標題: 遊戲推介- - Minecraft 我的世界 [打印本頁]

作者: 小飛豬    時間: 2012-3-5 14:02     標題: 遊戲推介- - Minecraft 我的世界

《Minecraft》是一款帶有生存冒險元素的建造類游戲。整個遊戲世界由各種方塊構成,玩家可以破壞它們,也可以用自己的方塊隨意建造東西。為了在遊戲裡生存和發展,玩家需要通過伐木、挖礦、捕獵等方式獲取資源,並通過合成系統打造武器和工具(這方面和《牧場物語》有些類似)。隨著遊戲的進行,玩家自立更生,逐漸建造出一個自己的家園。

《Minecraft》沒有邊界(地圖會動態增長),沒有結局,也沒有等級和分數。雖然有怪物等危險,不過在遊戲中生存下去通常並不難。即便死亡,玩家也能在初始地點重生,唯一的損失是死亡時身上的物品會掉落並在一段時間後消失。

總之這個開放的遊戲並沒有什麼明確的遊戲目的,玩家可以在其中盡情享受探索和創造的樂趣。

遊戲下載 :  <進入> (稍后提供)

遊戲專區:  

遊戲論壇:  <進入>

聯機教學:

: [ vLan開創私服器篇] (稍后提供)

使用遊戲文件夾內:server->start.bat   開場

出現以上窗口,即開場成功, 之后可以運行遊戲,用你的vLan ip 建立伺服器.

: [ 加入伺服器篇]

圖片附件: 909-1.jpg (2012-3-5 14:06, 41.49 KB) / 該附件被下載次數 302

圖片附件: 01.jpg (2012-3-5 14:12, 54.93 KB) / 該附件被下載次數 244

圖片附件: 02.jpg (2012-3-5 14:12, 51.16 KB) / 該附件被下載次數 265

圖片附件: 03.jpg (2012-3-5 14:12, 60.14 KB) / 該附件被下載次數 260

圖片附件: 04.jpg (2012-3-5 14:12, 55.1 KB) / 該附件被下載次數 256

圖片附件: 05.jpg (2012-3-5 14:12, 99.97 KB) / 該附件被下載次數 256

圖片附件: 000.jpg (2012-3-12 12:48, 119.56 KB) / 該附件被下載次數 280

作者: 霸氣小飛象    時間: 2012-3-5 15:17

在YOUTUBE看過片 似乎不錯
作者: manchunho741    時間: 2012-3-5 15:28

好野 VLAN有SER了 係咩模式? 生存?
作者: tony987852    時間: 2012-3-5 15:47

個人覺得單機既極限模式會更刺激好玩
不過有時都想同人連機玩
作者: manchunho741    時間: 2012-3-5 15:51

引用:
原帖由 tony987852 於 2012-3-5 15:47 發表
個人覺得單機既極限模式會更刺激好玩
不過有時都想同人連機玩
玩極限第一日都好怕打怪-.-

作者: 小飛豬    時間: 2012-3-5 15:52

引用:
原帖由 manchunho741 於 2012-3-5 15:28 發表
好野 VLAN有SER了 係咩模式? 生存?
聯線,生存會比較適合吧...

合作取材.,分配工作. 等等 ..
作者: manchunho741    時間: 2012-3-5 15:54

引用:
原帖由 小飛豬 於 2012-3-5 15:52 發表

聯線,生存會比較適合吧...

合作取材.,分配工作. 等等 ..
我地之前都試過咁玩 5-6個人到 起左條村莊
作者: monster=]    時間: 2012-3-5 15:59

VLAN終於有人開SER
作者: 鬆弛熊の囡    時間: 2012-3-5 16:29

系咪一定要1.2 先入到SER? 我見好多SER都系1.1= =
作者: don1996ex    時間: 2012-3-5 16:31     標題: ><

管理員萬歲 !!! 不過 我都系1.2.3聯機 聯唔到Q_Q
作者: don1996ex    時間: 2012-3-5 16:33

vlan個ser呢???? Mineraft系咩分類??
作者: liho2001    時間: 2012-3-5 16:49

支持
VLAN IP終於開到SER
不用專區?
作者: -SunnY.    時間: 2012-3-5 17:03

IP係咩
作者: AnLyeSs.Rk    時間: 2012-3-5 17:32

隻game youtube睇過fd都玩過又叫我玩 但係我down左之後開唔到game
作者: SNSD♥泰妍    時間: 2012-3-5 17:40

.youtube片好正
等vlan IP
作者: 百鬼丸·神    時間: 2012-3-5 18:13

好野
有得系VLAN玩了
支持E種小遊戲
作者: ★凍檸茶    時間: 2012-3-5 18:15

我同我班fd係vlan推介呢隻game既時候我已經玩緊
作者: ThECaRzYDoG    時間: 2012-3-5 18:18

http://minus.com/mbewPsG4ls#3  有開心版同正版 開心版=已破解
http://hamachi.en.softonic.com/   入伺服器既野
見vlan未有 先提供比大家
作者: 極死●朽木    時間: 2012-3-5 18:45

引用:
原帖由 ThECaRzYDoG 於 2012-3-5 18:18 發表
http://minus.com/mbewPsG4ls#3  有開心版同正版 開心版=已破解
http://hamachi.en.softonic.com/   入伺服器既野
見vlan未有 先提供比大家
第一次聽入伺服要野
作者: -CLsy    時間: 2012-3-5 18:47

vlan好波啊
作者: 唔好兩頭望    時間: 2012-3-5 19:03

自己開既SER可分享??????????????
作者: ThECaRzYDoG    時間: 2012-3-5 19:07

引用:
原帖由 極死●朽木 於 2012-3-5 06:45 PM 發表

第一次聽入伺服要野
我都唔清楚 都係fd比link我dl 我copy對話
作者: manchunho741    時間: 2012-3-5 20:09

引用:
原帖由 唔好兩頭望 於 2012-3-5 19:03 發表
自己開既SER可分享??????????????
可以 請到這裡:http://www.ipve.com/bbs/forumdisplay.php?fid=1264
作者: B-ALL:    時間: 2012-3-5 20:24

Bad video card drivers!      
      -----------------------      

Minecraft was unable to start because it failed to find an accelerated OpenGL mode.
This can usually be fixed by updating the video card drivers.

--- BEGIN ERROR REPORT 7fe0271 --------
Generated 2012/3/5 下午 8:24

Minecraft: Minecraft 1.2.3
Java: 1.6.0_31, Sun Microsystems Inc.
VM: Java HotSpot(TM) Client VM (mixed mode), Sun Microsystems Inc.
LWJGL: 2.4.2
[failed to get system properties (java.lang.NullPointerException)]

org.lwjgl.LWJGLException: Pixel format not accelerated
        at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.nChoosePixelFormat(Native Method)
        at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.choosePixelFormat(WindowsPeerInfo.java:52)
        at org.lwjgl.opengl.WindowsDisplay.createWindow(WindowsDisplay.java:185)
        at org.lwjgl.opengl.Display.createWindow(Display.java:311)
        at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:856)
        at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:784)
        at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:765)
        at net.minecraft.client.Minecraft.a(SourceFile:230)
        at net.minecraft.client.Minecraft.run(SourceFile:650)
        at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
--- END ERROR REPORT d532c000 ----------

顯卡 gg左  無得玩
作者: liho2001    時間: 2012-3-5 21:02

引用:
原帖由 極死●朽木 於 2012-3-5 18:45 發表

第一次聽入伺服要野
Hamachi你最後裝左佢
入我SER要用佢
作者: BlackStaR★武    時間: 2012-3-5 21:18

支持 支持 正等待轉區

作者: 乄刺鳥    時間: 2012-3-5 21:26

好耐之前已經玩到唔想玩囧"
作者: edisonkiller    時間: 2012-3-5 22:15

新架wor個post
我有破解la 但係吾識玩 研究緊
作者: 新「流動300    時間: 2012-3-5 23:17

好耐之前玩到唔想玩

不過真係幾好玩 自由度又高
作者: tony987852    時間: 2012-3-5 23:28

新玩既試下玩極限模式先, 你會覺得好刺激

如果驚唔識玩, 可以睇下片, 有基本新手教學
[youtube]uA3T4hZwoLU[/youtube]
作者: 小卡卡    時間: 2012-3-5 23:52

正版聯唔聯到機?
作者: BlackStaR★武    時間: 2012-3-6 00:33

引用:
原帖由 小卡卡 於 2012-3-5 22:22 發表
正版聯唔聯到機?
可 仲可連埋STEAM BUT 要百幾HKD
作者: 百鬼丸·神    時間: 2012-3-6 01:03

幾時可以連到?
我E家都連唔到既...
作者: 碎.星    時間: 2012-3-6 05:23

唔知好唔好玩 等下.... 有D似SIMS3
作者: Admin-Bee2    時間: 2012-3-6 05:49

玩了一年才開始有VlanSER無聊
作者: 阿平    時間: 2012-3-6 07:04

想不到VLAN會放E隻game
E隻太易玩上引
上次玩勁灰.入左個勁大地下山洞搵料
點知比怪打死左
因為太入,D料去到汁唔反了
作者: nick980324    時間: 2012-3-6 11:31

已經玩了2年
作者: 阿平    時間: 2012-3-6 16:38

本人開左個ser
有意pm我
我比ip你
作者: 極冰鬼切丸    時間: 2012-3-6 18:43

好期待載點開放,終於可以連機喇~vlan太正喇€
作者: ys粒煜-_-    時間: 2012-3-6 22:42

好好玩~.~
作者: 紅熊    時間: 2012-3-6 22:44

有冇人去過打龍boss
作者: tony987852    時間: 2012-3-6 23:40     標題: 回復 41# 的帖子

相信總有人打贏過...只係應該超難打

我淨係知可以附魔上去, 無限弓箭~~
作者: manchunho741    時間: 2012-3-7 16:10

引用:
原帖由 tony987852 於 2012-3-6 23:40 發表
相信總有人打贏過...只係應該超難打

我淨係知可以附魔上去, 無限弓箭~~
用iceball打都得-.-(認真的說)
作者: 掛泉等六神    時間: 2012-3-7 21:12

又有新o野挽~其待
作者: 星月乂光輝    時間: 2012-3-8 20:06

希望快D有載點
作者: 星月乂光輝    時間: 2012-3-8 21:56

岩岩搵到似要200幾蚊HKD先買到來玩.....
作者: danny20064    時間: 2012-3-8 22:26

引用:
原帖由 星月乂光輝 於 2012-3-8 21:56 發表
岩岩搵到似要200幾蚊HKD先買到來玩.....
正版黎 等VLAN出開心版吧
作者: MinecraftServer    時間: 2012-3-9 17:53

請支持正版吧
不過官方可以下載單機版都可以連機
作者: 蘭西    時間: 2012-3-9 19:18

求小飛豬 補上下載網址 !!!!!!!!!!1個人玩好悶..........  我DL果個連唔到線   救命丫...
作者: 夜了    時間: 2012-3-9 20:06

幾時有得玩= =

開左個po但無得玩= =
作者: ☆Blue_xoooo    時間: 2012-3-9 20:26

謝謝你推介Minecraft

我很開心^^

有意問問...

會出vlan server 嗎^^

我現在玩的server是..

Minecraft MyTh

要係RC 加入白名單
作者: Vvaiii!    時間: 2012-3-11 10:12

用vlan唔洗Hamachi?
作者: 聶心~脩    時間: 2012-3-11 13:46

我想John server但係次次都連線失敗
作者: 星月乂光輝    時間: 2012-3-11 17:39

熱切期待vlan出載點阿!!!!
作者: danny20064    時間: 2012-3-12 18:12

出載點味啊...我要DOWN VLAN版啊
作者: martin6138    時間: 2012-3-12 19:39     標題: 回復 32# 的帖子

Minecraft is a Indie game by Mojang
and they are not selling this on Steam...

there is no relationship between Minecraft and Steam....
作者: [L.C.Y]    時間: 2012-3-12 19:59

佢話我 pccw must use vlan- -
作者: CoOLWinTheMooN.    時間: 2012-3-13 07:34

ht[youtube]uA3T4hZwoLU[/youtube] 看了就會喜歡這隻遊戲~
作者: 星月乂光輝    時間: 2012-3-13 22:11

我玩左之後個畫面好lag==

點解玩minecraft可以甘lag==
作者: 百鬼丸·神    時間: 2012-3-13 23:56

我冇事啵...
系咪你既顯視卡唔得炸...
作者: 星月乂光輝    時間: 2012-3-14 07:53

可能系
作者: C.羚角    時間: 2012-3-14 10:26

引用:
原帖由 小飛豬 於 2012-3-5 14:02 發表
沒有邊界(地圖會動態增長),沒有結局,也沒有等級和分數
有等級架
用黎附魔
作者: ♂胡仔♀    時間: 2012-3-14 10:27     標題: 回復 62# 的帖子

附魔有咩用?
作者: ☆Blue_xoooo    時間: 2012-3-14 16:51

引用:
原帖由 CoOLWinTheMooN. 於 2012-3-13 07:34 發表
htuA3T4hZwoLU 看了就會喜歡這隻遊戲~
好一個新手教學^^
讚好!!!
作者: 極死●朽木    時間: 2012-3-14 18:33

引用:
原帖由 ♂胡仔♀ 於 2012-3-14 10:27 發表
附魔有咩用?
令到你的道具有技能~_~好勁
作者: 星月乂光輝    時間: 2012-3-14 20:56

引用:
原帖由 極死●朽木 於 2012-3-14 18:33 發表
令到你的道具有技能~_~好勁
唔系強化咩=.=[youtube]CV-lbfbGyyo&list=HL1331729791&feature=mh_lolz[/youtube]
作者: 極死●朽木    時間: 2012-3-14 22:29

引用:
原帖由 星月乂光輝 於 2012-3-14 20:56 發表

唔系強化咩=.=CV-lbfbGyyo&list=HL1331729791&feature=mh_lolz
掠奪,擊退,時運<仲以為呢d叫技能- -"原來可以叫強化
作者: ☆Blue_xoooo    時間: 2012-3-14 23:58

引用:
原帖由 極死●朽木 於 2012-3-14 22:29 發表
掠奪,擊退,時運
新手不知道是正常...
上百科看看吧...
有好多種
作者: 小飛豬    時間: 2012-3-15 15:06

引用:
原帖由 星月乂光輝 於 2012-3-13 22:11 發表
我玩左之後個畫面好lag==

點解玩minecraft可以甘lag==
這個遊戲需要非常吃ram 沒有4g ram 玩到後期,會lag 爆.

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0