標題: [交流] 2013人氣動畫TOP10(已出) [打印本頁]

作者: 大毛毛    時間: 2014-1-9 11:38     標題: 2013人氣動畫TOP10(已出)

點解我覺得好睇個d唔入圍/.\
我妹都係排第10 喊出黎
[youtube]p5ywxE97ycA[/youtube]

作者: To-波.    時間: 2014-1-9 12:05

惡魔高校

約會,,,,,,,。,
作者: Accelworld    時間: 2014-1-9 17:11     標題: 回復 2# 的帖子

巨人掛................................
作者: 無撞    時間: 2014-1-9 19:33

排名WFCWFCWFCWFCWFCWFCWFCWFCWFCWFCWFCWFCWFCWFC
作者: bmbm0606    時間: 2014-1-10 00:02

引用:
原帖由 To-波. 於 2014-1-9 12:05 發表
惡魔高校

約會,,,,,,,。,
呢兩套一定入唔到

因為都要女性個D票高先得

得男性票係會輸XD

約會都有DD可能,因為D衫夠靚

我估..

巨人 3甲內

境界的彼方  10甲內(我未睇..睇人氣估)

東京闇鴉 10甲內

我的腦內戀礙選項 10甲內

噬血狂襲 10甲內

記錄的地平線 10甲內

KILL la KILL 希望3甲內 10甲內

青春紀行 10甲內

銀之匙 10甲內..希望5甲內 太有意思

影子籃球員 (多女性粉絲) 10甲內

超科學電炮 (雖然好爛..只係多粉絲) 5甲內

銀魂  10甲內

就咁..愈近10月愈有著數..而且今年2013年都無咩神作出現...而巨人咁多話題..估計第1

2011年雖然小圓話題多..但係都比未聞既劇情搶左第1

2012年就
刀劍都話題多..但輸左比FATE ZERO(我重未睇XD..年年第一名D動畫未睇)
作者: 3.14    時間: 2014-1-10 00:59

刀劍輸比FZ正常
作者: bmbm0606    時間: 2014-1-10 01:31

引用:
原帖由 3.14 於 2014-1-10 00:59 發表
刀劍輸比FZ正常
我覺得刀劍個劇本唔會輸比FZ

只係A-1無能...專住錯左位

刀劍粉絲一定唔會少過FATEZERO
作者: Accelworld    時間: 2014-1-10 13:51     標題: 回復 7# 的帖子

2個都好正,FATE/ZERO 電影FEEL ^^
BTW,巨人動漫係好睇,但係之後漫畫個D真係好一般,我既話十甲不入
作者: bmbm0606    時間: 2014-1-10 16:42

引用:
原帖由 Accelworld 於 2014-1-10 13:51 發表
2個都好正,FATE/ZERO 電影FEEL ^^
BTW,巨人動漫係好睇,但係之後漫畫個D真係好一般,我既話十甲不入
佢搞到進擊呢個字好多地方惡搞

好多人惡搞OP

所有TOP 都係睇人氣
作者: Ʀεβǿя₦    時間: 2014-1-10 19:08

巨人套垃圾10甲內已經比多佢喇
作者: To-波.    時間: 2014-1-10 19:11

惡魔高校惡魔高校惡魔高校惡魔高校
作者: │Fortis931│    時間: 2014-1-11 00:02

引用:
原帖由 bmbm0606 於 2014-1-10 01:31 AM 發表

我覺得刀劍個劇本唔會輸比FZ

只係A-1無能...專住錯左位

刀劍粉絲一定唔會少過FATEZERO
睇埋先講

Fz論畫質 力壓動畫界九成半以上動畫
音樂  日本四大bgm作家之一  而隻雙方既格調係完美配合
劇本  短短廿五集寫左幾多野你知唔知?
          1眾master參戰理由
          2眾servent參戰理由
          3master背景
          4眾英靈傳說
仲有好多好多再加上TM世界觀

最重要一點,唔好忘記佢係"前作"好多地方都有好大限制
睇完再去細味下點解套野會叫Fate/Zero
作者: Accelworld    時間: 2014-1-11 17:08     標題: 回復 12# 的帖子

fd 有同感 希望fatestaynight可以重制番似fatezero畫質
作者: │Fortis931│    時間: 2014-1-11 18:06

引用:
原帖由 Accelworld 於 2014-1-11 05:08 PM 發表
fd 有同感 希望fatestaynight可以重制番似fatezero畫質
唔洗希望,直頭係同一質素
作者: hgc081413    時間: 2014-1-11 18:44

我的腦內戀礙選項  
好睇 ED又好廳

作者: bmbm0606    時間: 2014-1-11 20:03

引用:
原帖由 hgc081413 於 2014-1-11 18:44 發表
我的腦內戀礙選項  
好睇 ED又好廳
的確..睇極都想睇

反而FATE ZERO 出左新就睇..無咩睇完一集繼續睇既感覺
作者: To-波.    時間: 2014-1-11 20:10

成班都唔識野high school dxd先系神作中既神作

要打有打要肉有肉要天然 偽娘 禦姐 天使 惡魔

想扑就扑
作者: 3.14    時間: 2014-1-11 20:41

引用:
原帖由 bmbm0606 於 2014-1-11 20:03 發表

的確..睇極都想睇

反而FATE ZERO 出左新就睇..無咩睇完一集繼續睇既感覺
你睇左stay night同ubw未先
作者: R-果然翁    時間: 2014-1-11 23:03

引用:
原帖由 │Fortis931│ 於 2014-1-11 00:02 發表

睇埋先講

Fz論畫質 力壓動畫界九成半以上動畫
音樂  日本四大bgm作家之一  而隻雙方既格調係完美配合
劇本  短短廿五集寫左幾多野你知唔知?
          1眾master參戰理由
          2眾servent參戰理由
      ...
由於打完自己睇都覺得好亂所以分顏色睇得方便d
內容個d你講哂我唔講 成個故事結構起承轉合完全係兩個層次
fate/zero 從一開頭到尾都係成個故事連住 交代servant既背景都係為左鋪排各個servant所追求既野既分歧 係必須交代 以深化戰鬥既理由並唔只係為左贏個杯 同時係堅持自己既理念 姐係必須交代
               另外18 19集既一段小插曲縱使係同整體故事冇直接既關係 但係我諗其中既內容不亞於SAO所謂既插曲 另外18 19集既ED 満天我話比得上第一季ED我諗冇咩異議掛

SAO 成個內容冇咩連貫性 的確每段插曲好似係唔同 例如打微笑棺材 個個咩潔西卡 表面上係唔同野 不過我諗背後都係想灌輸一個概念--桐人很強很暴力 中間冇咩戰鬥變強既歷程
        可能我未睇小說 但係從我睇動畫既立場 只係睇到一開頭 桐人帶領打贏左 根住插曲插曲插曲 溫馨場面溫馨場面溫馨場面(順帶一提桐人死現充爆炸吧去死吧) 根住無啦啦打74層 出左個雙刀流秒殺左 哇 勁阿 溫馨場面溫馨場面溫馨場面(同上不解釋) 打茅場晶彥 完。

到左ALO先至有真正連貫既感覺 但係SAO到ALO 個轉折仍然係覺得未連接得好 總覺得係兩個故事 不過都可能係女主角變左 世界觀差距等等 第一季同第二季有異於fate/zero 不能一概而論

...廢up完明就明唔明就算 而且fate系列有 只計zero 從小說開始計 已經有7年歷史 而且有game 又有stay night fans個方面我諗真係並非2年(俾多你)既SAO可比擬

作者: 3.14    時間: 2014-1-11 23:28

引用:
原帖由 R-果然翁 於 2014-1-11 23:03 發表
fate/zero 從一開頭到尾都係成個故事連住 交代servant既背景都係為左鋪排各個servant所追求既野既分歧 係必 ...
點解甘中肯。
作者: │Fortis931│    時間: 2014-1-11 23:34

引用:
原帖由 R-果然翁 於 2014-1-11 11:03 PM 發表
fate/zero 從一開頭到尾都係成個故事連住 交代servant既背景都係為左鋪排各個servant所追求既野既分歧 係必 ...
満天+1
唱完第一句之後強勁既bass係完首既精髓
作者: R-果然翁    時間: 2014-1-11 23:43

引用:
原帖由 │Fortis931│ 於 2014-1-11 23:34 發表

満天+1
唱完第一句之後強勁既bass係完首既精髓
[youtube]GHqQJ7-B9qQ&list=FLleOJTxbuZjXRNL24czFIXw[/youtube]

一直放左係youtube既播放清單
引用:
原帖由 3.14 於 2014-1-11 23:28 發表

點解甘中肯。:kiss:
:kiss:
其實我覺得自己對於個結構好執著...好似唔多人著重呢樣野

作者: hgc081413    時間: 2014-1-12 14:03

總之一句講哂你覺得好睇 唔等於 人地覺得好睇   
套動漫畫質好質素高 op ed bgm神 一或係製作組聲優出名  唔等於係人氣動畫

畢竟d人口味獨特  結果永遠出乎意料
作者: Accelworld    時間: 2014-1-12 14:07

個人覺得櫻花莊有機(唔記得係咪13)
作者: Accelworld    時間: 2014-1-12 14:10     標題: 回復 24# 的帖子

唔係13年,sorry....
作者: sTaR小夏娜    時間: 2014-1-12 15:10

境界的彼方應該5甲內
作者: 3.14    時間: 2014-1-12 16:28

引用:
原帖由 hgc081413 於 2014-1-12 14:03 發表
總之一句講哂你覺得好睇 唔等於 人地覺得好睇   
套動漫畫質好質素高 op ed bgm神 一或係製作組聲優出名  唔等於係人氣動畫

畢竟d人口味獨特  結果永遠出乎意料 ...
你講得岩。人類都有高低之分
所以神作係唔需要比低等D既人明
作者: bmbm0606    時間: 2014-1-18 00:13

引用:
原帖由 3.14 於 2014-1-12 16:28 發表

你講得岩。人類都有高低之分
所以神作係唔需要比低等D既人明
你覺得人地 低等 咁好簡單 最後你都係低等

不嬲評分既係D專業人士 所以都係等睇結果

每個人都有自己既神作,自己覺得FATE ZERO 天下第一 但你睇下佢D 下載率 同其他作品比較其實差唔多

睇既人數差唔多,只不過D人會唔會去支持佢

我就對遠野志貴個套野有興趣D 係遊戲+小說+漫畫+大量對戰遊戲 但套動畫就..唉
作者: │Fortis931│    時間: 2014-1-18 00:35

引用:
原帖由 bmbm0606 於 2014-1-18 12:13 AM 發表

你覺得人地 低等 咁好簡單 最後你都係低等

不嬲評分既係D專業人士 所以都係等睇結果

每個人都有自己既神作,自己覺得FATE ZERO 天下第一 但你睇下佢D 下載率 同其他作品比較其實差唔多

睇既人數差唔多,只不過D人會 ...
所謂既專業人士都會帶有主觀,正如食評家一樣,樣野你係唔食既你就唔會覺得佢係好食

至於FZ的確唔係天下第一,但暫時黎講都係我NO.1 不過你講下載率,不如去睇下BD銷量,其實佢都好突出

月姬不嬲係業內既一個傳奇,由同人去到企業化都係靠佢鋪路  三大同人傳奇個朵都係靠佢
TM作品最好睇就係世界觀有連貫性

作者: bmbm0606    時間: 2014-1-18 20:35

引用:
原帖由 │Fortis931│ 於 2014-1-18 00:35 發表

所謂既專業人士都會帶有主觀,正如食評家一樣,樣野你係唔食既你就唔會覺得佢係好食

至於FZ的確唔係天下第一,但暫時黎講都係我NO.1 不過你講下載率,不如去睇下BD銷量,其實佢都好突出

月姬不嬲係業內既一個傳奇,由同 ...
bd銷量基本上只限日本人氣..國外買要透過網上訂購...唔係日本既話好少人真係會訂..除左超級鐘意同粉絲
專業人士唔係同觀眾咁睇套野..佢會睇返套野既其他各方面...

而且佢地應該nn年前已經睇acg...都係比觀眾更明白邊套較好...雖然主觀係有..咁其實係較客觀既主觀姐

作者: 大毛毛    時間: 2014-1-19 14:23

有冇人知幾時有得睇???
作者: dereklau    時間: 2014-1-22 22:53

好唔好睇呢家野咁主觀,試問憑咩話唔認同自己意見既人低等?
作者: 大毛毛    時間: 2014-1-24 19:24

東京暗鴉  機巧  我的青春  都唔入圍
作者: sTaR小夏娜    時間: 2014-1-24 22:13

境界4甲
但翠星第6,打工打8就奇-.-
作者: To-波.    時間: 2014-1-24 23:42

引用:
原帖由 sTaR小夏娜 於 2014-1-24 22:13 發表
境界4甲
但翠星第6,打工打8就奇-.-
我覺得惡魔高校應該系第1先岩
作者: bmbm0606    時間: 2014-1-26 20:32

我係睇呢個

http://www.acfun.tv/v/ac998019

全部一次過睇...

2013年基本上係進擊的巨人大勝

不過 點解女性角色唔係三爺....係炮姐..就知炮姐黨D刷票無節操(2萬個妹妹投票?)
之後男性聲優...其實聲優呢樣野...都係睇返咁多年既人氣..所以娘娘今年配兵長都係得第2..第1係福山...魯路修真係人氣長久
巨人不是全勝的

女聲優就慘啦..超多女聲優VS..炮姐個位聲優就第10比人KO左XD

釘宮 香菜年年包第1同第2...釘宮就算配咁少角色都可以頂住第2名已經算好好..我已經好感動...

香菜咁多角色配..唔第1都好難..但無咩好感..

人氣動畫...巨人第1 炮姐第2

估唔到粉絲2萬刷票輸左比巨人...

不過京阿尼都係10名內拎左好多...老虛都拎左2套10名內

作者: R-果然翁    時間: 2014-1-27 21:49

人係日本版權睇唔到 有冇人話俾我知排名 拿 唔係只係我架 紅狗都想知架。。
作者: 破滅。幻想    時間: 2014-1-30 12:51

都估到巨人一定第一,13年真係好hit
作者: 洛雪    時間: 2014-1-31 17:49     標題: 回復 19# 的帖子

只計動畫 FZ的確做得好過SAO
拎埋小說黎講點比較 1套完左 1套仲連載緊
咁樣計歷史 SAO好似有11年
作者: │Fortis931│    時間: 2014-1-31 23:29

引用:
原帖由 洛雪 於 2014-1-31 05:49 PM 發表
只計動畫 FZ的確做得好過SAO
拎埋小說黎講點比較 1套完左 1套仲連載緊
咁樣計歷史 SAO好似有11年
兩個性質冇得比較

一個比"前傳"限制左,所以一定會有完結來交代成個主題Fate/Zero
而且小說既文筆同動畫一樣好有觀賞性
有d作品唔一定出得多就等於好有時簡短得黎有頭有尾反而更能帶出主旨

SAO設定都幾好,可能睇小說同睇動畫會有另一種感覺,可惜我對純文字冇抵抗力
作者: 無撞    時間: 2014-2-1 00:31

引用:
原帖由 R-果然翁 於 2014-1-27 21:49 發表
人係日本版權睇唔到 有冇人話俾我知排名 拿 唔係只係我架 紅狗都想知架。。
...屈勁我想知
作者: 大毛毛    時間: 2014-2-4 16:58

有冇d 更公平既排行榜
作者: Accelworld    時間: 2014-2-4 17:35

有冇動漫歌既排名

作者: leM0n.    時間: 2014-2-4 18:39

引用:
原帖由 大毛毛 於 2014-2-4 16:58 發表
有冇d 更公平既排行榜
你搞就更好公平ga啦
作者: Reeve.    時間: 2014-2-4 20:14

大老師無上榜
作者: bmbm0606    時間: 2014-2-8 01:51

引用:
原帖由 Reeve. 於 2014-2-4 20:14 發表
大老師無上榜
我都諗唔到大老師點解無上榜..

明明BD賣到無晒貨...
作者: Reeve.    時間: 2014-2-9 15:13

國內觀眾口味唔同掛
其實我覺得佢可以前5

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0