標題: 【懷舊】成功修復左一部份鬼捉人13.2B版... [打印本頁]

作者: 名乂哀。    時間: 2017-7-5 18:08     標題: 【懷舊】成功修復左一部份鬼捉人13.2B版...

地圖名稱: 吸血鬼復甦v13.2B繁中版
更新日: 18/5/2008
修復: 名乂哀。(即係我XD)

預覽圖:

介紹:
自煮燃髮左成個星期終於成功,修復左一部份13.2B版,新版war3可以玩到了

檔案名稱: Vampire Resurrection FinalV13.2B(CHT) SEMI FIX.w3x
校驗碼(SHA-256): 276e4843a4c6e0a744462395047496c3063244769c9ff815f53d6e9c43f0b4ff (https://md5file.com/calculator)

p.s.點解會有個SEMI FIX係檔名到呢,就係只修復左一部份咁解,有一部份我唔識整所以全部答曬no(null),但都過到所以就好開心唔理了XD

Edit(2017/07/07):
成功修復埋融合吸血鬼了,除左張圖本身有既BUG,應該全部FIX好了
將圖檔改名做FULL FIX先^^(不過入左war3個名都係一樣=,=大家睇路~)

檔案名稱(新): Vampire Resurrection FinalV13.2B(CHT) FULL FIX.w3x
校驗碼(SHA-256): a527e5eb9660904c8fbf8eb0ee5118802acc211e49fbea6b6ac81a98f03173b4 (https://md5file.com/calculator)

作者: 名乂哀。    時間: 2017-7-6 20:16

仲有個F9係錯既...
如果要增加吸血鬼
打-addvam唔得,要打-vamp先至有反應

作者: 名乂哀。    時間: 2017-7-7 02:48

頭先玩左幾鋪13.2B,發覺13.2B同15.6版玩法真係好唔同=,=
由於呢個版人太op,所以玩親都係2鬼v3~10人
因為唔係太想好似15.6咁玩(我想多d圖多d變化),所以只要唔秒殺鬼我就盡量唔禁...

由於我玩慣15.6版,自然就想試下做d痴線野
於是我心血來潮玩左鋪1鬼v4人,結果被完美gg...
人真係超級op,再加上我玩呢個版都係盡量咩都唔禁,所以遇到雙修就好難攻得入
仲有偷金同塔cp呢d,隻鬼唔識分身所以好難有時間理,再加上人起左350$塔就基本等於win左(鬼d血倒水咁扣=,=

所以玩呢個版前期就係隻game既全部,所以多鬼d會適合d,我估最好比例係每1隻鬼就對1.5個人
即係例如有10個人,就4個做鬼,6個做人,德鬼打-vamp就可以加多幾隻大鬼(如果多新手既可以少d鬼,廢時變到屠殺就好悶=,=)
鬼4爆我覺得其實無所謂,因為呢個版既前期就係13.2b既全部,人都可以閃光走~
到出左350$塔甚至750$塔,鬼同gg左無咩分別,d塔係用黎欣賞佢個攻擊既華麗視覺效果用既XD~
當然如果鬼想玩成3個鐘黎win就另計...

仲有呢個版同15.6最大既分別就係...我頭先都講左,就係人超級opXDD
咁樣就算係新手玩人都有機會生存得耐d,同埋好玩d~(當然,高手玩返15.6版係最正的
呢張圖我用黎主打返懷舊,希望老玩家們可以玩得開心~
而且變易左可以吸引多d新手入門,變勁左就挑戰15.6版,引人玩既計劃!!

仲有我唔知點解小鬼合唔到體...有bug
有無人可以出手相助啊T_T~

作者: 名乂哀。    時間: 2017-7-7 12:25

成功修復埋合體
原汁原味既13.2b版
作者: 花蝶風月    時間: 2017-7-7 12:37

N年前有玩過鬼捉人+巨魔

的確係一個唔錯既回憶
作者: 名乂哀。    時間: 2017-7-7 19:38     標題: 回復 5# 的帖子

兩幅圖都好正
作者: 名乂哀。    時間: 2017-7-17 22:54

頭先又玩左場1v4,我做鬼,15.6版
過左兩晚人d英就出黎殺我d食屍鬼 ,d食屍鬼擺曬係全圖唔同地方睇住d地
人就得返一個地方,於是我就諗點樣先可以keep住佢地係一個地方,唔俾佢地係其他地方起基地
於是我諗到當d食屍鬼一俾佢地殺左,就用個墳墓生產過d新既然後派過去,墳墓爆左就係第到起過個新既=,=
咁就成功keep到佢地係曬一個地方la
仲有擺食屍鬼個陣要擺得精細d,一個地方既格擺一個
如果唔係d木廠哩埋左好易漏左,我都係擺左幾次先擺滿曬~.~

作者: 名乂哀。    時間: 2017-7-21 07:43

之前上網搵下搵下13.2b鬼捉人,無意中見到呢篇鬼捉人故,覺得幾經典下搬黎俾大家睇睇

吸血鬼復甦? - 靈幻怪異 by 智乂障

係一個炎熱既天氣  忽然  好大雪  之後有三位神秘人  係到用魔法做左一個紅色既門口

神秘人說:我地要召喚吸血鬼啦

果5位人類  知道有二隻吸血鬼要復甦了

就走佬  佢地分別係,紅色,藍色,綠色,青色,灰色

紅色同藍色就一齊  綠色就同青一齊 灰就自己一個

紅色:藍色 e家起野得啦 二個守到

其三個就等吸血鬼到左地球先起野 廢是見到

吸血鬼復甦了 分別係德古拉同諾斯菲華度

德古拉:我點第二招 你點電人 ok?

諾斯菲華度:ok

之後到左紅同藍果到

德古拉:睇佢

之後係到電

紅色:妖 禁電呀 你冇野呀 記佢名  叫abc123

德古拉:你廢姐傻仔

諾斯菲華度:PK

之後  紅色就走左埸 搞到個埸好lag

德古拉:妖 無品 我開埸 記住佢先

最後 諾斯菲華度最遲先走埸 所以吸血鬼嬴左

Source: http://www.**廣告**fun.com/thread-728992-1-1.html

印象中好似經常有類似情況發生

作者: 名乂哀。    時間: 2017-11-3 17:52

今日又玩咗鋪
不過唔知係咪因為圖太舊
好hea好快gg=.=
作者: 好利博    時間: 2017-11-7 17:19

很強 打不過
作者: 名乂哀。    時間: 2017-11-10 03:00     標題: 回復 10# 的帖子

@@--------------------------------------------------
作者: 名乂哀。    時間: 2017-12-26 18:47

頭先又玩左場=3=
1鬼v5人,我做人
咁一如以往,所有人新手or好耐未玩過XDD
鬼就可以叫神鬼了,第一日我升到50$牆,佢第二日就嚟爆我了
咁我著草la=3=
然後著到得返兩人,升左2142
一路相安無事
but另一個人太耐無玩了,佢唔知道而家鬼有幾op/.\
於是佢就做富二代盡情揮霍cp返嚟既$$  (升下英雄啲力量升左1000$XDD
起驅魔塔修下走下=3=
然後鬼就因為係神鬼,都知道要係咁嚟爆牆/.\
然後人就gg了=3=
好hea啊~可能係因為聖誕節所以特別hea
作者: 名乂哀。    時間: 2018-1-16 02:06

頭先又玩左場
一入場走剩2人同我1鬼
本嚟以為人半giveup hea play
玩10mins可以走人沖涼(我傻了)
點知佢地玩得好認真
最後我用左成1粒鐘玩到20萬血佢地先giveup
早知剩2人嗰陣就當完左走場T口T
因為會留低玩嘅,都是神手啊 hea play是唔會發生的
我徹底輸左了/.\
想準時沖涼既各位要引以為鑑啊:'(

作者: _delay_n0_more_    時間: 2018-1-21 10:54

屠龍狂熱過左既人路過見到
好難得而家仲有人玩15.6

更難得係仲肯分享下完場後既感想

更更難得既係有KEEP UPDATING

比個讚

(我都想有人同我玩...)
作者: 名乂哀。    時間: 2018-1-21 18:44     標題: 回復 14# 的帖子

一齊玩ma=D
好想約戰但好似無乜人/.\
ser1間唔中有人開,我都間唔中開,有時有神手入就有得玩了 (but會被**不良詞語**打

作者: 名乂哀。    時間: 2018-1-23 22:44

頭先_delay_n0_more_大大做鬼
我們新手只有被**不良詞語**打的份兒呀
作者: 名乂哀。    時間: 2018-1-23 22:59

稍微睇左下8x重播偷下師
5x幾分有4000力
原來研發食屍鬼係咁有用T^T
me new...
作者: _delay_n0_more_    時間: 2018-1-26 21:48

研發食屍鬼算係長期收益, 尤其一多屍鬼伐木就好抵
我通常出左CP杖+腐球/4LV劍就開始起木場, 清左下右上順便研發埋

不過屍鬼要多先研就好D, 少屍鬼伐木回廠路程短, 研左收益唔算太大
作者: 名乂哀。    時間: 2018-1-31 23:11     標題: 回復 18# 的帖子

T^T
作者: 名乂哀。    時間: 2018-1-31 23:28

頭先又玩左鋪1鬼v2人玩左成粒半鐘XDD
我做人,咁鬼就應該係新鬼但識少少(應該玩開人@@
咁我好快俾人爆左/.\
打算搵新地方起la=3=
然後發現右上好似有位= =啲怪cp晒但隻血魔未打0.0
於是我喺果到起城困住左佢 so cute
然後我就被爆了>3<
作者: _delay_n0_more_    時間: 2018-2-9 22:17     標題: RP share

久未玩人,分享下[attach]264136[/attach]
作者: 名乂哀。    時間: 2018-2-10 18:49     標題: 回復 21# 的帖子

屠到鬼王忍唔住自>G<
作者: 名乂哀。    時間: 2018-4-7 19:08

頭先又入人場玩鬼捉人
咁鬼王就中鬼v5人,最後人win,但呢個唔係重點-.-
咁我就簡英雄la~
場主用放蛇佬,我就用熊貓-3-(因為我覺得放蛇佬好似守城勁但cp難..
然後場主裝左5支大天使弓
喺cp場食到我一個都冇T口T(但我已經裝齊晒大天使劍+cp杖...
再+埋放蛇佬啲捉鬼技.../.\
最终结果我唯有向場主投降,割地赔款,答应場主一切要求,同意場主成为联合国常任理事国(慘T.T
放毒蛇果然係鬼捉人第一大英/.\,其他英比都是辣殺T^T(除非人少=.=咁熊貓可能仲有啲優勢
作者: 名乂哀。    時間: 2018-5-13 23:04

鬼捉人日記++
頭先又玩咗場
我玩人,有個人仔喺我到afk la
然後玩到後期佢唔afk了,於是起嘢,俾我發現佢竟然有成1000蚊=0=
原來鬼捉人啲援助$咁疊水
每次$30-$50,完場有$1000賺^^
作者: 我是神手風    時間: 2018-5-14 01:08

OMG 幾時得閒一齊玩鬼捉人
作者: 名乂哀。    時間: 2018-6-29 19:40     標題: 回復 25# 的帖子

:/
啱啱又玩咗鋪
5人vs me1鬼,me lose/.\

玩到中間得返紅色,青色同我,紅色用暗影獵人

青色趕住出街沖涼
要我快啲投降 (me newTT

但係我又好想玩
於是冇理佢繼續玩埋落去=3=

...

...

跟住青色又叫咗幾次要我投降
然後我又冇投降

...

...

青色仍然好想出街
但係我繼續玩

...

...

...

...

...

最尾me就被殺了
之前見有人45mins就有5000力
但係我玩極都要1粒鐘先至有4xxx力
有冇人教下me玩

作者: soying1234    時間: 2018-8-19 22:17     標題: y

asdasdasdasdasdasdas木
作者: 23359821    時間: 2019-1-16 21:52

作者: 名乂哀。    時間: 2019-4-21 01:29

vlan d附件壞左
re upload一下
連15.6都死埋
順便re upload~
13.2b:https://mega.nz/#!CBtHCKga!rz8Op ... wdaIWIrAVUHQilqinwQ
15.6:https://mega.nz/#!GdtjXQiK!11-Bw ... I9hFEHSOl2sC7ddvH6s
作者: 最佳●冰駒    時間: 2019-4-24 19:32

3QQQQQQQQQQQ

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0