標題: 有獎遊戲 [打印本頁]

作者: 寒蟬    時間: 2012-10-15 18:56     標題: 有獎遊戲

你對運動有咩睇法?(可以寫下你足球呀 籃球呀 咩既運動 心得)

最小一百字
參與就有150$
名額:10。金錢有限

文章最好300$。*只有一個
作者: KeiRo    時間: 2012-10-15 19:28

我認為運動是一樣在生理,心理上都能有得著的東西.

生理上, 有助我們增強心肺功能, 肌肉的發展. 從而提升整體的健康

心理上, 有助提升個人自信心, 毅力, 若在一些團體運動中.更需要團隊合作.

根據世界衛生組織的章程給健康的定義:「健康不僅為疾病或虛弱之消除,而是體格,精神與社會之完全健康狀態。」

所以我認為運動是我們有健康人生的致勝之道

行山是我最喜愛的運動, 因為能夠不需要任何的工具, 過程中除了能夠提升自己的意志力及耐力外, 就只是因為單憑自己的雙腳去克服種種未知的難關. 這種勝利感能給我無數的動力

因為在現是的社會. 很多人都認為做任何事情都需要工具的幫助. 雖說「工欲善其事 必先利其器」但我認為也不應將責任推卸於工具中. 這也是我喜歡這項運動的原因
作者: Win:D    時間: 2012-10-15 19:32

最鍾意打藍球 因為係運動打左最多時間  我就鍾意守低 原因因為高 179CM  係我朋友之中最高個個  打低技術其實都五係要好高 只要你健壯 跳得比較高 反應快 都可以一位好強既人 要識走位 當隊友要想遠距離射 你要馬上行前 阻止敵人上前 (BIG路)在藍底要識搶  要識射 藍底通常都好少抄粉 如果成日抄 就要練好D-_-
作者: あずさ    時間: 2012-10-15 19:37

是咁的 我認為運動唔單止可以保持身體健康
亦都可以當做興趣既一種

小弟最鍾意既運動就是打籃球
雖然打得唔出色 但係我都樂於其中
唔信呀?點解? 巴閉囉 英雄主義 疊馬
我唔鍾意你 我可以.........
因為我可以透過打籃球認識到更多既朋友,
擴大社交圈子
有時同透過佢地仲可以學到好多唔同既知識
除左打籃球之外 我仲好鍾意踩單車
因為可以俾到我一種自由自在 好似識飛咁既感覺
d風輕輕吹落我塊面到真係好輸服

識做喇 等錢洗
作者: SHIT=]    時間: 2012-10-15 20:03

我個人都幾鍾意做運動,有時都會踏下單車同埋籃球.
因為可以同朋友一齊玩下,有時唔一定成日對住部電
腦.出外活動下可以舒展下筋骨.又可以減壓.出完一身
汗個身會好舒服.我最鍾意打羽毛球.我技術唔算差.
另外,做運動可以鍛煉身體,最後,做多點運動病痛都少點
吧.所以我都幾鍾意做運動.
作者: SiuPo    時間: 2012-10-15 22:02

我覺得運動係一種朋友與朋友之間的連繫方式 , 因為我地上班一族平時都無咁多時間出黎,
最常做既就係星期六日 抽時間出黎 , 一班朋友做下運動 , 而且可以互相溝通, 講下近排點樣 等等 .  有心做運動係好, 但都唔可以過量  , 所以我自己平時 一星期都只係抽2-3晚去跑步

平時成日對住部電腦對眼唔好 , 抽D時間去打下籃球 , 跑下步解下悶 , 對隻眼都好d

作者: ❤哈比❤    時間: 2012-10-15 22:12

運動?我覺得運動唔係為左贏人而玩,而係為左提升身體的抵抗力,唔同既運動可以鍛鍊唔同既身體部位的肌肉和肌耐力,令到身體強健同有力氣,運動亦可加強本身身體能力,如平衡力、眼手協調、反應,仲有更多,運動都可以改變一個人既外觀同形象,提升個人形象自信心,仲有可以建立人際關係,玩唔同既運動都有機會接觸到不同的人,生活圈子大d
作者: tigerSiu    時間: 2012-10-15 22:33

運動 , 我認為佢一係種藥物 , 在生理方面 , 佢可以使我地身體健康 , 強壯 , 高大 等等
在 心理方面 , 可以使我地有自信 , 進取 , 決心 等等 .  所以我覺得無論年齡幾大 , 都應該常做運動  , 幫助多方面發展
作者: 寒蟬    時間: 2012-10-16 07:43

引用:
原帖由 tigerSiu 於 2012-10-15 22:33 發表
運動 , 我認為佢一係種藥物 , 在生理方面 , 佢可以使我地身體健康 , 強壯 , 高大 等等
在 心理方面 , 可以使我地有自信 , 進取 , 決心 等等 .  所以我覺得無論年齡幾大 , 都應該常做運動  , 幫助多方面發展 ...
最小一百字,50$吧
作者: 寒蟬    時間: 2012-10-17 20:14

引用:
原帖由 KeiRo 於 2012-10-15 19:28 發表
我認為運動是一樣在生理,心理上都能有得著的東西.

生理上, 有助我們增強心肺功能, 肌肉的發展. 從而提升整體的健康

心理上, 有助提升個人自信心, 毅力, 若在一些團體運動中.更需要團隊合作.

根據世界衛生組織的章 ...
用戶名輸入錯誤或者不存在該用戶,請返回。

WHY??

以上已派發,金額有限 會-小小 抱歉了。

作者: SHIT=]    時間: 2012-10-17 20:25

我冇喎- -?
作者: 寒蟬    時間: 2012-10-17 20:30

引用:
原帖由 SHIT=] 於 2012-10-17 20:25 發表
我冇喎- -?
請查看短消息 thx
作者: tigerSiu    時間: 2012-10-17 22:35

我未有   .........
作者: 寒蟬    時間: 2012-10-17 22:59

請查看短消息
作者: tsang101910    時間: 2012-10-21 11:13

重有冇得玩
作者: 勁人一大個    時間: 2012-10-21 18:17

樓主係咪要作文
作者: ❤哈比❤    時間: 2012-10-22 00:42

回左都冇$,唔知想點
作者: kIzunao.o    時間: 2012-11-26 17:58

依家仲有冇   ??
作者: 寒蟬    時間: 2012-11-27 00:20

引用:
原帖由 kIzunao.o 於 2012-11-26 17:58 發表
依家仲有冇   ??
冇錢啦,銀行食水好深 吸血鬼黎

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0