標題: 求巨魔特優版快肥教學 [打印本頁]

作者: Σmριrε.月    時間: 2011-8-5 18:34     標題: 求巨魔特優版快肥教學

如題
因為我特優版隻巨魔好容易未有木裝就gg
我玩大部分係冇肥料 都係d高手精靈
咁應該點應付呢d神手精靈
而且 又唔會比佢塔打死 快肥到黑裝同埋食到書
作者:  ★〝儿戲    時間: 2011-8-5 21:14

教你.要盡快買到頭幾次木.
因為係最平.你買到升農場.
跟住.我會直出3600樹木.
作者: Hello-Kitty    時間: 2011-8-5 22:13

引用:
原帖由  ★〝儿戲 於 2011-8-5 21:14 發表
教你.要盡快買到頭幾次木.
因為係最平.你買到升農場.
跟住.我會直出3600樹木.
佢問緊巨魔玩法,唔係精靈
作者:  ★〝儿戲    時間: 2011-8-5 22:22     標題: 回復 3# 的帖子

sorry囉.
睇錯野.
如果巨魔既話我會快速照到人-.-
次次都係咁-.-
跟住我好快可以肥到-,.-
作者: MngMing(o:    時間: 2011-8-6 02:39

引用:
原帖由  ★〝儿戲 於 2011-8-5 22:22 發表
sorry囉.
睇錯野.
次次都係咁-.-
系人都識照.
講左=冇講
作者: Σmριrε.月    時間: 2011-8-6 11:50

同意上面講法
兒戲版主似呃4金><
作者: kAiBb.DeBbl3    時間: 2011-8-6 15:02

咁你吾照吾通慢慢搵咩.照到係一種早期肥的方法喇
作者: Σmριrε.月    時間: 2011-8-6 22:20

但 搵到果陣
佢地已經肥到 80攻既一擊塔
作者: 最終の作    時間: 2011-8-7 02:59

如果照極都照唔到點算????
作者: i.MiSz.y_Ou    時間: 2011-8-7 09:01

巨魔玩法
通常先搵該地圖多人去的地方。
買一隊鞋行快小小
之後肥一陣出攻速
再轉攻
一個血
一個防
慢慢打都肥死了。
作者: CaRzY    時間: 2011-8-14 17:33

巨魔?
一開始先出hp裝
耐打d
拎5千之後
上甲裝>肥>上功裝/hp裝>回hp>功速=打你唔入
之後木裝
我多數
1800木裝>>>直上不明裝

作者: C.K.YiN    時間: 2011-8-14 18:35

自已玩係出防同回血先 唔夠攻賺得少錢唔緊要
最緊要係佢打你唔死/走 慢慢肥
肥完再上攻速 最後先加攻
不喜勿小
作者: ★血葬×靈    時間: 2011-8-22 03:25     標題: 回復 1# 的帖子

出血裝先 5會比D塔秒 跟住等5000$
作者: -Makiyo.Ka.    時間: 2011-8-22 13:22

一開波比較小人出塔- -我都會出鞋先- -
作者: Hello-Kitty    時間: 2011-8-22 14:06

一開始照唔照到人(搵唔搵到人)係好關鍵
一開始搵到就可以慢慢肥,遇到有D比較新既玩家
可以試下唔好咁快爆佢牆,比佢慢慢修理,又可以繼續r落去
作者: 血式迦鎖    時間: 2011-8-22 14:15

講真.....兩個或以上【真正】神手精靈,巨魔係一定輸,點解?你做過神手精靈就知,5好問咁多。除非你MH或者一開波有狗仔(姐係25仔),就算有精靈神手,巨魔神手都係嬴硬,呢個都係經驗,5好問咁多

通常一開波都有人起城長囉錢,你打爆左之後大約會有 200蚊 >買200血

巨魔一開波既打人流程:
隱形過去,R技,打幾下,精靈係暈左之後都味出F技,巨魔就要即刻E技再W技。呢個係一開波最易肥的方法。
如何搵人?你玩慣精靈就知邊D地方係多人簡。得兩點:多樹,地方大。但係左下左上既地圖好多地方都係咁,點算?一開波睇下佢地向咩方向行。我做巨魔一開波最多照兩次,隱形行下跟住就搵到。

起肥既過程
$200血 > 400甲/攻速攻 >換400血 > 肥得快就400/800/1600攻,肥得慢就400甲+400血+400攻(對面係勁既肥得咁慢係5出奇)> ''就黎''有5千蚊令出咩隨便> 令左5千蚊依家大概有7千幾蚊 買千6攻+千6甲+千6血+千6回血+1000攻速/2000攻速

跟住哥D就睇自己玩巨魔既經驗,好難講得哂,不過係有D高速肥的方法
照到人有800/3200木金礦,而佢個城牆係廢的話就即刻打佢(假設你已經肥得快),因為金礦係巨魔前期中期後期都好重要既野,跟住你就有幾百木,肥得超快

仲有一樣最最最最最緊要既野
精靈起既水晶之牆係勁多木,巨魔夠頂佢D塔,打一陣已經直沖不明。所以做巨魔要根據哥一場最強既精靈或者勁既精靈肥既速度去照(睇你自己經驗),一照到佢地有水晶牆即刻死去打。

作者: jerrykwok021297    時間: 2011-9-12 17:37

see me...
不過D人好......,係咁25
作者: hmyau99    時間: 2011-9-13 12:36

我通常會一開場出武器,然後猛照,照不到,開風步技,找一找,風步技完回家,照,照到的話,風步技,打,照不到,風步技,找人,直至有全能/$5000/升級。然後出手套,血牌,然後請自由發輝吧!
作者: cheunglol    時間: 2011-9-16 00:35

我一開始買200蚊血去打第一個,之後佢實升塔,搵第二個打,買防400,之後差唔多有5000,買劍,攻速,回血各1600,再搵肥料打~ 之後慢慢就肥了
作者: 最終の作    時間: 2011-9-16 21:59     標題: 回復 19# 的帖子

KSK你係咪加錯野,
成20分
小心比alan話
作者: Hello-Kitty    時間: 2011-9-16 22:01

引用:
原帖由 最終の作 於 2011-9-16 21:59 發表
KSK你係咪加錯野,
成20分
小心比alan話
好彩你提一提,本來想加20論壇錢
作者: ★StaRs☆_軒    時間: 2012-1-9 21:21

引用:
原帖由  ★〝儿戲 於 2011-8-5 22:22 發表
sorry囉.
睇錯野.
次次都係咁-.-
睇完唔知點解..自自然然笑左
作者: wEsT-_    時間: 2012-1-10 11:12

巨魔唔多玩 不過應該幾好玩掛
作者: 咪哈我    時間: 2012-3-28 15:19

引用:
原帖由 最終の作 於 2011-8-7 02:59 發表
如果照極都照唔到點算????
我會走場
作者: 控場★小細    時間: 2012-4-2 23:23

引用:
原帖由 kAiBb.DeBbl3 於 2011-8-6 15:02 發表
咁你吾照吾通慢慢搵咩.照到係一種早期肥的方法喇
但有時搵到人肥左先搵到 又可以點肥牙? 是不是比人殺了玩下場?.?

作者: 控場★小細    時間: 2012-4-2 23:24

引用:
原帖由 咪哈我 於 2012-3-28 15:19 發表

我會走場
走場會比人記名 入場比人踢sosad 唔好走場
作者: 爽到你898    時間: 2012-5-20 00:42

反精0想法 精0知道巨魔會搵d大位多樹ge地方仙 你咪去d中形位肥到1半(肥到100m木精) 仙轉番大位
作者: 爽到你898    時間: 2012-5-20 00:43

本人+64出2千木精 +256出3千6木精 直上1024 5min多幾秒 最快17min古物
作者: 毒刀涷雲    時間: 2012-5-29 17:18

我同班fd玩,我做巨,一開波神照,但係次次都係2-4人守,中期走1-2個,已經肥到致命5-7,求幫忙
作者: ‧峰xD‧    時間: 2012-5-29 19:26

出個攻速同2防
作者: 秒﹏晨    時間: 2012-5-31 02:42

我成日都照唔到
作者: ‧峰xD‧    時間: 2012-5-31 08:46

引用:
原帖由 秒﹏晨 於 2012-5-31 02:42 發表
我成日都照唔到
我有時都係 我都係照左一個打死一個位再慢慢照
作者: 秒﹏晨    時間: 2012-5-31 15:59

睇完都唔係好明播    實戰唔係好同
作者: ─═壹生★    時間: 2012-6-2 19:58

您系拎5000蚊之前.
您自己本身已經有2400蚊/3200蚊..基本上果埸已經勝卷在握..除非有超神手-
2400蚊/3200蚊 .. 之後再拎5000. 比我用;
出隻4000手 . 仲剩1000
之後如果系2400+1000的話... 我會1個1600血 + 800血 + 800刀 + 200刀
如果系3200+1000的話 .. 我會 1600血x2 + 800刀 + 200刀..
1600血x2既時候.. 致命3塔 已經不足為患.甘樣可以肥得比較快~
作者: ─═壹生★    時間: 2012-6-2 20:01

引用:
原帖由 ─═壹生★ 於 2012-6-2 19:58 發表
您系拎5000蚊之前.
您自己本身已經有2400蚊/3200蚊..基本上果埸已經勝卷在握..除非有超神手-
2400蚊/3200蚊 .. 之後再拎5000. 比我用;
出隻4000手 . 仲剩1000
之後如果系2400+1000的話... 我會1個1600血 + 800血 + 8 ...
不過都系我成日用慣用熟..所以得心應手姐.
其實您可以跟人玩熟左巨魔先..再創一個自己既玩法出黎-
作者: fufuaoa    時間: 2012-6-13 18:39

我見D人玩巨魔好勁 次次都係巨魔羸
作者: 無謂♣纏繞    時間: 2012-6-21 15:30     標題: 回復 36# 的帖子

我咪係你場入面果隻巨魔.你地玩巨魔日日都係去D多人去既位.一照就照到.照完之後食住你肥同時又再搵人.搵一D未起塔既又去R到佢起塔為止慢慢搵人r.勁塔就留在最後肥左慢慢R
作者: 千島冰冰    時間: 2012-7-6 12:06

照左人先

跟住照到呢 就去打佢 睇下系咪肥料 有冇起塔 (冇起塔比巨魔肥果d = 肥料)

跟住系甘搵果條友肥 跟住買裝(買裝唔多講)

肥到甘上下屠其他              中途都要系甘照 一有照就照
作者: coltions    時間: 2012-7-7 23:34

本人提議玩巨魔 看一下是不是場主做巨魔,如果是的提你你走場,因為十個有八個都是bug圖,你升塔升很高時,他就用bug買裝,一下爆~~=.=(本人試 了很多了-.-)
作者: bb812    時間: 2012-7-11 22:18

引用:
原帖由 coltions 於 2012-7-7 23:34 發表
本人提議玩巨魔 看一下是不是場主做巨魔,如果是的提你你走場,因為十個有八個都是bug圖,你升塔升很高時,他就用bug買裝,一下爆~~=.=(本人試 了很多了-.-) ...
吾好禁講,有好多場主做巨魔都吾係bug
作者: kal043207    時間: 2012-7-12 18:22

其實我次次玩巨魔都會玩幾場精先,因為有視野個陣可以睇到人!
禁你大約知道咩人唔會轉位既,禁你玩巨咪易搵人易肥D囉!(小弟新手,不喜勿插)

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://www.ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0