標題: <問題>不死 [打印本頁]

作者: 咪打我    時間: 2012-5-13 18:11     標題: <問題>不死

我想問下不死遇到人類大量飛行機械
要出d咩先win到
作者: AsYouKnow    時間: 2012-5-13 18:34

出熊貓= =最易贏既啦  一係蛛升網 一係天鬼同佢對a,lich nova都得既
作者: ME]AnDy    時間: 2012-5-14 00:46

zz 升網應該係最最最最最最最直接既方法
作者: AsYouKnow    時間: 2012-5-15 17:48

比較想知道版主平時係邊度玩==
作者: ME]AnDy    時間: 2012-5-16 01:18

vlan
作者: AsYouKnow    時間: 2012-5-16 09:45

平時係約埋先玩--?因為我見我次次入都冇人玩- -
作者: ME]AnDy    時間: 2012-5-16 17:45

一定會約埋玩的
作者: gundumK    時間: 2012-5-16 19:54

引用:
原帖由 咪打我 於 2012-5-13 18:11 發表
我想問下不死遇到人類大量飛行機械
要出d咩先win到
一般不死打空軍最好係:
大量冰龍同石鬼+少量蛛網同陸軍(肥鉤同食屍)
冰龍神屈空軍唔洗講啦(but貴F)
石鬼係高攻空軍+超平超實用
蛛網網D空軍落黎俾陸軍打+蛛網係主要兵種
肥鉤係陸軍神屈+不死陸軍主力
食屍你都要我講既話......
你就菜到不得了啦......
作者: Joseph0407    時間: 2012-5-23 01:42

其實好簡單 我去開asia同泡菜死蠢打正規的,其實好少人會咁出,unless佢估到你想玩冰龍~
因為"直昇機"好廢好易死,你一堆蜘蛛都夠打啦,最好用埋死靈法師u哂d蜘蛛,佢地30幾個都打幾下先殺到你一隻,但係你有10隻蜘蛛的話,我玩開upgrade2次攻,1次守,可以10秒內清哂咁濟@@
我平時都玩開不死族的,最勁係用不死,殺人英雄最好用,你可以約我玩的,我想搵人趕練下@@,睇下有無ud高手可以較量,
打開3v3 or 1v1的,
1v1 最唔鍾意打night elf,有玩過undead都知點解啦...真係好賤架佢d靈光!!所以唔好拖太耐,中期要ko佢唔係就好難打...
好似有d off topic xd
作者: gundumK    時間: 2012-5-27 16:57

飛機好左用少糧又好用,
飛機克冰龍架
作者: ‧峰xD‧    時間: 2012-5-27 17:17

升野 出龍??
作者: Joseph0407    時間: 2012-5-27 23:59

引用:
原帖由 gundumK 於 2012-5-16 19:54 發表

一般不死打空軍最好係:
大量冰龍同石鬼+少量蛛網同陸軍(肥鉤同食屍)
冰龍神屈空軍唔洗講啦(but貴F)
石鬼係高攻空軍+超平超實用
蛛網網D空軍落黎俾陸軍打+蛛網係主要兵種
肥鉤係陸軍神屈+不死陸 ...
你唔係話DISLIKE UD架咩?好有心得WO
打空軍重用冰龍?你呃人!
打空軍緊係大量蜘蛛+肥佬,善用網完落地行到最遠逐一殺掉,冰龍好哂食物位,而且打天空重有冰龍?- -?你整得冰龍,就唔會有好多石像鬼,到時唔夠打ONLY,PROVIDED食物係一樣的話.

我打過好多人類出直昇機...即刻TP唔洗諗,你D冰龍可以係6,7秒內全軍覆沒,之後狂爆蜘蛛就可以了~

其實不死最好用就係D蜘蛛,佢地係不死由頭到尾都一定會生產的部隊,記住要星網同鑽地,你玩得好的話,佢地係好有用...新手都知道啦~~

後期的話...一般對半獸人一定係3隻冰龍+2,3隻肥佬, VS HUMAN就係一堆蜘蛛,冰龍2,3隻+肥佬2,3隻...
其實真係睇你玩咩...不死後期好屈機.基本上後期可以吞噬一切,
對NE的話我唔亂講啦...因為我都成日輸俾NE,好慘慘
作者: Joseph0407    時間: 2012-5-29 19:59

lich frost nova打唔到機械部隊架
作者: NET893    時間: 2012-5-29 22:58

最好就出熊貓
或者唔出空中 轉地面  多出蜘蛛+肥仔  蜘蛛升結網
出空中都得 用天鬼 冰龍
不過人地3本升左群攻就好難打
作者: ME]AnDy    時間: 2012-5-30 14:49

其實唔難
用狗打就得...
一堆狗 + 2~4隻ZZ升網...
配合操作(重點)
打ORC空軍冇難度
想當年FOV都係咁打
作者: Joseph0407    時間: 2012-6-1 00:55

用狗打?????r u sure?佢咁做係唔知對方會出咩,血少的翼龍好易死...我一向都係用zz+nec unholy frenzy哂8-9隻zz網哂落黎...逐隻殺超快死哂!
作者: ME]AnDy    時間: 2012-6-1 22:15

看看我說的重點吧
作者: gundumK    時間: 2012-6-3 19:24

引用:
原帖由 Joseph0407 於 2012-5-27 23:59 發表

你唔係話DISLIKE UD架咩?好有心得WO
打空軍重用冰龍?你呃人!
打空軍緊係大量蜘蛛+肥佬,善用網完落地行到最遠逐一殺掉,冰龍好哂食物位,而且打天空重有冰龍?- -?你整得冰龍,就唔會有好多石像鬼,到時唔夠 ...
問題係我次次禁玩都win= =
作者: NET893    時間: 2012-6-3 20:11

用冰龍打空軍
冰龍對空仲差過天鬼- - 1 2隻就ok 要搭大量天鬼
用來打地面同慢人英
大量就唔好啦
作者: Joseph0407    時間: 2012-6-4 19:23

一堆zz打空軍重爽~~fov的打法當然好~問題係你有無咁既操作先actually= =
作者: gundumK    時間: 2012-6-4 20:35

我死唔信人地only出飛機,
點都有D陸軍la
作者: NET893    時間: 2012-6-5 20:39

騎士 龍鷹 49  呢個係人族打不死的後期主流打法
你出冰龍只會比人網  所以1 2隻夠
好小人族會出飛機,打不死 只有你空軍多的時侯先會用
但問題係你而家要打人空軍 唔係人地要打你空軍 人族主動出空軍通常都49 龍鷹
你出冰龍多只會比人網 又浪費人口
打空軍 天鬼或ZZ係最好 但係勝算都唔高
作者: NET893    時間: 2012-6-5 20:48     標題: 回復 20# 的帖子

我覺得一堆ZZ對住騎士 49 好無力
我用不死戈時都唔知點打人族後期 基本上俾到人族後期都輸
作者: woshtim    時間: 2012-6-18 20:27

但是好多高手都話人族最強是中期,而不死是後期
作者: Joseph0407    時間: 2012-6-19 16:06

不死後期先勁呀!我同意#24個post 人頖係中後期真係好勁,佢出冰平均的話好難打,後期的話人頖好鍾意起10幾20座towers,之後只派坦克車刪你城 俾佢咁贏真係好賤,
但老實人頖如果第一個英語係archmage,不死到後期英雄爆技殺佢好易死,去到後面配合操作,我講我,可以成日殺到人地主力英雄,無得回城~~之後殺哂,冰種就係肥佬zz冰龍和nec des,只要冰龍被網就立即控zz網返落地極快殺左佢,基本上係捉唔到  unless佢出10隻啦
其實佢地出8隻都唔夠,我照網照殺,這個當然係引佢地去到可以俾我d zz網的地方先會打啦~其實係技術!!!
作者: gundumK    時間: 2012-6-20 19:31

我想開個新手場訓練新手用兵  
\
作者: NET893    時間: 2012-6-21 19:10

不死把握唔到前期 後期真係好難打(除非人族唔開礦)
之後人族中期不斷騷擾 之後憋3本兵(2礦打1礦)
不死的3本兵跟本就唔夠人族3本兵來
之後講英雄:如果佢山丘首發加血法加聖騎 (後期都高級) 虛無接雙T 可能一見面就秒左LICH 仲要3個都有保存(真係好難打)
大法師首發都還好 有毀滅克
不死呢:得NC連擊 (聖騎一個T都T返)
所以不死一定要前中期打人族打得好好 令到人族礦開得唔快同損失多
當然 不死後期好勁 係夠人族打 不過係限係人族唔係2礦打緊不死一礦LO
作者: mxd858999    時間: 2012-6-21 21:22

出恐懼魔王加熊貓加naga
谂到都爽
作者: 湿黏黏超人    時間: 2012-6-26 18:20

出大量食屍鬼   同小量絞肉車同佢對拆
作者: gundumX    時間: 2012-6-27 14:14

引用:
原帖由 湿黏黏超人 於 2012-6-26 18:20 發表
出大量食屍鬼   同小量絞肉車同佢對拆
家陣講打空軍你出全陸搞事?

.
作者: ★SMilE.sKY:)    時間: 2012-6-29 19:15

蛛升網
作者: Joseph0407    時間: 2012-7-3 16:08     標題: 回復 27# 的帖子

你要咁講無野好講啦,2礦打1礦係人都贏啦
係呀UNDEAD前期同中期唔搞人頖,後期會唔夠打,呢個就係重點
咁UNDEAD早中期RUSH HUMAN,咪會搞到佢起唔到礦囉,加上HUMAN 行得慢,UNDEAD睇微控技術夠勁,成日偷1,2隻槍冰 人類早期點都唔夠打架啦,起2礦FAILED之後又哂資源,陷入劣勢
好,打到後期,不死KEEP住CREEP英雄LV勁過對手,因為早期RUSH殺工人偷冰等已經贏左好多EXP.冰龍同NEC 加肥佬做盾,點唔夠人打呀?
UNDEAD後期係最勁架BOR  係D唔色打人類的UNDEAD先會搞到你有機會出哂3英雄咁有優勢重要2礦LOL , 咁你玩哂啦GDGD!
秒LICH?唔好傻啦,COME ON,俾到你秒LICH的UNDEAD好打極有限
作者: NET893    時間: 2012-7-5 15:35     標題: 回復 32# 的帖子

不死前中期RUSH HUMAN令HUMAN開唔到礦 係好難做到
佢地的工人可以變民兵 你跟本冇可能令佢開唔到礦 所以最多可以令佢遲開礦
開左礦之後只要不斷牵制UD 成日去你屋企殺侍僧或狗 你跟本冇時間再RUSH   
(除非UD一開頭打得好好)  唔係好難阻止佢去你屋企
仲有人族一開頭有民兵幫手MF 等級係一定高過你 即使各自練級都係一樣等級 但如果係咁 你就阻止唔到佢開礦 佢一D損失都冇 礦仲開得好快
主流來講係一定要阻止 但係等級就一定人族高過你
可以咁講UVH U係劣勢 好容易比塔玩死
不死出咩 人族都可以針對  
仲有你話LICH好難秒 只要人族3英雄都高級係好易秒
虛無接雙T秒你只係一秒的事情 係跟本反應唔到
可能你跟本未比人咁秒過啦- -
作者: Joseph0407    時間: 2012-7-5 17:01

用返你果句,可能你未被人前期RUSH到開唔到礦啦~
基本上你好難開架啊,你一變民兵就會停止採金伐木,有COST架啊!
少少地我又唔驚,等你一返到去我又打你D工人,你點檔?
你起塔?你未起好已被我打爆~
點會阻止唔到...唔好傻啦!
作者: Joseph0407    時間: 2012-7-5 17:04

我會視察你基地黎決定點對付你,發現你多工人就會等你CP橙色點時偷襲你,殺你好多民兵,到時邊個損失邊個多D經,一目了然,你講到咁IDEAL,人類點樣飯飯贏,對住我通通都唔會WORK
作者: Joseph0407    時間: 2012-7-5 17:05

因為我最鍾意殺HUMAN工人同聽到佢地死時D慘叫聲
有機會打返場啦
作者: Joseph0407    時間: 2012-7-5 17:07

引用:
原帖由 NET893 於 2012-7-5 15:35 發表
不死前中期RUSH HUMAN令HUMAN開唔到礦 係好難做到
佢地的工人可以變民兵 你跟本冇可能令佢開唔到礦 所以最多可以令佢遲開礦
開左礦之後只要不斷牵制UD 成日去你屋企殺侍僧或狗 你跟本冇時間再RUSH   
(除非UD一開頭 ...
老老實實我無俾人咁秒,反而我秒人大法師多D,UNDEAD英雄早中期都勁過人類,唔會俾你星到3個英雄都高級,你都色講"當人類3個英雄都高級"啦,呢個情況我唔會俾你發生,放心!
作者: Joseph0407    時間: 2012-7-5 18:12

(除非UD一開頭打得好好)  唔係好難阻止佢去你屋企

引用除非UD一開頭打得好好,其實無需要打得好好,係你未遇過色打human的undead姐

仲有人族一開頭有民兵幫手MF 等級係一定高過你 即使各自練級都係一樣等級 但如果係咁 你就阻止唔到佢開礦 佢一D損失都冇 礦仲開得好快

呢到係睇技術,你有民兵幫手cp,但係會俾我殺呢,你cp緊時候伐木少左,為左cp,但我大軍殺到,你唔走會俾我逐個殺,你唯有走,這時你高不成低不就,好難有咩作為,你唔好講到咁理想,不死zz4,5隻時你最多係步冰6隻,如是者你會唔夠錢去整工人起塔防守新金礦,你唔夠多步冰又會驅趕唔到我不斷harrash你cp,,人類民兵未行到黎俾我拉打殺左2個啦

不死出咩 人族都可以針對

應該係掉返轉啦下話,不死唯有怕的是ne,同我打的human第一英雄如果係用大法師9成輸,佢地都唔色保住個英雄,我專殺英雄的玩法你未見識過,你所講的後期3個英雄都好高級根本無可能出現,你唯一可以"礦"衡的方法係出"性warrior"加步冰槍冰,咁重可以硬打硬,但你都唔洗致意開到礦,unless你集齊超多人馬去開礦,但那時候我已經出到nec加zz流,你見過未?你唔會夠我打,開礦無耐就會輸!

唔信搵日打下
作者: NET893    時間: 2012-7-5 20:49

我覺得你冇同高手hum打過-,-
作者: NET893    時間: 2012-7-5 20:50

如果undead真係你講到咁勁就好
仲有undead打人 獸 精 最容易打係ne
只係你唔識打
作者: Joseph0407    時間: 2012-7-5 20:54

同學你唔好歪曲事實啦好無.undead打ne最易打lol你唔色用undead姐
作者: Joseph0407    時間: 2012-7-5 20:55

老老實實點易打法...教下我啦不如
作者: NET893    時間: 2012-7-5 20:57

係vlan打場 你用ne我用ud 我會話俾你聽點打
作者: NET893    時間: 2012-7-5 21:00

咁講啦 我用undead戈時 打ne有70%勝率
打hum得30%勝率  想打好ne就要狗用得好
作者: NET893    時間: 2012-7-5 21:02

hum我唔勁 唔係一定教訓下你個不死
作者: Joseph0407    時間: 2012-7-5 21:13

你用咩都唔勁唔好出聲吧~~
作者: Joseph0407    時間: 2012-7-5 21:14

你追返哂我D POST先講野啦
作者: NET893    時間: 2012-7-6 00:41

ORC WIN左你先 我覺得我用 NE ORC UD 都WIN到你...
作者: NET893    時間: 2012-7-6 00:41

最起碼我WIN過你 你WIN過我?
作者: Joseph0407    時間: 2012-7-7 03:37

"你覺得";)
我地就係打左一場,而你就係贏左果一場咁快有結論
我唔介意同你打10場睇下邊個贏多D
作者: NET893    時間: 2012-7-7 12:13     標題: 回復 50# 的帖子

OK啊 時間 地點 :lol :lol
作者: Joseph0407    時間: 2012-7-8 19:00

每日下午6:00-7:30,你唔好淆
作者: Joseph0407    時間: 2012-7-8 20:47

人類英雄第一個出大法師,我贏的機會係90%
作者: NET893    時間: 2012-7-8 23:42

好 咁聽晚7點VLAN見   我或者NE123開場 記住入
我唔係好鐘意出大法師-,-
作者: Joseph0407    時間: 2012-7-9 18:21

出血法師啦 xddddddddddd
作者: NET893    時間: 2012-7-10 19:04

今日唔見你WO-,- :'( :'( :'( :'(

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0