幫助,
不但有減傷同時增加攻擊力。
如果你把以前的和現在的都保留了,就會有更多的選擇。
正如咒禦之鎧舊版和現時的版本都是完全不同的,
以前的咒禦之鎧因為有加攻速令到玩家甲裝的同時可以不純粹是甲裝。
以上兩件裝備我都比較喜歡舊有的效果,
所以這兩件裝備沒有留下來令我感到很頭痛。
為什麼必須二者選其一,而不同時保留呢?
這兩件裝備當年之所以這樣設計我相信是有原因的,
如果裝備上沒有提供出另類玩法,這樣就會令信長變得單一。

作者: AlItTlEpAiN    時間: 2019-10-9 18:00

松9道3招捉我都唔介意,
起碼佢地捉嗰時無得出技,
但係變為生物的技能就唔應該有5秒咁長。因為成為一個生物,係無法出技同打人,等同被暈5秒。

作者: AoBa.    時間: 2019-10-9 23:19     標題: 回應AlItTlEpAiN

見你其實係提出左好多野
如果想有人一齊直接D去討論
你可以係DISCORD群PM我
我會加認證身分組比你
之後可以係吹水區2號x改版討論提出你想改進的地方

作者: Misuki    時間: 2019-10-10 01:30

見到上面成頁一大堆字海
真係為作者你擔心, 擔心你口水都乾.
作者: AlItTlEpAiN    時間: 2019-10-10 20:03

先多謝你地睇我既建議,
張圖我係滿意,有時候建議兩句姐,
都無理由完全跟我講既去做,
所以入去DISCORD群可能最後都無咩意義。
我得閒係到講兩句就OK。
仲有我都考慮緊退信,無理由E家入群。
作者: AlItTlEpAiN    時間: 2019-10-10 20:11

我反而真係想鼓勵人玩-AR。
有時候對手玩正選,如果我V一定會比人殺,
然後隊友會怪我,
搞到我成日都自選。
但係咁樣搞到玩信長氣氛好認真,娛樂性就大減。
我相信這是其中一個減低意欲既原因。
我知道有唔少人會玩-AR,
但缺乏一D誘因,如果玩-AR可以抽到獨有英雄,
咁可能有機會吸引到人玩。

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0