標題: [交流] 實力排行問題 [打印本頁]

作者: 神龍寺阿含    時間: 2013-5-25 14:19     標題: 實力排行問題

細佬一直都有實力問題,希望有海賊王老手可以指教

最強一定係海賊王,之後既實力排名希望有老手可以將 ↓

七武海(包括前任),四皇,過億海賊,劍士,海軍現任+前上將,上世紀老手(首領.青椒 之類既老手),龍,五老星,雷神艾尼路   (仲有冇漏左D人未講?)

↑ 以上排出黎睇一睇

作者: Aries    時間: 2013-5-25 14:41

根本就沒得比較,海賊王只系一個頭銜,都沒話拒係最強
作者: 神龍寺阿含    時間: 2013-5-25 15:04

引用:
原帖由 Aries 於 2013-5-25 14:41 發表
根本就沒得比較,海賊王只系一個頭銜,都沒話拒係最強
毫無疑問海賊王係最強(只用霸氣就有咁既實力,仲要係特登被海軍捉,如果唔係都捉佢唔到)

有冇人可以將我以上既人物整個排行出黎
作者: Aries    時間: 2013-5-25 15:27

沒有最強只有更強,如果海賊王冇同伴拒做到海賊王咩,根本沒得比
作者: 神龍寺阿含    時間: 2013-5-25 15:36

引用:
原帖由 Aries 於 2013-5-25 15:27 發表
沒有最強只有更強如果海賊王冇同伴拒做到海賊王咩根本沒得比
垃圾廢話

海賊王只得一個,如果個個船長都有好強既同伙,豈不是個個都係海賊王?_?

點會冇得比???
作者: fantasy_貓    時間: 2013-5-25 15:39

海賊王最強係 尾田榮一郎
作者: 強化傻仔    時間: 2013-5-25 15:49

四皇
海軍現任+前上將,
七武海(包括前任)
上世紀老手(首領.青椒 之類既老手),
雷神艾尼路               (雷神艾尼路   唔係過億海賊咩...你就咁講過億海賊好大範圍,七武海,四皇都係過億海賊..)
過億海賊,劍士
五老星(實力未知)

作者: 神龍寺阿含    時間: 2013-5-25 15:51

引用:
原帖由 強化傻仔 於 2013-5-25 15:49 發表

四皇
海軍現任+前上將,
七武海(包括前任)
雷神艾尼路               (雷神艾尼路   唔係過億海賊咩...你就咁講過億海賊好大範圍,七武海,四皇都係過億海賊..)
過億海賊,劍士
五老星(實力未知) ...
雷神未落過青海,所以唔算係正式"過億海賊"
作者: 神龍寺阿含    時間: 2013-5-25 15:53

依家路飛係唔係勁過哂D七武海??
作者: 強化傻仔    時間: 2013-5-25 15:56

你話過億海賊,劍士 你咁好大範圍
作者: Aries    時間: 2013-5-25 15:57     標題: 回復 5# 的帖子

算吧,我同你睇海賊王嘅方向唔一樣,深潛88
作者: 強化傻仔    時間: 2013-5-25 15:57

引用:
原帖由 強化傻仔 於 2013-5-25 15:56 發表
你話過億海賊,劍士 你咁好大範圍
路飛勁果d 但係勁唔果哂 例如暴群熊,鷹眼
作者: 神龍寺阿含    時間: 2013-5-25 16:00

引用:
原帖由 強化傻仔 於 2013-5-25 15:57 發表
路飛勁果d 但係勁唔果哂 例如暴群熊,鷹眼
小丑呢???...........
作者: 強化傻仔    時間: 2013-5-25 16:01

引用:
原帖由 神龍寺阿含 於 2013-5-25 16:00 發表

小丑呢???...........
小丑都勁果路飛
作者: 神龍寺阿含    時間: 2013-5-25 16:04

上世紀老手(首領.青椒

唔係超勁架咩?,勁唔勁過7武海?
作者: 強化傻仔    時間: 2013-5-25 16:24

引用:
原帖由 神龍寺阿含 於 2013-5-25 16:04 發表
上世紀老手(首領.青椒

唔係超勁架咩?,勁唔勁過7武海?
佢d實力仲未清楚 不果勁唔果哂7武海 可能勁果幾個 例如勁果巴基 ,但我唸勁唔果羅,小丑戈d

作者: WATER.way    時間: 2013-5-25 16:45

巴基其實係廢囉-.- 路飛一開頭已經夠做佢-.-
作者: 姬川♥龍也    時間: 2013-5-25 17:03     標題: 回復 17# 的帖子

點睇到路飛勁~_~點都要有D廢J係到先得既
作者: 神龍寺阿含    時間: 2013-5-26 02:05

引用:
原帖由 WATER.way 於 2013-5-25 16:45 發表
我講緊小丑係

唐吉诃德·杜夫拉明高

作者: 0123456    時間: 2013-5-26 04:18

點解最強一定係海賊王= =
羅杰 白胡子 金獅子 戰國 卡普呢D根本實力不相伯仲 無得比
人比人 比死人= =
作者: siu死亡影姬    時間: 2013-5-26 04:49

似玩野多過似問野
作者: 霧殺LK    時間: 2013-5-26 21:43

都係屬性相克
路飛克雷神
雷神克曬所有
作者: 不死的金川    時間: 2013-5-26 23:27

講海賊我覺得雷神最強無誤@@"
佢果實同黃猿差唔多
但點睇都勁過黃猿
作者: 強化傻仔    時間: 2013-5-26 23:33

引用:
原帖由 0123456 於 2013-5-26 04:18 發表
點解最強一定係海賊王= =
羅杰 白胡子 金獅子 戰國 卡普呢D根本實力不相伯仲 無得比
人比人 比死人= =
羅杰同其他d實力唔同 例如金獅子 佢唸左一個好耐的計劃 都比殺唔死羅杰 另外本身的天資都差好遠 羅杰係可以聽到萬物之聲  其他戈d唔得 羅杰 白胡子 卡普 佢地係兄弟咁好難比
作者: 神龍寺阿含    時間: 2013-5-27 01:11

引用:
原帖由 siu死亡影姬 於 2013-5-26 04:49 發表
似玩野多過似問野
玩咩????????????????????????
作者: orangejuice    時間: 2013-5-27 12:07

我來排一排吧
最強應該是神級人物, (小丑神巴基, 雷神)
然後就是皇級人物, (四皇)
海軍三上將,
七武海,
最後就是過億海賊
七武海輸蝕在於沒有強大的伙伴, 也沒有勢力可言。
但單挑能力絕不下於三上將

作者: 霧殺LK    時間: 2013-5-27 20:59

引用:
原帖由 orangejuice 於 2013-5-27 12:07 發表
我來排一排吧
最強應該是神級人物, (小丑神巴基, 雷神)
然後就是皇級人物, (四皇)
海軍三上將,
七武海,
最後就是過億海賊
七武海輸蝕在於沒有強大的伙伴, 也沒有勢力可言。
但單挑能力絕不下於三上將 ...
羅都無。。。
作者: Reborn_Wai    時間: 2013-5-28 11:26

引用:
原帖由 不死的金川 於 2013-5-26 23:27 發表
講海賊我覺得雷神最強無誤@@"
佢果實同黃猿差唔多
但點睇都勁過黃猿
果賓勁, 人唔勁 ! 點都好, 一定唔會好似上將咁老手
唔係話食左個果實就得, 果實本身有好多潛能力, 要自己發掘

樓主講乜都係紙上談兵, 就算係武海, 強弱都好大分差
例如你點用巴基同鷹眼去比較個實力 ?
仲有好多人既實力都未明, 之前你又邊估到煙男係唔夠羅打?
估唔到既原因 : 自然系係海賊中入面, 係比人屈機既形象
所以話, 就算有人答你, 都一定唔會係標準答案

仲有, 我想講海賊王未必係最勁, 我唔明用咩理論去講 !
前任最勁白胡子又唔見佢做到海賊王 ?
作者: ch~    時間: 2013-5-28 19:28

引用:
原帖由 霧殺LK 於 2013-5-26 21:43 發表
都係屬性相克
路飛克雷神
雷神克曬所有
赤犬和鱷魚表示雷是神馬
自家本質是岩石
作者: yat1243yat    時間: 2013-5-28 20:56

海賊王唔一定最勁最強 名黎姐 佢去過人地味去過既地方 有其他人冇既野 又搵到one piece
先比人叫海賊王
四皇一定係七武海前面 佢地冇可能會lose比七武海
雷神同
D.龍可以話係最勁
雷神
佢唔落黎姐 落黎有邊個夠佢打  
幫你排:

龍,雷神艾尼路.海賊王.四皇.世紀老手(首領.青椒 之類既老手),七武海(包括前任).,海軍現任+前上將.過億海賊,劍士.五老星(冇打過,so唔知)
作者: 0123456    時間: 2013-5-28 23:34

引用:
原帖由 yat1243yat 於 2013-5-28 20:56 發表
海賊王唔一定最勁最強 名黎姐 佢去過人地味去過既地方 有其他人冇既野 又搵到one piece
先比人叫海賊王
四皇一定係七武海前面 佢地冇可能會lose比七武海
雷神同D.龍可以話係最勁
雷神 佢唔落黎姐 落黎有邊個夠佢打  ...
你意思係連白胡子 黑胡子都吾夠雷神打? 吾好玩啦你= =
作者: Reborn_Wai    時間: 2013-5-29 01:41

引用:
原帖由 0123456 於 2013-5-28 23:34 發表

真係學路飛咁講, 青海大把人勁過佢
作者: yat1243yat    時間: 2013-5-29 18:14

引用:
原帖由 0123456 於 2013-5-28 23:34 發表

你吾好玩啦 黑胡子夠打就好笑 老爹老啦 醒小小啦大佬
作者: 強化傻仔    時間: 2013-5-29 19:59

其實你地話雷神超強 但係如果用霸氣唔夠佢打咩?
作者: 強化傻仔    時間: 2013-5-29 20:12

引用:
原帖由 Reborn_Wai 於 2013-5-28 11:26 發表

果賓勁, 人唔勁 ! 點都好, 一定唔會好似上將咁老手
唔係話食左個果實就得, 果實本身有好多潛能力, 要自己發掘

樓主講乜都係紙上談兵, 就算係七武海, 強弱都好大分差
例如你點用巴基同鷹眼去比較個實力 ?
仲有好多 ...
你話:前任最勁白胡子又唔見佢做到海賊王 ?  相信白胡子追求唔係錢,佢追求係家庭唔係咩? 在講佢同雷利都係海賊王的兄弟我估佢知道op係邊。如果佢要令錢佢一早就去左唔係咩?     另外一問 海軍現任+前上將 ,前上將係指大將定真係有個職位 好似中將戈d 有一個上將

作者: 不死的金川    時間: 2013-5-29 22:39

引用:

好難講
雷神出埸係空島個陣
講個陣實力黑胡子一定唔夠雷神打
白胡子難講
實力應該差唔多

但雷神潛左咁耐
好難講佢E+ 究竟有幾強
同埋佢唔係去左月球咩?
作者: 不死的金川    時間: 2013-5-29 22:41

引用:
原帖由 強化傻仔 於 2013-5-29 20:12 發表

你話:前任最勁白胡子又唔見佢做到海賊王 ?  相信白胡子追求唔係錢,佢追求係家庭唔係咩? 在講佢同雷利都係海賊王的兄弟我估佢知道op係邊。如果佢要令錢佢一早就去左唔係咩?     另外一問 海軍現任+前上將 ,前上將係 ...
最勁點解就要做到海賊王?
就係最勁都做唔到海賊王
所以海賊王先變到至高無上
神鬼漠測
作者: Aries    時間: 2013-5-29 23:16     標題: 回復 37# 的帖子

我記得海賊王好似同白鬍子講過個One Piece放左係邊,所以拒臨死先話op係存在的
拒追求嘅係家庭,而唔係其他野,所以做唔做海賊王都沒所謂
作者: 0123456    時間: 2013-5-29 23:31

引用:
原帖由 yat1243yat 於 2013-5-29 18:14 發表

你吾好玩啦 黑胡子夠打就好笑 老爹老啦 醒小小啦大佬
食左暗暗果實開始 黑胡子已經夠雷神打 佢隻手=海樓石 你自己諗
我真係吾明,點解係要講到雷雷果實無敵咁,霸氣勁小小既都可以打傷佢啦
吾好講白胡子 紅髮都做低佢啦
P.S. 馬爾科都可能可以同佢糾纏= =

作者: Reborn_Wai    時間: 2013-5-29 23:56

引用:
原帖由 強化傻仔 於 2013-5-29 20:12 發表

你話:前任最勁白胡子又唔見佢做到海賊王 ?  相信白胡子追求唔係錢,佢追求係家庭唔係咩? 在講佢同雷利都係海賊王的兄弟我估佢知道op係邊。如果佢要令錢佢一早就去左唔係咩?     另外一問 海軍現任+前上將 ,前上將係 ...
所謂知道就一定會去到 ? 唔比要 D 既意志 ? 唔比要乜野特定條件 ? 仲有One Piece係咩 ? 一定唔會係錢咁簡單
引用:
原帖由 0123456 於 2013-5-29 23:31 發表

食左暗暗果實開始 黑胡子已經夠雷神打 佢隻手=海樓石 你自己諗
我真係吾明,點解係要講到雷雷果實無敵咁,霸氣勁小小既都可以打傷佢啦
P.S. 馬爾科都可能可以同佢糾纏= = ...
無錯, 雷神不過係一個只識用果實既廢物, 一對上路飛, 佢咩都唔係
黑暗果實係可以直頭令到佢用唔到果實, 同霸氣只可以打到佢係2回事
作者: §Y◎U♂    時間: 2013-5-30 00:41

我之前睇過
艾尼路值5億

另外龍比人叫做最危險既男人
作者: 強化傻仔    時間: 2013-5-30 18:29

引用:
原帖由 Reborn_Wai 於 2013-5-29 23:56 發表

所謂知道就一定會去到 ? 唔比要 D 既意志 ? 唔比要乜野特定條件 ? 仲有One Piece係咩 ? 一定唔會係錢咁簡單

無錯, 雷神不過係一個只識用果實既廢物, 一對上路飛, 佢咩都唔係
黑暗果實係可以直頭令到佢用唔到果實, ...
看來你對 D 既意志好清楚咁波@@ 其實我想問好耐D姐係咩 @@你好似好清楚咁 可唔可以解答 但我相信 D e家仲有係個迷

所謂知道就一定會去到 ?  我唸唔係 因為好多人都知到新世界但好多人都去唔到 我的意思係 白胡子從一開始出海的目的                                    就唔係o p 係家庭 so如果有一日 op係佢面前我信佢都唔會令 (因為拒臨死先話op係存在的 我相信佢明白羅杰的用意 佢咁講係因為佢都想有更多人出海 追求op)  另外你咁講 姐係話白胡子 (最強的人)都去唔到 但我唸副船長雷利去到。   

唔比要 D 既意志 ?            而我不知道什麼是D 既意志

唔比要乜野特定條件 ?   特定條件?你係咪想講令到op的人一定個名要個D字 @@ 羅杰收埋好多野係one piece都係希望海賊的時代來臨 . 特定條件 可唔可以比d例子

仲有One Piece係咩 ? 一定唔會係錢咁簡單  我都知一定唔會係錢咁簡單 但我肯定入面一定有錢-_-  羅杰話所有野都係入面 佢指的所有野我就唔知

作者: Reborn_Wai    時間: 2013-5-31 02:01

引用:
原帖由 強化傻仔 於 2013-5-30 18:29 發表
看來你對 D 既意志好清楚咁波@@ 其實我想問好耐D姐係咩 @@你好似好清楚咁 可唔可以解答 但我相信 D e家仲有係個迷

所謂知道就一定會去到 ?  我唸唔係 因為好多人都知到新世界但好多人都去唔到 我的意思係 白胡子 ...

正正因為D意志說法好模糊, 我先作一個小假設 ! OP可能要由D意志開啟, 假設係咁白胡子仲可以拎到OP?

我唸唔係 因為好多人都知到新世界但好多人都去唔到 我的意思係 白胡子從一開始出海的目的                                    就唔係o p 係家庭 so如果有一日 op係佢面前我信佢都唔會令 (因為拒臨死先話op係存在的 我相信佢明白羅杰的用意 佢咁講係因為佢都想有更多人出海 追求op)  另外你咁講 姐係話白胡子 (最強的人)都去唔到 但我唸副船長雷利去到。   

無聊問一句, 拎OP就唔可以追求家庭 ? 我個人覺得2者係無衝突吧 ? 你估白胡子本身係冇好奇心 ?
咁做乜鬼海賊姐? 唔做海賊就搵唔到家庭 ? 雷利去到係因為邊個先去到 ? 咁點解又冇人叫雷利巴基佢地做海賊王 ?

而我不知道什麼是D 既意志   

的確上係有待解說, 不過我個人覺得同OP有關 ! 如果唔係白胡子又點解要搵艾斯做王 ?

特定條件?你係咪想講令到op的人一定個名要個D字 @@ 羅杰收埋好多野係one piece都係希望海賊的時代來臨 . 特定條件 可唔可以比d例子

解設係因為上面說法, 點解白胡子偏偏要搵一個有D字既人, 成為王?

我都知一定唔會係錢咁簡單 但我肯定入面一定有錢-_-  羅杰話所有野都係入面 佢指的所有野我就唔知

我覺得唔會有人為錢, 先去搵OP囉=.=

的確上, 大部份都係主觀睇法, 不代表真正去向
但我都算有自知之明, 唔會話咩雷神值5億, 咁樣空口講白話
作者: RoSe.YiN    時間: 2013-5-31 09:29

引用:
原帖由 0123456 於 2013-5-29 23:31 發表

雷神淨係kite都kite死你啦
仲話埋去打佢,你想郁佢喳?佢已經收左你皮(雷神係識心網,而且雷達範圍超大)

所以話雷神係超強就係咁解,明味
作者: 強化傻仔    時間: 2013-5-31 18:02

引用:
原帖由 Reborn_Wai 於 2013-5-31 02:01 發表

正正因為D意志說法好模糊, 我先作一個小假設 ! OP可能要由D意志開啟, 假設係咁白胡子仲可以拎到OP ...
正正因為op冇其他人令果故事也冇講, 我先作一個假設
作者: yat1243yat    時間: 2013-6-1 12:49

引用:
原帖由 RoSe.YiN 於 2013-5-31 09:29 發表

仲話埋去打佢,你想郁佢喳?佢已經收左你皮(雷神係識心網,而且雷達範圍超大)

講得好=]:lol
作者: yat1243yat    時間: 2013-6-1 12:53

引用:

黑胡子夠唔夠光速快先=[你自己諗
手=海樓石 你快得過光速先算 不整到佢個時都飛左去你後面
黎左二億伏特.放電 你都GG啦
轟雷果實又快又痛 真係可以係無敵咁

作者: Aries    時間: 2013-6-1 15:19

引用:
原帖由 WATER.way 於 2013-5-25 16:45 發表
個人覺得巴基係一個潛力股,拒有非一般實力
作者: Reborn_Wai    時間: 2013-6-1 16:36

引用:
原帖由 強化傻仔 於 2013-5-31 18:02 發表
正正因為op冇其他人令果故事也冇講, 我先作一個假設
所以你就唔好咁肯定, 白胡子一定做到王
引用:
原帖由 RoSe.YiN 於 2013-5-31 09:29 發表
人地黃猿都係光速, 咪又係比雷利捉到
所以話係OP世界光速唔代表D乜, 同時黑暗果實係可以令你既能力消失 ! 係消失
消失左會點 ? 1億既路飛都打唔嬴囉。2檔都冇既路飛姐係

所以我都講多次, 佢其實係只係靠果實既廢物, 我唔係話佢果實廢
係人廢姐
作者: §Y◎U♂    時間: 2013-6-1 19:25

你地有無睇嫁
艾斯夠打中黑胡
但暗暗果實既能力係受2倍痛楚
但果實能力對佢做唔成傷害
換然之黑胡贏硬
艾尼路唔識武裝色
物理傷害都打唔到佢
作者: 0123456    時間: 2013-6-2 19:59

呢個話題嘈到海賊王完結都吾會有結論=.=公說公有理 婆說婆有理
算吧啦...再吾係..搵人寄封信俾尾田問下佢囉=.=回吾回應係另一回事了
作者: 不死的金川    時間: 2013-6-2 20:11

引用:
原帖由 §Y◎U♂ 於 2013-6-1 19:25 發表

你地有無睇嫁
艾斯夠打中黑胡
但暗暗果實既能力係受2倍痛楚
但果實能力對佢做唔成傷害
換然之黑胡贏硬
艾尼路唔識武裝色
物理傷害都打唔到佢
...
你有冇睇one piece
黑胡子中左火之後係地下碌黎碌去
係咁叫好痛 咁叫做唔成傷害?
似你咁講
睇黎佢打果實能者似無敵 傷害唔到
冇用過 你點知識唔識?
何況佢見聞色有加成
作者: 不死的金川    時間: 2013-6-2 20:21

引用:
原帖由 Reborn_Wai 於 2013-6-1 16:36 發表

引用:

所以話係OP世界光速唔代表D乜, 同時黑暗果實係可以令你既能力消失 ! 係消失

所以我都講多次, 佢其實係只係靠果實既廢物, 我唔係話佢果實廢
係人廢姐
雷利捉到關黑胡子咩事?
E+海賊王一樣強啦
關黑胡子事? 雷利霸氣同體術強黑胡子咁多 點比
另外 黃猿移動個人個陣 要將個人變成光慢慢咁移
但係雷神係一移就移

黑胡子有實體 而且體術唔係強(唔知兩年後點)
再加上路飛係克雷神 同黑胡子又冇得比

有果實邊個唔用?
三大將一樣靠果實  如果三大將冇果實 我都肯定冇e+咁勁
但係咪廢物?
作者: 強化傻仔    時間: 2013-6-2 21:23

其實當時路飛點解打到雷神我唔係太清楚
作者: ch~    時間: 2013-6-2 21:24

引用:
原帖由 yat1243yat 於 2013-6-1 12:53 發表

黑胡子夠唔夠光速快先=[你自己諗
手=海樓石 你快得過光速先算 不整到佢個時都飛左去你後面
黎左二億伏特.放電 你都GG啦
轟雷果實又快又痛 真係可以係無敵咁

...
其實黑胡子既暗水係可以連光都吸引到
你話光速有咩用?
容乜易一個暗穴捉住左你就玩完啦
醒少少啦
作者: 強化傻仔    時間: 2013-6-2 21:36

引用:
原帖由 Reborn_Wai 於 2013-5-31 02:01 發表

正正因為D意志說法好模糊, 我先作一個小假設 ! OP可能要由D意志開啟, 假設係咁白胡子仲可以拎到OP ...
我覺得唔會有人為錢, 先去搵OP囉=.= 我睇海賊王咁耐勁多海賊都係為左出海搵錢搵op 你話唔會有人為錢, 先去搵OP-.-

搵到op就係海賊王 唔係咩-_-
作者: 霧殺LK    時間: 2013-6-2 22:31

引用:
原帖由 強化傻仔 於 2013-6-2 21:23 發表
我都想知又話電打吳到膠
但係路飛又有血 姐係血吳通電??
點解個個講到黑鬍子無敵感 一個万雷佢都RIP
個個講到同黑鬍子0距離感打交 吸過黎個時都有時閒用技啦
作者: 強化傻仔    時間: 2013-6-2 22:55

引用:
原帖由 霧殺LK 於 2013-6-2 22:31 發表
我都想知又話電打吳到膠
但係路飛又有血 姐係血吳通電??
點解個個講到黑鬍子無敵感 一個万雷佢都RIP
個個講到同黑鬍子0距離感打交 吸過黎個時都有時閒用技啦 ...
我唸路飛食完果實後血都變膠
但唔明點解戈時的路飛可以打到自然系
作者: 0123456    時間: 2013-6-3 00:05

引用:
原帖由 強化傻仔 於 2013-6-2 21:23 發表
非常簡單= =果時並無霸氣e個概念 而且尾田設定為雷神都係因為路飛係橡膠人
如果果時有霸氣e種概念,路飛點都吾會夠打..= =因為吾識武裝色=傷吾到自然系
作者: 不死的金川    時間: 2013-6-3 10:52

引用:
原帖由 ch~ 於 2013-6-2 21:24 發表

你話光速有咩用?
醒少少啦
個個講到黑胡子打能力者好似無敵咁
又唔會比果實能力傷
又暗水捉到人
暗水捉人唔識走咩
人地唔識攻擊咩
作者: 強化傻仔    時間: 2013-6-3 17:26

引用:
原帖由 0123456 於 2013-6-3 00:05 發表

非常簡單= =果時並無霸氣e個概念 而且尾田設定為雷神都係因為路飛係橡膠人
如果果時有霸氣e種概念,路飛點都吾會夠打..= =因為吾識武裝色=傷吾到自然系 ...
其實我唔係好明你講咩... 姐係點解姐
作者: ˇDrunKard℡-    時間: 2013-6-3 19:02

突然間諗左一諗
羅 同 巴基打
除左切左巴基個心出泥之外
會唔會打得吃力?
作者: yat1243yat    時間: 2013-6-3 20:20

引用:
原帖由 ch~ 於 2013-6-2 21:24 發表

你話光速有咩用?
醒少少啦
傻豬 醒小小啦
黑胡子反應有無光速咁快
你自己諗下
識小小扮代表
作者: yat1243yat    時間: 2013-6-3 20:27

引用:
原帖由 Reborn_Wai 於 2013-6-1 16:36 發表

...
人地黃猿係慢慢黎
而雷神係立刻閃過去
而黑暗果實只係掂到黑胡孑隻手先會冇能力
雷神用光速閃過去 都味反應好啦
係咪.?
作者: Aries    時間: 2013-6-3 23:15

都話冇得比架啦,c 睇下幾多爭議
作者: 強化傻仔    時間: 2013-6-4 19:27

引用:
原帖由 Aries 於 2013-6-3 23:15 發表
都話冇得比架啦,c 睇下幾多爭議
係呀係呀 冇得比嫁 龍,四皇 廢果 過億海賊,劍士嫁   海軍本部最高戰鬥力三上將不嬲都廢果過億海賊,劍士.. 跟本冇得比係咪先                   _你 係咪討論下都唔比呀
作者: Aries    時間: 2013-6-5 20:51

引用:
原帖由 強化傻仔 於 2013-6-4 19:27 發表

係呀係呀 冇得比嫁 龍,四皇 廢果 過億海賊,劍士嫁   海軍本部最高戰鬥力三上將不嬲都廢果過億海賊,劍士.. 跟本冇得比係咪先                   _你 係咪討論下都唔比呀 ...
你討論討到想爆埋粗出黎,仲點敢同你討論
作者: 櫻花ッ樹♥    時間: 2013-6-6 00:36

實力作最強是作者,沒作者沒他們
作者: RoSe.YiN    時間: 2013-6-6 01:05

引用:

...
唔係快唔快既問題
係你根本想郁佢之前,佢已經搞掂左你,明唔明咩叫kite?

LOL術語啊,中文意思姐係"拉打",有冇玩過ADC啊?

雷神同ADC有咩分別啊,你隻近攻想郁ADC,但係掂都未掂到ADC,就被ADC打死左

咁講你明味?
作者: .SaKel    時間: 2013-6-6 15:40

小學X問題
作者: ch~    時間: 2013-6-6 17:45

引用:
原帖由 不死的金川 於 2013-6-3 10:52 發表

個個講到黑胡子打能力者好似無敵咁
又唔會比果實能力傷
又暗水捉到人
暗水捉人唔識走咩
人地唔識攻擊咩
我唔知第二個點講
但係你唔好扭曲我言論
我針對既係果個人話黑鬍子攻唔攻擊到雷神同黃猿
唔係打唔得打贏
作者: ch~    時間: 2013-6-6 17:47

引用:
原帖由 yat1243yat 於 2013-6-3 20:20 發表

傻豬 醒小小啦
黑胡子反應有無光速咁快
你自己諗下
識小小扮代表
請重看海賊王
暗水係自動準確吸引果寅能力者
作者: yat1243yat    時間: 2013-6-8 21:12

引用:
原帖由 ch~ 於 2013-6-6 17:47 發表

請重看海賊王
暗水係自動準確吸引果寅能力者
我唔知第二個點講
但係你唔好扭曲我言論
我針對既係果個人話黑胡子反應有無光速咁快
唔係捉唔捉到
作者: yat1243yat    時間: 2013-6-8 21:14

引用:
原帖由 RoSe.YiN 於 2013-6-6 01:05 發表

唔係快唔快既問題

雷神同ADC有咩分別啊,你隻近攻想郁ADC,但係掂都未掂到ADC,就被ADC打死左

咁講你明味? ...
死啦 冇可能唔比個like你
作者: ch~    時間: 2013-6-9 17:49

引用:
原帖由 yat1243yat 於 2013-6-8 21:14 發表

我唔知第二個點講
但係你唔好扭曲我言論
我針對既係黑胡子反應有無光速咁快
唔係捉唔捉到
死啦 冇可能唔比個like你
但係你get唔到我乜喎
唉~~算啦我唔同你拗

反正我想講既係有反應都無用
同黑洞吸光既原理一樣
有幾快反應都好,始終黑鬍子係唔駛反應架
理得佢反唔反應到雷神係邊
開全暗水同暗穴9吸已經夠啦
作者: 最終の作    時間: 2013-6-9 17:59

十年都唔上一次
一上就見仲見係討論邊個強邊個強
悶唔悶呀
睇ONE PIECE 就只會討論E個問題
不如討論後羅路同盟之後會點啦
作者: Aries    時間: 2013-6-9 23:35     標題: 回復 76# 的帖子

作者: 深紅血狐    時間: 2013-6-10 10:30

作者: §Y◎U♂    時間: 2013-6-13 01:27

現實 物理化動漫
笑hi到我呢
作者: Reborn_Wai    時間: 2013-6-18 20:19

引用:
原帖由 不死的金川 於 2013-6-2 20:21 發表
雷利捉到關黑胡子咩事?
E+海賊王一樣強啦
關黑胡子事? 雷利霸氣同體術強黑胡子咁多 點比
另外 黃猿移動個人個陣 要將個人變成光慢慢咁移
但係雷神係一移就移
黑胡子有實體 而且體術唔係強(唔知兩年後點)
再加上路 ...
雷利捉到黃猿呢, 只係比喻OP入面所謂光速唔好用常理推測, 姐係唔好神化
你話 雷利霸氣同體術 強過黑胡子好多!!?我就唔係好明
人地黑胡子用 霸氣同體術 都打到紅髮有所避諱, 仲要留埋傷痕
你都可以話冇料到, 咁我冇野好講啦!!

指於黃猿同雷神呢, 大家都叫光速, 你話變成光慢慢咁移
我個話你雷神打人要慢慢儲電囉 !

有果實的確係要用, 我只係針返黑胡子所講,
就因為過份依賴果實, 當冇果實既時候就會廢物一條
所以黑暗果實係所有果實克星 !
引用:
原帖由 強化傻仔 於 2013-6-2 21:36 發表
我覺得唔會有人為錢, 先去搵OP囉=.=  我睇海賊王咁耐勁多海賊都係為左出海搵錢搵op 你話唔會有人為錢, 先去搵OP-.-
搵到op就係海賊王 唔係咩-_-
我唔排除唔係冇人為左錢, 但以呢套動畫黎講
為錢去搵OP, 比人感覺好膚淺 !
引用:
原帖由 yat1243yat 於 2013-6-3 20:27 發表
人地黃猿係慢慢黎
而雷神係立刻閃過去
而黑暗果實只係掂到黑胡孑隻手先會冇能力
雷神用光速閃過去 都味反應好啦
係咪.?
以艾斯為例子呢, 當比黑胡子吸緊個陣呢,
係自然化唔到, 姐係你所謂既閃 !
加上連2年前既索隆都食到佢一下電
我唔信黑胡子會頂唔順, 其實講真一句
係空島D人太廢, 下下比佢秒
先比人感覺雷神好似無敵咁姐 !
引用:
原帖由 RoSe.YiN 於 2013-6-6 01:05 發表

唔係快唔快既問題
咁講你明味? ...
都係果句啦, 唔好成日神化自然系, 雷神係我眼中不過係井底之蛙
用返路飛一句, 青海大把人勁過你啦
引用:
原帖由 最終の作 於 2013-6-9 17:59 發表
十年都唔上一次
一上就見仲見係討論邊個強邊個強
悶唔悶呀
睇ONE PIECE 就只會討論E個問題
不如討論後羅路同盟之後會點啦
最少我講既野, 都叫搵到野做例子
唔係乜野, 閃埋黎秒你啦
我都可以吸你埋黎, 一拳收你皮啦

作者: No-competitor    時間: 2013-6-18 20:36

1個女帝夠做啦
作者: Wikipedia    時間: 2013-6-25 10:17

只知道相生相剋        
作者: alantam    時間: 2013-6-26 17:42

最勁係泥泥佬,咁耐都味死A_A
作者: 紫璇    時間: 2013-8-12 18:10

樓主你問黎冇意思。

咩叫主角?就算路飛呢家勁唔過佢地 終有一日勁過
作者: 食得屎    時間: 2013-8-12 22:49

引用:

唔係快唔快既問題

咁講你明味? ...
睇到呢段想唔留言都唔得    講海賊王講到你打lol   你真係好強大  洗唔洗分埋三路加jg   再加一問 雷神係打咩位 你禁講雷神係打ad? 禁邊隻做sup???
作者: 愛影。揚仔    時間: 2013-8-15 09:59

請各會員注意自己說話的語氣

如以上討論出現任何程度之罵戰

將會根據版規處分

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0