標題: super 9v9 問題 [打印本頁]

作者: AGUERO12    時間: 2013-7-14 16:14     標題: super 9v9 問題

倖存者有少量補給好正常  但好似太多啦掛 失真...
另外最癲就係 感染個班
真係痴線 又改到2000幾血 又透明
smoker 比人整斷條吞 唔洗5秒又有返
bommer 又可以搞到成個飛機咁(可以沖出去好快)
charger 竟然可以轉彎撞人 + 勁厚血
spitter 口水好快補
最大問題係佢地會透明  連隻tank都會

呢個服係 你好技術都唔好贏
根本就失哂平衡
我都唔明點解日日都可以爆

反而另外一個slien 9vs9 就ok唔錯
只少真係公平好多
但係就成日都好少人

唉....發泄完畢

作者: ~SRWII~    時間: 2013-7-14 16:18

引用:
你好技術都唔好贏
根本就失哂平衡
呢句2不能同意更多 平衡好重要
小弟覺得分得出技術高下先係好ser
Confogl/metafogl 呢d技術mode才是王道

失哂平衡既ser,唔係話出唔到高手
但易玩壞手神
作者: 冰freeze    時間: 2013-7-14 16:38

所以咪特感重生時間同人隊既合作好重要囉..
作者: realized98    時間: 2013-7-14 16:58

係要玩正統, 玩平衡, 玩技術要公平既就玩44 Promod
人地9v9, 10v10叫特式埸, 唔鐘意既亦可以唔玩

btw咁唔滿意人地成日爆埸
有人開promod又唔見有人入?
作者: legotoytoy    時間: 2013-7-14 21:17

個SER講明,不適合18歲以下,腦/手殘,人士~~~
唔知樓主係邊種呢????
作者: 醉愛威士忌    時間: 2013-7-14 22:32

唔係既 每個場都有自已既特色 經過我n年前醒一醒玩具  個ser 好番好多啦
作者: AGUERO12    時間: 2013-7-15 08:25

引用:
原帖由 realized98 於 2013-7-14 16:58 發表
係要玩正統, 玩平衡, 玩技術要公平既就玩44 Promod
人地9v9, 10v10叫特式埸, 唔鐘意既亦可以唔玩

btw咁唔滿意人地成日爆埸
有人開promod又唔見有人入?
我都想知點解冇人
作者: AGUERO12    時間: 2013-7-15 08:29

引用:
原帖由 legotoytoy 於 2013-7-14 21:17 發表
個SER講明,不適合18歲以下,腦/手殘,人士~~~
唔知樓主係邊種呢????
知啦知啦 批評下個服就吋
我純粹比下意見 發泄下
作者: legotoytoy    時間: 2013-7-15 17:58

引用:
原帖由 AGUERO12 於 2013-7-15 08:29 發表

知啦知啦 批評下個服就吋
我純粹比下意見 發泄下
當你發現點解會咁多人玩果時...

你可能都唔想走~~~
作者: AGUERO12    時間: 2013-7-16 09:09

引用:
原帖由 legotoytoy 於 2013-7-15 17:58 發表

當你發現點解會咁多人玩果時...

你可能都唔想走~~~
咁我盡能力搵下當中既樂趣~
作者: wai121993    時間: 2013-7-16 09:55

真係爽 玩屍又爽 玩人又爽 唔係D隊友實力差太遠 真係超好玩
作者: m4a11130    時間: 2013-7-16 12:42

今日玩完slien 9vs9

覺得好玩過super 9v9

起碼冇咁變態
作者: legotoytoy    時間: 2013-7-16 15:09

係呀....
slien 9 9真係勁好玩......唔好過去super到
多謝合作~~~
作者: realized98    時間: 2013-7-16 16:22

好快我又會比人話開分身離間兩位埸主關系咖喇
食住花生等睇戲~
作者: yanyatl    時間: 2013-7-16 16:24

每個多對場有自己特色- -
都係按你自己喜好入場姐
中意ge就入去玩 唔中意ge就唔好入去玩 就係咁簡單
作者: remember1016    時間: 2013-7-16 16:42

樓主小心d呀
實有人話你跑得唔夠馬快唔比鬧隻馬慢
作者: suepi    時間: 2013-7-16 22:28     標題: 回復 5# 的帖子

作者: 爆炸壯男    時間: 2013-7-16 23:20

每位玩家都會做一次屍同倖存.什麼不平衝本來就係不存在.
除非閭下係每回合都手動轉回人類.然後指感染者能能過份機車

什麼人類過於弱勢.閭下對super ser設定亦不達全面認識
2千血既ch.重狙1槍打背都可以秒.輕狙兩槍.木槍四槍左右
隨ch同tank以外.其他特感通通都係1下近武秒殺
透明.不是隱型.加上感染者亦非全程透明.略為有視力既玩家都理所當然睇到

[你好技術都唔會嬴] l4d唔係cs.唔係以個人技術取勝.係以團隊合作性取勝
你論點本來就已經存在錯誤

或是回到正確作答你問題.點解super ser特別多人玩?
好簡單.vlan 不正規對戰服本來就已經少.加上l4d亦唔係近期推出新game.玩正規都玩到厭厭地.自不然玩變態多少既服
其他服亦不見如何正常,10v10果個 無限止痛弱.近武高速揮動.hunter加速.ch極遠距沖程.諸如此類都一樣變態

其實唔想玩真係walkaway就好了.場主/管理員冇得罪你.你都無須起論壇說人不是吧

作者: AGUERO12    時間: 2013-7-16 23:27

可能我第一句不太禮貌
我講聲對唔住先
事實上 我知好多玩家鍾意呢個super 9v9
但我就唔多喜好 所以就出個post 睇下有冇人認同咁
但第一頁已經比人吋~

作者: yanyatl    時間: 2013-7-16 23:59

引用:
原帖由 AGUERO12 於 2013-7-16 23:27 發表
可能我第一句不太禮貌
我講聲對唔住先
事實上 我知好多玩家鍾意呢個super 9v9
但我就唔多喜好 所以就出個post 睇下有冇人認同咁
但第一頁已經比人吋~ ...
你個標題係不滿個SERVER W0 睇你字面意思好難唔覺得你批評個server bo
作者: RiDeR_.Bboy    時間: 2013-7-17 08:59

其實都只是各有各玩法.
我個人都是比較喜歡Confogl.
我覺得多人特色式主要還是適合大堆朋及一起玩而已.
當然無話邊個形式會比較好. 比較平衡. 遊戲就是符合玩家口味而改變.

不過有一點就是.. 原本L4D的主題還是4人的過關遊戲. 9V9 好像感覺上大有不同.
個人感覺有點失去原本的味道.
作者: yiuman233    時間: 2013-7-17 12:40     標題: 其實個答案好易明..

人就最現實,好似邊條女正就自然多狗公9衝

邊個GAME好玩就自然會多人參與

另外SUPER 9 VS 9 有一樣值得讚
係佢個SER主本身人品唔錯

尋日條傻仔XXDREAM快槍XX勁無禮貌去問佢野
佢都好好禮貌去ANSWER,係我就問候佢父母好耐

(SER主,我順手幫你擦鞋,可唔可以令我唔會死? )
作者: ~SRWII~    時間: 2013-7-17 14:28

引用:
原帖由 yiuman233 於 2013-7-17 12:40 發表
人就最現實,好似邊條女正就自然多狗公9衝

邊個GAME好玩就自然會多人玩

如果單憑「多人鍾意=好」,咁唔通 justin bieber fans多過radiohead,代表佢音樂境界高d?

世界上有d野叫「劣幣驅逐良幣」
唔一定多人就叫好

質素,平衡,技術,特別人vs特感既平衡度都係v記精心設計,先會得到最好o既遊戲效果
改晒d數據,技術含量大降、平衡度大降,小弟覺得.........

當然,你話鍾意玩都無可厚非存在即合理
作者: kelly2819    時間: 2013-7-17 14:49

因為SUPER 99有玩具
作者: legotoytoy    時間: 2013-7-17 17:18     標題: 回復 23# 的帖子

改晒d數據,技術含量大降、平衡度大降??????

我本人覺得,只係好多人都有先入主既思想.....

者係好似.古代既人覺得飛上天係神只可以做到既野~~~

家下話唔知有飛機既人,等同腦殘~~~

者係話一直剩係識話人地果場點樣點樣,相對黎講,果d人只會停留係古代.....

所以唔鐘意super既人,千萬唔好入.....因為你是古代人,,,,,,,
作者: ~SRWII~    時間: 2013-7-17 18:27

引用:
原帖由 legotoytoy 於 2013-7-17 17:18 發表
改晒d數據,技術含量大降、平衡度大降??????

我本人覺得,只係好多人都有先入主既思想.....

者係好似.古代既人覺得飛上天係神只可以做到既野~~~

家下話唔知有飛機既人,等同腦殘~~~

者係話一直剩係識話人地果場點樣 ...
你個比喻完全錯晒
人地話你個ser改到平衡度大減(講白d,人vs特感,情況一面倒,唔係每人都有得做一round 特感就叫fair game
技術含量大減(舉例,800血轉彎Charger,根本唔預人爆,right?)

你唔係正面回應呢幾點,反而話人地唔接受你個「先進的場」,係腦殘

加埋一句「唔鐘意super既人,因為你是古代人,,,,,,,」

知你好愛你個場,亦以你場為榮
但人地都有討論/批評權利
小弟覺得有時聽下人地講咩,唔好下下話人腦殘,先至有進步,你說對不對?
作者: 自摸西☆    時間: 2013-7-17 19:02

super 99 昨晚我經已嘗試
都係一句
希望埸主可以聽下人意見
作者: legotoytoy    時間: 2013-7-17 19:08     標題: 回復 26# 的帖子

真係好想知你所講既一面倒係點樣.......

真係原全唔覺.....囉
作者: AGUERO12    時間: 2013-7-18 03:31

既然場主認為冇問題 就算啦
作者: legotoytoy    時間: 2013-7-18 04:26     標題: 回復 29# 的帖子

都係#5果句................

我個場唔岩小朋友玩..........係咁多
作者: aryulo    時間: 2013-7-18 10:13

呢個post d人都好搞笑下
你覺得唔好玩咪唔好入, 有需要呼籲叫大家唔好入咩?
背後似有d特別動機多d
作者: aryulo    時間: 2013-7-18 10:13

d人覺得d特感勁左, 冇哂技術成份...
乜唔係特感勁左, 先要你醒目d 有技術d?
作者: SiuPhoebe    時間: 2013-7-18 14:54

2個根本唔同風格冇得比
係SUPER你可以吹住水開開心心HEA住玩 放鬆D
係SILENT NIGHT你比較需要技術 大部分人比較著重輸嬴 唔會係吹住水開心玩FOR FUN戈隻
睇你個人玩GAME為咩姐
各人喜好 你理得人
作者: 31001625    時間: 2013-7-18 15:47

10V10都唔錯牙..呵呵

邊個SER輕鬆D...我唔多講啦,玩家玩過就知 .....(睇人啦)

作者: yanyatl    時間: 2013-7-18 16:04

樓主 冇人拎住槍強逼你入Ser w0
吾中意米吾好玩 少你1個吾少ge
作者: ~SRWII~    時間: 2013-7-18 16:28

引用:
原帖由 aryulo 於 2013-7-18 10:13 發表
d人覺得d特感勁左, 冇哂技術成份...
乜唔係特感勁左, 先要你醒目d 有技術d?
睇下你d特感所謂「勁」係邊方面
係小弟眼中,醒目:識聽聲,走位,有sense
技術:單散/木狙爆hun,近戰秒char..etc 基本野唔駛多講,而唔係前面講咩重狙兩槍即殺=平衡

小弟覺得將特感改到變態,咩隱形轉彎,相信高手如Bit哥都未必爆到
其實係變相鼓勵人心諗:反正呢樣技術係呢個場都無用,我又駛咩練?
於是玩得呢d場多既人,出黎玩正規場就發覺自己係比人屠果批 因為基本技術都缺乏

(當然,多對都出過高手,如crazy s_ _,x_..... 但唔多囉

Off-topic,如果你話relax玩無人阻你,但講技術/平衡就得啖笑

場主話個場唔岩小朋友玩
睇回覆我覺得相反
作者: legotoytoy    時間: 2013-7-18 16:45     標題: 回復 36# 的帖子

你所講既技術:單散/木狙爆hun,近戰秒char..............
者係話加強左,隻差識轉彎,你秒唔到就叫冇技術???笑左囉
者係一定要慢慢直行秒到叫技術,識轉彎秒唔到就叫冇技術.....勁攪笑

乜我個場靜晒音架???冇位走架???
你講埋D野都超攪笑,你講既係勁係個人反應,同個場冇關係囉.....再笑

講到平衡,你知唔知咩叫平衡呀???
問你有咩唔平衡,剩係識講唔平衡.......我再勁笑多次囉

小朋友就返小朋友到玩啦,冇謂要做出咁多不必要既麻煩...............

PS,樓主目的明眼人都睇到,都費時多講!

作者: yanyatl    時間: 2013-7-18 16:58

引用:
原帖由 legotoytoy 於 2013-7-18 16:45 發表
你所講既技術:單散/木狙爆hun,近戰秒char..............
者係一定要慢慢直行秒到叫技術,識轉彎秒唔到就叫冇技術.....勁攪笑

...
算喇玩具 人地擺明針對多對場喇  無論9V9/10V10
果D人根本吾知整SER出黎果個付出左幾多時間落去
總有人支持你ge 我 第1個撐你呀玩具 你個ser幾好玩 只係覺得呢排lag左d
轉彎cha 基本上用sniper都秒到 同埋d特感屈 照樣可以9個入曬safe room  吾合作講咩都係假
重點都係for fun
聽聲,走位,有sense 多對吾通就吾可以有呢d特點??
作者: ~SRWII~    時間: 2013-7-18 17:04

引用:
原帖由 legotoytoy 於 2013-7-18 16:45 發表

...
首先問你,你第二句點推論到第三句?
同埋你知唔知改血量650->800對秒唔秒到已經兩樣野?一係你未研究過秒char,定係你改數據既時候根本無考慮太多?
Too simple too naive.
(呢個post有個別回覆都係咁非黑即白等於人地話社會物價通漲,你答"你搵得少姐"仲以為自己o岩,唔會去正視問題)

至於平衡,呢個post已經講太多
點解下下要人講到明?

既然閣下對個場自我感覺咁良好,批評=小朋友,腦殘
開Post質疑 = 另有目的
......:loveliness:
作者: yanyatl    時間: 2013-7-18 17:14

引用:
原帖由 ~SRWII~ 於 2013-7-18 17:04 發表

首先問你,你第二句點推論到第三句?
同埋你知唔知改血量650->800對秒唔秒到已經兩樣野?一係你未研究過秒char,定係你改數據既時候根本無考慮太多?
Too simple too naive.
(呢個post有個別回覆都係 ...
佢個場D槍提高左攻擊力 吾會秒吾到
作者: legotoytoy    時間: 2013-7-18 17:31     標題: 回復 39# 的帖子

你跟本咩都唔知,同你講浪費時間
剩係識講一大堆你自己既個人理論.......

你都係果D知小小扮晒代表果隻人,扮到個L4D2係你整出黎咁樣!!!

個POST都唔係你開,你都回到咁多野
睇你一定係黑人增到連我都要見一次BAN一次既人黎....
次次見同SUPER有關既,你都一定多多理論彈出黎.....

費人~~
作者: yanyatl    時間: 2013-7-18 17:33

引用:
原帖由 legotoytoy 於 2013-7-18 17:31 發表

你都係果D知小小扮晒代表果隻人,扮到個L4D2係你整出黎咁樣!!!

睇你一定係黑人增到連我都要見一次BAN一次 ...
吾係同SUPER有關 而係同所有多對SER有關
作者: ~SRWII~    時間: 2013-7-18 17:52

解釋完650-800分別你知,你唔回應不突止,仲人身攻擊既?至於小弟分析既,相信願意深入研究呢個game+有咁上下思考能力會明我講既係點,自有公論

個Post邊個開有咩分別?討論區唔係要黎討論?
由頭到尾我都分析點解我覺得唔平衡同技術欠奉,但不停攻擊留言者身分既係閣下喎.... 無論係樓主定留言既我都比你貼上小朋友/腦殘/古代人既標籤

Off-topic,重申,relax玩你ser係玩家既事
但講技術/平衡之前不如做下research,好過讚到自己ser又relax又好玩又技術又平衡有d井底之見
尼個都係小弟留言原因,絶無針對任何ser成份
引用:
原帖由 legotoytoy 於 2013-7-18 17:31 發表

睇你一定係黑人增到連我都要見一次BAN一次 ...
引用:
原帖由 yanyatl 於 2013-7-18 17:14 發表
衣家講緊melee weapon:loveliness:
作者: realized98    時間: 2013-7-18 18:03

引用:
原帖由 ~SRWII~ 於 2013-7-18 17:52 發表 引用:
原帖由 yanyatl 於 2013-7-18 17:14 發表

衣家講緊melee weapon
無聊一up, 查實super 9v9嘅charger我自己試過係爆到既
我承應我自己係-6, 但我好肯定隻charger比我爆之前冇比人放過血

最後黎黎去去都係果句, 每個server各有特式姐
真係無野值得去拗
作者: yanyatl    時間: 2013-7-18 18:04

引用:
原帖由 realized98 於 2013-7-18 18:03 發表

無聊一up, 查實super 9v9嘅charger我自己試過係爆到既
我承應我自己係-6, 但我好肯定隻charger比我爆之前冇比人放過血

最後黎黎去去都係果句, 每個server各有特式姐
真係無野值得去拗 ...
人地覺得多對係垃圾嘛 有人POST乘機答嗲咁解@@
作者: realized98    時間: 2013-7-18 18:36

引用:
原帖由 yanyatl 於 2013-7-18 18:04 發表
人地覺得多對係垃圾嘛 有人POST乘機答嗲咁解@@
都係果句啦
每個人嘅standard都唔一樣
丫唔係...應該係 "無可能一樣" 先岩

用自己套standard, 套落人地到係無意思既, 只會令人難受
真係無野值得好嘈
當然, 如果係存心雞蛋裏挑骨頭, 就更加唔應該同佢嘈
鍵盤戰士我地係鬥唔過既
只要開server果位明確知道自己做緊咩就ok

btw都希望 玩具先生 注意一下自己用語
唔好比人話兩話就標籤人地
作者: legotoytoy    時間: 2013-7-18 18:51     標題: 回復 43# 的帖子

唔通我改過d 咩要同你申報經你同意咩.....勁人
我整個ser好似講到係你整出黎咩都知咁樣....攪笑

留個game名黎,最多你入黎唔攪事,唔係太低b既話都唔踢喇.....

作者: yanyatl    時間: 2013-7-18 18:55

引用:
原帖由 legotoytoy 於 2013-7-18 18:51 發表
唔通我改過d 咩要同你申報經你同意咩.....勁人
我整個ser好似講到係你整出黎咩都知咁樣....攪笑

留個game名黎,最多你入黎唔攪事,唔係太低b既話都唔踢喇..... ...
人地玩4v4炸 點會玩你個serㄚ ~~~~~~~~~
作者: legotoytoy    時間: 2013-7-18 19:47

玩開4 4 都可以俾到咁多理論,真係頂佢唔順~~
作者: yanyatl    時間: 2013-7-18 20:14

引用:
原帖由 legotoytoy 於 2013-7-18 19:47 發表
玩開4 4 都可以俾到咁多理論,真係頂佢唔順~~
吾夠講隨時got你4
佢又吾係玩 又要咁多理論 都吾知佢理你個ser做咩
作者: legotoytoy    時間: 2013-7-18 20:16

想話俾人知佢好勁~~~
作者: yanyatl    時間: 2013-7-18 20:19     標題: 回復 51# 的帖子

我都知佢打字and所謂理論好勁
佢重點:
多對係垃圾
4v4 is 正常
作者: legotoytoy    時間: 2013-7-18 20:24

人各有志.................
佢係針我個場....都有好耐日子~~
作者: yanyatl    時間: 2013-7-18 20:35

引用:
原帖由 legotoytoy 於 2013-7-18 20:24 發表
人各有志.................
佢係針我個場....都有好耐日子~~
1010都係姐~~~~~~~~~總知多對就針對
作者: ~SRWII~    時間: 2013-7-18 21:01

都係唔肯正面回應問題,選擇逃避同埋一人一句唔"拿間"既野黎攻擊人 又話人got 4,針你ser又盛,未免太自我澎漲

有意見就出聲,就係咁簡單 冇話針對d乜
討論區亦係咁用

如果你ser冇問題,人地都唔會提出呢d疑問 就算有疑問你地都可以反駁到
而唔係衣家咁,不斷標籤人  
作者: legotoytoy    時間: 2013-7-18 21:08     標題: 回復 55# 的帖子

你睇下#18果位C兄講野......
人地果D就叫中肯喇.....

你講果D我諗我真係一D都唔明.....
同埋你有咩問題問過呀...........
睇幾次都唔知你有咩想問囉.......小朋友~
應該同你有代溝~~~
作者: yanyatl    時間: 2013-7-18 21:33

其實唔想玩真係walkaway就好了.場主/管理員冇得罪你.你都無須起論壇說人不是吧
最精警呢句
有冇got過自己知  係米針對自己知 不過明眼人1睇就知你有冇針對
次次批評多對ser一定有你份
自我澎漲?  你太自欺欺人吧
有意見就出聲 冇錯 不過你每次發言都係針對性w0
未知你ge疑問係d咩呢??  你係下面清楚列出黎睇下(吾好叫我爬文)
樓主疑問好清楚
1.又改到2000幾血 又透明  (吾係100%會多血+透明
2.smoker 比人整斷條吞 唔洗5秒又有返  (5秒可以比人殺死吧? 又有隊友幫)
3.bommer 又可以搞到成個飛機咁 可以沖出去好快
(你飛上天 再炸落黎  有技術ge 拎追都秒到 本人親身秒過   佢炸落黎又吾會點扣你血 呢個boomer只係特色黎 冇咩吾妥)
4.charger 竟然可以轉彎撞人 + 勁厚血  (同樣 轉彎都係呢個ser特色  莫非樓主技術吾太好 吾識得運用? 否則點會批評charger呢   多血呢個問題 上面話左吾係100%有)
5.spitter 口水好快補 (有冇唸過救人速度亦有加快? 噴左1次冇人殺? 咁抵你比人噴)
6.最大問題係佢地會透明  連隻tank都會 (上面解釋左吾係100%)
7.呢個服係 你好技術都唔好贏(你識得運用charger先講 你估轉彎好容易?  jockey又可以騎人跳街 smoker拉人掛牆 hunter 高撲 boomer 噴人 spitter 噴人  tank打人 呢d吾洗好技術?
你試下亂char人 亂噴人 亂騎人 亂撲人  亂拉人 做tank亂打 做人亂沖  睇你贏5贏到 呢個ser技術吾會冇 只能說要求冇4v4高 你中意d技術要求高ge ser 可以去4v4玩 )
8,失哂平衡( 最多都係分隊  老手/新手吾平衡姐 留待玩具解決)
9.我都唔明點解日日都可以爆(日日爆吾抵得? 場主有人支持 你妒忌? 咁叻可以自己開個ser黎比大家觀賞下)
10.反而另外一個slien 9vs9 就ok唔錯(silent 9v9 ser 特感冇技 只係普通團體對抗 你中意ge可以入去玩@@ 吾好入super 9v9 )

作者: 永遠    時間: 2013-7-18 23:06

咩叫起SUPER9V9唔洗技術去玩?

訓醒未  唔鍾意玩呢類場 咪唔好入lo   

開個貼起度話人地個場唔好玩 唔洗技術  真係覺得你好不智

人地有心用時間去改野  去令隻game更有新鮮感 更好玩   你係要去話人地改到唔平衡 改到唔好玩

你知唔知人地要用幾多時間去改一個地圖?  去令個圖更好玩?  你知唔知之前玩完第2關嘉年華  d人都即刻轉地圖 唔想玩第三關  因為太悶

個場主為左咁 先專程去用2,3個鍾改一張地圖  去令到人唔覺咁悶

你咁樣話人地改得唔好 又點唔好玩法  你有無尊重過人地?
作者: 31001625    時間: 2013-7-18 23:15

討論需要人身攻擊嗎?
作者: SiuPhoebe    時間: 2013-7-18 23:35

引用:
原帖由 legotoytoy 於 2013-7-18 21:08 發表
你睇下#18果位C兄講野......
人地果D就叫中肯喇.....

你講果D我諗我真係一D都唔明.....
同埋你有咩問題問過呀...........
睇幾次都唔知你有咩想問囉.......小朋友~
應該同你有代溝~~~ ...
佢的確係小朋友 無論有咩關於多對同埋y_ _ _ ge野都要出聲係度嘈 實要加多一兩句
就好似日日係度拎哂d vlan post尼打_ _咁 可以無lala搵番成一年半前ge post出尼講都得 勁到
作者: yanyatl    時間: 2013-7-19 00:00

引用:
原帖由 SiuPhoebe 於 2013-7-18 23:35 發表

佢的確係小朋友 無論有咩關於多對同埋y_ _ _ ge野都要出聲係度嘈 實要加多一兩句
就好似日日係度拎哂d vlan post尼打_ _咁 可以無lala搵番成一年半前ge post出尼講都得 勁到 ...
小氣鬼 同埋記性好
作者: ~SRWII~    時間: 2013-7-19 00:31

用心整圖唔代表出黎既效果「有技術、平衡」
批評亦不代表不尊重反而呢個post唔係以事論事去討論,而係不斷人身攻擊既係邊方,大家有眼見 人多不代表有道理

而且,小弟係唔會玩多對,但我對多對既某些現象有意見都唔得?
你可以話小弟多事,但唔可以抹殺人地發表意見既權利
引用:
原帖由 永遠 於 2013-7-18 23:06 發表
咩叫起SUPER9V9唔洗技術去玩?

訓醒未  唔鍾意玩呢類場 咪唔好入lo   

開個貼起度話人地個場唔好玩 唔洗技術  真係覺得你好不智

人地有心用時間去改野  去令隻game更有新鮮感 更好玩   你係要去話人地改到唔平衡  ...
呢句要問返,不斷話人「小朋友、腦殘、古代人」etc果方面既人喇
到依家為止我都係討論+想得到正面回應,但佢地只係不斷謾罵
引用:
原帖由 31001625 於 2013-7-18 23:15 發表
討論需要人身攻擊嗎?
承蒙肥比姐厚愛,仲記得小弟:lol
不過爛佬怕_ _,肥比姐以前玩專家一開咪就got人4,嚇到小弟收聲,所以唔敢再回你

Off-topic,香港書展到喇,就動漫節
肥比姐,44圈子入面流傳妳真人好似Rochelle有無興趣同小弟一齊cosplay l4d2?
有既請pm,多謝
另外:小弟鍾情Zoey,所以妳唔駛驚
引用:
原帖由 SiuPhoebe 於 2013-7-18 23:35 發表

就好似日日係度拎哂d vlan post尼打_ _咁 可以無lala搵番成一年半前ge post出尼講都得 勁到 ...

作者: yanyatl    時間: 2013-7-19 01:06

對多對既某些現象有意見都唔得?
[你個印象要數幾多年前ge事- -?]
我對上最後果個回應算吾算正面

作者: ~SRWII~    時間: 2013-7-19 01:23

小弟講緊對多對:人與屍平衡、轉彎隱形加血char點爆... Etc技術既現象,關幾年前咩事?

如果你想討論方向正面d既,咪由前面有條友話爆到800血轉彎char,引伸出係你地ser點鍛鍊技術囉 有本事既,將呢個批評post打造成技術post,小弟都會好開心咁參與討論希望有得著

至於你地果d攻擊,正面定負面,小弟完全無放係心畢竟之前發生過一單 「話人人格有問題,點知自己開n個分身抹黑人」既事,比版主揭發先真相大白
證明呢d攻擊都只係浮雲,正經討論、言之有物先係王道 下下都標籤人既亦未免太.....
引用:
原帖由 yanyatl 於 2013-7-19 01:06 發表
對多對既某些現象有意見都唔得?
[你個印象要數幾多年前ge事- -?]
我對上最後果個回應算吾算正面

作者: legotoytoy    時間: 2013-7-19 02:47     標題: 回復 64# 的帖子

你唔係玩多對都有野可以有意見正經討論??????
我看你還是快點去看看E生.....身體緊要求!!!
作者: yanyatl    時間: 2013-7-19 02:50

引用:
原帖由 legotoytoy 於 2013-7-19 02:47 發表
你唔係玩多對都有野可以有意見正經討論??????
我看你還是快點去看看E生.....身體緊要求!!!
同意,吾係玩多對又要理多對D野 你都幾得閒
正如1個富人有私家車接送 要理巴士d班次
作者: devil2033    時間: 2013-7-19 03:14

初初入9V9嗰陣以為D人好屈 好多勁人
玩左陣就開始hea玩 之後入親都係hea玩 等fd開場冇野做又會去hea下
得罪講句 個ser用一成力玩都夠
係自己諗多左
作者: legotoytoy    時間: 2013-7-19 03:18     標題: 回復 67# 的帖子

你咁講都岩......我都唔反對......

真係小左D強勁既人,可以令到大家認真玩........
由其暑假~_~"
作者: devil2033    時間: 2013-7-19 03:22

引用:
原帖由 legotoytoy 於 2013-7-19 03:18 發表
你咁講都岩......我都唔反對......

真係小左D強勁既人,可以令到大家認真玩........
由其暑假~_~"
我差唔多唔同時段都入過9v9
都冇遇到勁人- -
作者: ~SRWII~    時間: 2013-7-19 03:23

一成力玩都夠? 又誇張少少喎,一係你勁,一係某ser真係新手園地
引用:
原帖由 devil2033 於 2013-7-19 03:14 發表
初初入9V9嗰陣以為D人好屈 好多勁人
玩左陣就開始hea玩 之後入親都係hea玩 等fd開場冇野做又會去hea下
得罪講句 個ser用一成力玩都夠
係自己諗多左
多對唔算係vlan l4d2 game既一種趨勢? 玩開對抗人士不能發表意見?真野蠻
等於你例子,坐開benz唔能夠關心巴士班次問題?都係社會民生事喎?
有問題就提出,只識攻擊人身份太搞笑了

呢場討論,睇你係咁死撐同埋開口就攻擊小弟為人,而唔係小弟既批評與觀點,就知閣下係幾唔肯接受意見

開始信,咩場有咩場主
希望呢種「只許讚,不可彈」既霸道風氣唔會蔓延vlan:lol

P.S. 另外仲有個silxxt nigxx 多對?小弟雖然都未玩過,但睇以前既post果個場主冷x月?態度好得多起碼肯正常討論,又唔會句句攻擊同單打
雖然都係多對 但睇回覆起碼成熟d
引用:
原帖由 yanyatl 於 2013-7-19 02:50 發表
同意,吾係玩多對又要理多對D野 你都幾得閒
正如1個富人有私家車接送 要理巴士d班次:lol

作者: legotoytoy    時間: 2013-7-19 03:34     標題: 回復 69# 的帖子

你講野都瘋瘋癲癲~~~~~

我都開始想信,果到都有暑假放~~~

同埋呢,讚同彈有排都未到你囉~~
你跟本就唔係玩開多對既玩家,一D讚同彈既資格都冇..............
你只係一個有小小文化既是非者........(者係攪屎掍)
作者: AGUERO12    時間: 2013-7-19 06:23

玩具 我知你整服整得好辛苦 亦都知唔係人人都做到
咁我比少少意見姐  而家講返聲sorry 算啦好冇
打機都係求開心姐

我改一改個標題先
作者: AGUERO12    時間: 2013-7-19 06:27

始於有人暗示我係打手

利申 我唔識咩開伺服 亦都好欣賞玩具開個服比我地玩
佢唔係必然要開的

但只係唔岩我玩姐
作者: yanyatl    時間: 2013-7-19 14:46     標題: 回復 70# 的帖子

你d意見可以建議到將呢個批評post變技術post  好難滿足你ga w0哥仔
不如你開個技術post4v4對抗黎睇下 我又想學下野w0
坐開benz[絕對]能夠關心巴士班次問題  不過現實中有冇呢d人心照喇
玩開對抗而吾係玩開多對 又要建議呢樣 又要比果樣意見 最後又吾係玩w0
咁你吾係得閒冇野做係咩呢      係w0吾記得以加放緊暑假 係比較得閒
「只許讚,不可彈」 我又想問下你 你有咩高見可以令個ser變得[平衡d] [有技術d呢]
定要場主關ser@@? 吾好叫翻場主唸有咩改善  你話你要建議 要有意見
以加比你發表下
作者: ~SRWII~    時間: 2013-7-19 15:19     標題: 回復 74# 的帖子

我講出黎既意見,例如800血轉彎char、隱形加血hun點用近武爆,亂改數據會導致不平衡+無技術,你盲架?

成日要人重覆講 但你地又不願面對
只識護主+不停攻擊人,真係有質素
作者: yanyatl    時間: 2013-7-19 15:42

引用:
原帖由 ~SRWII~ 於 2013-7-19 15:19 發表
我講出黎既意見,例如800血轉彎char、隱形加血hun點用近武爆,亂改數據會導致不平衡+無技術,你盲架?

成日要人重覆講 但你地又不願面對
只識護主+不停攻擊人,真係有質素 ...
800血轉彎char好難秒? 你估個個轉彎都轉得令ga?你估轉彎無限轉吾識停ga?
轉7左係你隔離  米即刻拎近武斬lo 好難咩??
轉得好令 米翻後救 你冇後制? 有輕狙重狙1下秒到  解答到你未  4v4冇呢d常識?
隱形加血hun點用近武爆 (哥仔 你文盲定咩 自己入場睇1次吧 只係90%透明 你吾係老花ge話 佢飛埋黎米推開佢再斬lo
斬1下吾死你可以推多野再斬 吾洗我教你下話?)
亂改數據會導致不平衡+無技術(請提供具體數字 數據點亂改法) (個ser重點不在於練技術 明白未?for fun only OK?)
仲有 我1早係前面cm叫你講出你疑問(吾好叫我爬文)你盲架?
我知前cm解答左樓主問題 不過吾知點解樓主冇應過我
吾願面對 定你吾肯接受
護主+不停攻擊人? 借問聲我發表自己意見都叫護主?  我又吾係super9v9 admin
咁你答嗲幫樓主出聲 你又係護主?  我攻擊你邊度? 以加你攻擊我w0
作者: ~SRWII~    時間: 2013-7-19 15:51     標題: 回復 76# 的帖子

邊個係以事論事,邊個係護主及攻擊,呢個post一清二楚,我亦無謂再quote 閣下有心可去翻前頁睇自己講過d咩

800血charger算否數據?90%隱形?
你知唔知近武秒hun唔駛推?

仲要拎輕狙重狙出黎講
睇你講既野,知你水平去到邊,同你講你會覺得天方夜談 為反駁而反駁,o徙氣

至於你話:個ser重點不在技術
我好認同 一早認左佢咪得,駛咩死撐
作者: yanyatl    時間: 2013-7-19 16:01     標題: 回復 77# 的帖子

清者自清 我吾需要答辯
800血charger 解釋過你聽 90%透明 吾係隱形 你盲ga?
近武秒hun唔駛推 佢90%透明飛埋黎你就0反應? 咁你要練下喇
我自己只著重殺到與否 推到殺到就ok 吾似你要用死1個方法殺
點解吾拎得輕狙重狙出黎講?提高左攻擊力ge槍  你吾用 ?  轉彎char 800血又點 1下秒吧
咁又係 你用開木狙 sorry  
該場都有木狙提供   我同你講野都覺得自己係小學講緊Talk
你要搞清楚 ser主係玩具 吾關我事 佢吾認 吾好入我數w0
作者: legotoytoy    時間: 2013-7-19 16:09     標題: 回復 77# 的帖子

你算把啦.....
半透明同隱型都唔識分......
你玩果一次半次,見自己技術未夠班就話d特感過強......
就晒你既超人技術黎整好唔好......有病

你由頭到尾都係想話自己個人技術超強.....
成日話秒乜秒物,知你好很勁喇.....
你係想話你係super就食晒屎
d特感唔係直行,難睇左小小,就秒唔到,變左個廢物者....
我地明晒啦...........
你技術甘差咪練多100萬年先再入super玩囉........超勁人

多對一定係團隊合作囉,咁基本既野都唔知就學人批評........低b班
作者: legotoytoy    時間: 2013-7-19 16:17     標題: 回復 77# 的帖子

簡早d一句到尾,真係唔想再回你d廢人

我係鐘意整到咁強,係鐘意整到半透明,你吹咩
你又唔係入黎玩,秒唔秒到又同你有咩關係
你又唔係入黎玩,就算90幾隻tank都唔關你啦
你又唔係入黎玩,我整咩關你春夏秋冬事咩
你又唔係入黎玩,你咩資格批評入面既玩家
你又唔係入黎玩,你咩資格提出意見
你又唔係入黎玩,你有咩理句可以提出
你又唔係入黎玩,個ser做咩關你咩事
你又唔係入黎玩,個ser點整你有咩資格出聲
你又唔係入黎玩,扮到好似好熟個ser既設定
你又唔係入黎玩,.............
打咁多野都係想唱衰個ser者

個低等生物應該想呃分,唔係邊有俾人扣...

作者: yanyatl    時間: 2013-7-19 16:19     標題: 回復 79# 80# 的帖子

人地護主呢招都出埋喇~_~
心唸 幫個朋友出聲就叫護主 吾通佢冇朋友 ?
前面d人回應佢 佢都吾應 可想而知....
人地玩開4v4 只係識得打4個特感 1出9個就吾識打
d特感有特技 又吾識打  跟住就係度比埋d無謂意見
睇黎你個ser要改到silent 9v9 咁 其他特技冇曬  佢先冇野講
係人都知super9v9係練技術定係for fun  你入過去玩都分吾出??
想玩具開個技術ser比你玩?  你自己開個4v4ser玩喇
不如你入去玩下 練下 跟住成為super9v9神手 跟住先比意見
人地知前扣分扣到負分 入吾翻vlan 我都吾記得點解了

作者: ~SRWII~    時間: 2013-7-19 16:30

笑死 人地正經討論,你就唔敢回應到不斷人身攻擊

又廢人,古代人,小朋友,低等生物....... 真係好失禮

版主可唔可以講下呢d是否謾罵?挑釁?

P.S. 你開得個ser人地唔討論得?
前面yantatl認左此ser無技術,場主又點睇?
作者: yanyatl    時間: 2013-7-19 16:38     標題: 回復 82# 的帖子

- -係重點在於FOR FUN
冇話冇技術b0
作者: legotoytoy    時間: 2013-7-19 16:48     標題: 回復 82# 的帖子

挑釁一睇就知係你啦~~~
係人都知我與世冇爭~~~

廢人,古代人,小朋友,低等生物....... 尼d全都係事實,怕咩咁講你!!!
作者: ~SRWII~    時間: 2013-7-19 17:15

估唔到討論下技術與遊戲平衡,會比人攻擊到咁

P.S. 全post已備份+ cap圖,pm比管理員
雖然聽講版主乃此9v9 ser的admin,但相信版主&管理員會公正處理 討論區係要黎討論遊戲,而唔係要一言當講好說話或人身攻擊
作者: legotoytoy    時間: 2013-7-19 17:17     標題: 回復 85# 的帖子

你張display卡cap得夠唔夠清楚~~~
見你話半透明都睇唔到,洗唔洗幫你cap~~
作者: legotoytoy    時間: 2013-7-19 17:33     標題: 回復 85# 的帖子

你唔係super既常客玩家..........
只係一年前玩過幾次.........

家下一見到有super字既post
就作出挑釁批評
我身為super場主,你挑我機一定回應你

你話咩討論技術,廢話,你呃自己就可以,你真係當vlan d管理員傻既咩
你睇下個post係講咩先啦....小朋友
一陣又扣晒分又冇得你玩呀......
乖乖地有得你就玩啦,係到攪風攪雨~~~
作者: yanyatl    時間: 2013-7-19 17:36

算喇吾好同佢嘈 我都估到佢會拎埋管理員出黎大我地
知前比人扣過分 跟住又係度搞風搞雨
針對只係人吾係事 解釋過佢睇又當睇5到
只係針對一d自己能夠入到ge位黎講
作者: ~SRWII~    時間: 2013-7-19 17:55

呢個post既第二個回覆就係我對呢個post既意見 何來「挑你機」一說?
小弟由頭到尾都好聲好氣講緊遊戲技術、平衡,或者你先應該睇下個post講咩

反之,閣下由一開始已不斷話人:腦殘、小朋友、古代人、廢人、低等生物
亦有版友勸你聽人意見,但你只是不斷攻擊

衣家解釋都無用,你呢個post講過咩有晒證據,等管理員處置

P.S. 根據版規,聽講連續係同一個post回覆要警告的? 小弟提醒你,唔好又話挑釁
引用:
原帖由 legotoytoy 於 2013-7-19 17:33 發表
你唔係super既常客玩家..........
只係一年前玩過幾次.........

家下一見到有super字既post
就作出挑釁批評
我身為super場主,你挑我機一定回應你

你話咩討論技術,廢話,你呃自己就可以,你真係當vlan d管理員傻既咩
...

作者: legotoytoy    時間: 2013-7-19 18:01     標題: 回復 89# 的帖子

原來你就係頂頂大名既    ~粱靜茄~

slien 9vs9長期既玩家~~

家下明白晒咩事了~~

作者: legotoytoy    時間: 2013-7-19 18:19     標題: 回復 91# 的帖子

你講句你唔係 =梁靜茄=  咪得囉~~~~
作者: ~SRWII~    時間: 2013-7-19 18:20

老屈算唔算攻擊? 唔好意思,小弟半年以上無入過多對場
無論Super定silent  定嘜鬼9v9

衣家想求其屈個人攻擊你場,而唔係面對人地提出既問題?司馬昭之心

P.S. 雖然應該由你拎證據去證明你既老屈,而唔係要小弟去證明自己清白
不過我既方法係可以既話請版主check ip,睇下我同你口中既"其他多對ser玩家"吻不吻合。咁就知邊個係正經討論,邊個係老屈+胡亂攻擊

同時請你冤枉人前提出證據,否則對小弟同果位玩家好唔公平。
如果無證據亦請你道歉(小弟就免喇,起碼向果位玩家道歉)
引用:
原帖由 legotoytoy 於 2013-7-19 18:01 發表
原來你就係頂頂大名既    ~粱靜茄~

slien 9vs9長期既玩家~~

家下明白晒咩事了~~

作者: legotoytoy    時間: 2013-7-19 18:28     標題: 回復 92# 的帖子

乜冇人話你,係我開返個ser之後,所有入過黎既人都會有記錄既咩.....
作者: ﹏薰。    時間: 2013-7-19 18:42

你淨系識話人話你
其實你咁講 已經係度挑撥緊囉
引用:
原帖由 ~SRWII~ 於 2013-7-19 03:23 發表
一成力玩都夠? 又誇張少少喎,一係你勁,一係某ser真係新手園地

多對唔算係vlan l4d2 game既一種趨勢? 玩開對抗人士不能發表意見?真野蠻
等於你例子,坐開benz唔能夠關心巴士班次問題?都係社會民生事 ...

作者: fofufo808    時間: 2013-7-19 18:43

引用:
原帖由 ~SRWII~ 於 2013-7-19 16:30 發表
笑死 人地正經討論,你就唔敢回應到不斷人身攻擊

又廢人,古代人,小朋友,低等生物....... 真係好失禮

版主可唔可以講下呢d是否謾罵?挑釁?

P.S. 你開得個ser人地唔討論得?
前面yantatl認左此ser無技術,場主又點睇?:lo ...
真係好鬼多打手    講完又講,講完又講  
人地應完你,就當睇唔到,係咁指住同一點泥講    低級打手

super 你可以話佢 冇技術  ,原因係你冇技術      比支重狙你, 射唔中咪又係廢

成日話 人 屍 唔平衡     咁我又唔明啦   
點解我玩果陣   做人都可以9個入哂sever room  
我做C果陣,  人 連行都行唔到一半?
原因咪又係得一個,   玩家技術廢,唔識同人合作   唔照顧新手 自己沖   
做人既,自己9沖,唔睇後    做C既 個個剩係識玩口水 char汁雞    ,有邊個為左幫隊友用bom

你班友係咪廢過頭,入去super輸得太多,賴落個server 設定
咁又係, 屙屎唔出  更係個地硬架 可

總結   係唔公平既情況下,先更加練到你開槍既技術,  走位 ,  救人, 避開D死位
          如果公平情況下  你玩到9個入去安全室  有幾咁奇?  好開心?
          唔公平都9個入哂先係值得開心
而且每次都唔係輸 D 設定  ,每次都係輸人既本身
唔識玩  人地教又唔聽   自己玩自己   死左就左賴右賴  上泥開post講
咁樣睇落去真係好7
作者: yiuman233    時間: 2013-7-19 18:46     標題: super 9 vs9~

真係好玩WO~

如果自己技術差,只會9衝~係一定死~

支持9 VS 9
作者: 醉愛威士忌    時間: 2013-7-19 18:47

講到底 佢都係唔明l4d2 既內部  近武按%計咁扣 你整到只char 幾多血都好 預設2野3野 死
仲有你有把槍 邊把槍射特感頭 都會痛d 就算只char撞人地 背向你一樣射到 我1010試過無數次

我入super9v9 用ak 只char 好似有成1千幾血 佢撞完我再射佢 幾野死左 都係戈句唔係多對無技術

唔係對人唔對事 而係你表達既方式令人覺得你惡意 串緊人

作者: ~SRWII~    時間: 2013-7-19 19:12

講多d,你第一句係冇錯
但係charger爆頭係一野死,攻擊點前或後左,都會影響,變左只扣血
而我講緊既係一野死既爆char,如果你改到d血咁...好難令人覺得係你SER練技術係有用(當然,你話FOR FUN,OK既,但人地批評技術問題都唔好追住人黎攻擊嘛,場主)

至於按%扣血,你打CHARGER手,身體,下半身,佢扣既%都唔同
但打上身,預設係兩下死
如SMOKER,用近武打上身係會即死,打下身就要兩下咁
引用:
原帖由 醉愛威士忌 於 2013-7-19 18:47 發表
講到底 佢都係唔明l4d2 既內部  近武按%計咁扣 你整到只char 幾多血都好 預設2野3野 死
仲有你有把槍 邊把槍射特感頭 都會痛d 就算只char撞人地 背向你一樣射到 我1010試過無數次

我入super9v9 用ak 只char 好似有 ...
證據?否則請你道歉
引用:
原帖由 legotoytoy 於 2013-7-19 18:28 發表
乜冇人話你,係我開返個ser之後,所有入過黎既人都會有記錄既咩.....
作者: 醉愛威士忌    時間: 2013-7-19 19:19

姐係咁 你比人捉左你打特感會特登打 佢手腳戈d rj 既地方  你玩4v4 都知啦 你木狙打頭一野360

一野爆死只char 你領把近武高手既好易描頭一野秒 你想秒char 咪領把重狙囉

而且 岩先迷 都講過for fun 你咁執著做咩   定係你特登針對 我都唔再多講

有少少l4d2 /cs既常識都知道 打頭永遠係痛d

作者: 魔女鈴    時間: 2013-7-19 19:28

此帖已由某伺服器討論帖淪為罵戰及挑釁帖
暫時將涉事二人按以下版規處分

C-3)嚴禁發佈會引起罵戰之內容及參與罵戰。
初犯 - 禁言三天

C-4)嚴禁發佈一切含有色情、不雅、噁心、挑釁、裸露、粗言穢語、他人私隱、商品宣傳、公司宣傳、論壇宣傳等成份之內容及回覆
AlliedMods、Steam、Steam Tripware、維愛社區及遊戲官方提供的討論區可作例外
初犯 - 扣分處理,隱屏帖子及禁言三天

什麼以技術,平衡為論點作陳述或以維護自身伺服器,澄清等理由一切不會接受
事關已經有不少版友指明出涉事二人涉及挑釁行為等等....

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0