標題: [閒聊] Dseeeee [打印本頁]

作者: 柚子雪梨茶    時間: 2016-4-17 16:08     標題: Dseeeee

我想問呢我英文其實好差,但去哂考閱讀同綜合卷
淨係唔想去說話,唔知得唔得呢
( 不過其實去哂考英文都u硬 )
Sor 1999
作者: EZ9500    時間: 2016-4-17 17:44     標題: 回復 1# 的帖子

其實我好過你少少!中英文都各自有LEVEL1!
作者: 柚子雪梨茶    時間: 2016-4-17 18:29

引用:
原帖由 EZ9500 於 2016-4-17 05:44 PM 發表
其實我好過你少少!中英文都各自有LEVEL1!
我唔係幾想有abs係張野度=.=
作者: lovertony    時間: 2016-4-17 19:59     標題: 回復 1# 的帖子

無話唔得...唔去考oral就一定U緊....未去考就已經打定輸數...自我放棄
你唔試下去考...點知自己得唔得?
最緊要盡自己能力去溫去考....最起碼自己都有試過嗎...
唔好變成人生中一個遺憾...盡力去考啦...加油!
作者: [輝頭]    時間: 2016-4-17 20:01

比我既話  唔去考重好

自己諗
作者: 不思議之旅    時間: 2016-4-17 20:19

我同樓主一樣 說話預左坐係到 所以都諗住唔去
能力係咁就係咁 盡左力就好ED說話其實唔多讚同 卷一卷二都可以話盡力試 說話同人比真係會比人笑... 自己諗下...

作者: 柏斯    時間: 2016-4-17 20:25

你唔去就乜都冇
你去,就算得個u,你都叫做見識過,有過經驗
作者: 柚子雪梨茶    時間: 2016-4-17 20:46

引用:
原帖由 [輝頭] 於 2016-4-17 08:01 PM 發表
比我既話  唔去考重好

自己諗
咁張野會唔會寫abs雖然英文都係u
引用:
原帖由 不思議之旅 於 2016-4-17 08:19 PM 發表
能力係咁就係咁 盡左力就好ED說話其實唔多讚同 卷一卷二都可以話盡力試 說話同人比真係會比人笑... 自己諗下... ...
啱阿,我係驚張野會特登寫我abs
引用:
原帖由 lovertony 於 2016-4-17 07:59 PM 發表
無話唔得...唔去考oral就一定U緊....未去考就已經打定輸數...自我放棄
你唔試下去考...點知自己得唔得?
最緊要盡自己能力去溫去考....最起碼自己都有試過嗎...
唔好變成人生中一個遺憾...盡力去考啦...加油! ...
英文說話喎..唔洗諗都知u硬
作者: 火舞君    時間: 2016-4-17 20:50

唔去就一定會後悔就算明知自己U硬...
點解趁仲有時間唔去練呢?
話唔定真係可以俾你pass到
肯努力但係失敗同完全無試去失敗
好明顯係兩回事
作者: EZ9500    時間: 2016-4-17 21:57     標題: 回復 6# 的帖子

咁你不如索性唔好理其他人既諗法!淨係諗住考好個試咪算囉!最多咪好似賭錢咁!放手一搏,SHOW埋HAND又點話啦!我話你聽,一個人係中小學讀書讀出嚟既知識就係你既賭注!
作者: 不思議之旅    時間: 2016-4-18 00:44     標題: 回復 8# 的帖子

應該就唔會計abs既.. 形象中好似1張表中:中( )英( )數( )通( ) 合計你卷1~3既分
慢慢諗啦 大把時間 可能到時你同我都屎忽癢走左去考
作者: 魔法稻草人    時間: 2016-4-18 13:04

逼自己講野 邊區考?
作者: SpaWN★    時間: 2016-4-18 17:09

好簡單既LOGIC

去唔一定會拎到1

但唔去就一定連1都冇

個D叫人唔去考真係痴線

錢都比左啦. 係~ 你去都唔會合格

但係起馬你都知道入邊咩環境

第時你考慮重考 一定有幫助

總知

去: 錢已比; 唔合格 ; 但知道D野

唔去: 錢已比; 唔合格?/U?/ABS?/( )? ; 咩都冇 0
作者: SpaWN★    時間: 2016-4-18 17:21

引用:
原帖由 不思議之旅 於 2016-4-17 20:19 發表
能力係咁就係咁 盡左力就好ED說話其實唔多讚同 卷一卷二都可以話盡力試 說話同人比真係會比人笑... 自己諗下... ...
到時見工比人睇 / 比人問起點解得個( ) 個時你咪又係比人笑

仲有時間去練 就去練下啦
作者: EZ9500    時間: 2016-4-18 19:50     標題: 回復 14# 的帖子

但最弊係越練越屎呢!
作者: 火舞君    時間: 2016-4-18 21:34

引用:
原帖由 EZ9500 於 2016-4-18 19:50 發表
但最弊係越練越屎呢!
你估人地係你咩...
仲有D時間可能會越練越好
唔好拎你既價值觀同人地比...
作者: EZ9500    時間: 2016-4-18 22:15     標題: 回復 16# 的帖子

唔好咁講,做得柏斯既護主犬!爽唔爽先?

同埋,練得好唔好係好睇人個水平到邊度既!

作者: 柏斯    時間: 2016-4-18 22:47

引用:
原帖由 不思議之旅 於 2016-4-18 00:44 發表
應該就唔會計abs既.. 形象中好似1張表中:中( )英( )數( )通( ) 合計你卷1~3既分
慢慢諗啦 大把時間 可能到時你同我都屎忽癢走左去考
冇乜野既,D老闆只會覺得「呢條友唔肯盡力,要o黎冇意思」

連行出去坐陣廢up兩句都唔肯做o既人,我衰D講句:同廢柴冇分別

有D人覺得呢D「自我決定」為好型既,我唔會阻止佢

佢o既路,佢自己行,自己決定o既,「自食其果」
作者: 火舞君    時間: 2016-4-18 23:41

引用:
原帖由 EZ9500 於 2016-4-18 22:15 發表
唔好咁講,做得柏斯既護主犬!爽唔爽先?

同埋,練得好唔好係好睇人個水平到邊度既!
俾人BAN幾十次AC都唔悔改既人講呢D野...
人地理唔理你自己會決定
你又唔知人地係邊個
憑咩話人一定會越練越差?
作者: EZ9500    時間: 2016-4-19 08:00     標題: 回復 19# 的帖子

完美地迴避左我問既野!果然係専業級護主犬既水準!

講真,係咁護住柏斯做乜野;難道,你同柏斯係.................... !

若果你同柏斯真係有不可告人既關係!最多咪當我幫手宣傳下囉!否則,你都可以當我乜野都冇講過!

至於越練越差定越練越好喎!其實呢,我都己經講過"練得好唔好係好睇人個水平到邊度既"!同埋,人地都冇話自己係學校平時點(樣),咁所以話乜都得囉!火舞君!呢樣野你又唔係唔知吖嘛!
作者: ❤糖糖:)    時間: 2016-4-20 14:42

引用:
原帖由 EZ9500 於 2016-4-19 08:00 發表
完美地迴避左我問既野!果然係専業級護主犬既水準!

講真,係咁護住柏斯做乜野;難道,你同柏斯係.................... !

若果你同柏斯真係有不可告人既關係!最多咪當我幫手宣傳下囉!否則,你都可以當我乜野都 ...
講真,係咁針住柏斯做乜野;難道,你同柏斯曾經係.....
作者: EZ9500    時間: 2016-4-20 17:22     標題: 回復 21# 的帖子

針住柏斯o個個唔係我,而係火舞君!

Reason:護主犬!
作者: 0JackHau0    時間: 2016-4-27 19:52

去考la 講真英文好出去揾工就算無大學學歷岀路都會多好多  吾好俾籍口自已去逃避
就算你今次好努力準備最後都u左 但英文水平有提高ge話絶對有賺 而且口試係比閲讀同寫作易綀好多 只要用心1-2個月内係有可能有明顯進步
作者: Marcus.    時間: 2016-5-1 18:21

柚子雪梨茶好奈冇見
作者: EZ9500    時間: 2016-5-1 20:43     標題: 回復 24# 的帖子

hi,謠言止於智者!
作者: Chishing.    時間: 2016-5-22 10:30

其實 英文ORAL 你只要背下技巧仔,講幾句野 level 4 above唔難==
作者: DS7022    時間: 2016-5-22 22:22

我覺得樓主都冇去考既意欲,事關因為樓主同本人一樣屎!所以冇去考之餘,仲要唔出嚟回應!淆哂底咁款!7.7!
作者: ♂翼♀    時間: 2016-5-25 18:41

最終樓主有冇去考
好奇一問
作者: GSM920    時間: 2016-5-26 06:38     標題: 回復 28# 的帖子

ANS:NO!

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0