標題: [交流] 我正式宣佈 東京闇鴉 係10月番TOP1作品 [打印本頁]

作者: Believe.    時間: 2014-3-26 14:19     標題: 我正式宣佈 東京闇鴉 係10月番TOP1作品

就算地平線 都冇得比

作者: bmbm0606    時間: 2014-3-26 14:42

見到呢個帖就知你唔識睇動漫

套東京闇鴉 係2013年 10月新番 非2014年1月新番

而且套野可以令我睇3集就棄左 就好睇極有限

起碼我記錄地平線係想追 追到24集 之後即刻有第2季消息

再我即去買小說睇

不過好唔好睇都好主觀 改返個標題算啦

1月新番 我比較喜歡 屬性同好會
作者: Believe.    時間: 2014-3-26 15:25

引用:
原帖由 bmbm0606 於 2014-3-26 14:42 發表

再我即去買小說睇

不過好唔好睇 ...
唔記得左東京24話係10月
查實 來自新世界 想當初我都係頭3話就棄左
後便完左 D人話神作 我先番去睇番 另一番風味
作者: sM×    時間: 2014-3-26 16:28

引用:
原帖由 bmbm0606 於 2014-3-26 14:42 發表

再我即去買小說睇

不過好唔好睇 ...
你唔睇唔於唔好睇
唔like 就唔好入post
btw 我覺得呢套真係好好睇 越後越激
作者: 別理    時間: 2014-3-26 16:39

聽人講小說仲好睇 動畫成日做到1999
利申:動畫黨(每睇完一集都會上forum腦補) 準備睇小說
不過啲打鬥位真係除左頭幾集之外都好崩

作者: Believe.    時間: 2014-3-26 17:15

引用:
原帖由 別理 於 2014-3-26 16:39 發表
聽人講小說仲好睇 動畫成日做到1999
利申:動畫黨(每睇完一集都會上forum腦補) 準備睇小說
不過啲打鬥位真係除左頭幾集之外都好崩
知道左空係FLY車之後 就令我更想

睇落去

作者: 蓶〞小影    時間: 2014-3-26 17:39

真係唔錯
不過動畫黎講我覺得地平線好似好啲
因為東京飛左好多野
作者: 別理    時間: 2014-3-26 17:58

引用:
原帖由 Believe. 於 2014-3-26 17:15 發表

知道左空係FLY車之後 就令我更想睇落去
我初初估冬兒係飛車丸 點知..
不過動畫bd賣得咁差 冇咩機會出第二季架啦
作者: R-果然翁    時間: 2014-3-26 19:49

引用:
講得出呢句野既你會智商都好打極有限
你既感覺最客觀?你問下係到既邊個睇得你呢句順超?肯定連就算真係覺得套野唔好睇既人都對你呢句野反感 我係其中一個例子
你可以話我針對你 但係如果唔止我一個咁諗呢?係咪好應該檢討下自己

作者: 大毛毛    時間: 2014-3-26 20:32

講真 真係幾好睇

愛情  友誼  師生  敵友 主僕 家庭  動作特效
故事情節 集於一身

極力推薦
作者: ζaR紫﹑    時間: 2014-3-26 20:52

THIS火仔
我都係感得地平線正D
BTW果個唔知邊個有邊次評人個POST係客觀???
作者: To-波.    時間: 2014-3-26 21:08

十月一定係stb
作者: 3.14    時間: 2014-3-26 23:18

10月唔記得左有邊套,BUT E套我都睇左20集,算唔錯
作者: Distance.    時間: 2014-3-26 23:34

以我角度睇
8bit再出唔到片可能真係出事,今時今日變到只係一班趕住交功課既現實組,可能人手唔夠啦定動畫師等住交貨,比我感覺係甘勁既班底被逼趕工,大熱我覺得係宣傳手法姐,同埋個劇本身寫得好。另外地平線故事淡長 插圖唔會花太多心血係表面 重視劇情畫關係性,整體中上 唔誇境突出,satelight本身都唔差,今次發揮唔到最好,可能舊錢就係得咁多zz,我都唔講咁多 離題,同埋呀某某,毒得幾有自信 )唉 冇得救...
作者: bmbm0606    時間: 2014-3-26 23:39

BD銷量

26600《IS無限斯特拉托斯2》

12500《蒼藍鋼鐵戰艦》

8700 《斬服少女》

8300 《悠哉日常大王》

6300 《飆速宅男》

5800 《機巧少女不會受傷》

5300 《境界的彼方》

3800 《革命機valvrave2期》

3300 《白色相簿2》

3000 《夜櫻四重奏~花之歌~》

2100 《摸索吧!部活劇》

2000 《當不成勇者的我,只好認真找工作了》

1700 《東京暗鴉》

1700 《蒼翼默示錄》

1700 《結界女王》

1600 《京騷戲畫》

1500 《萌萌侵略者》

1500 《Walkure Romanze 少女騎士物語》

1100 《來自風平浪靜的明天》

1000 《我的腦內戀礙選項》

1000 《青春紀行》

1000 《想成為世界最強!》

800 《伽利略少女》

BD愈多就愈多人支持..但唔一定好睇...不過好睇又無人買BD係咪有問題呢?

來自風平浪靜的明天 比起東京較好..雖然我未睇..

男女觀眾平衡返黎講來自風平浪靜的明天 勁過東京闇鴉

根據返D人熱情度...斬服少女 係BD銷量同好睇黎講係最平衡...雖然我睇到21集就棄XD

作者: 大毛毛    時間: 2014-3-27 00:14

BD係輕小說??
不過動畫有d始終唔同既
作者: bmbm0606    時間: 2014-3-27 00:18

引用:
原帖由 大毛毛 於 2014-3-27 00:14 發表
BD係輕小說??
不過動畫有d始終唔同既
藍光碟

輕小說銷量係小說會繼續出姐..

但動畫第一季係睇小說同漫畫銷量...

之後第2季決定權係藍光碟同DVD既銷量
作者: 無撞    時間: 2014-3-27 00:35

識睇都係睇風平浪靜
作者: 別理    時間: 2014-3-27 00:56

引用:
原帖由 bmbm0606 於 2014-3-26 23:39 發表
BD銷量

26600《IS無限斯特拉托斯2》

12500《蒼藍鋼鐵戰艦》

8700 《斬服少女》

8300 《悠哉日常大王》

6300 《飆速宅男》

5800 《機巧少女不會受傷》

5300 《境界的彼方》

3800 《革命機valvrave2期》

3300 ...
你咪**粗口**戇**不良字眼****不良字眼**咁啦 用bd銷量黎衡量一套動畫
點解好睇冇人買?咪就係因為你依啲戇**不良字眼**仔淨係識睇埋啲廢萌 後宮 賣肉番囉
**不良詞語**你老味你兩套野未睇過都可以做到比較 你真係講**粗口**晒佢啦
本身都唔想理你條傻系 先以自己出發點做標準 再用bd銷量數據講**粗口**到好有道理咁
收皮啦柒頭

作者: bmbm0606    時間: 2014-3-27 00:56

引用:
原帖由 無撞 於 2014-3-27 00:35 發表
識睇都係睇風平浪靜
咪就係..我依家先睇緊第1集- -"

聽好多FD講好睇..依家9沖去睇
作者: bmbm0606    時間: 2014-3-27 00:57

引用:
原帖由 別理 於 2014-3-27 00:56 發表

你咪**粗口**戇**不良字眼****不良字眼**咁啦 用bd銷量黎衡量一套動畫
點解好睇冇人買?咪就係因為你依啲戇**不良字眼**仔淨係識睇埋啲廢萌 後宮 賣肉番囉
**不良詞語**你老味你兩套野未睇過都可以做到比較 你真係講 ...
我FEEL唔到

飆速宅男 係廢萌 後宮 賣肉番...無續作..幾勁都無用XD
作者: 別理    時間: 2014-3-27 01:12

引用:
原帖由 bmbm0606 咁2014-3-27 00:57 發表

我FEEL唔到

飆速宅男 係廢萌 後宮 賣肉番...無續作..幾勁都無用XD
所以?乜**粗口**野冇續作 幾勁都冇用 你知唔知自己噏乜柒?
中二病出咗第2季 你望下佢做咗啲乜屎出黎?

我承認東京暗鴉動畫係做得麻麻 但都唔輪到你條傻系踩到佢一文不值
作者: bmbm0606    時間: 2014-3-27 01:51

引用:
原帖由 別理 於 2014-3-27 01:12 發表

所以?乜**粗口**野冇續作 幾勁都冇用 你知唔知自己噏乜柒?
中二病出咗第2季 你望下佢做咗啲乜屎出黎?

我承認東京暗鴉動畫係做得麻麻 但都唔輪到你條傻系踩到佢一文不值 ...
輪都輪到你評論我

我睇動漫 落左幾多錢...放左幾多心機 創作左幾多 睇左幾多年 都一定多過你唔少

中二病有其他方面支持...唔止得動畫..動畫都係主觀...如果想比較客觀可以去nico...既評審..最大眾化

ACG界係平衡各方面..只係睇animation既話就太乜啦....

而輕小說 英文係Light Novel...小說動畫化既作品其實好少動畫化之後可以描寫得好好...所以東京暗鴉 動畫黎講...真係做得唔好

這是絕對事實...輕小說 動畫得好既作品真係少到心目中得2套
作者: 別理    時間: 2014-3-27 16:10

引用:
原帖由 bmbm0606 於 2014-3-27 01:51 發表

輪都輪到你評論我

我睇動漫 落左幾多錢...放左幾多心機 創作左幾多 睇左幾多年 都一定多過你唔少

中二病有其他方面支持...唔止得動畫..動畫都係主觀...如果想比較客觀可以去nico...既評審..最大眾化

ACG界係平 ...
你望下你之前講左啲乜先啦
引用:

你睇動漫落幾多錢花幾多心機?關我**粗口**事?我係咪要讚你叻叻豬?
咩睇得多過我唔少 你又知我接觸ACG有幾耐?
**不良詞語**你係咪覺得而家自己好有優越感 花心機時間落動漫到好**粗口**有成就感呀?
洗唔洗頒個最佳毒**粗口**獎俾你呀?

不過我真係打從心底佩服你 接觸得ACG耐嘅人果然唔同 講野特別有說服力
引用:
原帖由 bmbm0606 於 2014-3-26 23:39 發表
來自風平浪靜的明天 比起東京較好..雖然我未睇..

男女觀眾平衡返黎講來自風平浪靜的明天 勁過東京闇鴉

作者: bmbm0606    時間: 2014-3-27 18:58

引用:
原帖由 別理 於 2014-3-27 16:10 發表

你望下你之前講左啲乜先啦

你睇動漫落幾多錢花幾多心機?關我**粗口**事?我係咪要讚你叻叻豬?
咩睇得多過我唔少 你又知我接觸ACG有幾耐?
**不良詞語**你係咪覺得而家自己好有優越感 花心機時間落動漫到好**粗 ...
咁無聊問d問題 免傷和氣

簡單d
日本動漫歷史有幾耐?

之後 第一套輕小說動畫化係邊套?
作者: 蓶〞小影    時間: 2014-3-27 19:12

我只係覺得有圖有紀錄就有真相
冇圖我上網揾都揾到啦
唔通我揾到信長係1534年出生我就睇住佢大咩
~個人看法 請自行參透 無罵戰之意~
作者: 莉芙路    時間: 2014-3-27 19:43

不要將自己那套 強加別人
你覺得E套唔係 最TOP 咪自己返個POST
冇衝突
作者: 無撞    時間: 2014-3-27 22:48

**不良詞語**你老母動漫區好**粗口**多傻閪
作者: 最終の作    時間: 2014-3-27 22:50

可以停未?.?
係咪要扣下分開心下?.?
作者: 無撞    時間: 2014-3-27 22:51

[交流] 我正式宣佈你地全部都係大傻7
作者: Pisces-    時間: 2014-3-27 23:20

引用:
原帖由 bmbm0606 於 2014-3-27 01:51 發表

輪都輪到你評論我

ACG界係平 ...
笑而不語
btw我真心想知你落左幾多錢

作者: 扯斷你枝旗    時間: 2014-3-27 23:28

引用:
原帖由 無撞 於 2014-3-27 22:51 發表
[交流] 我正式宣佈你地全部都係大傻7
笑到我GAPGAP聲
作者: 無撞    時間: 2014-3-27 23:29

引用:
原帖由 扯斷你枝旗 於 2014-3-27 23:28 發表
笑到我GAPGAP聲
唔洗笑喇 你都係
作者: bmbm0606    時間: 2014-3-27 23:41

扣分就驚驚啦...

閃人先 自己開帖做樓主比較安全@_@
作者: 無撞    時間: 2014-3-27 23:43

VLAN都有分主客場?
作者: │Fortis931│    時間: 2014-3-28 00:13

引用:
原帖由 無撞 於 2014-3-27 11:43 PM 發表
VLAN都有分主客場?
有...主場咪係29#開左聲
作者: bmbm0606    時間: 2014-3-28 00:43

引用:
原帖由 │Fortis931│ 於 2014-3-28 00:13 發表

有...主場咪係29#開左聲
根本係合法性開外掛
作者: R-果然翁    時間: 2014-3-28 10:10

引用:
原帖由 扯斷你枝旗 於 2014-3-27 23:28 發表
笑到我GAPGAP聲
你fd切咁多椒做咩
作者: Believe.    時間: 2014-3-28 11:57

bd 賣得最多 top1 個d
一定係男x男
唔通你好鐘意 世界第一初戀????
bd賣得好只係好大希望有第2季
好唔好睇真係見人見智

另外 kill la kill 最後個幾話 根本就係爆 你21話就stop左 我都唔知講咩好
你睇左天元未 可能你唔鐘意呢種風格 .
但 以我所知 天元都叫多人鐘意睇
咁到底 你會相信旁人的客觀好看還是主觀的不好看
:hug:
作者: sM×    時間: 2014-3-28 16:34

last一句
你唔認同可以唔同佢交流
冇別要叫人地強迫接受你的意見
冇肯定既事實 但會有自己的想法
作者: あずさ    時間: 2014-3-29 06:01

見到呢個帖我就估你應該又係冇乜點接觸過依類型既作品

而且套野可以令我睇3集就棄左 我就覺得依套野麻麻地喇

再我即去買小說睇

不過好唔好睇都好主觀 改返個標題算啦

1月新番 我比較喜歡 屬性同好會

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

你用字方面真係好痴線
如果要用個例子黎講你用詞既水平
lol你就係銅牌/unrank
考試你就係詞不達意/用詞不當/0分重作

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0