標題: [閒聊] 文字 - 純發洩文 [打印本頁]

作者: |LoSeR|Max    時間: 2014-3-8 20:16     標題: 文字 - 純發洩文

這是一個未完成的小故事
感覺 待續。
這是跟平常一樣的下午
在一個位於草原與大海中的崖壁
除了擁有充滿著陽光氣息的味道
還有著海水努力奔跑上岸的聲音
這裡是故事主角之一小海鳥的出生地 也是教懂他成為一隻將會振翼高飛 飛越無盡海洋的地方
「很耀眼。」初次張開眼睛 看到的世界 是太陽。
「怎麼搞的,這難道不是烏鴉嗎?」「你是跟其他鳥類路有一腿吧。」
眼前有兩只大鳥 雙目交投 有口難言
對的 這小不點很快就發現自己是特別的 因為自己的羽毛跟任何海鳥也有很大分別 是黑色的。
就連父母也覺得很驚訝 只不過看到剛出生的幼兒 卻又忍住快要哇出口的話
「來 先吃點東西 這對於我們算是鳥間美食。」父親冷冷的對自己說
鳥生第一次吃東西 是一條小魚兒 也是將會改變的自己一生的情人。

作者: 凌總    時間: 2014-3-8 20:23

香港現實  睇開D  做好自已: ) 放眼未來 16歲唔算早  

作者: CoMboBB    時間: 2014-3-8 21:07

每一個終點,又是另一個起點
作者: A-Lin☆    時間: 2014-3-8 21:19

引用:
原帖由 |LoSeR|Max 於 2014-3-8 20:16 發表
文字 我覺得係人類最偉大 亦係最失敗的發明
佢可以將一件好複雜既時 透過一個詞彙 一句句子清楚表達
但同時無法將一件好簡單既事擇寫出黎
我結左婚 但準備離婚 我好掛住佢
結婚離婚 開始終結 簡單易明
但掛住呢? 有 ...
別太傷心,看到你這偏野覺得難過。
結婚/ 結完就分... 我不太相信這點,
因為我的人生不會亂結, 或者不結就好了  
另外
人性本來就是醜惡,同人吾同命
有人天生是乞丐有人天生是含著金鎖匙
但每個人都有自己既生活方式 無謂去眼紅 上天比你的生命
一早安排好 預期眼紅 不如自己更努力更比心機去做人
作者: bmbm0606    時間: 2014-3-8 22:19

不是只有你係咁...

你諗住自己好失敗

其實有人更失敗
作者: 魔法稻草人    時間: 2014-3-8 22:22

大部份成為職業電動玩家
我都想點解人地日日打機都有$搵
作者: |LoSeR|Max    時間: 2014-3-8 22:53

shix what should i do?
作者: W_a    時間: 2014-3-8 23:18

生哥   
每個人都有屬於自己既故事

加油呀 我一定會撐你

這是一個最好的時代 也是一個最壞的時代 無論如何  這是屬於我們的小時代
作者: 小白^^囡囡    時間: 2014-3-8 23:33

人生得一個,活在當前先係最好既生活態度.     試擺脫一下金錢既束縛,EG.去當一次背包客感受下其他地方既溫暖,悲哀.   可能旅程結束之後,你能若有所悟
作者: 小飛豬    時間: 2014-3-8 23:36

引用:
原帖由 |LoSeR|Max 於 2014-3-8 22:53 發表
shix what should i do?
人生有好多階段,不同階段,都需要作出取捨.

目前我覺得,先修復夫妻關係為最重要.
作者: |LoSeR|Max    時間: 2014-3-9 00:04     標題: 回復 10# 的帖子

佢已經走左幾個月 原因係佢有第三者。
作者: 小飛豬    時間: 2014-3-9 00:32

引用:
原帖由 |LoSeR|Max 於 2014-3-9 00:04 發表
佢已經走左幾個月 原因係佢有第三者。
幾時來網吧..傾下
作者: Awakening.    時間: 2014-3-9 01:14

樓主加油                                                    
作者: |LoSeR|Max    時間: 2014-3-9 01:27

好老實..我尼幾個月根本連街都唔想去..
作者: toM〝    時間: 2014-3-9 03:03

機會 唔止係留比有準備既人
機會 只係會留比有能力既人

Agree with this

作者: 我係神手228    時間: 2014-3-9 08:44

第一段 係你就係你 唔係你既點都唔係你 三份人事 七分天意!
第二段
我覺得自己既人生 好失敗
眼看當日既隊友 兄弟
大部份成為職業電動玩家
而我呢?日日搬搬抬抬 25歲未夠就周身傷

我唔知點解你做唔到職業玩家
但係你
(而我呢?日日搬搬抬抬 25歲未夠就周身傷)當年拎左d時間比信長 你就食得鹹魚抵得渴

正如d古惑仔 係到講 我好後悔入左黑社會
講來有q用咩 唔做都做左 比著我 我仲唔搵野撈 做都做過有錢既
古惑仔喇

我係你 我真係會走去讀下d乜q課程
座住都比你知你中6畢業先(我唔知你咩學歷)
係你呢一篇
純發洩文都覺得你文筆甚好呀
去試下做保險呢一種靠口才搵食既工
唔好話咩手停口停 比自己一個藉口
再唔係既 25都未夠 working hoilday囉
番到來講下英文 比人既感覺都pro d喇
比埋個網你(http://whs.esdlife.com/eng/default.asp)

第三段
不矛置評啦

純粹路過 係呢個名為李城既地方 鬆d啦手足
作者: 花汶    時間: 2014-3-9 10:10

其實香港有絕大部份既人都係30歲以上又一事無成既人

世界唔可以話對每一個人都公平   就算你某方面勁  冇際遇始終都係冇用

點解香港有咁多人甘於去做一份一日返13-14粒鐘既SALES/WAITER  而一個月得10000鬆D既工   因為佢地覺得好玩咩????   

機會係留比有目標既人   而唔一定係有準備既人   25歲對於男人既黃金時期仲有好長時間

埋怨唔係問題   但放棄未免太早了吧    生活係世界上就係要嘗盡人生百態

既然你都經歷過咁多野   你未來既路向應該會清晰好多  

如果人生只係平平無奇咁過  到你老既時候只會覺得更加空虛寂寞

你懂的   努力吧

作者: SpaWN★    時間: 2014-3-9 13:55

去澳洲WORKING HOLIDAY啦

係香港你冇錢 賤過地底泥呀

千其唔好感受下其他地方既溫暖/悲哀

因為去完你會覺得香港既生活更加悲哀
作者: SalvationA    時間: 2014-3-9 14:39     標題: 回復 16# 的帖子

我覺得佢係身不由己 而唔係你所講 掛住打信長
引用:
我好眼紅 點解我16歲未夠就要養自己?
作者: 野小孩    時間: 2014-3-9 21:01

每個人都有自己的小故事,MAX的確說得對,盡管看了文字,還是無法感受得到當中那份錯敗感。

感情變幻莫測,有時候我們就是無法怪責誰對誰錯,即使是出現第三者,因為我們都沒有辦法控制自己生命中的變數,大家都只是走著最舒服的路。

你無法把握好事業的機會,是因為從十六歲的某一刻,便放棄了某個認為不可能的夢想,你認為當下之急是賺錢養活,理想只能夠埋藏在某個看不見的地方。

而到了今天,你發現別人實現了你的理想,你感到不忿,你覺得上天對你不公平,只因為祂給了別人一個機會,卻沒有給你一個機會。

MAX,終究到底我們就是無法控制生活之外的事情,但我們還是能夠控制自己對於理想的信念,當日你放棄了,所以失去了,聽起來理所當然。

而今天,你感到生活上每個細節的錯敗,也就是說,你是時候要拾回自我,提醒自己是一個有理想的人。

扔下過往生命的失敗重新出發,很困難,但似乎這是你計劃生命的第一步。
作者: 野小孩    時間: 2014-3-9 21:05

如果你相信這個世界是有上帝的話,你會得到一個事實,就是你遇到的每一個難關,都是刻意安排的考驗,每通過一個困難,就會出現一個答案,而這個答案會解釋你所得所失。

如果你相信命運由自己掌握,那麼,正如我剛才上面的回應,你是時候要掌握自己的命運了。
作者: |LoSeR|Max    時間: 2014-3-9 21:13

聽日 我會講埋佢地走左 之後我發生左件咩事令我可以企起身自己一個生活
同埋 我曾經打機既經歷 歡迎有興趣既朋友一齊討論
亦都好多謝各位比意見我既朋友
只是 人在江湖 身不由己。
作者: 花汶    時間: 2014-3-9 21:37

英雄造時勢   定時勢做英雄   

你既童年當然帶比你好多陰影同黑暗  反之亦令你係社會上立足同生存意識變高左

我同情  但香港上面同你有類似經歷既實在太多   你想同佢地一樣   定做另類既一個

我唔知你而家係咪25歲   如果係既  你16歲就出黎做野   9年  你見盡社會百態

我亦都唔知你依9年係不斷轉工   斷斷續續  定係做死一份工  否則你既工位應該都幾高~

比呀爸打  不斷搬屋  破產   一日只係食一餐三文治  父母離婚  我驚到夜晚8-9點呀爸返黎就即訓教  好多好多

依D我全部都經歷過   最緊要係你而家仲正正常常  仲怕D咩???就連結婚你都經歷過  你仲有D乜輸唔起

其實經歷過咁多   處之泰然是個常識吧   怪就只可以怪我地活在香港  生在香港   要不就很富  要不就很窮

而電競依條路   曾經我都諗過  
日打機夜打機好似真係幾爽    但又有幾多隊打得出名    而人工係高得過你去搬搬抬抬??依然野你要認真諗下再去埋怨
以我所知  香港既隊  應該得6000-8000左右   而且你會變到唔識去待人接物   真正既毒X一名

你真正追求既係咩   你想要既生活係咩   你想未來既生活係咩   係生活定係生存???
依d好需要你自己去諗清楚

既然你上到黎vlan開post講   我覺得你而家需要既係一位知己  同你去分擔痛苦

作者: Believe.    時間: 2014-3-9 21:58

引用:
原帖由 花汶 於 2014-3-9 21:37 發表
英雄造時勢   定時勢做英雄   

你既童年當然帶比你好多陰影同黑暗  反之亦令你係社會上立足同生存意識變高左

我同情  但香港上面同你有類似經歷既實在太多   你想同佢地一樣   定做另類既一個

我唔知你而家係咪25 ...
香港好多人有呢種經歷係真
個人都經歷左好多黑暗日子
作者: jjk12345    時間: 2014-3-9 22:27

加油 推到1001
作者: |LoSeR|Max    時間: 2014-3-9 22:36     標題: 回復 23# 的帖子

其實就同足球員一樣 尼樣野係夢想 亦只係一個夢
有好多人願意為夢想去放棄好多野
然而 只係有更多既人為好多野而放棄夢想..
作者: 小飛豬    時間: 2014-3-9 22:45

引用:
原帖由 |LoSeR|Max 於 2014-3-9 21:13 發表
聽日 我會講埋佢地走左 之後我發生左件咩事令我可以企起身自己一個生活
同埋 我曾經打機既經歷 歡迎有興趣既朋友一齊討論
亦都好多謝各位比意見我既朋友
只是 人在江湖 身不由己。 ...
其實我想知道|LoSeR|第一屆信長盃之後為何不能問鼎冠軍寶座.
因你的電競夢,真心討教.以上問題.
作者: 花汶    時間: 2014-3-9 23:26

引用:
原帖由 |LoSeR|Max 於 2014-3-9 22:36 發表
其實就同足球員一樣 尼樣野係夢想 亦只係一個夢
有好多人願意為夢想去放棄好多野
然而 只係有更多既人為好多野而放棄夢想..
理解既人唔會太多   只會用分析既層面答你

真正去了解你既人   係同你走埋下半世既人   你大過我   亦成熟過我好多   努力  毅力

做到就是超人了

作者: |LoSeR|Max    時間: 2014-3-10 01:10     標題: 回復 27# 的帖子

聽日會解答到你大部份問題
如有意繼續收看 歡迎加分已作支持
作者: 斷玉    時間: 2014-3-10 12:20

放心~~
我相信有類似經歷ge我地
係唔會做出自殺呢種行為
同時都會尊重生命~尊重每個人
日後總會有回報..得到心中所想

至少我而家已經初見小回報
悲慘童年一樣可以成為日後一種能量
有人係會先苦後甜~都有人會先苦繼續苦
理想與夢想...人經歷多左...其實慢慢都覺得不外如是
生活好左...自然慢慢可以做到不同事...一樣可以精彩開心
我就唔鍾意shopping~都無錢買名牌
但係我有能力得閒同朋友打下機而高興~
有能力同家人食各國菜而不猶豫
有時間有能力吃喝玩樂都好滿足
作者: 死肥老蕭    時間: 2014-3-10 12:52

無經歷又如何立足於社會,呢代太幸福了,伸開雙手,要乜有乜,但永遠都唔滿足,想要乜一定要得到,講嘢串77,不分大小,表面强項,自以為是,內心就脆弱不堪,所以先有咁多公主病,王子病,一諗唔開就逃避,其至結朿生命,今日上水都有單,所以遇逆境無須自怨自艾,呢D 係比緊錢入你袋,開心又咁過,唔開心亦要過,點解唔開開心心咁過呢...
作者: |LoSeR|Max    時間: 2014-3-10 20:50

如果可以 我寧願我一無所有 都想有個幸福既童年
作者: 花汶    時間: 2014-3-10 20:53

幸福唔限於童年   除左親情之外   愛情亦可以比到親情既感覺你

只係睇你識唔識去把握  雖則你經過咁樣既童年  可能相處之間會有d小問題

盡量去把握而家可以把握既幸福吧    回望過去  你既腳步只會一直向後
作者: +碎×°夢ˍ    時間: 2014-3-10 21:04

唔好咁啦 努力去找自己的道路吧 你還算年輕大把路等著你 或許有天你可找到你的人生 所以不要旅棄。還有很多人支持你別灰心
作者: 7171    時間: 2014-3-10 21:09

島津係一隻好有趣既英

以前玩親都會心跳加速

(我知重點唔係依到,有少少離題)

BTW,加油
作者: 小飛豬    時間: 2014-3-10 21:15

引用:
原帖由 |LoSeR|Max 於 2014-3-10 20:50 發表
童年只能回味,沒有也不因難過,不要眷念.
我細細個就單親, 而我的童年回憶,在收到父親離世的那一刻就已經停止.

我同你年紀差不多,沒有太多可以分享,但我想說,最重要的是我們還活著.
作者: |LoSeR|Max    時間: 2014-3-10 21:16     標題: 回復 36# 的帖子

你唔會同我講你23歲下化......
作者: 小飛豬    時間: 2014-3-10 21:17

引用:
原帖由 |LoSeR|Max 於 2014-3-10 21:16 發表
你唔會同我講你23歲下化......
\

同我企埋一起,人地會以為你大過我..
作者: |LoSeR|Max    時間: 2014-3-10 21:19     標題: 回復 38# 的帖子

我只係聽到你話小弟我比較成熟
作者: 小飛豬    時間: 2014-3-10 21:28

引用:
原帖由 |LoSeR|Max 於 2014-3-10 21:19 發表
我只係聽到你話小弟我比較成熟
試得講笑.唔錯唔錯.

太多時間亂唸野, 不如幫我唸下如何提高網吧人氣. 閒日的晚上,認真慘淡.
作者: |LoSeR|Max    時間: 2014-3-10 21:47     標題: 回復 40# 的帖子

我尼幾日放假 上黎網吧睇睇
作者: 小飛豬    時間: 2014-3-10 22:12

引用:
原帖由 |LoSeR|Max 於 2014-3-10 21:47 發表
我尼幾日放假 上黎網吧睇睇
恩,上個星期,,阿牛先上過來探過我.

見返大家,有種滿足感.有種想擁抱的衝動.
作者: Awakening.    時間: 2014-3-10 23:50

引用:
原帖由 |LoSeR|Max 於 2014-3-10 01:10 發表
聽日會解答到你大部份問題
如有意繼續收看 歡迎加分已作支持
追post留言等進度
作者: 野小孩    時間: 2014-3-10 23:52

我深信苦盡甘來,出色成功的人都是這樣撐過去,我們總不能跟別人比較誰更幸福或者倒楣,因為到了種子收成的時候才會發現自己得到了多少。

你為了生活努力過了,或許是時候計劃未來,到底是走理想,還是走生活,該怎麼去行?
作者: 獨愛喵    時間: 2014-3-11 00:02

原來挽信長要每日練成十個鐘架....
咁我真係未夠努力
作者: ❤糖糖:)    時間: 2014-3-11 00:24

..TOYZ既安慰有點特別...

BTW認真MODE.
樓主我係童年果PART好有同感..
但係我無勇氣好似係咁公開...
呢幾年喊過痛過傷過之後...
好認真咁考慮左一個問題..
我想要既生活.無人俾到我,我可以點?
最後..唯有用自己雙手去保護自己最後既靜土.
如果.樓主對我既故事有興趣我唔介意你PM我分享一下.
因為我相信童年陰影可以係人協助下跨過
作者: [SincR].CRazY    時間: 2014-3-11 00:32

我覺得你當時肯追番佢既話係仲有機會....
作者: |LoSeR|Max    時間: 2014-3-11 00:36     標題: 回復 45# 的帖子

十幾個鍾 係基本 聽日會有講我練習時既辛酸

回復 46# 的帖子
由細細已經知道 逃避 解決唔到問題
老生常談 面對才是良策

回復 47# 的帖子
一次不忠 百次不容。

作者: 碎.星    時間: 2014-3-11 01:04

支持
不過打信長練習咁多
不過我都支持電競
如果你當年仲有打 可能你已經係電競玩家
作者: ❤糖糖:)    時間: 2014-3-11 01:58

引用:
原帖由 |LoSeR|Max 於 2014-3-11 00:36 發表
十幾個鍾 係基本 聽日會有講我練習時既辛酸

回復 46# 的帖子
由細細已經知道 逃避 解決唔到問題
老生常談 面對才是良策

回復 47# 的帖子
一次不忠 百次不容。 ...
係,最後原來發現.
老生常談果幾句好似好老土.但都係唯一既解決方法...
作者: Awakening.    時間: 2014-3-11 02:22

引用:
原帖由 碎.星 於 2014-3-11 01:04 發表
支持
不過打信長練習咁多
不過我都支持電競
如果你當年仲有打 可能你已經係電競玩家
眼光都好重要Toyz就係好例子
作者: 櫻ジ    時間: 2014-3-11 02:24

睇完你篇野先發覺到自己真係好幸福
家庭雖不算完整但還算有個美滿的童年
但自己卻老是在自怨自艾生活的不如意
及前路的緲茫
雖則了解逃避解決唔到問題
老生常談面對才是良策
但明白卻不代表做得到
anyway
加油吧,只要路還在走
希望還是有的
作者: 斷玉    時間: 2014-3-11 02:37

引用:
原帖由 |LoSeR|Max 於 2014-3-10 20:50 發表
我並唔會咁期求
有D野係要歷經過先知乜野叫重要
人就好多時都咁傻...身在福中不知福
人總係不知不覺ge時候...係會錯失左少少野...
日積月累之後....有朝回頭一望...到底你可以笑?定你可以嘆?全決於你自己
作者: 碎.星    時間: 2014-3-11 02:52

引用:
原帖由 Awakening. 於 2014-3-11 02:22 AM 發表
眼光都好重要Toyz就係好例子
咁又係 不過toyz好似打上第一先有人睇中
作者: Awakening.    時間: 2014-3-11 03:45

引用:
原帖由 碎.星 於 2014-3-11 02:52 發表
咁又係 不過toyz好似打上第一先有人睇中
不論實力差距 講時間都拎人生黎玩盡佢 CG啲隊友同佢只差一線 就係成功與失敗 不如諗諗未來有咩可以做到

回望身邊既人 其實好難同人比較 有個中學同學次次考全級頭十 背後佢一個星期補習同溫書既時間多過你訓教你訓醒果時葡萄人地先知道佢付出有幾多
作者: Mis.shake_    時間: 2014-3-11 20:45

字海。睇到有啲感動
作者: toM〝    時間: 2014-3-12 03:57

有興趣繼續睇留名
作者: SE7EN水    時間: 2014-3-12 04:03

好一句人性醜惡
我在團隊(連前身)已有三年多

約大半年前
我的遭遇跟你差不多
整個群組一直流傳著我分化團隊的謠言

那時侯,我一句話都沒說
因為我終於能看清這些真假...

最少,我對得起自己
和她相信我,知道我是怎樣的人,就足夠了

---------------------------------

現在,我只相信幾個人
看穿我心事重重的導師
和我喝酒不成,變了喝汽水的人
還有她...雖然我最近讓她失望了...
作者: 阿爾    時間: 2014-3-12 16:51

喲。
作者: 獨愛喵    時間: 2014-3-12 18:59

點解阿爾既回覆可以咁籣短
作者: |LoSeR|Max    時間: 2014-3-12 19:09     標題: 回復 59# 的帖子

小爾

抱歉各位 琴晚只顧打機 今晚會更新。
作者: ❤糖糖:)    時間: 2014-3-12 19:12

引用:
原帖由 |LoSeR|Max 於 2014-3-12 19:09 發表
小爾

師兄振作
作者: Awakening.    時間: 2014-3-12 19:55

引用:
原帖由 |LoSeR|Max 於 2014-3-12 19:09 發表
小爾

求分享人生經歷香港人真係童年永遠都是負面的
作者: |LoSeR|Max    時間: 2014-3-12 20:43     標題: 回復 63# 的帖子

今晚唔打住童年住..打左好多關於打機既事 聽晚再打
作者: 花文.    時間: 2014-3-13 01:48

振作

作者: 小飛豬    時間: 2014-3-13 09:36

引用:
原帖由 |LoSeR|Max 於 2014-3-12 20:43 發表
今晚唔打住童年住..打左好多關於打機既事 聽晚再打
召喚你昔日的戰友, 備戰信八吧.
作者: Awakening.    時間: 2014-3-13 10:30

引用:
原帖由 小飛豬 於 2014-3-13 09:36 發表

召喚你昔日的戰友, 備戰信八吧.
我覺得過去左既事其實好難返轉頭 包括熱誠 永遠都只係回憶

呢個post每一個留言令我都幾感觸

我都試過想玩返信長不過已經唔似以前咁熱血
作者: 獨愛喵    時間: 2014-3-13 14:15

認真
20分鐘上長船點做到-
挽信長愈來愈渣呀
作者: jjk12345    時間: 2014-3-13 22:45

更新未
作者: │Fortis931│    時間: 2014-3-14 01:37

d人睇到好似追文咁追

其實成篇野係咪都係圍繞「初戀」?
定只係其中一part
作者: 碎.星    時間: 2014-3-14 04:12

想問一問可唔可以係,下面條線加一加個更新時間 因為有時唔記得睇到邊,我想方便小小睇,如果難為左你可以唔洗整            
  ---------------------------------------
作者: ★D-RoXL調    時間: 2014-3-14 04:25

你知唔知想當年既街埸走埸狗到依家都仲未有放棄信長冠軍
就係因為你睇死我
作者: 神fake    時間: 2014-3-14 04:41

睇哂全部 覺得自己真係福中不知福 有個咁好既童年
老實講 我係好佩服你 失意時知道自己可以搵到有你專注既事 20分鐘76  (化悲憤為力量? )
另外 可能你覺得自己不幸

有d人覺得自己不幸
但比前者更不幸既人又唔會感到自己不幸
咁不幸係點黎?

有時 不幸 煩惱 其實會唔會唔係你唸到咁負面? 會唔會係你生存既動力 成功既契機?
他日當你迷失自我時  不仿問自己 你想抓緊什麼 又害怕什麼
作者: Awakening.    時間: 2014-3-14 06:44

追文黨表示有時間請更新
作者: |LoSeR|Max    時間: 2014-3-14 13:40

琴日返工太累 好早就訓左
今日會去一去vlan網吧 晏少少約左朋友食晚飯
今晚會盡力更新 抱歉各位朋友
作者: -Hei    時間: 2014-3-14 14:34

睇完感覺好強烈 無論果份憐憫 悲哀 寂寞
好帖
作者: |LoSeR|Max    時間: 2014-3-14 18:25

今日小飛豬唔係網吧 小弟我都係無出到去
結果用左一個多小時去更新
其間諗返起阿爺我又喊左出黎..
希望大家喜歡
作者: ❤糖糖:)    時間: 2014-3-14 21:34

引用:
原帖由 |LoSeR|Max 於 2014-3-14 18:25 發表
希望大家喜歡
師兄加油,呢刻最有用既就係呢句
作者: 小白^^囡囡    時間: 2014-3-14 22:03

人死左 做咁大場大龍凰 有用嗎?
生前唔孝順 而家比D錢 叫風光大葬?
可笑 多麼可笑。

我婆婆出殯那日,見識到不少[大人]的真面目 , 真面具

帶住一副嘔心的面具的人偶。 

果時我真係好想講:你地班pk係咪on零左邊條膠阿,依家夾埋成班市忽櫃係度嘰哩咕嚕,,講野就大大聲,懶係親懶係熟,到頭來連一滴淚水也吝嗇.做乜勁阿hi.........

作者: bmbm0606    時間: 2014-3-14 22:15

篇野好睇過睇小說...

希望繼續更新..我會繼續睇
作者: Awakening.    時間: 2014-3-14 22:53

加埋我既主觀所以話有時有啲親戚真係動物都不如
作者: 小飛豬    時間: 2014-3-15 00:28

引用:
原帖由 |LoSeR|Max 於 2014-3-14 18:25 發表
希望大家喜歡
還好有花團陪我通頂~
作者: +碎×°夢ˍ    時間: 2014-3-15 10:57

唔g點解有一樣每次看完有種想喊的感覺.希望你能面對
作者: Misuki    時間: 2014-3-18 06:03

生哥

雖然大家管團理念不一樣, 以前成日有磨擦

始終都係你帶我加入信長團戰呢條不歸路

只知與你玩信長而不知你

小弟真不該也

做人做事, 只求問心無愧, 見得人拜得神, 無悔今生, 哪怕千夫所指.
作者: p_p_q_q    時間: 2014-3-18 20:17

引用:
原帖由 Misuki 於 2014-3-18 06:03 發表
生哥

雖然大家管團理念不一樣, 以前成日有磨擦

始終都係你帶我加入信長團戰呢條不歸路

只知與你玩信長而不知你

小弟真不該也

做人做事, 只求問心無愧, 見得人拜得神, 無悔今生, 哪怕千夫所指. ...
無悔今生, 哪怕千夫所指
作者: |LoSeR|Max    時間: 2014-3-18 20:34     標題: 回復 84# 的帖子

其實經歷過咁多人同事
先發現曹操名句:寧我負天下人 莫天下人負我 是對的
要人地後悔信你
總好過自己受傷。
作者: F.U.NG_shyshy:$    時間: 2014-3-18 20:53

我感受到
共勉之
作者: 佐野 泉    時間: 2014-3-19 00:25

雖然你說你讀書不好, 但我見文筆非常不錯, 好流暢又有焦點.
看到你那麼有決心的讓你前女朋友看你打決賽, 但她卻臨時爽約, 能夠感覺到那種難過.
但這樣你都能夠快速重拾信心.
冠軍是你的. 絕對是你的.
作者: ❤糖糖:)    時間: 2014-3-19 00:33

師兄.好打文啦,你再唔更新你小心啲你個wtsappLOL
作者: Misuki    時間: 2014-3-19 13:36

還記得我們 乘電車跨過大海
作者: |LoSeR|Max    時間: 2014-3-19 21:14

今日個態唔太好 打左好多錯別字
更新左少少 沖完涼就RANK去

作者: prIC女    時間: 2014-3-19 21:17

值得同情~沒有了童年的人 就好像沒了靈魂一樣
作者: |LoSeR|Max    時間: 2014-3-19 22:55     標題: 回復 92# 的帖子

其實可唔可以唔好講同情兩個字?
作者: Awakening.    時間: 2014-3-20 00:54

引用:
原帖由 |LoSeR|Max 於 2014-3-19 22:55 發表
其實可唔可以唔好講同情兩個字?
呢個世界有一堆二世祖有老母餵埋你食飯

同埋一班經歷過考驗既真男人

樓主既經歷過每個香港土生土長既小朋友應該都有幾成試過吧 不過情況可能唔同 例如比人飛
作者: king♂風    時間: 2014-3-20 01:06

好文 希望會一直更新落去

第一次會去追文睇                 
作者: -★軒x0┐〥    時間: 2014-3-21 14:48

好慘.

但人生要靠自己 especially到你呢個境 加油拉 努力工作.
作者: 特攻﹏英雄    時間: 2014-3-28 13:20

樓主
試下以真人經歷 再改小小野 加小小野
作本小說 可能幾好睇
作者: 廢夠未啊你    時間: 2014-3-30 13:24

不平凡的人 有不平凡的人生
作者: |LoSeR|Max    時間: 2014-4-5 18:18

各位抱歉 我實在無能力每個都回覆 但你地既留言 我每一個都係有用心去睇。
如果有任何意見 其實可以短信我
另外招人一齊玩DIABLO2 KXO SER!

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0