標題: SEED DESTINY REMASTER [打印本頁]

作者: -Hei    時間: 2014-2-22 02:48     標題: SEED DESTINY REMASTER

總共幾多集~thx
作者: yauchunwong    時間: 2014-3-10 17:16

引用:
原帖由 -Hei 於 2014-2-22 02:48 發表
總共幾多集~thx
50,岩岩做完
作者: -Hei    時間: 2014-3-10 23:05

引用:
原帖由 yauchunwong 於 2014-3-10 17:16 發表

50,岩岩做完
知唔知改左啲咩 而家諗住慢慢睇返
作者: yauchunwong    時間: 2014-3-11 12:58

引用:
原帖由 -Hei 於 2014-3-10 23:05 發表
知唔知改左啲咩 而家諗住慢慢睇返
好似話cut左 d比人話7既鏡頭(1%到好少),跟住將final plus(基拉扎多白衣)加埋入50集,同埋將d重覆左既戰鬥畫面刪除(你之前睇會發覺同一部機打兵仔d畫面次次一樣),同埋加左新戰鬥畫面,同埋高清左

劇情就無改

作者: -Hei    時間: 2014-3-11 13:39

其實扎多係咪新人類果班? 要阻止佢地改造第二個世界?
地球果班就要殺哂新人類令世界變返潔淨世界??
作者: yauchunwong    時間: 2014-3-11 18:28

引用:
原帖由 -Hei 於 2014-3-11 13:39 發表
其實扎多係咪新人類果班? 要阻止佢地改造第二個世界?
地球果班就要殺哂新人類令世界變返潔淨世界??
其實唔可以咁講,兩邊都無正邪之分,只係都係為了自己既目標戰鬥
成件事係起源於一些新人類(非官/軍方)將一個殖民衛星殘骸墜落地球(有理由相信當時既議長係知情,但為左實現佢既計劃只有挑起戰爭一條路,所以無理到,因為佢既計劃係實行一個以遺傳因子決定每個人既職業,咁就唔會因有人不滿現狀而戰爭,但主角認為如果連奮鬥都無用,未來一早已經定左,咁就無生存意義,就算會有戰爭都唔想無未來),跟住停戰左2年既戰爭再起,由於地球人認為議長係幕後黑手(雖然佢死口唔認,同埋佢其實都無所謂,因為已挑起戰爭),所以地球d國家都結盟,但主角一班人好反對自己國家同d好戰既國結盟,所以離國出走,跟住主角一行人為左創做無戰爭既世界,係2方打既時候都做架倆,用嘴遁加第1新人類實力阻止了,但由於主角並不想同人打,係人地博晒老命時主角唔識應對比人爆左部舊機,之後好快換左新。跟住地球果方唔耐煩想快d完,就用左1個轉到方向既雷射炮打中殖民衛星,跟住新人類大舉反擊,成功拿左個雷射炮,點知話唔想打杖既議長竟然用6炮射番地球人,主角先至發現議長既陰謀,跟住係地球軍幾乎無戰力既情況下,主角加男2用神奇既力量加埋少少隊友「單挑」成個新人類,跟住係

嘴遁既實力下敵方紛紛投降,仲親手殺死左議長

作者: -Hei    時間: 2014-3-12 20:37

唔洗打堆字海出黎既=.=
點解成套野好似未提及過部觀星者?
作者: yauchunwong    時間: 2014-3-13 10:08

引用:
原帖由 -Hei 於 2014-3-12 20:37 發表
唔洗打堆字海出黎既=.=
點解成套野好似未提及過部觀星者?
觀星係另一套…
作者: -Hei    時間: 2014-3-13 14:22

其實穆同雷係咩關係? 仲有議長
點解佢地一出場會察覺到對方係度
作者: yauchunwong    時間: 2014-3-14 11:47

引用:
原帖由 -Hei 於 2014-3-13 14:22 發表
其實穆同雷係咩關係? 仲有議長
點解佢地一出場會察覺到對方係度
有一個人,佢係木既老豆,而雷就係個個人既複制人,所以木就好似察覺到佢老豆咁
議長無關系,只係識得咁解
作者: -Hei    時間: 2014-3-14 14:10

即是雷係SEED最後比基魔用FREEDOM拎劍吉落天意果條友?
作者: yauchunwong    時間: 2014-3-14 21:20

引用:
原帖由 -Hei 於 2014-3-14 14:10 發表
即是雷係SEED最後比基魔用FREEDOM拎劍吉落天意果條友?
嚴格來講係,因為「SEED最後比基魔用FREEDOM拎劍吉落天意果條友」(叫古魯謝)係個個人既另一個複制人,所以雷既DNA係同古魯謝一樣,但係係獨立個體,而死左既係古魯謝
作者: -Hei    時間: 2014-3-14 23:27

成套野得穆老豆天生有呢樣野? 其實有咩用 係穆老豆獨有既野黎?
好似基拉佢地天生獨有SEED咁 而穆老豆無SEED但擁有呢樣野?
另外Z.A.F.T係札多? O.M.N.I係咩

作者: yauchunwong    時間: 2014-3-15 02:51

引用:
原帖由 -Hei 於 2014-3-14 23:27 發表
成套野得穆老豆天生有呢樣野? 其實有咩用 係穆老豆獨有既野黎?
好似基拉佢地天生獨有SEED咁 而穆老豆無SEED但擁有呢樣野?
另外Z.A.F.T係札多? O.M.N.I係咩 ...
其實無所謂既「呢樣野」,只不過係直覺咁feel到,就算係基拉都會feel到阿c蘭,好似seed一開始咁

Z.A.F.T係札多
O.M.N.I唔知
作者: -Hei    時間: 2014-3-16 01:22

認真成套野長篇大論 搞到好複雜咁
又地球軍 又聯合軍 又地球聯合軍 又普蘭度
其實總共有幾多個軍隊 邊面對與錯?
作者: yauchunwong    時間: 2014-3-16 16:57

引用:
原帖由 -Hei 於 2014-3-16 01:22 發表
認真成套野長篇大論 搞到好複雜咁
又地球軍 又聯合軍 又地球聯合軍 又普蘭度
其實總共有幾多個軍隊 邊面對與錯?
其實無話邊個岩,每人都有自己道理,但我就認為基拉/莉古c 一行人既信念較令人信服(一套好既動畫係唔可以咁容易分到正邪兩派,就係因為涉及到價值判斷先可以引發觀眾深層次思考,咁觀眾先至會睇下發展同自己所想有咩分別)

同埋只有扎多軍(普蘭度),地球軍(地上所有國家既聯合軍,但有個背後高層組織叫Logos,係非常唔妥新人類),奧布(地球一個因地球軍武力威脅而被迫加入地球軍既國家)三個主要軍隊,只不過每個軍隊入面都有異見人士,就好似基拉係奧布但唔順軍隊方針而同大天使號一行人出走

作者: -Hei    時間: 2014-3-18 19:33

奧布唔係中立軍? 印象SEED好似提及過奧布係中立軍
(即卡嘉連老豆堅持唔記得乜鬼信念 最後基拉 亞斯蘭 莉古斯結成三艦同盟果班)

我就唔知套野係咪太深層次 仲知我就覺得長篇大論搞到有反效果 令人感覺複雜
作者: yauchunwong    時間: 2014-3-18 20:18

引用:
原帖由 -Hei 於 2014-3-18 19:33 發表
奧布唔係中立軍? 印象SEED好似提及過奧布係中立軍
(即卡嘉連老豆堅持唔記得乜鬼信念 最後基拉 亞斯蘭 莉古斯結成三艦同盟果班)

我就唔知套野係咪太深層次 仲知我就覺得長篇大論搞到有反效果 令人感覺複雜 ...
奧布本來係中立,但係因為有殖民衛星跌落地球,地球人就話係新人類搞出來既,紛紛宣戰,跟住就話唔加入對抗新人類既地球人就係叛徒,雖然奧布本來堅持(卡嘉連老豆堅持唔記得乜鬼信念),但係聯合竟然用武力威脅攻打奧布,係為左國民生命安全既情況下首長決定加入地球軍,seed既野已成過去啦

其實每幾集都有point既,對了解劇情發展好重要,就好似而家好多動畫得一季就cut左好多漫畫內容,而佢就無cut咁,只不過係多野,唔係太複雜

作者: -Hei    時間: 2014-3-19 16:01

seed唔係連住destiny架咩 兩套野唔係有關聯?
作者: yauchunwong    時間: 2014-3-19 17:08

引用:
原帖由 -Hei 於 2014-3-19 16:01 發表
seed唔係連住destiny架咩 兩套野唔係有關聯?
係但係destiny已經過左2年,世界關系已有潛在改變,所以就算係seed係同盟都唔可以話destiny係
作者: -Hei    時間: 2014-3-24 13:32

我係14話見到基拉媽 點解唔見佢老豆定去左邊?
另外佢地住果頭其實係邊度黎 間屋又有機關又有架FREEDOM係度=.=
仲要FREEDOM條匙係隻粉紅物體裹面
作者: yauchunwong    時間: 2014-3-24 21:26

引用:
原帖由 -Hei 於 2014-3-24 13:32 發表
我係14話見到基拉媽 點解唔見佢老豆定去左邊?
另外佢地住果頭其實係邊度黎 間屋又有機關又有架FREEDOM係度=.=
仲要FREEDOM條匙係隻粉紅物體裹面
你應該記得基拉同卡加連係姊弟,佢地係一對叫「響」既博士夫婦生物意義上既雙胞胎,而出世後就分別交左比姓「大和」既夫婦同奧布完首「阿c巴」做養子同養女,我記得好似基拉爸都有出現?e個唔係重點吧
係奧布,seed後和平佢地就定居個度,freedom係上次大戰後放係度既,始終要保護自己,無架機就好2收皮
作者: -Hei    時間: 2014-3-25 01:22

佢地係一對叫「響」既博士夫婦生物意義上既雙胞胎
1. 想問下果對夫婦兩人都係新人類?
2. 生物意義上既雙胞胎 即係果對夫婦係自然咁孕育出黎定改造DNA出黎?

而出世後就分別交左比姓「大和」既夫婦同奧布完首「阿c巴」做養子同養女
點解要交比姓「大和」既夫婦同奧布完首「阿c巴」做養子同養女?
而唔係由原本一對叫「響」既博士夫婦養返佢地?

唔好意思 變左問題少年=.=
因為我對基拉呢個人物有興趣 但又唔太清楚佢個故事 希望你可以答下我 唔該哂
作者: yauchunwong    時間: 2014-3-25 22:16

引用:
原帖由 -Hei 於 2014-3-25 01:22 發表
佢地係一對叫「響」既博士夫婦生物意義上既雙胞胎
1. 想問下果對夫婦兩人都係新人類?
2. 生物意義上既雙胞胎 即係果對夫婦係自然咁孕育出黎定改造DNA出黎?

而出世後就分別交左比姓「大和」既夫婦同奧布完首「阿c巴 ...
「基拉的生父母是-悠連·響、薇雅·響。他的父親-悠連·響是研究調整者的博士
響博士為達成自己“造出最強的調整者”的野心,從而對尚未出世的兒子基拉進行基因操作。在以眾多兄弟姐妹的夭折為代價後,基拉成為此試驗唯一成功的例子,而被稱為“最完美的調整者”。

http://baike.baidu.com/view/6990648.htm 關於  悠連·響

首先,他是超級調整者,CE已知最強的人——基拉.大和的父親。然後,他親手製造了想要毀滅世界的男人——勞.盧.克魯澤。再然後,小帥哥雷也是他的作品,卡嘉莉是他的一次超常發揮的產物……
可以說,沒有此人,CE年的歷史將大為失色。那一個個讓人又愛又恨的變態都出自他的手筆。那一場場毀滅世界的陰謀都和他的行為有關。
然而我們連他到底是調整者還是自然人都不知道,我們連他的生卒年都不知道。這個人的事蹟少得可憐,我們只能從歷史的殘片中拼湊出他的人生。
如果他是一個調整者,這一切都好說,可是……他的女兒,那正常出生的卡嘉莉,確確實實是一個自然人。(但唔知點解爆到seed)他的夫人,薇雅.響,也很年輕,然而她卻已經在那個時代最頂尖的研究所里當了研究員。

尤倫響為了解決這個問題進行了長時間的研究,數万次的實驗。他認為,調整基因技術已經足夠成熟,會出現這樣的問題,是因為調整過後的發育階段受到了影響。不管是怎麼調整,胎兒最後還是要在母親的肚子里長大,而這最親密的過程,卻正是一次次失敗的根源——調整者,其實還能更強!只是一直以來都被掩蓋了而已。
人工子宮,這就是尤倫的解決方案。
如果母體會影響到調整者的能力,那就不用母體!

CE54年,尤倫博士終於決定正是製作一個超級調整者,而這個超級調整者的基因來源,是他的兒子。
也許天數如此,尤倫和瓦婭XXOO並且決定不做事後措施的時候,瓦婭剛好進行了一次突變。於是……尤倫博士超水平發揮,來了個一炮雙響,還是龍鳳。
研究基因的人,已經達到了看什麼都是基因的境界。尤倫將自己的兒子作為祭品,終於得到了第一個成功品,超級調整者。尤倫對他進行了一切可能的優化,甚至尚未成熟的SEED也進行了相對獨立化……基拉誕生了!
另一個胎兒,龍鳳胎的那個鳳——卡嘉莉,則以“照顧妻子情緒”的理由被留在了媽媽的肚子裡。

1.e個真係唔知,其實新人類又叫調整者,佢地最初都係由自然人父母既子女既基因做基因操作而誕生既,而新人類父母既子女又係咁誕生,所以無得咁推斷出

2.姐係原始基因係來自果對夫婦既子女

點解:好似話無耐對夫婦死左(響博士的傳說到此終結了。我們只知道他之後死在了孟德爾,臨死之前曾經將子女託付給了妻子的妹妹——雁田(基拉媽)撫養。卡加連點解比左阿c巴就真係找唔到)

基拉係佢父親做左無數次基因操作而整出來既最強新人類,擁有高度適應能力之類(你講下邊方面先得唔知點答你)

作者: -Hei    時間: 2014-3-26 18:04

你講我先醒起印象中SEED好似提及過基拉啲事 可能只係好零碎 所以果陣無留意
即係我而家SEED DESTINY見到既唔係基拉親生媽 果個係對夫婦妻子既妹黎
你比個連結我睇哂 最尾提及藍色宇宙
原來SEED中果3個生物CPU(禁斷 獵殺 瘟神)都係佢既傑作黎
就係因為自然人想諗方法點樣可以優秀過調整者 給果造成好多失敗既實驗品
基拉果度 都無咩好問 要講既都已經講哂出黎 我再睇落去先 真係唔該哂你
作者: yauchunwong    時間: 2014-3-26 21:29

引用:
原帖由 -Hei 於 2014-3-26 18:04 發表
你講我先醒起印象中SEED好似提及過基拉啲事 可能只係好零碎 所以果陣無留意
即係我而家SEED DESTINY見到既唔係基拉親生媽 果個係對夫婦妻子既妹黎
你比個連結我睇哂 最尾提及藍色宇宙
原來SEED中果3個生物CPU(禁斷  ...
好的,尤連響先係seed系列既核心@@
作者: -Hei    時間: 2014-3-26 23:53

但個故事內容係咪誇張左啲 定係個作者想像力豐富
雖然我未睇過其他系列 但佢令我覺得SEED同SEED DESTINY係高達之中最好睇既作品
唔係都唔會出REMASTER
作者: yauchunwong    時間: 2014-3-27 13:44

引用:
原帖由 -Hei 於 2014-3-26 23:53 發表
但個故事內容係咪誇張左啲 定係個作者想像力豐富
雖然我未睇過其他系列 但佢令我覺得SEED同SEED DESTINY係高達之中最好睇既作品
唔係都唔會出REMASTER ...
聽聞出remaster係為左賣玩具,btw我都覺得好睇,歌又好聽
作者: -Hei    時間: 2014-3-27 20:36

你呢個消息係邊度聽返黎 為左賣玩具哂咁多錢同人力物力出REMASTER
定有其他原因 某啲歌定全部都係重新錄製?
首LIFE GOES ON感覺舊版好聽啲@@
作者: yauchunwong    時間: 2014-3-28 00:36

引用:
原帖由 -Hei 於 2014-3-27 20:36 發表
你呢個消息係邊度聽返黎 為左賣玩具哂咁多錢同人力物力出REMASTER
定有其他原因 某啲歌定全部都係重新錄製?
首LIFE GOES ON感覺舊版好聽啲@@
歌方面唔知
你唔見次次廣告都係玩具咩==?咁仲唔係?畫圖姐,況且只係戰鬥畫面重製,其他只不過係高清,又唔使請聲優
作者: -Hei    時間: 2014-3-28 01:09

你又岩 但佢地重製應該唔係單方面為左玩具=.=?
我估有其他原因 例如SEED系列係果陣好受歡迎 有記念價值所以決定重製
睇下會唔會有另一番熱潮咁 我9UP
作者: qazaqaz123    時間: 2014-3-28 01:13

引用:
原帖由 -Hei 於 2014-3-28 01:09 發表
我估有其他原因 例如SEED系列係果陣好受歡迎 有記念價值所以決定重製
睇下會唔會有另一番熱潮咁 我9UP ...
重製應該係水人買碟,BD合集可以賺到佢笑,MODEL係其次
作者: yauchunwong    時間: 2014-3-28 10:48

引用:
原帖由 qazaqaz123 於 2014-3-28 01:13 發表
重製應該係水人買碟,BD合集可以賺到佢笑,MODEL係其次
而家我諗買bd既人一定少過買model囉,你上網down晒全集容乜易姐,但係model可能有d出左好耐,無人買回唔到皮,所以逼住remaster宣傳
作者: yauchunwong    時間: 2014-3-28 10:50

引用:
原帖由 -Hei 於 2014-3-28 01:09 發表
睇下會唔會有另一番熱潮咁 我9UP ...
其實destiny個故事當年已經比人鬧爆,話真變左路人真,以及故事抄seed抄到出汁,所以佢咁都出重製版肯定唔係想比人鬧多次掛
作者: -Hei    時間: 2014-3-28 14:10

destiny原本個故事係點?
我正係聽過人講劇情原本基拉要死 跟住果班基拉迷嘈到拆天 結果個故事局住要改
作者: yauchunwong    時間: 2014-3-28 19:07

引用:
原帖由 -Hei 於 2014-3-28 14:10 發表
destiny原本個故事係點?
我正係聽過人講劇情原本基拉要死 跟住果班基拉迷嘈到拆天 結果個故事局住要改
總之真點都係番個主角啦,同埋佢d行為會成熟d
作者: qazaqaz123    時間: 2014-3-28 22:47

引用:
原帖由 yauchunwong 於 2014-3-28 10:48 發表
而家我諗買bd既人一定少過買model囉,你上網down晒全集容乜易姐,但係model可能有d出左好耐,無人買回唔到皮,所以逼住remaster宣傳
個人認為買BD既一定係為左收藏,dl晒當然唔難,但有盒野係到感覺係唔同,
真係鍾以套野既動漫迷應該都會買,(但我就覺得唔值,其實畫質冇咩大分別)
香港係少人買,根本上係hk好小人買碟,但其他地方就唔知
套野都完左好耐...MODEL點唔賣得都賣晒...
同埋近年好多動畫都動製,舊到男兒當入樽個D都re,完全唔知想點
作者: yauchunwong    時間: 2014-3-29 19:37

引用:
原帖由 qazaqaz123 於 2014-3-28 22:47 發表
個人認為買BD既一定係為左收藏,dl晒當然唔難,但有盒野係到感覺係唔同,
真係鍾以套野既動漫迷應該都會買,(但我就覺得唔值,其實畫質冇咩大分別)
香港係少人買,根本上係hk好小人買碟,但其他地方就唔知
套野都完左好耐.. ...
咁你又可以拿套套re既來比,始終re既原因無話套套一樣,但係根據表面證據,佢集集中間都有玩具廣告,加上做完都未夠10年,咁快re既目的係咩先?我覺得應該係賣玩具6成,bd3成,懷念1成掛
作者: qazaqaz123    時間: 2014-3-29 20:07

引用:
原帖由 yauchunwong 於 2014-3-29 19:37 發表

咁你又可以拿套套re既來比,始終re既原因無話套套一樣,但係根據表面證據,佢集集中間都有玩具廣告,加上做完都未夠10年,咁快re既目的係咩先?我覺得應該係賣玩具6成,bd3成,懷念1成掛 ...
免費比你睇,放下廣告都好正常既。但我自己就一下飛走左喇
佢廣告好似好多唔同系列既模型,如果係sale 模型,可能就係SALE冷門個d

btw,我見佢YOUTUBE有 UPLOAD zz,有冇人有睇

作者: yauchunwong    時間: 2014-3-29 20:15

引用:
原帖由 qazaqaz123 於 2014-3-29 20:07 發表
免費比你睇,放下廣告都好正常既。但我自己就一下飛走左喇
佢廣告好似好多唔同系列既模型,如果係sale 模型,可能就係SALE冷門個d

btw,我見佢YOUTUBE有 UPLOAD zz,有冇人有睇 ...
sale冷門個d咪姐係賣玩具
作者: yauchunwong    時間: 2014-3-29 20:42

重有一點好重要既係,間動畫公司係間玩具公司既子公司
作者: qazaqaz123    時間: 2014-3-29 22:32

引用:
原帖由 yauchunwong 於 2014-3-29 20:15 發表
sale冷門個d咪姐係賣玩具
係丫,咁冇咩問題
同邊個係邊個子公司冇咩大關係吧~?業務唔一樣目的自然唔同
作者: yauchunwong    時間: 2014-3-30 00:07

引用:
原帖由 qazaqaz123 於 2014-3-29 22:32 發表
係丫,咁冇咩問題
同邊個係邊個子公司冇咩大關係吧~?業務唔一樣目的自然唔同
我既意思係出動畫re有好多原因,可能賣bd,可能懷念(e個應該無咩可能,畢竟公司係為賺錢生存),可能賣玩具,咁如果母公司想賣玩具既話咪順理成章叫子公司出re,一定方便過無關系既2間玩具同動畫公司掛,可能又要傾製作費個d。

你想下其他動畫有咩類型係出左re既?套套都賣到bd架啦,咁你又唔見套套都出?咁好明顯就證明到賣bd根本唔可以帶來出re e個結果,係要有其他經濟利益,多數出既都係d有model /figure賣既動畫,咁好明顯e個先係令製作公司出re既原因
作者: qazaqaz123    時間: 2014-3-31 13:41

引用:
原帖由 yauchunwong 於 2014-3-30 00:07 發表

我既意思係出動畫re有好多原因,可能賣bd,可能懷念(e個應該無咩可能,畢竟公司係為賺錢生存),可能賣玩具,咁如果母公司想賣玩具既話咪順理成章叫子公司出re,一定方便過無關系既2間玩具同動畫公司掛,可能又要傾製作費個d。

你 ...
我知,但實際上母公司係唔會點指示子公司做D咩

其實出得re既都係經典,咁先有人買,套套出re但冇人買出黎做咩?
龍珠,男兒當入樽就已經係例子,
其他經濟利益就實有,動畫週邊產品好多

你話
多數出既都係d有model /figure賣既動畫,但日本好多動畫都係有model /figure
學你咁講做咩唔套套都RE黎賣model /figure

我都同意有公司係好多意圖,所以我都唔知執著緊咩

作者: -Hei    時間: 2014-4-17 14:49

其實有乜理由基拉比真咁樣用把刀吉落去都唔死
唔通咁樣款都吉唔中駕駛倉? 有啲人又話基拉禁左制核爐無爆
作者: yauchunwong    時間: 2014-4-19 20:58

引用:
原帖由 -Hei 於 2014-4-17 14:49 發表
其實有乜理由基拉比真咁樣用把刀吉落去都唔死
唔通咁樣款都吉唔中駕駛倉? 有啲人又話基拉禁左制核爐無爆
咁樣款 同吉中駕駛倉 有咩必然關系?同埋你睇張圖就知係駕駛倉下面

基拉禁左制 : 個制都唔係自爆制下話 ,係熄核反應堆
作者: -Hei    時間: 2014-4-20 01:52

話時話我而家都未知自由個駕駛倉係位於腰定心口位

其實我覺得 如果真係吉中駕駛倉 部機熄唔熄反應堆都爆硬 好彩就吉唔中

講返基拉果度先 點解當時基拉要熄反應堆 熄左就唔會爆 唔熄就爆?

照常理黎睇衝擊吉唔中自由駕駛倉 即係成部機得返個駕駛倉

情況就好似SEED自由被天意射剩得返個殼未爆咁 唔知你明唔明我講咩
作者: yauchunwong    時間: 2014-4-20 11:37

引用:
原帖由 -Hei 於 2014-4-20 01:52 發表
話時話我而家都未知自由個駕駛倉係位於腰定心口位

其實我覺得 如果真係吉中駕駛倉 部機熄唔熄反應堆都爆硬 好彩就吉唔中

講返基拉果度先 點解當時基拉要熄反應堆 熄左就唔會爆 唔熄就爆?

照常理黎睇衝 ...
其實你睇到幅圖果刻基拉應該按左個制好耐(只不過係已經失去知覺隻手無動過),姐係我既意思可能係一比把野吉落來/係未爆炸到得番駕駛倉果陣都已經熄左,如果唔係可能會引起核爆,到時實死無生
其實應該係唔會一比人射/吉中某個位就會成部機爆,個d兵仔只不過係煙霧大遮住部機姐,其實未爆晒掛

作者: -Hei    時間: 2014-4-28 02:54

有樣野唔係好明 X-20A突擊自由高達

但點解基拉渣部野出場果陣係講自由高達 而唔係突擊自由高達

有2段說話真係好深刻

「到底我們在做什麼 為何這個世界還是…」

睇完基拉講呢段說話 真心睇得出活在當時既世界同埋果種時勢 佢地所堅持果份理念

顯得有心無力 心情迷茫 呢下唔係講笑 真係要代入角色先感受到

仲有段就係山虎隊長 大概係咁「人類不是為了世界而生存 在人類生存哪裡才有世界」

意思就係唔想人類行DESTINY PLAN 唔想將所有野決定左 唔想有個一成不變既世界

成句既意思係咪咁解?
作者: yauchunwong    時間: 2014-4-28 20:35     標題: 回復 49# 的帖子

個個我都真係唔知,可能果部係自由既後繼機掛,你無聽飛鳥真都係話 「freedom」借咩

「到底我們在做什麼 為何這個世界還是…」
係架,就算佢地做左幾多野都好,其他國家都係為左自己既私利,不惜一切挑起戰爭,所以佢先講出e段話

「人類不是為了世界而生存 在人類生存哪裡才有世界」
你既講法應該岩,係DESTINY PLAN既世界生存既同人類DNA一樣既生物,已經唔可以再咁高尚地稱之為人類,因為人類係一種有夢想,會為未來奮鬥、努力既生物
作者: -Hei    時間: 2014-5-1 03:12

喂大佬咩事呀 點解YOUTUBE度佢SET左私人影片
都未睇完 咁快收皮???
作者: yauchunwong    時間: 2014-5-1 21:19

引用:
原帖由 -Hei 於 2014-5-1 03:12 發表
喂大佬咩事呀 點解YOUTUBE度佢SET左私人影片
都未睇完 咁快收皮???
你唔係用bt或者unblock youku睇?
作者: -Hei    時間: 2014-5-2 04:47

唔係 我不嬲都係YOUTUBE睇
佢有個人好似係官方會專出GUNDAM 叫GundamInfo
SEED REMASTER果度都仲睇到 唔知點解DESTINY先出事=.=
作者: yauchunwong    時間: 2014-5-2 21:55

引用:
原帖由 -Hei 於 2014-5-2 04:47 發表
唔係 我不嬲都係YOUTUBE睇
佢有個人好似係官方會專出GUNDAM 叫GundamInfo
SEED REMASTER果度都仲睇到 唔知點解DESTINY先出事=.=
你都係改下utube睇既習慣啦-.-
作者: -Hei    時間: 2014-5-3 01:49

你唔係YOUTUBE睇開? 知唔知邊度有得睇 REMASTER啵=.=
作者: yauchunwong    時間: 2014-5-3 13:42

引用:
原帖由 -Hei 於 2014-5-3 01:49 發表
你唔係YOUTUBE睇開? 知唔知邊度有得睇 REMASTER啵=.=
首先down迅雷7>去e度

http://bt.ktxp.com/html/2014/0317/346884.html

>「电信下载点」>下載完右鍵按個檔>「使用迅雷下載該BT文件」>「立即下載」>等20分鐘左右>50集有齊

而家youku都睇唔到了…
作者: yauchunwong    時間: 2014-5-4 23:04

引用:
原帖由 -Hei 於 2014-5-3 01:49 發表
你唔係YOUTUBE睇開? 邊度有得睇 REMASTER啵=.=
你而家睇到未呀咁?
作者: -Hei    時間: 2014-5-5 13:52

喂大佬唔該你先
未呀 仲未睇
我望落去見到係大陸野真係無乜好感 驚有伏..
可唔可以唔DOWN迅雷7 就咁DOWNLOAD?? 唔想DOWN迅雷
哇 呢50集野要13GB=.=?
DOWN完落黎係咪可以用WINDOWS MEDIA PLAYER睇@@

作者: yauchunwong    時間: 2014-5-5 20:10

引用:
原帖由 -Hei 於 2014-5-5 13:52 發表
喂大佬唔該你先
未呀 仲未睇
我望落去見到係大陸野真係無乜好感 驚有伏..
可唔可以唔DOWN迅雷7 就咁DOWNLOAD?? 唔想DOWN迅雷
哇 呢50集野要13GB=.=?
DOWN完落黎係咪可以用WINDOWS MEDIA PLAYER睇@@ ...
迅雷方便到你爆粗,你down左既話附送1個player叫迅雷看看播放器,基本上咩視頻格式都睇到,你都係接受下強國野啦
比個載點你
http://dl.xunlei.com/

你記住裝個陣個d咩首頁變成???.com之類唔好裝就得
作者: -Hei    時間: 2014-5-5 20:55

我用左另一舊野黎DOWNLOAD呢50集
應該都得掛 我想問下你之前DOWNLOAD哂50集係咪都有13GB?
作者: yauchunwong    時間: 2014-5-6 04:25

引用:
原帖由 -Hei 於 2014-5-5 20:55 發表
我用左另一舊野黎DOWNLOAD呢50集
應該都得掛 我想問下你之前DOWNLOAD哂50集係咪都有13GB?
我之前係youku睇,無down到,但而家youku話視頻已移除
佢寫幾多GB就一定係咁多架啦…
你睇完就del好快姐

如果你真係唔想down咁多你咪慢慢找你要既…
http://bt.ktxp.com/search.php?keyword=%E9%AB%98%E9%81%94seed%20destiny

拉落少少就有
BIG5 代表繁體, GB簡體
作者: -Hei    時間: 2014-5-6 15:26

搞掂 用左成日時間已經DOWNLOAD哂50集
DOWNLOAD落黎睇好似仲好過網上睇 又清啲同埋無廣告
我用uTorrent呢舊野黎DOWNLOAD 可以慢慢睇返 唔該哂你 THANKS!
BTW 有無SEED LINK 真係想DOWNLOAD埋成套SEED

作者: yauchunwong    時間: 2014-5-6 18:53

引用:
原帖由 -Hei 於 2014-5-6 15:26 發表
搞掂 用左成日時間已經DOWNLOAD哂50集
DOWNLOAD落黎睇好似仲好過網上睇 又清啲同埋無廣告
我用uTorrent呢舊野黎DOWNLOAD 可以慢慢睇返 唔該哂你 THANKS!
BTW 有無SEED LINK 真係想DOWNLOAD埋成套SEED : ...
係呀我就係貪bt一定係720p同埋唔洗等成分鐘廣告

uTorrent我都有用過,應該ok既

seed link:  

http://bt.ktxp.com/html/2013/0202/288319.html
作者: -Hei    時間: 2014-5-6 20:51

點解咁多既 48集唔係完? 打後果啲咩黎
作者: yauchunwong    時間: 2014-5-7 02:49

引用:
原帖由 -Hei 於 2014-5-6 20:51 發表
點解咁多既 48集唔係完? 打後果啲咩黎
你講seed 定seed destiny?
我無down唔知…
作者: -Hei    時間: 2014-5-7 13:19

SEED 你比果條SEED LINK
你禁落去文件信息睇睇就知
作者: yauchunwong    時間: 2014-5-7 15:58

引用:
原帖由 -Hei 於 2014-5-7 13:19 發表
SEED 你比果條SEED LINK
你禁落去文件信息睇睇就知
應該唔關事既野來
作者: -Hei    時間: 2014-5-7 16:01

由佢@@ 遲下先download
而家睇埋destiny先 正
作者: yauchunwong    時間: 2014-5-8 12:57

引用:
原帖由 -Hei 於 2014-5-7 16:01 發表
由佢@@ 遲下先download
而家睇埋destiny先 正
當然正啦,你應該可以選擇要download 個torrent入面既邊d文件
作者: -Hei    時間: 2014-5-8 13:33

有得選咩          點樣選?
作者: yauchunwong    時間: 2014-5-8 13:45

引用:
原帖由 -Hei 於 2014-5-8 13:33 發表
有得選咩          點樣選?
用迅雷7有,我cap張圖比你
作者: -Hei    時間: 2014-5-8 23:19

OK uTorrent都有

[attach]227240[/attach]

即係將頭果48個項目√  就係果48集??

我想知其他果啲咩黎=.=
作者: yauchunwong    時間: 2014-5-9 11:40

引用:
原帖由 -Hei 於 2014-5-8 23:19 發表
OK uTorrent都有

即係將頭果48個項目√  就係果48集??

我想知其他果啲咩黎=.=
應該就係啦

佢果d好似像1張bd擷取出來既,可能係入面其他野,你得閑就down埋
作者: -Hei    時間: 2014-5-19 12:40

其實宇宙果舊Requism係邊個整出黎 同屬於邊個?

我見吉普利爾係地球逃亡上宇宙親手禁制發射

跟住最後議長又發射多次 札多同地球軍都各發左一次黎打對方

另外議長係札多 吉普利爾係地球軍亦係果個Logos組織既首腦?

作者: yauchunwong    時間: 2014-5-20 06:16

Requiem,本來是地球軍秘密建造的遠程攻擊武器,但d政治家唔敢發射,當吉普利爾被人迫到絕路時,決定來個同歸,先發射左。
Requiem被札多攻陷後,議長為了更有把握拒除異己以順利實行命運計劃,瞞著外界秘密地把已被破壞的Requiem重新維修,然後係地球軍表明反對時一舉殲滅之。

議長係札多首腦,因為好多軍事決定都由佢掌握,例如劇中智慧女神號上月球定落地球之類,有軍力就有話事權,自古多個傀儡皇帝也被掌握兵權的大臣玩弄於股掌之中

Logos係地球軍中一個秘密的組織,表面上地球軍中最高領導人係果d咩大西洋聯邦總統,但其實佢地背後都係聽命於Logos,而吉普利爾就係Logos首腦

作者: hNt-    時間: 2021-2-5 05:46

引用:
原帖由 yauchunwong 於 2014-5-6 04:25 發表

我之前係youku睇,無down到,但而家youku話視頻已移除
佢寫幾多GB就一定係咁多架啦…
你睇完就del好快姐

如果你真係唔想down咁多你咪慢慢找你要既…
http://bt.ktxp.com/search.php?keyword=%E9%AB%98%E9%81%94seed%20 ...
死哂LINK 大佬仲有無LINK或者你有既可唔可以放上黎

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0