標題: [疑問] 麻枝 准 [打印本頁]

作者: 咪醬:D    時間: 2012-12-17 22:44     標題: 麻枝 准

佢係歌手定係咩黎架.. 唱得好好聽 仲有冇其他佢既神曲?
作者: 無撞    時間: 2012-12-17 22:48

你聽既係邊一首?
一般黎講麻枝都係作曲填詞戈位

呢到有個舊POST係麻枝同NAGI合作既專輯
NAGI = 歌手
http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=544409

作者: 無撞    時間: 2012-12-17 22:51

同時佢仲係以往KEY社遊戲 好出色既編劇

FROM WIKI:
麻枝准(1975年1月3日),本名前田純,是日本Key公司的劇本作家、作詞家作曲家三重縣出身。中京大學心理學科畢業。愛稱是だーまえ。因撰寫之劇本十分催淚而在台灣後至整個華語圈有著「麻枝大魔王」的稱號,這一點亦被其本人獲知[1]Little Busters!推出後表示不再參與遊戲劇本創作。但於電視動畫Angel Beats!又再參與劇本一職。

作者: 咪醬:D    時間: 2012-12-17 22:53

唔該晒!   
作者: 無撞    時間: 2012-12-17 22:54

不過你聽既係邊首 你好似仲未留低你最初聽戈首歌
作者: 咪醬:D    時間: 2012-12-17 22:55

第1首真系神作!   原來angel beats 都係佢作品
作者: 咪醬:D    時間: 2012-12-17 22:58

洪九哥..你有冇罪冠D歌分享? 太多首..
作者: 無撞    時間: 2012-12-17 22:59

7 9 11都幾正!
作者: 咪醬:D    時間: 2012-12-17 23:00     標題: 回復 8# 的帖子

聽緊!
作者: 無撞    時間: 2012-12-17 23:00

引用:
原帖由 咪醬 於 2012-12-17 22:58 發表
你都指定GC都冇幾多首嫁姐
你去YOUTUBE搵下啦
作者: ζaR紫﹑    時間: 2012-12-17 23:08

引用:
原帖由 咪醬 於 2012-12-17 22:58 發表
[attach]205342[/attach]

紅狗

哥??
作者: 無撞    時間: 2012-12-17 23:10

?? 手機mode唔太適合搵歌
作者: ζaR紫﹑    時間: 2012-12-17 23:14

係wo你死左啦wo

[youtube]bBYZl_LYyRk[/youtube]

[youtube]LsjZihl7bes[/youtube]

[youtube]Reg6N31e-fU[/youtube]

[youtube]o2jpHcq5lMk[/youtube]

[youtube]DB0wdc5Ed0k[/youtube]

求其幫你搵左幾首
不過吾齊
作者: 風魔手裡劍    時間: 2012-12-17 23:15

正身出黎啦!!  希望有更多既歌介紹比我.@@  我都介紹番首先[youtube]Oq-k8PxQWJM[/youtube]
作者: 風魔手裡劍    時間: 2012-12-17 23:19     標題: 回復 13# 的帖子

感謝
作者: 樂7.7樂    時間: 2012-12-18 00:02

最好聽果首op2呢
作者: siubam燒餅    時間: 2012-12-18 00:29

OP2
[youtube]cV2LfNl5eO8[/youtube]

[youtube]8pihWJBCkig[/youtube]

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0