標題: barbee與服部 四週年 [打印本頁]

作者: barbee123    時間: 2007-9-26 10:50     標題: barbee與服部 四週年

最新影片-四年服部終結篇http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=479982&highlight=%E6%9C%8D

第一集-
服部_轉拉角度http://www.youtube.com/watch?v=lQvaog4rEPg
第二集-服部_轉拉實戰http://www.youtube.com/watch?v=093rXOLN9_k&;mode=related&search=
第三集-服部_直拉的運用http://www.youtube.com/watch?v=eBgsN8eVMko
第四集-服部_閃介二段拉http://www.youtube.com/watch?v=jRgArM9HlXc
第五集-服部_暗拉http://www.youtube.com/watch?v=Ya0wQSo_BC8
第六集-服部_閃介轉拉實戰http://www.youtube.com/watch?v=ybVFrPJ-9A8
第七集-服部最終奧義_隔拉http://www.youtube.com/watch?v=bbtbjETilIE
第八集-服部_雙閃拉(2300距離)&二段隔拉http://www.youtube.com/watch?v=YvZxJvNZvFA(從12.0a開始已沒雙閃)
第九集-服部_實戰奇拉(1)http://www.youtube.com/watch?v=iktDzm2OIIs&feature=user
第十集-服部_實戰教學影片(1)http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=80616&extra=page%3D1(跟文字)

用最大的視野看  否則文字和圖會亂
今次我所說的所有拉 也就是我玩服部10月經驗吧

希望大家也能閱目,先謝嚕
-----------------------------------------------
          直拉篇
出招程序      圖         注意及事項
e制       xxxxxxxxx    (1)千萬不要點人 按敵距離約一個冰位
         xxxxxxxxx    (2)追殺方面 也就是服部最高難度的直拉,
                             xxx敵<-------服 x       首先要衡量自己的血量和mp,
         xxxxxxxxx     是新手常犯的錯誤, 看地形 有很多路會是單路&回血營的路
                                                                (3)z型走  別心急  不要拉  他z走 你直走 你估誰快點兒?
                                                                (4)多用於追擊
--------------------------------  初之分界線----------------------------------------------------------------------------------------------------------              

我是三旗者, 3旗的好處是穩定, 很多人也會說很慢 ,我告訴你 熟練可以1秒內set完
                           轉拉篇                    
出招程序                   圖                                 注意及事項
(1)shit+右鍵        (30度) xxxxxxxx       (1)一定要單機熟練    2秒內set完
(2)shit+e制                   xxxxxxxx       (2)旗和旗之間距離可不一樣 但角度沒可能改變
(3)shit+右鍵                  x敵x3xxx1x       (3)追殺方面 , 最好不用轉拉 ,可以直拉就直拉
(4)長期按shit                xxxx2xxxx          若有冰阻隔,  不防試試
圖就用數字代替                                              (4)多用於防守進攻
                           (90度) xxxxxxxx
                                     xxxx3xxx
                                     x敵xxxx1x
                                     xxxx2xxx

(120度=倒勾)xxxxxxxx
                                    xxxxxx3xx
                                   x敵xxxxx1x
                                   xxxxxxx2x
影片(單機)-http://www.youtube.com/watch?v=lQvaog4rEPg
       (實戰) -http://www.youtube.com/watch?v=093rXOLN9_k&;

----------------------------------中之分界線---------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                    除著轉拉已普及化, 就會有新的拉----閃拉 (1625距離)  
                                     閃界
出招程序                       圖                                      注意及事項
(1)shit+右鍵        (直拉)xxxxxxxx                 (1)熟練普通轉拉為基礎
(2)shit+e制                  xxxxxxxx                 (2)可隨意調教閃介的距離 也就是你閃300就1300距離
(3)shit+閃界                x敵xx3x2x1x                (3)多常用於防守
到了(3)放shit                xxxxxxxx                 (4)追殺不建議
再按shit+閃界                                                          (5)直拉第3步驟可點敵人(魔免除外) 因為穩定性高 不會有很大的偏差
                         (轉拉)xxxxxxxx3x
                                 xxxxxxxxxx
                                  x敵xxxx 2x1x
                                 xxxxxxxxxx

影片(閃拉單機)-  http://www.youtube.com/watch?v=jRgArM9HlXc
      (閃拉實戰)-http://www.youtube.com/watch?v=ybVFrPJ-9A8

------------------------------------------高之分界線--------------------------------------------------------------------------
                                  隔拉(閃拉的空段)
出招程序                  圖                               注意及事項
如上            (直拉)xxxxxxxx            (1)(1)熟練閃拉為基礎
                            xxxxxxxx            (2)要知道空段大約是在那兒和距離
                            x敵<--    -----服x            (3)進攻防守并用
                            xxxxxxxx            (4)追殺不建議

xxxxxxxx
                  (轉拉) xxxx/  xxx         
                           xxx  /    \xxx
                           xxx /       \ xx
                           xx 敵xxx \服x
                           xxxxxxxxx  

影片(單機)-http://www.youtube.com/watch?v=bbtbjETilIE 
----------------------------完---------------------------------------------------------------------------------------
                            活用實戰是真正的(

作者: 黑貓┼    時間: 2007-9-26 10:58

lol..追左咁耐要完結了嗎?

我也是跟你的影片黎學習服..
作者: 恋柔ㄍsIU亞    時間: 2007-9-26 11:00

最後那次看不懂了,,, 條繩是S型彎入去拉嗎..?定係大勾拉咁拉,,

最後果次,好型喔

作者: 香港變形人    時間: 2007-9-26 11:01

樓主到底是什么人啊,太可怕的技巧了
作者: 3123    時間: 2007-9-26 11:02

這招可以拉d是兵仔後邊d英 太強了 希望樓主唔好放棄 整多d片俾我地d新手睇
作者: Rainbow    時間: 2007-9-26 11:03

我唔明點解第1個拉可以穿過d 馬仔..
作者: 香港變形人    時間: 2007-9-26 11:04

根本學唔到你.,...唔知你練左幾多年先練到呢!!

可能你下次有招"   地球係圓的  "超級拉

一開波就拉左對方一隻英去溫泉度殺
作者: Arkat    時間: 2007-9-26 11:09

真是太神了,,
剛剛我試了15分鐘字才成功呢......
真想學到你功力的3成,,@@"
作者: 無限‧刈    時間: 2007-9-26 11:10

大家支持他吧
可以...他沒有傳人了
繼續努力
作者: 超神│求敗    時間: 2007-9-26 11:15

點解我睇唔到既>o<

好心急想知咩黎
作者: kelvin912lo    時間: 2007-9-26 11:18

只可以說 太神了 !
作者: 超神│求敗    時間: 2007-9-26 11:19

喔...如果係咁

不過睇到最尾唔明點解可以勾番

閃介轉拉+中間空左果段  都無理由會轉嫁啵

又唔見你用左閃介s拉= = 咁到底點解姐
作者: 我們的愛    時間: 2007-9-26 11:21

樓主好強呀 ><  神手@0@
作者: Seco    時間: 2007-9-26 11:27

我都睇唔到牙=口=

睇到就好啦
作者: 20ghjsty    時間: 2007-9-26 11:32

我冇咩可能做得到
但係都支持~~推!
作者: 傷寒    時間: 2007-9-26 11:34

好得人驚= =///
不過用係實戰到就好似難左D-_-
作者: W_a    時間: 2007-9-26 11:36

有病的-_-....
一個神的~...~
作者: Kai頭萬能俠    時間: 2007-9-26 11:39

簡直好似變魔術咁
西利…
作者: ♂偉仔♂    時間: 2007-9-26 11:39

平時 D 人話識轉拉就 神拉  我 凸~!!! 黎個先係叫神  大家E後咪亂叫~!!!!!!!
作者: 恋柔ㄍsIU亞    時間: 2007-9-26 11:45

剛剛單機試了一試..

頭兩種已經成功了..

也知道巧妙所在..

實戰能派上埸. 先謝了..  加油..!!

最後果種.. 本人認為實戰無咩機會會出現- - 所以無練..其實都唔會練得到最尾果個,,

識頭兩種已經好好了,, 再一次多謝
作者: 黑貓┼    時間: 2007-9-26 11:45

最後果個其實係樓主最私人的轉拉..
可能是12枝旗 ..
作者: 恋柔ㄍsIU亞    時間: 2007-9-26 11:48

引用:
原帖由 黑貓┼ 於 2007-9-26 11:45 發表
最後果個其實係樓主最私人的轉拉..
可能是12枝旗 ..
唔係.. 頭兩種一樣係3枝
作者: 超神│求敗    時間: 2007-9-26 11:52

嗚嗚 看懂了...
不過呢個就好似有D難係實戰做
真係ONLY對槍神企定定先有用
作者: 恋柔ㄍsIU亞    時間: 2007-9-26 11:54

引用:
原帖由 超神│求敗 於 2007-9-26 11:52 發表
嗚嗚 看懂了...
不過呢個就好似有D難係實戰做
真係ONLY對槍神企定定先有用
1,2  都勉強可以既..但3果個好難.. 預位都有排預..
作者: J神★    時間: 2007-9-26 12:16

支援唷 ..
神服
作者: 超神│求敗    時間: 2007-9-26 12:18

引用:
原帖由 恋柔ㄍsIU亞 於 2007-9-26 11:54 發表

1,2  都勉強可以既..但3果個好難.. 預位都有排預..
唔一定既預位
拉黎拉去都係果個位咪得囉
1300/800蚊企位 方向唔到姐^^
不過如果係cp位呀 上中下路既箭塔就無咩可能
因為一take過 錯左就要等40秒= =
作者: mIssKy    時間: 2007-9-26 12:19

樓主好勁ar @@"""咁高難道
作者: 忍者﹏YLoCy    時間: 2007-9-26 12:51

始終都係睇唔明
作者: 細be仔    時間: 2007-9-26 16:35

下...所謂既隔拉根本同閃拉冇分別,如果大家有睇閃拉既話就會知道佢閃既中間果到條拉係會吾見左既,係拉就用連技拉啦....一開大絕可以即刻拉過黎食哂招大,閃戒都吾夠時間閃,但一定要拉中....
作者: 細be仔    時間: 2007-9-26 16:39

http://www.youtube.com/watch?v=jRgArM9HlXc
呢到都有哂所有拉啦,除左連技拉....
你last果下只係閃戒2拉姐,閃拉不嬲中間都會冇左條拉嫁啦...
作者: apple9394    時間: 2007-9-26 16:48

支持神手服
作者: 恋柔ㄍsIU亞    時間: 2007-9-26 17:00

引用:
原帖由 細be仔 於 2007-9-26 16:35 發表
下...所謂既隔拉根本同閃拉冇分別,如果大家有睇閃拉既話就會知道佢閃既中間果到條拉係會吾見左既,係拉就用連技拉啦....一開大絕可以即刻拉過黎食哂招大,閃戒都吾夠時間閃,但一定要拉中.... ...
你算罷啦..

我地個個睇得到有分別你睇唔到

我同fd 親自開埸試完..

混吉就摺埋彈開
作者: 記得    時間: 2007-9-26 17:02

睇完o左嘴-0-....
太強...
實戰都一樣用到- -....
支持下一次影片=]
作者: 20ghjsty    時間: 2007-9-26 18:00

支持左你好多次
你正多d啦
我地支持!!
作者: plastic_neil    時間: 2007-9-26 18:24

不錯啊.......................
作者: 光速假面21    時間: 2007-9-26 19:18

支持原創

你練左好耐了吧
作者: 夜靈殿_豪    時間: 2007-9-26 21:57

引用:
原帖由 細be仔 於 2007-9-26 16:39 發表
http://www.youtube.com/watch?v=jRgArM9HlXc
呢到都有哂所有拉啦,除左連技拉....
你last果下只係閃戒2拉姐,閃拉不嬲中間都會冇左條拉嫁啦...
你講既野真係十分好笑而且令人討厭

好笑就係你所比我地睇既影片就係barbee兄製造既

亦即係話  唔係barbee研究何來有呢段影片??

而且你又冇實力  只會馬後炮  憑什麼批評人??
作者: ︴傻MinG〞    時間: 2007-9-26 22:01     標題: 回復 #4 香港變形人 的帖子

他是香港人
作者: 細be仔    時間: 2007-9-26 22:04

係牙..我知係佢自己做嫁,就係吾明點解要做多個隔拉lo,咪又係用閃戒,拉果時條拉中間真係冇左,呢個閃拉都得,仲有你都好有趣wo,未同你打過又知我廢既,同埋我冇馬後跑,講番自己唸既野姐,有吾岩??
作者: 神機.新手    時間: 2007-9-26 22:05

好可怕的服部....
你玩勾肥一定好神...
下次見到你我一定唔玩聯合...
作者: Simple_和    時間: 2007-9-26 22:15

樓主可吾可以比msn我交流下服仔心得?
作者: Simple_和    時間: 2007-9-26 22:16

同埋可吾可以比哂你1-7擊比我睇?
作者: 『楓』﹏杰    時間: 2007-9-26 22:19

太神的說

作者: 咖啡梨    時間: 2007-9-26 22:37

搞到我好想玩服添
不過要幾耐先玩到你一半功力呢囧
作者: barbee123    時間: 2007-9-26 22:54

嗯  第4集是和今集差不多       但是!.  今集是第四集的加強版                   已有1-6    這是真的最后做的影片嚕  不要再令我心軟啊      要做新的影片  必須要比以前更好   我真的很大壓力...
作者: 極樂樂    時間: 2007-9-26 22:55

太神啦,,,,,
好在我撞唔到佢一齊玩,,,唔係實死=.=
作者: barbee123    時間: 2007-9-26 23:18

我要雙段閃拉的資料,,,,  現在我又有心機再做了
作者: 無限‧HenrY    時間: 2007-9-26 23:37

b少 我黎支持你丫
幾時同我玩反埸丫
作者: o人一個o    時間: 2007-9-26 23:41

能人所不能
作者: 超神│求敗    時間: 2007-9-27 00:06

引用:
原帖由 barbee123 於 2007-9-26 23:18 發表
我要雙段閃拉的資料,,,,  現在我又有心機再做了
再做我就跟不上=口=
跟到第七集 實戰我己經放棄了
你再出第八集 我怕練習也自卑>O<
作者: barbee123    時間: 2007-9-27 00:15

若果 真的有雙段閃拉           實戰影片附上
作者: barbee123    時間: 2007-9-27 00:38

引用:
原帖由 細be仔 於 2007-9-26 22:04 發表
係牙..我知係佢自己做嫁,就係吾明點解要做多個隔拉lo,咪又係用閃戒,拉果時條拉中間真係冇左,呢個閃拉都得,仲有你都好有趣wo,未同你打過又知我廢既,同埋我冇馬後跑,講番自己唸既野姐,有吾岩?? ...
請不要引起罵戰    這是道別post    讓我開心地離開吧....
作者: 楓_仁    時間: 2007-9-27 01:34

想講樓主可以試下一枝棋轉好過3技好多但真係難我試左差唔多50次先可以練好..但10次得7次拉到
作者: Rainbow    時間: 2007-9-27 11:15

閃戒拉...  

其實...

可唔可以一拉中 , 在拉緊佢過黎既時間 , 向前閃 , 再放大...  (咁會唔會食哂招大...? )
作者: ︴傻MinG〞    時間: 2007-9-27 18:20

推推推推推推 大哥Y唔同我講你出左第7 你有沒當我係你兄弟
作者: barbee123    時間: 2007-9-27 23:02

推...................  死你
作者: ︴傻MinG〞    時間: 2007-9-28 17:41     標題: 回復 #56 barbee123 的帖子

:@         
作者: 狂〞    時間: 2007-9-28 21:17

我想知呢--
佢禁出黎d 其仔 點整出黎嫁
我禁shilt 禁搵 d其仔無哂
作者: ‧丫輝    時間: 2007-9-28 21:22

b哥你太可怕啦!
作者: 蛋散    時間: 2007-9-29 08:38

睇完之後搞到我好想玩服   樓主真係好神
作者: Oo之戀oO    時間: 2007-9-29 20:00

barbee哥
妳再咁落去
遲早無人同妳玩
禁止妳玩服部
XDDDDDDDDDDDD
作者: ︴傻MinG〞    時間: 2007-9-29 20:10

樓上.....................
作者: arsam0    時間: 2007-9-29 20:47

好變態呀...真係勁神loR..同埋我想問  服部_直拉的運用  既歌係咩
我好想知
作者: ︴傻MinG〞    時間: 2007-9-30 00:01     標題: 回復 9# 的帖子

我就是他的傳人了     
作者: barbee123    時間: 2007-9-30 00:52     標題: 回復 64# 的帖子

show 兩手 看看
作者: 團*RIckY    時間: 2007-9-30 23:28     標題: 回復 64# 的帖子

算吧啦你
作者: barbee123    時間: 2007-9-30 23:36     標題: 回復 66# 的帖子

我有分數  rocky
作者: aoi星_葵    時間: 2007-9-30 23:49

神神神神神神神神神神神神神神神神神神神神神神神神神神神神神神

睇到我呆左=口=..
太勁啦- -..
作者: 團*RIckY    時間: 2007-9-30 23:56     標題: 回復 67# 的帖子

Who is rocky ???
作者: barbee123    時間: 2007-10-1 00:06     標題: 回復 69# 的帖子

狗常用的名字
作者: aoi星_葵    時間: 2007-10-1 00:26

你可唔可以教我用服部招拉..-___-?
作者: 團*RIckY    時間: 2007-10-1 00:50     標題: 回復 70# 的帖子

被完完全全的收皮了
作者: Siu柒B    時間: 2007-10-1 00:54

最後之作...
吾會再整??
作者: 忍者﹏毛哥    時間: 2007-10-1 01:58

太神啊
作者: 無限‧HenrY    時間: 2007-10-1 02:01

收皮吧 rocky
作者: 電兔七段    時間: 2007-10-1 08:33

其實我見這位人兄 有很多服部的影片教學,
這是一件好事啦 我亦覺得你是非常的強
但是 實戰時 直拉就是皇道了...
相信真正有玩服部的都明白這一點...

你的教學 當花式看看不錯啦
作者: ‥渚薰。』    時間: 2007-10-1 08:37     標題: 回復 76# 的帖子

我見佢實戰 轉拉 都起馬90%中      又拉得遠 突擊最好            

樓主 十卜
作者: 滅。小業業    時間: 2007-10-1 08:42

點都吾夠大佬薰勁la
佢一出手.拉番服仔轉頭都得la
作者: ‥渚薰。』    時間: 2007-10-1 08:43     標題: 回復 78# 的帖子

y大佬                -.-"""
作者: 鬼星_R    時間: 2007-10-1 08:57

好難wo- -
要按閃介好快
作者: £沁〤曖〥    時間: 2007-10-1 15:18

好鐘意你d片....你玩服仔真係神到冇人有- -......
作者: 柚夜    時間: 2007-10-1 15:23

wow
u so god
me 要跟u 學習~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
作者: ricky3210    時間: 2007-10-1 18:32

wow
u so god
me 要跟u 學習~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
作者: 『楓』﹏杰    時間: 2007-10-1 18:35

樓上的我好認同你的意見
作者: 花小奶    時間: 2007-10-1 18:37

樓上的我好認同你的意見x2
作者: 乂牙恒    時間: 2007-10-1 18:38

勁丫  加油     
作者: ricky3210    時間: 2007-10-1 18:39

樓上的我好認同你的意見x3
作者: 乂牙恒    時間: 2007-10-1 18:39

樓上的我好認同你的意見x4  
作者: ricky3210    時間: 2007-10-1 18:45

樓上的我好認同你的意見x5
作者: atkalan    時間: 2007-10-1 18:48

你是我第2個心服口服的fb  勁  !
作者: 賜仔    時間: 2007-10-1 18:53

樓主的確很熱愛服仔
但服仔熱潮已經過去-.-
作者: 20ghjsty    時間: 2007-10-1 18:53

你唔係想收工呀
唔出人工俾你嫁
作者: 『楓』﹏杰    時間: 2007-10-1 19:04

認同樓上的意見
作者: 20ghjsty    時間: 2007-10-1 19:14

你又認同
又係到玩野...
扣分吧!
作者: 乂牙恒    時間: 2007-10-1 19:22

仲有冇第8集         
作者: barbee123    時間: 2007-10-1 23:42     標題: 回復 95# 的帖子

應該就沒有了  除非有介紹女孩子給我  那就有可能了
作者: 團*RIckY    時間: 2007-10-2 00:09     標題: 回復 96# 的帖子

我就是你想要的那個女仔了
作者: chanfly    時間: 2007-10-2 00:13

好勁啊﹗~原來服仔可以練到咁....
作者: barbee123    時間: 2007-10-2 00:20     標題: 回復 97# 的帖子

我不和狗 交配..... 對不起
作者: Predalok    時間: 2007-10-2 00:35

barbee大大,,出第8集喇
我想又有新野學
此外我都做了個影片比d評價我
http://www.youtube.com/watch?v=VhilXow1Ppo

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0