標題: 睇嚟CS真係沒落 [打印本頁]

作者: 11922911    時間: 2014-1-8 09:13     標題: 睇嚟CS真係沒落

成個版幾日都冇新帖
作者: 小飛豬    時間: 2014-1-8 09:27

多了好多社交軟件,自然會少好多人,上來說話.
作者: Ysz    時間: 2014-1-8 13:28

轉去c$o玩啦 起馬無bomb ser問題
作者: Forever958    時間: 2014-1-8 17:53

我諗C$O可能好過CS 1.6
作者: monmon6054    時間: 2014-1-9 21:01

之前sever好多,而家好多已經不見,我諗我重玩C$O
作者: 858215018    時間: 2014-1-11 04:25

講真真係少左好多ser
唔單只cs1.6
其實連好多online games都少左好多人玩(跑online,csonline....)
宜家啲細路個個都淨係識得玩手機games
大個啲就越黎越少玩
結果就成個pc遊戲界越黎越少人玩
其實有冇可能搞返大個cs界佢???
作者: 〝-★ChF.    時間: 2014-1-11 09:45

CS1.6 之前好多SER好玩.例如基地.好正.可惜依家D人好少玩了
作者: katat1    時間: 2014-1-11 12:57

人都飛哂去玩新遊戲

現家連win 7 64bit 都有玩唔到cs1.6的問題
作者: michaelcs555    時間: 2014-1-12 05:03     標題: Cso

我係cso 嘅玩家,玩左幾年,識好多人,遲DMSO 有ranking da ,有興趣來rc 26539291
My rc ID michaelcs555
作者: katat1    時間: 2014-1-12 09:53

反正c$o個黑仔專食人錢
作者: Ysz    時間: 2014-1-12 14:26

無人逼你用真錢買假鎗嫁啵
洗咩同啲人一齊癲
作者: Night§云    時間: 2014-1-12 14:42

我想講識玩CS個D一定係玩CSGO,唔會再玩CSO同CS1.6
作者: Ysz    時間: 2014-1-12 15:23

實際csgo又有幾多人?ava 好似好多人。。
作者: ACG01    時間: 2014-1-12 15:25

引用:
原帖由 katat1 於 2014-1-11 12:57 發表
人都飛哂去玩新遊戲

現家連win 7 64bit 都有玩唔到cs1.6的問題
non-steam 問題罷了...steam 沒問題.... v19 + win7 64 其實寫個小程序就可以Fix...IPVE和人去做姐

http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=603269&extra=page%3D1
作者: v1w1    時間: 2014-1-15 14:45

其實電腦較好的人,已經去了評價較好的遊戲,如GTA5,Battlefield4等遊戲

正版CS需要付款購買,某程度上令部分人卻步

當然手機遊戲的發展,是打擊電腦遊戲的主要因素之一

還有CS沒落,已經是1-2年開始的事情

題外話:如果你有看開vlan cs版,之前我應該發表了一個文章,引起一定的迴響

版主都說了有心無力,看開一點,最好轉遊戲吧
作者: SiuPhoebe    時間: 2014-1-16 23:46

傻ge  仲玩cso???
明知呃錢又盛
走去玩csgo不知幾爽
如果係玩屍ge話就話玩cso姐
講真我覺得cso ge屍算係咁  比較好玩
但係你話玩槍去玩cso
我就真係覺得你傻的嗎

利申: f2玩到f4 之後一直好少再玩cso    而家日日打緊csgo
作者: Forever958    時間: 2014-1-17 10:37

cso D畫質仲好過cs1.6
作者: Forever958    時間: 2014-1-17 10:38

仲有邊個話玩cso一定要入點
勁就好似我咁用新手槍打啦,洗咩入點姐
作者: v1w1    時間: 2014-1-17 11:56

引用:
原帖由 Forever958 於 2014-1-17 10:37 發表
cso D畫質仲好過cs1.6
其實CSO只是用了Counter Strike:Condition Zero《絕對武力:一觸即發》的引擎編寫

其實那個引擎某程度上落後了接近10年(2004 3月問世)

當然對某些電腦配備較低的人,是可以運作這個遊戲

但是在今天的電腦遊戲中(或線上遊戲),這個特點根本可有可無(準確來說幾乎沒有競爭力)

至於橘子當年的無能管理和nexon發展方向上偏離了CS傳統槍戰,應該不用多說
作者: v1w1    時間: 2014-1-17 12:08

引用:
原帖由 Forever958 於 2014-1-17 10:38 發表
仲有邊個話玩cso一定要入點
勁就好似我咁用新手槍打啦,洗咩入點姐
新手槍=不用入點?

你應該是指基本手槍(Gloack 18和USP.45,或透過特別活動而得到Battle系列的手槍

正確來說,

除了大部分CS1.6的手槍是基本手槍或用point購買(Gloack 18和USP.45是基本手槍,而p228, fiven seven和m92雙槍可以用point購買)
沙漠之鷹及其他CSO獨有的手槍是需要用GASH購買(即是要花點數)

你的新手槍是什麼手槍???
作者: kenlam2005    時間: 2014-1-23 00:09

回想起當初加入vlan cs
果陣有好多都好玩既server 但隨住時間過去
有部份做得好既因私人問題唔再開server
又有部份突然唔開 真係令好多玩家想放棄
而且雖然新online game 愈出愈多 但係本人認為無咩game比得上1.6
1,6雖然係舊 畫質係差 但自由度高
老實講 當年我無咩技術 但同班fd玩得好開心 簡簡單單一個過關既server 單純打字 都可以帶出無限既友誼 持續一年左右 各路朋友開始放棄cs1.6
係呢幾年 我記憶最深都係以下幾個server
神L開既香港私人伺服器
v_one開既TyP過關server
一個係上年結束左既殭屍逃跑server
paradise server
我好認同樓上v1w1佢簽名所講
眼看vlan cs沒落,我只能說: vlan cs,RIP!
你們覺悟的時候,機會已經消逝了
現時就係咁樣既情況 人流愈來愈小 有心者更加 不要再說了
vlan cs 風光不再
最後我亦都留下我自己cs名 見到面歡迎打個招呼
` sLAuGhteR | An.Dy*
cs 真係為我帶左好多歡樂 由幼稚開始轉變
其實係新game既出現令vlan cs沒落
定係時間既過去 從前鍾意玩既人都投身社會 而細既一班 就去哂其他online game

作者: 阿f    時間: 2014-1-31 17:51

引用:
原帖由 kenlam2005 於 2014-1-23 00:09 發表
而且雖然新online game 愈出愈多 但係本人認為無咩game比得上1.6
1, ...
我對於v_0ne開嘅TyP過關server都好深刻...
嗰陣日日玩TyP,識咗唔少人,但最後TyP server都結束咗...
仲有嗰陣嘅Heart刀仔server都令我好深刻(好似唔係vlan server)
我一兩年前仲睇到VLAN CS嘅01區會full
但依家睇番 都係得百幾人...
人流變得愈來愈小
cs都陪伴咗我好耐 帶咗好多歡樂嘅時光比我
但始終花無百日紅
好多唔同嘅原因令到cs沒落
而cs無可能一直都有咁多人玩

作者: MyaCc.    時間: 2014-1-31 21:09

琴日悶悶地就玩左陣C$O 是是但但就入左個狙場玩
做新手真係慘 神手係唔會受新手玩 我玩左陣0殺就比人強制踢左
咁好啦我再入第二個狙場 心諗認真少少玩啦 結果都係比人強制踢左
但呢次原因係話我用不法程式
真係當堂嚇左跳 然後得啖笑
作者: lokchan64    時間: 2014-2-5 14:17     標題: 求cs down點

:victory: :victory: :victory: :victory: :victory: :victory: 求cs down點
作者: v1w1    時間: 2014-2-6 17:40

引用:
原帖由 kenlam2005 於 2014-1-23 00:09 發表
1, ...
當年我記得玩小人國,殭屍生存等地圖,玩得不亦樂乎

biscuit餅ser是其中一個好去處

不過上述ser應該已經消失了

當年的vlan cs ID: v1w1,expert shooter(常用)

當時vlan版主說steam無法阻止外掛問題,何況vlan?

有心做的,non-steam也可以有它的空間

我不知道vlan是有心無力,或乾脆等收檔

總括而言,我是不會再回歸vlan,祝你們好運

CSO退出了,不會回歸vlan,看來steam是最後一個歸宿(可能3年後才有望買到,因為沒有個人電腦)
作者: 神聖的手感    時間: 2014-2-10 02:25     標題: 幫CSO絕對的平反 請睇哂下面字海 唔睇係你既損失

我最近開始玩返CSO 幫CSO平反一下 有買點 本人都唔係小學一開始我最擔心都係外掛問題 點知玩落情況更本上唔同你地既講法

CSO 擔心既外掛問題:現在極少 加上會捉 唔好同我講 勁多小學用果D 1日平均最多見1~2個人用 有時見唔到TIM 就算有都可以踢出去 BUG槍果D唔洗講 有就唔會有咁多人想收CSO AC 如果唔信 8591代抽C-BOX果D 你地都可以去見識下既

其實CSO E+唔係小人玩 係冇咩(冇錢仔)玩 唔該你地入去睇清楚 玩得CSO果D個個有返咁上下槍(多數人都最少花左500HKD UP)

好多人都話CSO其實同CS1.6一樣姐 CSO有既槍係CS1.6改槍都得喇 當我未係CSO到有果D勁槍既時候我都覺得好合理 但係當我有左之後 我只能咁樣比如CSO係apple原廠出既電話 CS1.6係大陸果D山寨品電話 姐係你有果種外形既(些少相似)但係冇果種功能咁同.....有咩分別

總結:如果你要買點數 買得多黎玩(500UP )CSO總對好玩過CS1.6果D魔王SER無限倍 只要你有返咁上下實力既槍CSO係超好玩 打屍果時直頭爽YY (有埋電鋸更加唔洗講)

作者: 〝-★ChF.    時間: 2014-2-10 21:35

之前玩建造基地SER.好正.
已成為起野第一神手.
KILLER_MOUSE
玩 sad個ser   好正.每日好多人玩.超過25.不斷殺c搵$ 點買點槍等.太hi.
不過依家cs 根冇沒人再玩
作者: 11922911    時間: 2014-2-16 11:14

如果而家玩返CS, 你會想玩邊種模式.
作者: ☠陳少爺    時間: 2014-2-25 00:28

HELLO 你AC咩名
作者: katat1    時間: 2014-3-3 20:57     標題: 回復 20# 的帖子

我諗他講的係......

CT基本手槍+ T 基本手槍......
作者: 愛影。末日    時間: 2014-3-24 15:24

引用:
原帖由 神聖的手感 於 2014-2-10 02:25 AM 發表
我最近開始玩返CSO 幫CSO平反一下 有買點 本人都唔係小學一開始我最擔心都係外掛問題 點知玩落情況更本上唔同你地既講法

CSO 擔心既外掛問題:現在極少 加上會捉 唔好同我講 勁多小學用果D 1日平均最多見1~2個人用  ...
要洗成500蚊我去正隻titanfall好過啦,洗咩哂錢去玩隻10年前engine又唔抵玩既game?

作者: 蓝色牛牛    時間: 2014-3-25 14:57

大家玩过真人cs吗?
作者: katat1    時間: 2014-3-28 13:20     標題: 回復 31# 的帖子

現家成堆 C$O 成堆BUG
作者: ☠陳少爺    時間: 2014-3-29 11:48

c$o呃錢呢..........................
作者: lemon24ehk    時間: 2014-3-29 12:15

CS1.6比人炸Ser因此吾開Ser
轉開Minecraft
作者: v1w1    時間: 2014-3-30 00:41

引用:
原帖由 愛影。末日 於 2014-3-24 15:24 發表

要洗成500蚊我去正隻titanfall好過啦,洗咩哂錢去玩隻10年前engine又唔抵玩既game?
同意,如果你有本錢,應該去享受更好的遊戲

CSO不提外掛,BUG

單是小學   雞已經令不少人卻步

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0