標題: [疑問] [ 疑問 ] 係我會錯意? 字海.. [打印本頁]

作者: Mr.-_-.LoK    時間: 2012-3-30 12:05     標題: [ 疑問 ] 係我會錯意? 字海..

我暗戀左個女仔..但係佢已經有左男朋友..當然果陣我地中係同學 岩岩識so唔知..
暗戀左佢年幾..佢條仔有左第個..之後同佢散左..我地關係都算好..有時一齊玩下咁啦..佢同我講左之後我又喜又怒啦當然..
佢失戀之後我一直陪佢...直到佢無咩事之後..又有條仔a君問佢受唔受溝..佢就問我 受唔受佢溝好..我真係唔識答..
直到上年5月幾 我地關係大進步 日日番到學校佢都搵我..一落堂坐係我格黎 同我吹水玩...上堂sms...番到屋企玩cams..傾msn..我真係好開心... ..之後6月我地要去軍訓...一次軍訓完 我同佢行最後面 佢細細聲同我講 話無力 叫我拖住佢隻手 上去...去到佢地女生果邊 佢間房門口 我先放手...軍訓完..當時係放假啦7月 8月啦wo..日日陪佢msn,sms,玩cams,好開心 .. 日日陪到佢夜晚4~5點先訓..當然係我等佢訓左我先訓啦...有一日佢同我講 you is my bfd ..當然我已為佢講笑...但佢日日同我傾msn,sms,cams 果陣 佢都有同 問佢受唔受溝條仔 傾...到8月佢地行埋左...我真係有d唔開心..不過都算啦..點知唔夠一個星期 佢地就散左..條女 又唔開心 我又日日咁陪佢..出街之類...開學番到學校一樣好似之前咁啦...佢出街次次都會叫埋我...到左10月幾 佢中係中意緊個a君 問佢有無得好番 a君:你唔係e為我同你玩真啊下??我玩下嫁咋wo.. 係我第個女仔fd 比我睇的 因為果陣a君del左條女既fb 同msn 佢上我fd fb同佢傾..我真係好嬲..到夜晚係咁話好想打佢之類..之後佢話 我feel到你對我有d野 但係....唉.我唔識拒絕人..聽到呢句 我已經無語 未答佢你林多左..之後我地一直都無搵大家...到左一日我話我真係中意佢 問有無得好番 ..佢話好...第日佢msn又搵番我地 關係又好番...到了2012年1月 我地嘈過好多次..次次都唔知做咩大家唔理大家 之後過一排 我又要搵番佢傾...1月 係學校 我地玩得中埋左..我企係到同人傾計果陣 佢一定(I)埋我身邊   好似個K字咁..1係我< 係佢咁(I)係我身邊...佢次次話想玩咩GAME 我都陪佢玩...成日話 陪我啦BB... 呢D親密語啦...SO我次次心軟都會陪佢玩....有一次佢話要申請E-MAIL..話唔知咩要用 我幫佢申左一晚大約都有500~600百個...申到手 殘..之後佢又無啦啦唔SO我.. .!直到呢家...其間我有搵過佢...但佢理都唔理我..係因為我太樣衰?定我心軟 搞成咁..好似比人玩咁   求解 我自問..對佢好好..可能就係因為咁吧..我問我FD 佢答我一句..唔通你對佢好..佢就要中意你..我就覺醒了...但我真係中 中意佢 唔知點 我地中要對多3年 唔想一直面阻阻...就算好番 無之前咁好關係 都無所謂 只要好番 我就足夠了 :'( 求有無哥哥 姐姐 有方法

作者: LoKo.O    時間: 2012-3-30 16:21

睇哂..但係真係唔知可以點幫你..睇下中有無專家可以幫你吧
作者: LoKo.O    時間: 2012-3-30 21:08

其實點解呢個post無咩人回-.- 因為字海? so唔睇..?
作者: Mr.-_-.LoK    時間: 2012-3-30 21:10

其間 佢中未FEEL到果陣..我有話過我有中意既人..但唔講佢知..因為果個人就係佢..
佢成日問我係WHO 但係我真係答唔出口 係我無勇氣把 驚失敗 想保持呢家咁 可能啦
作者: MooNBaBY    時間: 2012-3-30 21:35

如果我是你 ,

我會直接告訴她 .

或可以重新做朋友 , 真心誠意最緊要 ,

慢慢聊天 , 好像一開始剛剛見面的時間那樣 .
作者: Mr.-_-.LoK    時間: 2012-3-30 23:09

如果可以 我都想 但係佢係連 答都唔答我野...試過係校學搵佢..佢唔理我直行直過

作者: .mL    時間: 2012-3-30 23:48

我在香港最後幾個月..同同學玩得好開心..全無非份之想...有陣時,,做朋友何嘗不是一件好事呢
作者: 天下為|神    時間: 2012-3-31 05:06

應該當你水泡
作者: LOVECwy✓    時間: 2012-3-31 12:27

wa...聽完你甘講==
佢真系可能凈系當你系朋友...冇發展的空間..
不過
你可以問下佢:
你覺得我地有冇機會一齊..
你不如甘問下..
作者: 我叼你老味    時間: 2012-4-4 21:52

男仔要主動呀  如果你睇得出佢唔想既話就放手吧...
作者: 紅3魚    時間: 2012-4-5 18:46

你講得話鍾意佢
于左
1. 拍
2. 咩都冇

一係你就咩都唔講lor
但係你自己sad
作者: 夜神御    時間: 2012-4-11 18:41

其實 女人 有時同之前條仔散左之後 來同番你講果時 同你講 我仲好掛住條仔 我地雙方都想散 但係我仲念住條仔 我試過搵條仔 問佢我地可唔可以係番埋一齊 條仔話 唔可以 別要再來搵我 之後之後 我都唔知點同果個女仔傾計了 因為佢心情一直都好灰 冇好番過
作者: T.ky    時間: 2012-4-11 21:58

支持你啦 我宜家同你一樣咁制 我鍾意佢但係又唔知佢鍾唔鍾意我
作者: 貓小姐    時間: 2012-4-12 16:55

好簡單,,佢唔中意你..係中意你早就同左你一齊啦.,.又點會甘樣??
而且佢只係中意被愛的感覺..但係太親密又怕你會吳會...
唔係你心軟..只係佢利用你的喜歡來為自己解悶或短暫忘掉一些事!!

別想太多了,,如果你想好番就有野要希生,你可以同佢講,,我係中喜你,,但唔好吳會
我只係想繼續做朋友..而唔一定要一齊!!希望你不用顧慮太多,開心不開心可以找我聊聊天。
這樣你做到嗎@@?
但現在既4月中,,不好意思~可能這回復太久了- -這時候中發生很多事吧-_-?

方法不一定行..至少也是一個方法0.0
希望幫到你=_=
作者: -Toy    時間: 2012-4-19 23:48

代替品?
作者: 鰻★魚    時間: 2012-4-27 15:35

笨蛋!!!你很笨!!!一個女仔...做到咁...你都唔明佢對你既意思...其實佢根本就愛上左你好耐...只係...你一直...順佢意...又唔表白...直到...佢覺得累...想搵個男仔依靠...就搵左個A君...其實...我同你一樣...不過你比我好好多...我用左三年既時間...換取一個月既相愛...一年半既傷心....其實...有多野...只要你唔後悔就放膽去做...愛情專家!?...只係客觀咁俾意見你....但係...好多野人定勝天....個女仔曾經愛過你...依家就算唔愛你都好....既然..你曾經令佢愛上過你...為何...唔感動多佢一次?令佢愛番上你??你要記住...一份愛...係對等既...有好多種感覺...不及你同佢講聲我愛你....假如...你唔後悔...我可以教你點樣令佢感動多次...不過...希望你諗清楚...有陣時...愛得深...傷得更深....你考慮下....如果需要...就SD信息俾我.!

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0