標題: 到底如何有真正的0.01秒 [打印本頁]

作者: liho2001    時間: 2014-2-6 13:27     標題: 到底如何有真正的0.01秒

我都忘記了0.00都是很慢的我不是要不加入時間
作者: 古物.帝    時間: 2014-2-6 13:30

唔明你講既野有咩意義
作者: liho2001    時間: 2014-2-7 00:48

引用:
原帖由 古物.帝 於 2014-2-6 13:30 發表
唔明你講既野有咩意義
等候0秒吾係真正既0秒
而係0.5秒左右
有咩方法可以再SET快D
作者: gundumX    時間: 2014-2-7 01:39

你係米有病
cd set 0s=無cd
cd左原因在於玩果陣控制果個人既技術問題
作者: x00900    時間: 2014-2-7 07:28

嗯 如果係技能cd真係技術問題  而且你講既0.01秒係 技能cd 攻速cd 觸發cd 定係d咩...
作者: liho2001    時間: 2014-2-7 11:41

引用:
原帖由 x00900 於 2014-2-7 07:28 發表
嗯 如果係技能cd真係技術問題  而且你講既0.01秒係 技能cd 攻速cd 觸發cd 定係d咩...
觸發CD
技能cd=直接SET0係人都知
攻速cd=進階果到SET上限有真正既0.001秒
作者: gundumX    時間: 2014-2-7 12:45

引用:
原帖由 liho2001 於 2014-2-7 11:41 發表
觸發CD
技能cd=直接SET0係人都知
攻速cd=進階果到SET上限有真正既0.001秒
暈眩效果唔可以直接set0
攻速cd上限為0.14秒
冇得再快,你打做0.01佢都係0.14
同埋成個WE係唔會有0.001既出現,系統設定小數點後兩個位
作者: x00900    時間: 2014-2-7 15:18

觸發cd 0.1秒 就真係0.1秒-.-  因為我都試過好多次

你打0.1秒應該就唔會變0.5秒

係咪你錯覺炸?  你試下係d等待時間前後加d文字上去

你就會發現 差好遠...
作者: 古物.帝    時間: 2014-2-7 23:00

觸發用玩家時間
之後就有玩家斷線
咁本來set0.01秒都變10幾秒啦
作者: 古物.帝    時間: 2014-2-8 14:35

引用:
原帖由 gundumX 於 2014-2-7 12:45 發表
暈眩效果唔可以直接set0
攻速cd上限為0.14秒
冇得再快,你打做0.01佢都係0.14
同埋成個WE係唔會有0.001既出現,系統設定小數點後兩個位
移動速度
個常數係設定左每1lv都會加0.0030(唔多記得)
字元大小 都會出現0.0030(唔知講咩數好)
有d效果都有0.000秒
作者: x00900    時間: 2014-2-8 23:36

有d效果都有0.000秒....

0.000秒 同 0秒有咩分別-.-.....
作者: 古物.帝    時間: 2014-2-9 12:29

引用:
原帖由 x00900 於 2014-2-8 23:36 發表

gundumX話唔會出現0.001既出現
作者: x00900    時間: 2014-2-9 17:49

就算有0.001秒既出現 都唔會改到咁細緻既部份啦...
作者: gundumX    時間: 2014-2-9 19:20

引用:
原帖由 x00900 於 2014-2-8 23:36 發表

搞清楚顯示同系統
set完觸發我0.0000000000000000000000000000000000000000000000000000000000都得
但係實際可改為小數點後兩個位(0.00)
引用:
原帖由 古物.帝 於 2014-2-8 14:35 發表

移動速度
個常數係設定左每1lv都會加0.0030(唔多記得)
字元大小 都會出現0.0030(唔知講咩數好)
有d效果都有0.000秒
每1lv提高3%(0.03)單位移速
引用:
原帖由 x00900 於 2014-2-7 15:18 發表
觸發cd 0.1秒 就真係0.1秒-.-  因為我都試過好多次

你打0.1秒應該就唔會變0.5秒

係咪你錯覺炸?  你試下係d等待時間前後加d文字上去

你就會發現 差好遠... ...
觸發點會有cd?搞笑?
仲有攻速最高係0.14
如果set可以再高一攻擊就會彈,系統同你部電腦都係反應唔切
同埋暴信裡面差唔多隻隻英後期都係最高攻速
但每秒最多都係打7下

作者: 古物.帝    時間: 2014-2-9 19:33

引用:
原帖由 gundumX 於 2014-2-9 19:20 發表
搞清楚顯示同系統
set完觸發我0.0000000000000000000000000000000000000000000000000000000000都得
但係實際可改為小數點後兩個位(0.00)每1lv提高3%(0.03)單位移速

觸發點會有cd?搞笑?
仲有攻速最高係0.14
如果set ...
原來我講錯左
應該係每點靈活+既攻速
本身既set定係0.020(做咩多左個0 不是我加的)
另外 佢所講既cd應該係=等候時間(這不是不嬲都係的嗎?)
攻速方面善用技能加速已經快得過0.14
作者: gundumX    時間: 2014-2-9 20:49

引用:
原帖由 古物.帝 於 2014-2-9 19:33 發表

原來我講錯左
1應該係每點靈活+既攻速
2本身既set定係0.020(做咩多左個0 不是我加的)
3另外 佢所講既cd應該係=等候時間(這不是不嬲都係的嗎?)
4攻速方面善用技能加速已經快得過0.14 ...

以set

2可以改
3獨發點會有cd
4快唔過,你試下計佢一秒打幾多下,最多係時間緩衝8下
作者: 古物.帝    時間: 2014-2-9 21:24

引用:
原帖由 gundumX 於 2014-2-9 20:49 發表
1可以set移速
2可以改
3獨發點會有cd
4快唔過,你試下計佢一秒打幾多下,最多係時間緩衝8下
1移速係冇千分位既出現
2我係講係有千分位出現的
3睇你真係理解錯左 觸發到有樣野叫做動作 動作有樣野叫等待時間 明未?
4 用技能得的 熱血戰魂較到去1000%就會睇到佢打得幾快
作者: gundumX    時間: 2014-2-9 21:51

引用:
原帖由 古物.帝 於 2014-2-9 21:24 發表

1移速係冇千分位既出現
2我係講係有千分位出現的
3睇你真係理解錯左 觸發到有樣野叫做動作 動作有樣野叫等待時間 明未?
4 用技能得的 熱血戰魂較到去1000%就會睇到佢打得幾快 ...
1   3%=0.03,邊係千分位
2冇千分位
3觸發個wait for X seconds,係指由該時間起(上一條觸發啟動後)0秒開始計算,唔可以稱為cd,呢個亦唔係等候時間
4用技能1秒都唔會多過8下,自己計時,最簡單用地獄火技能效果做攻擊飛彈,你用光環加1000%攻速再用邪狂氣加      1000%,用埋嗜血同狂氣,佢都係1秒7~8下(最多
作者: 古物.帝    時間: 2014-2-9 22:16

引用:
原帖由 gundumX 於 2014-2-9 21:51 發表
1   3%=0.03,邊係千分位
2冇千分位
3觸發個wait for X seconds,係指由該時間起(上一條觸發啟動後)0秒開始計算,唔可以稱為cd,呢個亦唔係等候時間
4用技能1秒都唔會多過8下,自己計時,最簡單用地獄火技能效果做攻擊飛彈,你用 ...
1 我咪話冇千分位lo
2 我遊戲常數係咁寫既0.020
3 中文係等待時間
4你試下用一個近攻黎做計算 再整個建築 睇下個建築扣血既頻率
作者: gundumX    時間: 2014-2-9 23:35

引用:
原帖由 古物.帝 於 2014-2-9 22:16 發表

1 我咪話冇千分位lo
2 我遊戲常數係咁寫既0.020
3 中文係等待時間
4你試下用一個近攻黎做計算 再整個建築 睇下個建築扣血既頻率
1我眼殘
2攻速係以減少,移速係增加,但呢個係加減數值,唔係遊戲時既動作實數
3但觸發係唔會有cd,只會等待至下一條觸發啟動
4我當然計過,你set個英係攻速0.01秒再比幾個可疊加既攻速技佢,然後自己寫個觸發,a建築受攻擊時出現字串=傷害值,再加一條當a建築受攻擊後1秒game stop/game end,睇反有幾多個字串出現個
作者: 古物.帝    時間: 2014-2-10 17:11

引用:
原帖由 gundumX 於 2014-2-9 23:35 發表
1我眼殘
2攻速係以減少,移速係增加,但呢個係加減數值,唔係遊戲時既動作實數
3但觸發係唔會有cd,只會等待至下一條觸發啟動
4我當然計過,你set個英係攻速0.01秒再比幾個可疊加既攻速技佢,然後自己寫個觸發,a建築受攻擊時出現 ...
1 你知就好了
2我係想講比你知we係有千分位
3 都話係個動作既等待時間
4 我整過張圖有+1000%攻速 真係勁快的
作者: gundumX    時間: 2014-2-11 01:32

引用:
原帖由 古物.帝 於 2014-2-10 17:11 發表

1 你知就好了
2我係想講比你知we係有千分位
3 都話係個動作既等待時間
4 我整過張圖有+1000%攻速 真係勁快的
12不提
3感就唔叫cd,cd係強制性,觸發上既係自行set
4快唔過1秒最大8下
作者: 破滅。幻想    時間: 2014-2-11 17:05

就算你SET左招技係0CD,但係因為招技有起手動作所以都要等佢做完動作先可以再用
作者: x00900    時間: 2014-2-11 18:00

引用:
原帖由 古物.帝 於 2014-2-9 19:33 發表

原來我講錯左
應該係每點靈活+既攻速
本身既set定係0.020(做咩多左個0 不是我加的)
另外 佢所講既cd應該係=等候時間(這不是不嬲都係的嗎?)
攻速方面善用技能加速已經快得過0.14 ...
okok-,- 我錯

待機時間 得未  等待果個啊...
作者: 古物.帝    時間: 2014-2-11 18:08

引用:
原帖由 x00900 於 2014-2-11 18:00 發表

okok-,- 我錯

待機時間 得未  等待果個啊...
姐係咩
作者: 破滅。幻想    時間: 2014-2-11 18:09     標題: 回復 24# 的帖子

最尾唔明你講咩
作者: 古物.帝    時間: 2014-2-11 18:10

引用:
原帖由 破滅。幻想 於 2014-2-11 18:09 發表
最尾唔明你講咩
we裡面有好多個等待時間
所以我都唔知
作者: 古物.帝    時間: 2014-2-11 20:08

引用:
原帖由 gundumX 於 2014-2-11 01:32 發表
12不提
3感就唔叫cd,cd係強制性,觸發上既係自行set
4快唔過1秒最大8下
12不提
3係x00兄講的 實際上我都唔明佢講乜
4我玩過1d圖係攻速快到揮斬都見唔到
作者: Ysera    時間: 2014-2-28 14:41

自學手冊
攻擊 - 等候時間:兩次攻擊間的間隔。攻速上限為此值的5倍(即提高4倍),但不會超過每秒45.45次的上限。
作者: Ysera    時間: 2014-2-28 14:57

引用:
原帖由 Ysera 於 2014-2-28 14:41 發表
自學手冊
攻擊 - 等候時間:兩次攻擊間的間隔。攻速上限為此值的5倍(即提高4倍),但不會超過每秒45.45次的上限。
仲有動畫回復點/傷害點都會影響攻速上限
下面張圖岩岩好每秒45次
作者: 古物.帝    時間: 2014-2-28 17:20

引用:
原帖由 Ysera 於 2014-2-28 14:57 發表

仲有動畫回復點/傷害點都會影響攻速上限
下面張圖岩岩好每秒45次
我有D野想問下你(不過唔記得左想問咩)
+我整果D英全部都出唔到技(D效果冇曬)
作者: Ysera    時間: 2014-2-28 23:36

引用:
原帖由 古物.帝 於 2014-2-28 17:20 發表

我有D野想問下你(不過唔記得左想問咩)
+我整果D英全部都出唔到技(D效果冇曬)
你指出唔到技係指點出唔到? 觸發技/物編技?
作者: 古物.帝    時間: 2014-3-1 11:50

引用:
原帖由 Ysera 於 2014-2-28 23:36 發表

你指出唔到技係指點出唔到? 觸發技/物編技?
觸發技
例如(石像魔)落石果招出左就會狂震
       一招好似直江大技咁既招 全部整唔到的說
        仲有一招同水翔殺差唔多既技都整唔到

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0