標題: 升完2.1.2.1有問題既入嚟睇吓 [打印本頁]

作者: kennyfong    時間: 2013-4-2 21:25     標題: 升完2.1.2.1有問題既入嚟睇吓

1) -insecure問題
其實呢個同「請先移除插件,再連接 VAC 保護伺服器」係一樣, 只係更新完句野唔同左樣

解決方法:
http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=489927&page=1#pid4716440
http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=535017&extra=page%3D1

2) Steam cloud/Steam雲端卡死
下載[attach]211945[/attach]
解壓出steam_cloud_fix.reg並執行

3) 一開game彈左個developer console出嚟, 好煩
將桌面捷徑中的-console刪除

4) 點將隻game轉做中文/點改名?
http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=489927&page=1#pid4716440

5) 出現無法找到程序輸入點xxxx(在動態連結程式庫xxxx.dll)
(測試版) 刪除"安裝路徑\bin"資料夾(係一百幾mb嗰個bin, 唔好刪錯)
之後解壓http://www.mediafire.com/?3kx85tbaayp4y3l到相同位置
(唔得就重裝, 下面有link, 全部都係vLan製作既主程式)

6) ...
諗到再打
引用:
vLan主程式分流
2.1.1.8版+2.1.2.1升級
2.1.2.1版
作者: mighty825    時間: 2013-4-3 13:51

1. 開GAME太慢有無得攪? 成50秒..... 開Crysis3都唔使咁耐 (唔關電腦硬件事)
2. 人GAME後MENU果度會RANDOM咁LAG下LAG下, 有時幾秒, 有時十幾秒, 入左場玩緊果陣又完全無事
作者: benno2007    時間: 2013-4-3 22:54

咁樣應該點解決,thanks
作者: kennyfong    時間: 2013-4-4 08:35     標題: 回復 3# 的帖子

似係L4D D FILE有問題
試下用多次2.1.2.1更新
再唔得就重裝
作者: 冰freeze    時間: 2013-4-4 10:08

E個呢?
http://www.ipve.com/bbs/viewthre ... &extra=page%3D1
作者: yh2569125    時間: 2013-4-4 18:38

無法找到程序輸入點_BinkSetMixBinVolumes  @20(在動態連結程式庫binkw32.dll)

要重裝?
作者: raymondkiko2046    時間: 2013-4-4 20:08

我想問有無辦法可以轉番做英文...btw, 你個 steam 卡死解決檔案好WORK, 已經無事, 唔該晒!!

作者: amazing.b    時間: 2013-4-4 21:31

入GAME後MENU果度會RANDOM咁LAG下LAG下, 有時幾秒, 有時十幾秒, 入左場玩緊果陣又完全無事  +1! 搭單問埋點樣轉番英文,thanks so much.
作者: gn02017574    時間: 2013-4-4 22:00

引用:
原帖由 benno2007 於 2013-4-3 22:54 發表

同你一樣 重裝了多次也沒有用.....
作者: ╒豪╕    時間: 2013-4-7 02:07

引用:
原帖由 benno2007 於 2013-4-3 22:54 發表

同一樣既問題 跪解決方法
作者: kennyfong    時間: 2013-4-7 11:51

回覆 3# 6# 9# 10# 的帖子
1#已更新第5點

回覆 7# 的帖子
[attach]212306[/attach]
作者: 22029205    時間: 2013-4-7 20:50

引用:

入left 4 dead 2\bin
搵下有無tier0.dll個檔
有既試下將佢複製一個出主安裝目錄(left4dead2.exe所在)
作者: chhau11    時間: 2013-4-10 01:23

試左5個方法, "系統找不到指定的檔案"..
作者: C.th    時間: 2013-4-10 11:32

已解決 但係攪左成粒幾鐘
作者: ngholung0701    時間: 2013-4-11 21:59

做晒所有步驟..都係唔得喎...
作者: kennyfong    時間: 2013-5-17 13:28

作者: aaf    時間: 2013-5-17 15:40

個insecre 問題仲係咁..=.=..跟左個步驟了
作者: kysl1123    時間: 2013-5-17 16:08

都係唔得:Q:Q:Q:Q
作者: elvis1006    時間: 2013-5-18 17:38

我想問點解升級完之後遊戲大廳  (揀入玩家房果度) 會LAG下LAG下

大約隔幾秒會一LAG  LAG既時候畫面HAND哂   LAG幾秒又正常返

係咪出左咩問題??   

我網絡check過冇問題.....唔知點解會咁
作者: 康。爺    時間: 2013-5-20 23:30

入game之後自動熜game 求解決方法
作者: ld0085217    時間: 2013-5-21 22:29

更新前:
短暫之時玩唔到彈Game
更新後:
連犧牲都有bug
貨柜個到無Tank
搞乜
作者: 好名一個    時間: 2013-5-24 01:08

玩到啦終於
唔該哂
作者: 好名一個    時間: 2013-5-24 14:04

點解跟完你做果個方法我咩圖都冇哂既?
作者: kongchihang    時間: 2013-6-10 20:40     標題: 回復 12# 的帖子

都仲係唔得....
點算?
作者: happy0606    時間: 2013-6-11 14:40

得左啦..
但係一入到場 就彈左出去一開頭個畫面..點算?
作者: katat1    時間: 2013-6-12 00:32

推一下............文字補字
作者: cal2a30    時間: 2013-6-13 19:49

一入人地場 就彈GAME
作者: ★SKy_Tai    時間: 2013-6-17 14:09

佢有好多個BIN!我要DEL邊個先岩?....
作者: 夜魔__    時間: 2013-6-17 20:44

試下重裝
作者: bellchan    時間: 2013-6-18 18:55

一入ser就彈番去選單果到
作者: donaldjim    時間: 2013-6-27 00:16

都係玩唔到:'(:'(

作者: heidog1505    時間: 2013-7-5 15:50

Can't find background image 'materials/console/background0X_widescreen.vtf
我一入game佢就彈呢句野俾我 點搞??
作者: ken2010123    時間: 2013-7-5 17:12     標題: 回復 2# 的帖子

我load game 5秒到咋喎,係用SSD既,如果用HDD會慢好多,都要20秒左右。
作者: SiU★謙    時間: 2013-7-13 13:28

更新完之後一開GAME就彈左句error binding 之後入到去就熄game 有咩解決方法
作者: 柏斯    時間: 2013-7-13 14:12

引用:
原帖由 SiU★謙 於 2013-7-13 13:28 發表
更新完之後一開GAME就彈左句error binding 之後入到去就熄game 有咩解決方法
error binding係指隻game bind唔到一個ip
再開試試,再唔得試下reboot
作者: gerrard14    時間: 2013-7-14 10:43

突然入game變晒英文 而且右下角得返自己場 點解決啊唔該..?

ILocalize::AddFile() failed to load file "servers/serverbrowser_traditional chinese.txt".

右下角顯示場果度上面個大框有呢堆紅色字

作者: andy4859    時間: 2013-7-14 20:44

入唔到Game...
一按game就出左個e句野..
Can't find background image 'materials/console/background0X_widescreen.vtf

sos!!!!
作者: ericlai2000    時間: 2013-7-18 19:29

我一入GAME 入埋VLAN 連吾到線 一禁就話連線吾到

重有會彈GAME 彈得好嚴重下-.-

點搞..
作者: FAN1028    時間: 2013-7-20 20:44

入唔到場
load 5秒就彈返去menu
點搞?
作者: EdwInwcw    時間: 2013-7-21 00:59

backgroud01.vtf backgroud05.vtf 問題

一開就ERROR彈呢個野出黎 要點樣搞佢用WIN8
係咪WIN8 玩唔到?
作者: 225953    時間: 2013-10-4 23:11

Bad CRC for scripts/weapon_smg_silenced.txt

呢句JE係點...
作者: szehongkwan    時間: 2013-10-5 23:47     標題: 回復 1# 的帖子

點解一入遊戲就即刻彈GAME? 次次都彈
作者: lolisgood07    時間: 2013-10-20 15:09     標題: 回復 42# 的帖子

我都係咁                    
作者: MinionXCraft    時間: 2013-11-4 18:46

我一入到去Left 4 Dead 2地圖之後成個畫面黑屏,點搞?
作者: katat1    時間: 2013-11-5 12:24     標題: 回復 44# 的帖子

黑屏點黑屏法-.-....

係入l4d2地圖lonig果下黑屏
定係入完安全室後黑屏?
作者: dealngdeal0000    時間: 2013-11-17 21:24

error binding
重開機,山vlan再開都係解決唔到
以前都無呢個問題
作者: johnlee0116    時間: 2013-12-12 02:12

請問點解一入人地個房,loading個下就會黑屏?
作者: 毒神721    時間: 2013-12-15 16:44     標題: 回復 46# 的帖子

+1
我都有同樣問題
一入人地個房,loading個下就會黑屏

有冇人可以幫幫手

(單機果陣唔會咁)
作者: dennykwan89    時間: 2013-12-16 17:25

點解會咁嫁???????????

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0